@nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler
Merhaba saydı değer forum üyeleri.
Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim
Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli.
Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram

Herşey bir yana, ilk yıllarda beni idare edebilecek bir maaş ile geçinerek çevreyi daha da tanımaya çalışırım ve daha sonra kademe artırarak ordu veya polislik gibi meslekleri düşünmüyor değilim. Hizmet sektörünün vermiş olduğu deneyim ile en azından bir Amerikalı gibi ingilizceye sahip olduktan sonra adımlarım bu yönde olacaktır. Bir gün gitme şansına sahip olursam eğer gerçek anlamda yaşamış olduğum hayat ile hayallerde olan hayatı kıyaslayıp bu yorumumu düzenleyip editleyeceğim.

Önceliğimiz Boca Raton ya da Fort Lauderdale civarında bir ev bulup kızımızı çok zaman kaybetmeden okula yazdırabilmek
Hayaller çok; hayatımda ilk kez başvurduğum DV süreci çok yüksek bir CN olmasına rağmen zaferle taçlandı. Şimdi hakkını vermek gerekiyor. Florida sahillerinde kendi işletmemizi açmak, tatillerde yaşam tarzımıza göre camping, kite-boarding destinasyonları, çocuğumuzun alacağını düşündüğümüz kaliteli ve adaletli eğitim, görmeyi ve deneyimlemeyi uzun zamandır unuttuğumuz ‘insanca muamele’ en iştah kabartan hayaller. Tabi ki yolda zorluklar ve çakıl taşları da olacak biliyorum; ama 2018’de şehirden kırsala göçen,kurumsaldan tarlaya akan bir aile olarak yaşadığımız deneyim bize bu yolculukta da büyük rehber olacak
Ama usa’e defalarca seyahat etmiş, insanlarını az da olsa deneyimlemiş biri olarak beni en çok mutlu eden minimum statüko mevsusu sanırım. Yani gündüz Yoga dersi verdiğim öğrencim beni akşam yemek yediği restoranda garson olarak görse bile bana kendimi kötü hissettirmeyecek ya da hafta sonu barbekü partisine beni de davet edebilecek 
Evet sıcaklık ve kasırgalar handikapları ama her güzelin kusuru var dedik
️