Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185
  • ⭐⭐

@sinem-akçam Teşekkürler önerileriniz için. Kendime pek itiraf edemiyorum ama bu sefer de çıkmazsa gerçekten yıkılacağım sanıyorum. Sürekli ama seneye ama seneye diyorum ama, yetmiyor bilinç altına herhalde.

• @chromium sıkıntı yapmanıza gerek yok tek yolunu gc ye bağlamayın sanırım üni. okuyosunuz benim kuzen işini ayarladı netten hollandaya gitti 2 gün önce üni. bittikten sonra başka alternatifleride deneyebilirsiniz. Ben lise mezunuyum üni. mezunu olsaydım çoktan çıkmıştım biyerlere bu loto sonuçta sağlıcakla kalın.

• İlk başvurumuz. Beklemek hiç bu kadar zor olmamıştı

• ⭐⭐

Arkadaslar beterin beteri var kendimi anlatsam halinize sukredersiniz. Iki dili cok iyiye yakin biliyorum sertifikam var. Piyasada ''Süper ''denilen bir uniden mezunum fakat sevdigim bölümü okumadım .yas bugun itibariyle. 30 oldu 7 8 senedir düzgün iş gucum yok. Hersene dead line ve fotograf hatirlatmasını , basvuruları kendim yaparım.eskaza babama cıktı. onunda Dil meslek hepsi yerinde.Gitmem dedi. Canadada diploma programına yazılmıstım yazılırken CAD 3.00 tl idi. Oturum da aldım gittim vardım. Eylülde 5.30 oldu cad. Tuition fee ye kiyip veremedim.10 gün kaldim döndüm. Belki babam anam giderse onlar kullansın bu parayı dedim. Geri döndüm. Ve belirsizlik süper depresyonlar içinde bekliyorum. Hakkimda hayirlisi ölmek ise onada raziyim. Sikildim artık olan bitenden . Onunicin halinize süküredin. Asgari ücretle A101 BİM bile işe almadı beni

• Sayın @Calibraturbo gerçekten ciddi şanssızlıklar yaşamışsınız, herşeyin hayırlısı diyelim, inşallah bari bundan sonra herşey gönlünüzce olur, işte bu forumun en sevdiğim özelliği de bu, bu bekleme sürecinde yalnizligimizi gideriyor, aile gibi. Herşey gönlümüzce olsun...

• ⭐⭐

@calibraturbo sakıncası yoksa hangi bölümden mezun olduğunu öğrenebiliriz?

• Bende makina müh . is sıkıntısı yasıyorum birtürlü saglam yere giremedim .. bunlar nasip isi yine de sükür halimize , saglık olsun deyip geçiyoruz

• ⭐⭐

Bilkent iç mimari

• ⭐⭐

sentrılpark teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun

• @calibraturbo Üzmeyin kendinizi sonuçta hayat hep olacağına varıyor umarım forumda bekleyen bütün arkadaşlarıma çıkar hep beraber gideriz. :) Ülkede çalışan kişilerde şuan bir çok insan maaşlarını ya gecikmeli alıyor yada benim gibi 2 ayda 1 ülkede çalışmakta sorun 41 yaşındayım evliyim çocuğum var ama 2 aydır maaşlar ödenmiyor. Bu sene ilk defa artık yeter dedim ve greencard başvurdum.Yani ülkede çalışıyor olmak bile bazen işe yaramıyor üzmeyin kendinizi umarım hepimize çıkar hep beraber gideriz..

• Yıllar önce (greencard başvurusu konusunda bilgisiz olduğum yıllar) bir danışmanlık firması üzerinden 1 yıllık başvuru yapmıştım. Geçenlerde forumu okurken bir arkadaşımız danışmanlık firmalarının para aldıkları/alacakları kişilerin şansını artırmak için sizin adınıza mükerrer başvuru yaptıklarını yazmıştı. Acaba DvLottery sisteminden mükerrer başvuruyu anlama şansımız var mıdır? DvLottery sayfasından "forgot confirmation number" linki ile bilgilerimi girerek başvurumu sorguladığımda bana bir numara gösteriyor. Mükerrer başvuru olsa Confirmation Number da sorun çıkması gerekmez mi? Bilemiyorum..aklımda garip garip sorular...yıllardır greencard çıkmayışı acaba bundan dolayı mı diye düşünmeye de başladım işin aslı...

• @heisenberg Forgot Confirmation Number ile daha önceki döneme ait numaranızı öğreniyorsunuz. Zaten en üstte 2019 yazıyor. Karşınıza çıkan numara DV2019 numaranız. Sistemde mükerrer başvuruyu anlayamıyorsunuz. Kendinizin başvuru yapması daha doğru olur sanırım, ben bu sene 2. başvurumu yaptım, ikisinide kendim yaptım. Yada isterseniz Forumun Yeşilkart Forum Başvuru Servisi ile sadece LÖSEV'e 30TL bağış karşılığında başvurunuzu yapabilirsiniz.

• @iacar cevabınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ben konuyu tam anlatamadım sanırım. Sorunum başvuru yapamamak değil. Bu seneki başvurumu da kendim yaptım. Benim derdim yıllar önce danışmanlık firması üzerinden yaptığım başvuru esnasında tüm bilgilerimizi "saf gibi" adamlara verdim ve yine bizim forumumuzda okuduğuma göre bu danışmanlık firmaları çekiliş döneminde para aldıkları insanların şanslarını artırmak, firmalarını "kazandıran" konumda göstermek için ellerindeki daha önce firmayı kullanan ama sonraki yıllarda artık kendisi başvuru yapan şahısların bilgileri ile mükerrer başvuru yaparak benim gibi daha önce danışman firma ile başvuru yapanların başvurusunu geçersiz hale düşürüyorlarmış. Yani sorun şu => firma üzerimden başvuru yapmıyorsan firma senin adına başvuru yaparak senin yapacağın başvuruyu mükerrer duruma düşüyor. İşte bu mükerrer başvuruyu engeleyebilecek ya da tespit edebilecek bir sistem-durum-yol vs herhangi bir şey bilen var mı onu soruyorum. Yoksa bu sene başvurumu kendim yaptım.

