Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @e1ece1e ayırdığınız vakit için çok teşekkürler..

• @onami çok teşekkürler bilgi için...

• @mikhail_tal Çok teşekkürler bilgi için, normal'de Garanti ve Teb ile çalışıyorum ama ağırlık Garantideydi. O zaman gerekirse TEB'e geçeceğim..

• Bu arada ek bilgi olması açısından ekleme yapayım. TEB , Vadesiz döviz hesabınızdan Amerika'da "BOFA" üzerinden Türkiye'deki günlük işlem limitiniz kadar USD çekebiliyorsunuz. Gerçi günlük çekim tutarı 10K , çok bir USD değil ama acil ihtiyaç da işe yarayabilir. Sadece önemli olan şu hesabı açarken AMERİKA olduğunu spesifik bildiriyorsunuz..

• sağlık kontrolünde bana aşağıdaki 5 tane aşıyı yaptırmam söylendi, isterseniz dışarda da yaptırabilirsiniz ama hepsini aynı gün yaptırmak zorundasınız dedi, cvs’e gittim, daha pahalıya geliyordu ve varicella yoktu, o yüzden sağlık kontrolü yaptıracağım yerde oldum aşıları, 5 aşı toplamda 600 dolar tuttu

Flu (grip)
    Hep-B (hepatit b)
    Mmr (kızamık, kabakulak, kızamıkçık)
    Tdap (tetanos, difteri, boğmaca)
    Varicella (suçiçeği)

• Merhaba,
    K1 Nisanlilik vizesi ile Abd'ye gelip Nisan ayinda Aos basvurusunda bulunan bir arkadasimizin dosyasi, Mayis ayinda parmak izi verdikten sonra "Mulakat tarihi olusturuldu" olarak degisti ve yeniden bir kac form doldurmasi istenip Agustos sonuna mulakat tarihi verildi. Daha once basina buna benzer bir durum gelen var mi ? Mulakat istenmesinin sebebi ne olabilir yardimci olabilir misiniz ?

• Herkese merhabalar. Sizlere L1 vizeli, Haziran 2022 den itibaren Amerika’da yasayan bir DV23 kazanani olarak bu iletiyi hazirladim. Case numaram 83xx. 27 Temmuz 2023 tarihinde AOS basvurumuz onaylandi (ben ve esim).

Oncelikle, case numaramiz cok baslarda oldugu icin AOS vs. CP arasinda cok kaldim. Ilk bakista AOS surecinin daha komplike, masrafli ve uzun gorunmesi acikcasi gozumu korkuttu. Case numaram da cok baslarda oldugu icin basvurumu CP – Ankara olarak gonderdim. Bu karari alirken 1-2 kisiye (iclerinde L1 vizemi alan avukati dahil) sordum, ve butun oklar CP yi goterdi. Detaylara girmeden once belirtmek isterim ki, bu yanlis bir yonlendirmeydi. AOS karari vermeye calisan herhangi biri bu iletimi okuyacak olursa, bu seneki tecrubelerime dayanarak soylebilirim, Amerika’da yasiyorsaniz dusunmeden AOS yapabilirsiniz. Evet, AOS basvurulari genelde cok cok uzun suruyor. Ancak USCIS, DV kazananlarinin mali yil sonunda bir deadline oldugunu bildigi icin, farkli bir surec isletiyor ve sene icerisinde islemleri bitirmeye calisiyor. Senenin baslarinda bu sure daha uzun olabilirken 30 Eylul’e yaklastikca bu sureyi kisaltiyorlar. Bizim durumumuzda USCIS a evraklar ulasmasindan 1 ay 11 gun sonra, mulakatsiz bir sekilde basvurumuz onaylandi. Su anda fiziksel kartin gelmesini bekliyoruz.

Ben, basvurunun puruzsuz olabilmesi icin butun adimlari olmasi gereken ideal sira ile yapmaya calistim. Sirketim de hali hazirda L1 ile burada oldugum icin sureci avukat destegi ile benim icin daha kolay hale getirdi. Ancak, arastirma gucunuze ve ingilizcenize guveniyorsaniz bu sureci kendiniz de yurutmeyi secebilirsiniz. Tabii ki avukat ya da danisman ile calisma sansiniz varsa, o zaman hersey sizin icin daha kolay olur. Cunku bu oldukca standard bir basvuru.

