Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @erme11 bu sene schengen durumu çok sıkıntılı olmasına rağmen daha önce hiç yurt dışına çıkmamış arkadaşlarımızdan 1 aylık schengen alanlar oldu. Ama aynı zamanda bazı redlerde gerekçeler arasında daha önce hiç Schengen alınmamış olması da red sebebi olarak sunuldu. Aslında bu sizin sunacağınız dosya ile ilintili. Yaş, iş, medeni hal gibi unsurlar vize onayınızı etkiliyor. Konsolosluğa daha önce neden yurt dışına gidememiş olduğunuzu izah edip, sizi buraya bağlayan iş, aile vs gibi durumları net ve akıllarında tereddüt bırakmayacak şekilde izah ederseniz vizenizi almanızda (eğer bir suç kaydınız da yoksa) sorun olmayacaktır. Fakat elbette imkanınız varsa, bir yerlere gitme durumunuz varsa şu anki boşluğu değerlendirebilirsiniz. Ancak dosyanızı her şekilde çok iyi hazırlayın. Daha önce schengen almadan mülakat zamanı geldiğinde schengen alabilirsiniz ancak şu anki başvurunuzda red alırsanız sistemde görüleceği için sonrasında almanızı çok zorlaştırır. O nedenle çok iyi bir dosya hazırlayıp, şimdiden red almamaya çalışın.


  • @bernat @erme11 Ben daha önce hiç EU ya gitmemiş olmama rağmen FR den 3 aylık multi aldım ve Viyana dan IV alıp bütün süreci tamamladım. Schengen için dosyayı çok detaylı hazırlayın ama maalesef herhangi bir mülakat görüşmesi olmadığı için herşey verdiğiniz evraklar üzerinden değerlendirilecek. Ben 2 adet dilekçe yazmıştım planlarımı anlatan bütün detayları ile birlikte buna rağmen parayı yetersiz buldular ve eksik evrak diyerek tekrar banka dökümü istediler. Para ekleyerek Schengen sürecini bitirmiştim.


  • @achillesoag olabilir fakat ben öyle olduğunu düşünmüyorum. reddedecekleri zaman kibar olmak, yanlış şekilde dönüş yapmak olmasa gerek. benzer örnekte bir kişinin inat edip konsolosluğa ve KCC'ye email atmaya devam etmesi sonucu dosyasını taşıyabildiği bir durum yaşandı.


  • Selamlar,

    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için


  • Dosya taşımak isteyenlere da Astana’da (Kazakistana) yazmaya da fayda var. Bir deneyin derim


  • @halil832 böyle bir mail ben de almıştım dosya taşıma mailleri atarken. Bazı konsolosluklar neden transfer istediğimizi anlamıyorlar, biraz daha detaylı açıklayarak yeniden mail atabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim, umarım en kısa sürede olumlu mail alırsınız.


  • Biz şahsi haftaya salı Maskata uçuyoruz sağlık muayenesi için. Aşılar tamam. Fotolar da tamam. Yani umarım her şey yolunda geçer.
    Bu sene Maskat çok kişiye kapıları açıp umut verdi. Daha önce hiç duymadığımız ülkeye bu sene 3 defa bile gideceğiz. Hem de iki küçük çocukla.
    Neyse her şey olumlu geçsin da.
    Sağlık muayene deneyimi paylaşırım.
    Çocuklarım 3 ve 6 yaşında, ikisine de Mayıs sonunda grip aşısı yaptırdık. Kovid aşısı istenmiyor zaten, çocuklarda kovid yok.

  • ⭐⭐

    @incomprisa oman güzel bir ülkedir, muscatta gayet sakin sessiz bir yer.
    ülkenin adının duymamış olmanız ilginç. Hoş eğitim sistemimiz kötü.


  • @tugbaokutan aslında anladılar , 3 aydir ikna edemedim bütün herşeyi yazdım anlattım. hemen dönüyorlar fakat hep böyle gri kalıyor. Kesinlikle olmazda demiyorlar.


  • @Emre-Kurtulmuş eşşeğin aklına karpuz kapuğu sokmamak lazım 🙂 çok iyiydi.


  • @incomprisa Jitin e benden selam söyleyin 🙂 içiniz rahat olsun size çok yardımcı olacak gerçekten mükemmel bir ekiple karşılaşacaksınız.


  • Arkadaşlar , Hong Kong Güney Kore Viyana Sidney bu ülkeler size doya taşıma konusunda yardımcı olabilir. Özellikle Hong Kong boşluk olursa sizi kabul edebilir . Pes etmeyin.Sidney de kuzenim olduğu için oraya taşıyacaktım konsolosluk benden en az 6 ay kalabileceğim turist vizesi istedi. Bu ülkelere durumunuzu samimi olarak açıklayan mail atın. Güney Kore oturumunuz varsa kabul eder uzun süre yazışmıştım benden oturum talep etmişti çok iyi bir konsolosluk https://www.ustraveldocs.com/ bu her ülkenin web adresine ulaşabileceğiniz link. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html bu link ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları Listesi ni gösteren link. Dipnot, Güney Kore green card çekilişine dahil olmayan bir ülke ancak kabul edilirseniz işlemlerinizi ordan yürütebilirsiniz. Green Card çekilişine katılamayan ülkelerin konsolosluklarına da mail atabilirsiniz. Her zaman umut vardır.


  • @sevilt Hong Kong konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Daha önce dosya taşıma konusunda adım atmış olan konsoloslukların bir kez daha yeni kişilere şans verebileceğini düşünüyorum. Dosya taşımayı deneyen arkadaşlara tavsiyem bunaltmadan haftada bir olacak şekilde mutlaka mail atsınlar. Son ana kadar mücadeleye devam etmek gerekiyor.


  • @incomprisa Muscat bu yıl bir çok insana umut oldu. Dilerim bu uzun maceranın sonu da hepimiz için iyi olur. 🙏 Size de başarılar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @maximtk Bu bahsettiğiniz durum birden fazla kez yaşandı bu sene ve emin olun coğuna hakimim. Ret edecekleri zaman kibar olmak , yanlış şekilde dönüş yapmak değildir. Burada mailleri cevaplayan personelin yazma stili fark edebilir. Konsolosluğun yoğunluğu , personel sayısı , ülkenin DV kazanan kontenjanı gibi bir çok etken var bu konuda. Bahsettiğiniz gibi konsoloslukları yaptıkları işi bilmemekle itham etmek biraz ağır olur.


  • @Mr-Yavuz banka hesaplarım iyi durumda kız arkadaşım multi aldı onunla gitmek istiyoruz özel bir gün geçirmek için bunu belırtmem saçmamı olur finans olarak 10bin eur var hesabımda ve hesap giriş cıkışım iyi durumda ve şirketim italyayla calısıyor bu arkada kız arkadasım italyadan aldı shengen ama o daha oncede giriş cıkısı var ve kendısı starbucksta calısıyor


  • @Mr-Dexter teşekkürler benım suanda izleyecegim surec ilk abd turist vizesine basvuracagım aramızda alanlar var şansımı bir deneyeceğim güzel bir konuşmayla alma şansımın oldugunu dusunuyorum ondan sonrası için ise ekim 1 bekleyip surecin durumunu beklemek kalıyor hepimiz umutsuzus fakat ankaranın şaşırtma ihtimali yokmu sizce ?


  • @incomprisa ben kaç kere yazdım hep olumsuz döndüler


  • @ogzylmz Varsın olumsuz dönsünler. Siz yine usanmadan belirli aralıklarla talebinizi uygun bir dille iletin. Son güne kadar denemekte fayda var.


  • @Şener-Uysal inşallah bakalım uğraşıyoruz.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum