Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    2023EU23xxx talihlisi olup AOS yapanlardanım. Benim sürecim Cincinnati, Ohio'da devam ediyor. Detayları benzer durumdakilere yardımcı olması umuduyla paylaşıyorum.

    8 Haziran 2023: Boston'dan giriş
    9 Haziran 2023: Konsolosluktan birth certificate, td bank'tan hesap açma ve kişisel çek siparişi, KCC fee'nin cashiers check ile USPS'ten postalanması
    12 Haziran 2023: Doktor muayenesi, kan verme
    14 Haziran 2023: Kan sonuçlarının çıkması
    15 Haziran 2023: 3 adet aşı ve doktordan I-693 formu, siparis ettigim kişisel çeklerin ulasmasi
    21 Haziran 2023: USCIS'e butun belgelerin Figen Hanim tarafından gönderilmesi
    10 Temmmuz 2023: KCC fee'nin paid formunun adresime gelmesi
    17 Temmuz 2023: USCIS'ten dosya no iceren sms gelmesi
    20 Temmuz 2023: USCIS'ten I485 ve parmak izi ucretlerinin alindigini bildiren NoA mektubunun gelmesi

    Gelmeden önce yaptıklarım:
    Benim işimden ötürü Cincinnati'de bulunmam gerekiyordu, o yüzden sürecimi Cincinnati'den ilerlettim. Uçak biletimi almadan önce konsoloslukların (birth certificate icin) randevu verip vermediğine baktım. En yakın konsolosluk Chicago olmasına rağmen randevu bulamadığım için uçuşumu Boston üzerinden aldım.

    +++ Chicago'ya maille öne çekilip çekilemeyeceğini sordum ama malesef kabul etmediler. Benzer durumda olan varsa yine de maille sormasını tavsiye ederim, kabul edenler oluyormuş. Posta yoluyla da birth certificate gönderebiliyorlar ama noter onaylı imza gibi şeyler talep ediyorlar.

    Bunun dışında yine gelmeden önce Cincinnati civarındaki anlaşmalı doktorlara mail atıp fiyat bilgisi istedim. Havalimanına çok yakın bir doktordan randevu aldım. (Examination: 300 dolar. Tuberkuloz & MMR & HepB & RPR kan testleri: 115 dolar. Hepatit, kizamik, kabakulak asilari: 230 dolar). Doktor secerken de google'da çıkan yorumlara ve puana da bakmanızı tavsiye ederim.

    Yanımda 9bin dolar nakit getirdim. Onun dışında hiçbir belge yanıma almadım. Telefon konusunda da uyarılar okumuştum. Telegram'ı kaldırdım. Gmail'imden çıkış yaptım, arama geçmişi ve alakalı ekran görüntülerini vs temizledim. Telefonu karıştırmak gibi hakları var mı emin değilim ama yine de içimi rahatlatmak için böyle şeyler yaptım ve 8 Haziran'da Boston'a uçtum. Yanıma diplomamı da almadım. Gelecek başka bir arkadaştan rica ettim. Polis memuru neden geldiğimi ve ne kadar kalacağımı sordu. Bir de ne kadar para getirdiğimi sordu. 9bin deyince şaşırdı ama iş için 2 ay kalmam gerektiğinden kişisel harcamalarım olacağını söyledim, sorun olmadı.

    Amerika'ya girince yaptıklarım:

    Birth certificate ve banka işini hemen hallettim. Banka konusunda 2 yer denedim ama adresimi gösteren fatura, sözleşme vs istediler. Sonra td bank'ı denedim ve direkt kabul ettiler. Ama başka şubelerde kabul edilmediği olabiliyormuş. O yüzden farklı şubeleri denemeniz gerekiyor. Elimdeki parayı yatırdım, kişisel çek defteri sipariş ettim. Şubeden ayrılmadan 3 tane cashiers check aldım. Birini 330 dolarlık kcc fee'yi ödemek için doldurup postaladım. Bu ödeme ilişiğimizi kcc'den kesmek için, bunun "ödendi" formunun gelmesi bir aydan fazla sürüyor, o yüzden gelir gelmez yapılması gereken ilk iş bu fee'yi postalamak.

    Bunlardan sonra Cincinnati'ye geçip doktor randevuma gittim. Doktor randevusunda öncelikle sağlık geçmişinizle ilgili bir ton soru soruluyor. Daha sonra gerekli aşılar hakkında bilgilendirildim. Aşıları orada da olabiliyormuşum, fiyatları öğrenip kan testi sonucu çıkana kadar dışarıdaki yerlerden birkaç fiyat aldım. Doktorun verdiği fiyata çok benzer olduğu için ben kan testi sonuçlanınca gidip aşıları orada oldum ve aynı gün raporu kapalı zarfta teslim aldım. Her zaman olan bir şey mi bilmiyorum ama doktor koyacağı her sayfayı bana tek tek gösterdi.

    Buraya kadar her şey süperken malesef Cincinnati'ye gelince fark ettim ki TD bank Cincinnati'de yokmuş. 😂
    Elimde Boston'daki arkadaşımdan aldığım bir miktar nakit vardı, atm'den yatırmak üzere yanıma almıştım. Malesef Cincinnati'de başka bir tanıdığıma verip onun transfer etmesiyle hesaba aktarabildim. Yine bir miktar daha parayı tr'deki hesabımdan swift yaptım. Bu sırada en çok vakit kaybettiren bu banka meselesi oldu. Bir de i485 paketine bank statement eklemek gerekiyor. Banka hesabı yeni açıldığı için statement hazırlanamıyormuş, o yüzden hesap hareketlerini gösteren ve balance'ı gösteren banka logolu bir belge istedim. Genel olarak Ohio eyaletinde TD bank olmadığı için mail olarak kendime yollattım. Neyse ki online bankacılıkla da birçok şeyi yapabiliyoruz. Uygulamayı başta Google hesabımın ülke ayarı TR olduğu için indiremedim. Yeni bir Google hesabı açıp ülkeyi Amerika yapıp anca indirebildim. Başka bir problem de swift limitimin az olmasıydı. Onu da Garanti'de görüntülü görüşmeyle arttırabildim. Swift yapacaksanız Amerika'ya gelmeden limit vs konularını halletmekte fayda var, hem saat farkı hem bayramlar biraz zaman kaybettirdi bana.

    Bütün belgeleri toparlayıp Figen Hanıma @Figen yolladım ve o da titiz bir şekilde eksikleri tamamlayıp düzenledikten sonra paketi yolladı. Sonra bekleyiş başladı. Önce kcc fee'nin ödendi belgesi geldi. (Fee paketinin içine ön ödemeli zarf koyduğunuz için elinizde gelecek zarfa ait tracking no olacak, o numara ile kontrol edebilirsiniz. Benimki deliver edilmiş gözükmesine rağmen bir hafta geç geldi, o sırada USPS'e hem gidip hem de online kayıp posta talebi oluşturmam gerekti.) Içinde gelen kağıdı mülakat için saklayın.

    Daha sonra 17 Temmuz Pazartesi sabahı USCIS'ten dosya numarası sms'i aldım. Bu sms'in gelme süresi çok değişken, benimki 3 haftayı geçince geldi. Arada 4 Temmuz bayramı olduğundan mıdır bilemiyorum. 20 Temmuz'da da NoA letterım ulaştı. Biyometrik ve mülakat randevuları için bekleyiş devam ediyor. En zor şey gerçekten beklemekmiş, herkese bol sabır ve şans diliyorum. 🙂


  • @e1ece1e Çok teşekkürler anlatım için, "AOS" süreci için çok değerli bilgiler paylaşmışsınız. Size zahmet müsait olunca aşağıdaki 3 soruma yanıt verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler..

    Birini 330 dolarlık kcc fee'yi ödemek için doldurup postaladım. Bu ödeme ilişiğimizi kcc'den kesmek için, bunun "ödendi" formunun gelmesi bir aydan fazla sürüyor, o yüzden gelir gelmez yapılması gereken ilk iş bu fee'yi postalamak.

    Soru: “Bu ödeme ilişiğimizi kcc'den kesmek için” kısmını anlamadım. Şöyle mi anlamalıyım , Sonuçta prosedüre “KCC” ile başlıyoruz “USCIS” devam ettiğimiz anlamında mı belirttiniz?

    Soru: Birde sizden ricam “Bütün belgeleri toparlayıp Figen Hanıma yolladım” Bu belgeler nelerdir? Size zahmet bunu detaylandırırmısınız.

    Soru: Belki saçma olacak ama TR'den "Swift" ile ortalama 2-3 günde geliyor dimi? Birde muhtemelen gönderilen meblağa göre değişiyordur ama hem "Garanti" , hem de "TD" masraf kesti dimi? Bir de masrafı söylerseniz (özel olmayacak ise)

    Çok teşekkürler..


  • @Redbeard Kendi anladığım kadarıyla söyleyeyim, bizim GC mülakatı Ankara'dan gelmediği sürece dosyamız KCC'de oluyor. Hatta burada takip ettiğim kadarıyla bu 330 dolarlık fee'yi ödeyen birisinin dosyası KCC'ye AOS yapacağını bildirmiş olduğu için sıralaması uygun olmasına rağmen mülakat alamadı, çünkü bu fee KCC'den dosyamızı AOS yapmak üzere çekeceğimizi belirtmek için. Buradan sonra I-485'i yollayınca da USCIS ile devam ediyoruz.


  • @Redbeard Belgeler kişinin durumuna göre değişecektir, bulunduğunuz vize türü, evlilik-çocuk durumu vs. Ama forumlarda da yazdigi gibi minimumda i485 , i94 , i693, pasaportunuz ve vizenizin fotokopisi, finansal yeterliliginizin kaniti, 2 adet fotografiniz, dogum belgeniz, kcc fee'yi odediginize dair odendi yazan kagit ya da odediginize ait kanitlar, fis, cekin fotografi, diplomanizin fotokopisi. Bunlar standart olarak koyuluyor. Bir de tabi i485 formu ve biyometrik icin odeme yapacaginiz ceki eklemeniz gerekiyor. Ama bunlar dedigim gibi minimumda olan seyler. Kendi durumunuza gore degisecektir.


  • @Redbeard Masraf malesef baya bir kesildi. 3500 dolar yolladigimda Garanti hesabimdan 600 lira, swift'le gonderdigim miktardan da 53 dolar kesmis. Td bank da wire transfer'i diye 15 dolar kesmis. Western union ve Wise daha iyi alternatifler sanirim. Ama yine banka anlasmalariniza gore vs de degisiyor olabilir. Swift benim icin 2 gun surdu diye hatirliyorum.


  • @Redbeard kcc ile ilisik visa numaraniz atanana kadar kesilmez bu bilgi yanlis ancak interview sonrasi approved olup uscis officeri visa talep ettikten ve onaylandiktan sonra kcc ile ilisiginiz kesilir. Sadece consular mulakat gelmez fee odendikten sonra. Kcc ye Aos yapacaginiz bilgisi iletilir.


  • @nura yok hic konusu acilmadi.


  • @Redbeard Garanti, isbankasi yada kamu bankalari yuksek swift ucreti aliyor.

    en uygun buldugum enpara ve teb bankalari. paranin miktarina gore 150TL-250TL arasi rakamlar aliyorlar. Amerikadaki bankada para miktarina bakmadan standart 15-usd aliyor.

    Bakiyenizde 2-3 gun icerisinde gozukuyor ama bazen parayi cekmeniz icin bir kac gun daha gecmesi gerekebiliyor.


  • @e1ece1e ayırdığınız vakit için çok teşekkürler..


  • @onami çok teşekkürler bilgi için...


  • @mikhail_tal Çok teşekkürler bilgi için, normal'de Garanti ve Teb ile çalışıyorum ama ağırlık Garantideydi. O zaman gerekirse TEB'e geçeceğim..


  • Bu arada ek bilgi olması açısından ekleme yapayım. TEB , Vadesiz döviz hesabınızdan Amerika'da "BOFA" üzerinden Türkiye'deki günlük işlem limitiniz kadar USD çekebiliyorsunuz. Gerçi günlük çekim tutarı 10K , çok bir USD değil ama acil ihtiyaç da işe yarayabilir. Sadece önemli olan şu hesabı açarken AMERİKA olduğunu spesifik bildiriyorsunuz..


  • sağlık kontrolünde bana aşağıdaki 5 tane aşıyı yaptırmam söylendi, isterseniz dışarda da yaptırabilirsiniz ama hepsini aynı gün yaptırmak zorundasınız dedi, cvs’e gittim, daha pahalıya geliyordu ve varicella yoktu, o yüzden sağlık kontrolü yaptıracağım yerde oldum aşıları, 5 aşı toplamda 600 dolar tuttu

    Flu (grip)
    Hep-B (hepatit b)
    Mmr (kızamık, kabakulak, kızamıkçık)
    Tdap (tetanos, difteri, boğmaca)
    Varicella (suçiçeği)


  • Merhaba,
    K1 Nisanlilik vizesi ile Abd'ye gelip Nisan ayinda Aos basvurusunda bulunan bir arkadasimizin dosyasi, Mayis ayinda parmak izi verdikten sonra "Mulakat tarihi olusturuldu" olarak degisti ve yeniden bir kac form doldurmasi istenip Agustos sonuna mulakat tarihi verildi. Daha once basina buna benzer bir durum gelen var mi ? Mulakat istenmesinin sebebi ne olabilir yardimci olabilir misiniz ?


  • Herkese merhabalar. Sizlere L1 vizeli, Haziran 2022 den itibaren Amerika’da yasayan bir DV23 kazanani olarak bu iletiyi hazirladim. Case numaram 83xx. 27 Temmuz 2023 tarihinde AOS basvurumuz onaylandi (ben ve esim).

    Oncelikle, case numaramiz cok baslarda oldugu icin AOS vs. CP arasinda cok kaldim. Ilk bakista AOS surecinin daha komplike, masrafli ve uzun gorunmesi acikcasi gozumu korkuttu. Case numaram da cok baslarda oldugu icin basvurumu CP – Ankara olarak gonderdim. Bu karari alirken 1-2 kisiye (iclerinde L1 vizemi alan avukati dahil) sordum, ve butun oklar CP yi goterdi. Detaylara girmeden once belirtmek isterim ki, bu yanlis bir yonlendirmeydi. AOS karari vermeye calisan herhangi biri bu iletimi okuyacak olursa, bu seneki tecrubelerime dayanarak soylebilirim, Amerika’da yasiyorsaniz dusunmeden AOS yapabilirsiniz. Evet, AOS basvurulari genelde cok cok uzun suruyor. Ancak USCIS, DV kazananlarinin mali yil sonunda bir deadline oldugunu bildigi icin, farkli bir surec isletiyor ve sene icerisinde islemleri bitirmeye calisiyor. Senenin baslarinda bu sure daha uzun olabilirken 30 Eylul’e yaklastikca bu sureyi kisaltiyorlar. Bizim durumumuzda USCIS a evraklar ulasmasindan 1 ay 11 gun sonra, mulakatsiz bir sekilde basvurumuz onaylandi. Su anda fiziksel kartin gelmesini bekliyoruz.

    Ben, basvurunun puruzsuz olabilmesi icin butun adimlari olmasi gereken ideal sira ile yapmaya calistim. Sirketim de hali hazirda L1 ile burada oldugum icin sureci avukat destegi ile benim icin daha kolay hale getirdi. Ancak, arastirma gucunuze ve ingilizcenize guveniyorsaniz bu sureci kendiniz de yurutmeyi secebilirsiniz. Tabii ki avukat ya da danisman ile calisma sansiniz varsa, o zaman hersey sizin icin daha kolay olur. Cunku bu oldukca standard bir basvuru.

    • Ilk olarak DV lottery fee odedik, makbuzumuz 5 haftada geldi. Ceki Publixten yaptirmistim. Isterseniz cek bozduruldu mu diye western union arayip sorgulayabiliyorsunuz. Eger makbuzunuz gelmezse, [email protected] mail adresine yazip makbuzu isteyebiliyorsunuz. Bize 2-3 gun icerisinde mail gelmisti.
    • Vakit varken (daha current olmamisken), gerekli olan asilari CDC nin websitesinden indirip, daha doktor raporu islemlerine baslamadan zaman kazanmak adina eksik asilari tespit edip asilari tamamladim.
    • Current olduktan sonra, USCIS in websitesinden adresime yakin doktoru bulup randevu aldim. Onden butun raporlarimi, asi kartlarimi vs. gonderdigim icin eksik testler icin telefon uzerinden laboratuar istegini olusturdu, o testlerin sonucu cikinca da doktor ile gorusmeye gittik. 2-3 saatlik surecin sonunda doktordan sari zarfin icinde saglik raporumuzu aldik.
    • Turk konsoloslugundan dogum sertifikamizi aldik.
    • Diger geri kalan standard evraklari da hazirladik. I-485 formunu doldurduk. En son formu avukatimiz control etti ve tum evraklarla birlikte ilgili USCIS ofisine gonderdi. USCIS odemesini bu asamada avukat yaptigi icin ben cek vs. hazirlamadim.
    • AOS basvuru paketimiz 16 Haziran 2023 tarihinde USCIS a ulasti.
    • E-notification formu doldurmadigimiz icin bize SMS gelmedi. Ama 15 Temmuzda NOA mektuplari geldi. NOA mektuplariyla birlikte biometrics randevusu da 26 Temmuz icin yakinimizdaki field ofis icin geldi.
    • 26 Temmuz’da biometrics islemini tamamladik.
    • 27 Temmuz’da USCIS in online sayfasindan kontrol ettigimde “Case Approved” olarak gordum.

    Mulakat olmadan, toplami surec 1 ay 10 gunde bitmis oldu. Bunun 1 yildir L1 ise burada yasamamla bir ilgisi var midir, yoksa 30 Eylul’e yaklastigimiz icin mi hizli gitmistir, fikrim yok. Gordugum kadariyla surec herkes icin cok farkli isliyor cunku son islemlerinizi size yakin olan field ofisler yapiyor ve tamamen onlarin is yogunluguna gore de hersey degisiyor.

    Sonuc olarak, ozellikle Amerika’da yasayan DV talihlileri, eger surec boyle islemeye devam edecekse, AOS’den cekinmeye hic gerek yok. Biz su anda keske current olur olmaz yapsaydik dedik. Bosuna konsolosluktan randevu geldi mi, ya da kota dolacak mi diye kendimizi strese soktuk. En azindan bu sayese birazcik da olsa kontrol bizim elimizdeydi.

    Umarim bu tecrube sizlere faydali olur.
    Simdiden herkese bol sans.


  • @Boran-Simsek Tebrikler Boran . Hersey gonlunuzce olsun yeni hayatinizda . 🙂


  • @Boran-Simsek Boran Bey hayırlısı olsun. Rahatlıkla tamamlamışsınız. Hangi Eyalet ve Şehir'de işlemleri tamamladınız? "Field Ofislerin yoğunluğuna göre değişiyor diye yorum yaptığınız için sormak istedim. Teşekkürler..


  • @Redbeard Field officeler durumu cok etkiliyor, 28 Haziran’da verdigim parmak izi icin hala mülakat bekliyorum. Umarim bu yuzden kotaya takilmayiz diye dua ediyorum.


  • @Boran-Simsek cok guzel olmus temiz sekilde hallettmisiniz, yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.


  • @koray2000 hangi eyalet?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum