Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @ozkan-akbulut cut-off olmadan yine taşıyabilirsiniz dosyanızı tabi belli şartlar var onları sunmanız lazım kcc'ye


  • DS-260 Formunu gönderdikten sonra mail gelene kadar herhangi bir şey yapmıyoruz değil mi ?


  • @rachedion evet bizim surecimiz 1 ekimde başlıyor 1 ekimden sonra sadace mail bekleyip süreci takip ediyoruz. Ve imzanızı eklerseniz forum yöneticileri daha kolay cevap verebilir size sureciniz hakkında

  • ⭐⭐⭐


  • @sibrikoz merhabalar ben direk eylülde mail atmaya baslayacağım fakat maili nereye atmam gerekiyor ?


  • @ipman ben eylül geldiğinde hangi maile atmam gerekiyor dosya taşıma işlemi için


  • Ve bir sorum daha olucaktı ben abd turist vizesine başvursam direkt redmı verirler greencard cıktıgı için bilen tecrube eden aydınlatabilir mi ?


  • @erme11 DV2023 Sonuçlanmadan 2024 yılı için dosya taşıma yapamazsınız. Öncelikle 1 ekimi bekleyin. Önceki mülakat deneyimlerini inceleyerek, sizden oturum talep etmeyen ya da oturum alabileceğinizi düşündüğünüz konsolosluklara mail atarak dosyanızı taşıma talebinde bulunabilirsiniz.


  • @burakaltay dosya taşıma ile ilgili bol bol forumda araştırma yapmanizi tavsiye ederim bu sene 15000 de kaldı şimdilik 2022 28000 de.


  • @erme11 bazı konsolosuklar vize oturum talebinde oluyor bazısı istemiyor


  • @erme11 oturumunu varsa kcc ile iletişim geçebilirsiniz maili ora aticaksiniz ama arkadaşların dediği gibi bu mlai yıl bitmiş olmasi lazim.Eger oturum yoksa hong kong viyana muscat yada bu sene başka ülkeler ortaya çıkacaktır.


  • @erme11 bu sene başvuran oldu red yiyende oldu kabul görende ordaki vize memuruna durumunuzu açıklamanıza bağlı ds260 formu doldurmak demek ben göçmen olmak istiyorum demek eğer siz bu formu doldurmadan başvurmuş olsaydınız turist vizesinden sıkıntı olmazdı. Ama denicem derseniz tabiki denemekte fayda var olunlubsonuclar alan oldu almayanda


  • @erme11 dosya taşımak istiyorsanız ülke ülke şartlar var ego ülkenin şartları oluyorsa oturum id kart gibi sıkıntı yok ekleyip ben bu ülkede ikamet ediyorum diyor kcc ye atıyoruz yoksa sartlari olmayan ülkelere atıyorsunuz Hong kong muscat viyana gibi


  • @mehmetizmirli ileti kotasi mi var? Ayni kullaniciya 4 farkli ileti ile cevap vermissiniz :)


  • @datanist arkadas ayrı ayrı sormuş o sekilde cvp verdim 🙏😅😆 teşekkürler


  • @burakaltay 2024 talihlisi olmana sevindim. Ancak beklemek yerine harekete geçmen gerekecek gibi. Çünkü 2022 ve 2023 yılları deneyimlerinden bunu anlıyoruz. "İmkanı olan dosyasını taşısın" @gucarslan ve diğer adminlerin temel düşüncesi olup bunu uygulayanlar vizelerini aldılar.


  • Dosyanızı taşımak istediğiniz ülke için vize gerekip gerekmediğini TC Dışişleri Bakanlığının "https://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?03af1e06-bd93-40cb-ae4f-2c4ac27672e7" web sayfasından Bölgeler, Ülkeler ve "Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine" başlığında bulabilirsiniz


  • Dosya taşımak istediğiniz ülkeleri öncelikle vize istemeyen ya da vize alabileceğinizi düşündüğünüz ülkelerden seçmenizde yarar var. 2023 yılında görüşme randevusu alıp vize alamadığı için maalesef mağdur olan arkadaşlarımız oldu.


  • @ozkan-akbulut Eğer oturum veya başka bir izniniz varsa cut off olmadan başvuru yapabilid dosya taşiyabilirsiniz.Ama bu durumlar soz konusu değilse cut off olmayı bekleyip oturum izni olmadan mülakat veren ülkeleri bulup dosya tasıma maili gondermeniz gerekiyor.Eğer o konsoloslugun gelecek aylar için DV kotası boşsa ve insiyatif alırlarsa dosya tasımanızı onaylıyorlar.Geçen sene için Viyena da bu durum oldu , önerim böyle bir şeyi düşünüyorsanız ki geçeen sene Ankara verileri göz önüne alındığında en doğrusu bu gibi , Schengen vizesi için hazırlık yapmanız.DV2023 te dosyasını Viyenaya taşıyan birkaç talihli Schengen alamadıgı icin mulakatı kacırdı ki gecen sene özelinde bekar erkeklerde Schengen red oranı çok yüksekti.


  • @Şener-Uysal Özellikle Schengen geçen sene büyük problem olmuştu cidden.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 33 Oy
    5k İleti
    604k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum