DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetizmirli, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @acgx bu sorunu cvp bende merak ediyorum teşekkürler

    mevcut ABD vizeniz var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @49leon, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Merhabalar biz bebeğimize green card aldık doğumundan sonra annesiyle ülkeye 4 aylık iken giriş yapıp aldık biz sadece evliliğimizi çocuk üzerinden dosyamızı büyük bir kanıt olacağını için bunu sistemde görünüyormu acaba bize kolaylık sağlarlarmı uscıs onayı baya uzun sürdü hızlandırma yapmamız mümkün müdür cevaplarınız için teşekkür ederim

    Surecinize dair bilgileri imzaniza tasir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hilal-goktug, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Merhaba ben bir senedir Green Card ile Amerikada yasiyorum. Nisanlim Nisan ayinda H2B vizesi ile amerikaya geldi ve Temmuz ayinda Amerika'da evlendik. Simdi gocmenlik islemlerini baslatmak istiyoruz. I-130 formunu online olarak doldurmaya basladik. Ancak I-130'u online gonderip alindi belgesiyle birlikte I-485'i posta yoluyla yollamak mi bizim icin daha iyi olur, yoksa iki formu da kagit formatta beraber mail olarak gondermemiz mi daha mantikli olur bilemiyoruz. Bu konuda onerisi, deneyimi olan arkadaslar bizimle dusuncelerini paylasabilirse cok seviniriz.

    Dogru yapmissiniz.

    I-130 formunu online gonderip, bu formun alindi ciktisiyla I-485'i gondermek en mantiklisi... AOS basligindan konuyu takip edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cengizhan, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Herkese selam, eşim amerikada 2,5 senedir Greencard'lı 1 senedir evliyiz ve 1 senedir F2A başvurumuz aktif şekilde sürüyor. 1-2 tane sorumuz olacaktı.

    1. Forumda konuşulan bülten konusunu nereden ve nasıl öğrenebilir ya da anlayabiliriz? Biz bülten konusunda biraz bilgisiz kaldık 😕
    2. F2A sürecimiz devam ederken turist vizesine başvurabiliyor muyuz?
      şimdiden kıymetli cevaplarınız için çok teşekkürler.

    Bulten konusunda bilgi almak icin su basligin ilk iletisini inceleyin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak


  • @crazycells 2023 greencard kazandım ve yeni geldim cocuklarimi alamadım çünkü eşimle ayrilik surecindeyim onlara yurtdisi çıkarken izin vermiceginden verse diyelim greencardi alsam çocuklara belki burda fazla kalamicaklar ve sonra greencard yanacak diye düşündüm sonraki seneler sıkıntı olurmu diye korktum çünkü yaşları küçük 8 5 anca annem babam gelse olabilir. Grencard surecindemi islem yapmali 5 yil dolunca vatandaslik aldıktan sonra islem yapmali Nasil bir yol izlemeliyim.🙏👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetizmirli, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @crazycells 2023 greencard kazandım ve yeni geldim cocuklarimi alamadım çünkü eşimle ayrilik surecindeyim onlara yurtdisi çıkarken izin vermiceginden verse diyelim greencardi alsam çocuklara belki burda fazla kalamicaklar ve sonra greencard yanacak diye düşündüm sonraki seneler sıkıntı olurmu diye korktum çünkü yaşları küçük 8 5 anca annem babam gelse olabilir. Grencard surecindemi islem yapmali 5 yil dolunca vatandaslik aldıktan sonra islem yapmali Nasil bir yol izlemeliyim.🙏👍

    Sizin durumunuzda olsaydim cocuklara hemen Green Card alirdim, 30 Eylul'e kadar zamaniniz var, daha sonra DV-2 sansiniz olmayacak... konsolosluktan mulakat talep edip, cocuklariniza gocmen vize alma sansiniz hala var. Cocuklarin bir kez giris yapip vizeleri Green Card'a donusturmeleri yeterli. Okul caginda olduklarindan dolayi 5 yil boyunca (siz vatandaslik basvurunuzu yapana kadar) ABD'ye girmeseler de cocuklarin Green Card'larini almiyorlar, 5 yil sonunda ABD'ye giris yapip siz vatandas olurken ABD'de sizinle yasamalari kendilerini de otomatik olarak vatandas yapacak. Tum islemleriniz bu sekilde kolaylasacak.

    Eger bu yola girmek istemezseniz veya yasadiginiz sartlar buna izin vermeyecekse o durumda F2A yerine, vatandas olduktan sonra IR-2 ile surece devam etmenizi tavsiye ederim, cunku zaten cocuklariniz giris yapamayacaklarsa 18 yaslarina yaklasirken basvuru yapmaniz daha yerinde olacaktir.