• Ilk olarak DV lottery fee odedik, makbuzumuz 5 haftada geldi. Ceki Publixten yaptirmistim. Isterseniz cek bozduruldu mu diye western union arayip sorgulayabiliyorsunuz. Eger makbuzunuz gelmezse, [email protected] mail adresine yazip makbuzu isteyebiliyorsunuz. Bize 2-3 gun icerisinde mail gelmisti.
    • Vakit varken (daha current olmamisken), gerekli olan asilari CDC nin websitesinden indirip, daha doktor raporu islemlerine baslamadan zaman kazanmak adina eksik asilari tespit edip asilari tamamladim.
    • Current olduktan sonra, USCIS in websitesinden adresime yakin doktoru bulup randevu aldim. Onden butun raporlarimi, asi kartlarimi vs. gonderdigim icin eksik testler icin telefon uzerinden laboratuar istegini olusturdu, o testlerin sonucu cikinca da doktor ile gorusmeye gittik. 2-3 saatlik surecin sonunda doktordan sari zarfin icinde saglik raporumuzu aldik.
    • Turk konsoloslugundan dogum sertifikamizi aldik.
    • Diger geri kalan standard evraklari da hazirladik. I-485 formunu doldurduk. En son formu avukatimiz control etti ve tum evraklarla birlikte ilgili USCIS ofisine gonderdi. USCIS odemesini bu asamada avukat yaptigi icin ben cek vs. hazirlamadim.
    • AOS basvuru paketimiz 16 Haziran 2023 tarihinde USCIS a ulasti.
    • E-notification formu doldurmadigimiz icin bize SMS gelmedi. Ama 15 Temmuzda NOA mektuplari geldi. NOA mektuplariyla birlikte biometrics randevusu da 26 Temmuz icin yakinimizdaki field ofis icin geldi.
    • 26 Temmuz’da biometrics islemini tamamladik.
    • 27 Temmuz’da USCIS in online sayfasindan kontrol ettigimde “Case Approved” olarak gordum.

Mulakat olmadan, toplami surec 1 ay 10 gunde bitmis oldu. Bunun 1 yildir L1 ise burada yasamamla bir ilgisi var midir, yoksa 30 Eylul’e yaklastigimiz icin mi hizli gitmistir, fikrim yok. Gordugum kadariyla surec herkes icin cok farkli isliyor cunku son islemlerinizi size yakin olan field ofisler yapiyor ve tamamen onlarin is yogunluguna gore de hersey degisiyor.

Sonuc olarak, ozellikle Amerika’da yasayan DV talihlileri, eger surec boyle islemeye devam edecekse, AOS’den cekinmeye hic gerek yok. Biz su anda keske current olur olmaz yapsaydik dedik. Bosuna konsolosluktan randevu geldi mi, ya da kota dolacak mi diye kendimizi strese soktuk. En azindan bu sayese birazcik da olsa kontrol bizim elimizdeydi.

Umarim bu tecrube sizlere faydali olur.
    Simdiden herkese bol sans.

• @Boran-Simsek Tebrikler Boran . Hersey gonlunuzce olsun yeni hayatinizda . :)

• @Boran-Simsek Boran Bey hayırlısı olsun. Rahatlıkla tamamlamışsınız. Hangi Eyalet ve Şehir'de işlemleri tamamladınız? "Field Ofislerin yoğunluğuna göre değişiyor diye yorum yaptığınız için sormak istedim. Teşekkürler..

• @Redbeard Field officeler durumu cok etkiliyor, 28 Haziran’da verdigim parmak izi icin hala mülakat bekliyorum. Umarim bu yuzden kotaya takilmayiz diye dua ediyorum.

• @Boran-Simsek cok guzel olmus temiz sekilde hallettmisiniz, yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.

• @koray2000 hangi eyalet?

• @mikhail_tal New York City bizim, beklemedeyiz henuz mülakat mektubumuz gelmedi. AOS süreci de ayrica zor geçiyormuş onu anlamış olduk.

• @koray2000 Kesinlikle katiliyorum biz de NC deyiz Mayis 11 basvuru 15 Haziran biometric bekliyoruz. Psikolojik olarak gercekten zorlayici bir surec olmasinin en buyuk sebebi kota problemi.

• @koray2000 merhaba benim de NY ve hala bekliyorum, ayrica ssn im da gelmedi:/ hayirlisi…

• @pin GC onaylanip elinize ulasmadan SSN gelmez zaten

• @Figen :/ o ve calisma karti onden geliyor gibi hatirliyorum, yanlis miyim?
    Hamileyim ve esimin sigortasinin beni cover etmesi icin numarama ihtiyacim var, acaba ss ofisine gidip konussam erken alma ihtimalim olur mu?

• Merhaba. Eşim F1 vizesiyle Amerikaya Kasım ayında giriş yaptı. Benim 1 yıldır Greencard'ım var. Ocak ayında evlilik yaptıktan sonra Mart ayında eşimin GC sürecini başlattık. Priority Date'imizin gelmesini beklerken receipt notice belgesinde Priority Date'in yazılı olduğunu fark ettik. I-485 formunu henüz doldurup göndermedik. AOS süreci haliyle başlamamış oluyor. AOS sürecini başlatmak için I-485 formunu dolduracağız ancak aklımıza takılan bir kısım var. Sağlık raporu gibi belgelerin hepsini birlikte I-485 formuyla beraber mi göndermemiz gerekiyor şu anda yoksa sadece gerekli formları doldurup da mı göndermemiz gerekiyor? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

• @gorgias gerekmiyor ama hepsini beraber gondermeniz surecinizi bazi durumlarda kisaltabilmek acisindan avantajli olabilir .

• @Boran-Simsek Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k