• @heisenberg rica ederim, şimdi anladım kusura bakmayın. böyle bir ihtimal üzerinede konuşulmuştu. Böyle bir ihtimal var tabi kimseyide suçlayamayız, sadece ihtimal. Ama neden elendiğinize dair bir bilgi yok sistemde. Sadece seçilmediğinizi söylüyor. Yada mükerrer kayıt var mı gibi bir bilgi yok.

• @heisenberg @crazycells zaten konu ile ilgili daha detaylı bilgi verecektir, dilerim bunlar sadece düşüncede kalır ve kazananlardan olursunuz.

• @iacar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım yürekten isteyen tüm arkadaşlarımla beraber kazanırız. Umarım hepimiz için en iyi olan gerçekleşir.

• ⭐⭐

Bu tarz firmalar sizin adiniza yapacaklari her basvuru icin ek ucret talep ederler. Siz 1 yillik basvuru yapmisiniz. sonraki yillar icin odeme yapmadiginiz surece adiniza basvuru yapmazlar diye dusunuyorum.

• @heisenberg DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

danışmanlık firmaları çekiliş döneminde para aldıkları insanların şanslarını artırmak, firmalarını "kazandıran" konumda göstermek için ellerindeki daha önce firmayı kullanan ama sonraki yıllarda artık kendisi başvuru yapan şahısların bilgileri ile mükerrer başvuru yaparak benim gibi daha önce danışman firma ile başvuru yapanların başvurusunu geçersiz hale düşürüyorlarmış.

Benim de bu mükerrer başvuruların elenmesi konusunda aklıma takılan çokça durum var ancak bahsettiğiniz şekilde bir "ortalama yükseltme" ancak 100.000'de 1 oranında ortalamayı yükseltebilir. Attıkları taş ürküttükleri kuşa değmez.
    Ayrıca sizin bu sene başvurup başvurmadığınızı nereden bilecekler? Herkes için 2 kere başvuru yapıp garantiye almaları lazım ki bu kadar adam/saat ayıracak durumları olduğunu düşünmüyorum.

Bence içiniz rahat olsun..

• @heisenberg DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@iacar cevabınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ben konuyu tam anlatamadım sanırım. Sorunum başvuru yapamamak değil. Bu seneki başvurumu da kendim yaptım. Benim derdim yıllar önce danışmanlık firması üzerinden yaptığım başvuru esnasında tüm bilgilerimizi "saf gibi" adamlara verdim ve yine bizim forumumuzda okuduğuma göre bu danışmanlık firmaları çekiliş döneminde para aldıkları insanların şanslarını artırmak, firmalarını "kazandıran" konumda göstermek için ellerindeki daha önce firmayı kullanan ama sonraki yıllarda artık kendisi başvuru yapan şahısların bilgileri ile mükerrer başvuru yaparak benim gibi daha önce danışman firma ile başvuru yapanların başvurusunu geçersiz hale düşürüyorlarmış. Yani sorun şu => firma üzerimden başvuru yapmıyorsan firma senin adına başvuru yaparak senin yapacağın başvuruyu mükerrer duruma düşüyor. İşte bu mükerrer başvuruyu engeleyebilecek ya da tespit edebilecek bir sistem-durum-yol vs herhangi bir şey bilen var mı onu soruyorum. Yoksa bu sene başvurumu kendim yaptım.

dediginiz teoride mumkun, ama pratikte bunun icin kimsenin zaman ayiracagini sanmiyorum. Gercekten oldukca kotu niyetli olmalari gerekir.

Bunu anlamak mumkun olur mu emin degilim ama email adresi olarak genelde kendi email adreslerini kullandiklarindan, siz confirmation numaranizi sorgulasaniz da ayni bilgileri girmemis oluyorsunuz. Dolayisiyla sistem sizi elese de bunu sonuc ekranindan ogrenebilir misiniz emin degilim.

• @calibraturbo git gide sayılar artıyor sanırım tam olarak anlayamadım ne yazdıgınızdan ama..mumkun mertebe ılerıkı yıllarda sansımızın daha cok azalmaması ıcın..ozellıkle kötülüğe ve bozuk düzene alkıs tutanlar duymaması gerekıyor.. umarım herkes gider ve kendını gerceklestırır..ozellıkle unıversite mezunlarının ne cektıgını cok ıyı bılıyorum...resmen kıyım..ego sen bılmezsın ben bılırım..unıversıtenın adı var dıyecegım o kı bılkent dıye umutlarla gırdınız ama bunu gerceklestırecek ortam bulamadınız yada ımkan cok az.. BU ARADA yıllar once amerıkanın en buyuk 3 fırmasından ıs teklıfı almama ragmen gıtmemıstım bırazda gıdememıstım. kalmayı tercıh ettım ülkemızde yapalım bırseyler dedık..ama burnumuzdan geldi ..bugun anladım ne kadar buyuk hata yaptıgımı ve sansız oldugumu..neyse döktürmek istemiyorum :) ben konustummu bılınclı analız yaparak konusuyorum..yakında tüm ülke taşınmak isteyecek herhalde :) bu sene kac kısı basvurmustur acaba? hep 50 bın cıvarımı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k