  • @crazycells çok teşekkür ederim👍🙏
    iyiki varsınız🙏 zorlucam son ana kadar denicem ikna etmeye çalışıcam annelerini🙏👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetizmirli, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @crazycells çok teşekkür ederim👍🙏
    iyiki varsınız🙏 zorlucam son ana kadar denicem ikna etmeye çalışıcam annelerini🙏👍

    su basligi da incelemeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2033/muvafakatname


  • Neredeyse 32 ay oldu. Hala bir ses yok. Bence bu yapılan bir zulüm ve insan haklarına aykırı bir eylem. Daha ne olması gerekiyor? Kaçak gelenler bile oturum alıyor iken aile birleşimi vizelerinden hala ses seda yok ve süre sürekli uzuyor. Bıktık ve sıkıldık.


  • @crazycells teşekkürler🙏👍 ben bu işlemleri yaparken annesi ankaradan yapsa olurmu annesi abdye gelmicek konsolosukta benim parmak izi cocuklarin lazımmış annesi gelese de verse olurmu illa turkiyeye gelmek zorundayimmi cok sagolun🙏👍


  • @ftkaya1 hangi serviste dosyanız


  • Arkadaşlar merhaba. Biz nvc den Hızlandırma talebine böyle Bir cevap aldık. Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? Tam olarak ne söylemek isteniyor?

    “ To Whom it Concerns:

    We cannot expedite the processing of your petition because there is no visa number currently available.

    As there is no visa number currently available, the petitioner may wish to contact the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA or U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) regarding alternative visas that may be available for his/her Relative.

    The petition's priority date determines when a visa number is available for the principal applicant. The priority date is the date when the petition was:

    Filed at a Department of Homeland Security (DHS) office, or
    Submitted to a U.S. Embassy or Consulate General abroad.
    (For employment-based petitions) The date the labor certification application was received by the Department of Labor (DOL).

    For more information about which priority dates are ready for processing, you can:

    Call the Department of State's pre-recorded cut-off date announcement at (202) 485-7699.
    Visit the Department of State's online Visa Bulletin at https://usvisas.state.gov/visabulletin.

    For visa availability in regard to expedite requests and scheduling interviews, please refer to Chart A of the current Visa Bulletin.

    Please note that only the U.S. Embassy or Consulate has the ability to approve or deny expedite requests. The applicant should not make any firm plans, such as disposing of property, giving up jobs, or making travel arrangements at this time.

    Regards,”


  • @meryem-b F2A vizesine mi başvurdunuz? Sürecinizi imzanıza taşıyabilir misiniz? Burada söylenen priority date iniz halihazırdaki vize bültenindeki vize kategorinizin cut off date şartını sağlamıyor, güncel vize bülteninde A tablosunda 8ekim2017 tarihi olduğu ve sizin priority dateiniz muhtemelen bundan sonra olduğu için NVC hiçbir ilerlemeyi kabul etmiyor. Öncelikle vize bültenindeki A tablosundaki tarihlerin bu sürece başladığınız tarihleri kapsayacak şekilde ilerlemesi gerekiyor malesef.


  • Bu ileti silindi!

  • @ftkaya1

    Dosyanızı bir kenara köşeye atmış bile olabilirler. Sürekli sorun, hızlandırma isteyin.

    Sizin çektiğiniz eziyet hiçbirinin umurunda değildir muhtemelen


  • @meryem-b daha çok tazesiniz konsolosluk kibar bir dille sıranızı bekleyin Visa bülteninde başvuru tarihinize uygun tarih görünce Visa onayınız yakının yakını gelmiş olacaktır sabırla bekleyin demiş.
    F2a süreci uzun ve çetrefilli bir süreç en az 2.5 sene çoğunu bilemicem 2020den bekleyen arkadaşlar var ama ben çok şanslıyım ben bir şekilde ilerlerim diyorsanız 4 koldan girişimlere başlamanız lazım


  • @yasmin982 evet bizde öyle düşündük. Ben depremden dolayı hızlandırmak istedim. Depremde çok zor şeyler yaşadık Ailemden birçok kişiyi kaybettim ve onun üzerine de stresten ciddi bir Ameliyat geçirdim zor süreçler geçirdiğim için şansımı denemek istemiştim.


  • @ICu tabi herkesin profili farklı ben öğrenciyim r benim ailem tr de değil ondan da olabilir ama oraya gidip döneceğinizi ikna edebilirseniz alırsınız inşallah bol şans


  • Merhabalar herkese,

    864 sponsor evrakını kendi dolduranlar ve Nvc den onay alanlardan yardım rica edebilir miyim? Nvc 3 ay sonra eksik tekrar gönderin dedi. Sadece bu kadar bilgi var. Ne eksik olduğunu bilmiyoruz. Paralegal ofis işe çslışmıştık ama emin olamıyorum. En azından onay alan arkadaşlar yardımcı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @hope34 ceac sayfanıza giriş yaptığınızda mesajlar bölümünü kontrol ettiniz mi?
    Doldurdugunuz formla mı ilgili sorun yoksa yüklediğiniz evraklarla mı ilgili anlayamadim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum