[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@baran-bozdogan vizeniz hayırlı olsun. yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.
-
@uraz-mert Cevap ıcın tesekkurler fakat benım kast ettıgım baska bır konuydu. Sormak ıstedıgım ,hersey tamam aıle olarak ABDye gırıldı ve bır sure sonra asıl talıhlı ABDde kaldı dıger aıle bıreylerı Turkıye ye dondu.Daha sonra aıle yenıden ABD ye gıtmek ıstedıgınde bır sorunla karsılasır mı (bu arada ABD den uzak kalma surelerının asılmadıgını varsayıyoruz) Tesekkurler
-
Merhaba, 20 Temmuz 10.45 Unganlar deneyimimi aktaracağım. 20 Temmuz sabahı Pasaportum, DS260 Confirmation Page’ini se alarak Eskişehir’den 6.35 treni ile ayrıldım. Saat 8.00 civarında Ankaraya ayak bastım. Ankara YHT garından taksiye binerek Kuğulu Park’a gitmek istediğimi söyledim, 15-20 dakikalık yolculuğun ardından Kuğulu Parkta indim ve Unganlara vardım.
Vardığımda saat 8.20’idi bu yüzden aşağıdaki kafede bir şeyler içerek zaman öldürmeye çalıştım ve saat 10 gibi 4.kattaki Unganlar Kliniğine girdim ve kayıt işlemlerimi başlattım, erken girmenizde bir sakınca yok işlemleri başlatıyorlar. Pasaport, ds260 confirmation page ve randevu onay mailini kendilerine verdim ancak ilk iki belgenin yeterli olduğunu söyleyerek sadece Pasaport ve DS260 CP aldılar. Akabinde beni bir alt kattaki Düzen Lab. gönderdiler. Burada işler hızlı ilerliyor, benden sırasıyla, Kan, İdrar testi ve Röntgen aldılar (25 yaş altıysanız bu test isteniyor.)istediler ve bunlar için 117.5 USD ödeyip verdikleri belgelerle tekrardan Unganlar’a çıkıp belgeleri kendilerine teslim ettim.(Bu esnada Naz Hanımla tanıştık kendisi de evlilik yoluyla vizesini almaya çalışıyormuş ve Yeşilkartfoum’dan çok faydalanmış kendisine selamlar.)
Görevliler bana 12.45 saatinde muayene için tekrar gelmemi söylediklerinde saat 10.50 civarıydı yaklaşık 2 saatlık bekleme ardında muayeneye çıktım 10 dakika kadar bekledikten sonra içeri alındım. Siyah steril önlük veriliyor ve iç çamaşırınız hariç her şeyi çıkartarak bu önlüğü giymeniz isteniyor. Akabinde Mehmet Bey geldi ve sedyeye uzanmamı istedi, sigara kullanıyor musun, alkol kullanıyor musun, dövme veya yara izin mvcut mu, hiç operasyon geçirdin mi Birleşik Devletlerde nereye gideceksin vb. klasik sorular eşliğinde koluma iki adet aşı yaptı ve giyinmemi söyledi. Ardından kendisine teşekkür edip tekrar ana bölüme geldim ve 310 dolar muayene ücreti ödedim. Ertesi gün gelip dosyamı alabileceğimi söylediler. Şu an ise dosyamı aldım ve Eskişehire dönmekteyim. Herkese sevgiler ve saygılarımı sunarım. -
@ekorkut tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. çocuklarınıza da eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.
-
@baran-bozdogan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@ekorkut Vizeniz hayırlı olsun,:clapping_hands: Amerika'daki yeni hayatınıza başarılar dilerim.:u_s_outlying_islands:
-
Baran Brom! :bearded_person:
Vizen hayırlı olsun öncelikle , :united_states: Amerika'daki yeni hayatında bol bereketli - sağlık ve huzur dolu bir ömür dilerim. Ankara bir Beyaz Yaka , Amerika ise bir "President":prince_medium-light_skin_tone: kazandı! Tekrardan kutlarım, Amerika'da karşılaşmak dileğimle ! :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@gozgu2007
Slm evet ben tamamen yanlış anlamışım.bu konuda bilgim yok maalesef🙋♀️ -
Merhabalar, mülakat deneyimim yok ama AOS deneyimimi şuradan okuyabilirsiniz:
Bu forum’daki herkesin vizesine kavuşmasını diliyorum, vizesini alanlara da ABD’de bol şans diliyorum.
-
@Berkay-BHR Berkay teşekkürler bu süreçte sende baya yardımcı oldun bana. Umarım orada karşılaşırız.
-
@clestial tebrikler vize görüşmenizinde problemsiz geçmesini dilerim
-
@baran-bozdogan tebrikler USA da başarılar
-
@ekorkut hayırlı uğurlu olsun vizeniz
-
@gozgu2007
"Göçmen vize ile ABD'ye ilk giriş" başlığında çok fazla örnek vardır bir inceleyin isterseniz. -
@baran-bozdogan senin adına sevindim tebrikler, darısı başıma.
-
@ozzgedenizz haklısınız sonradan açıldı kaydımı yaptım teşekkür ederim.
-
Bir mülakat deneyimi de bizden gelsin o zaman. Çok baştan almak istemiyorum ama 14 aylık bu bekleyiş uzun bir yazıyı hakediyor diye de düşünüyorum. 2 yıldır kendisi için başvuran eşim, 2021 Kasım ayında ilk kez benim adıma da başvurmuştu ve Mayıs 2022 de kazandığımı öğrendik. Herşeyden bir haberken bir arkadaşımız acil form doldurmamızı söyledi ve diğer herkes gibi gece gündüz uğraşıp gönderdik DS260'ı. O ara yeşilkartforum'u bulup hemen kaydoldum; forum ve sayesinde girdiğim telegram grubunun hayatımızı kökten değiştirmeye giden yolu açmasına an be an tanık olduk.
Şubat ayı gibi Ankara'dan ümidi kesmiştik tamamen, eşim ve benim amerika vizelerimiz olduğu için hemen 2 cocugumuza da vize alalım dedik ki AOS yapabilecektik. Evrak gönderip turist vizesi onaylanması beklerken cocuklar için mülakata çağrıldık ve dedik ki buradan bir iş çıkmayacak, muhtemelen red yiyeceğiz. (ki sonra da gerçekten red yedik Nisan ayında) Hemen dosya tasıma için konsolosluklara mail atmaya başladım, Madagaskar'dan, Bangladeş'e kimsenin yazmaya cesaret edemeyeceği onlarca konsolosluğa yazdım, Bangladeş yeşil ışık yakar gibi oldu ama devamı gelmedi. Sonra telegramdan tanıstıgım birkaç arkadaş ısrarla Schengen bölgesine de yazmam gerektiğini söyleyince rotayı Avrupa'ya çevirdik ve sonunda birçok kişi gibi Viyana'dan kabul aldık. Kabul aldığımızda tarih 2 Marttı ve önümüzde current olma süreci ve Schengen alma derdi vardı.
Haziranda nasılsa current oluruz diyerek, Schengene basvurduk ve kızıma yapılacak 2 covid aşısını dilekçeye bahane olarak yazarak uzun süreli bir Schengen talep ettik. Avusturya konsolosluğunun yüce gönüllülüğü tutmuş ki Mayıs bası-Temmuz Sonu arasına 3 aylık vize bahşetmişler. Ama o ara evdeki hesap çarşıya uymadı ve haziran için current olamadık, yüreğimiz ağzımızda bir sonraki bülteni bekledik, sonunda şans bize güldü bülten 32K açıklandı ve hemen 1 hafta içinde Viyana'dan 17 Temmuz için mülakat maili aldık. Şans bizden yanaydı Schengenimiz bitmeden mülakata girebilecektik. Bu kez de saglık muayenesi için randevu bulamadık, mülakat sonrası bir tarih veriyordu Dr. böylece vizemizin basılma süreci uzayacak, araya haftasonu girecek Schengen vizemiz bitecekti. Bu nedenle 1 ay önceden coluk cocuk Viyana'ya gidip muayenemizi hallettik, büyük kızımın aşısı tek doza düştü o arada, onu da yaptırmış olduk.
Ve asıl mülakat günü ise sürecin en kolay kısmı oldu, Viyana'daki konsoloslugun rahatlıgı ve kibarlığı ile en kolay vize mülakatımızı gerçekleştirdik. Dosyalarımızın kabulünde büyük rol oynayan Türk asıllı görevli dünya tatlısı ve cok yardımcıydı.
Konsolosluk görevlisi ise diplomam üzerinden birkaç soru sordu, ne iş yapacaksın vs gibi. Çocuklar için aldığımız vize reddi burada önümüze çıktı ama doğal bir süreç, DS260 formunuz aktifen turist vizesi genelde verilmiyor dedi. Sonra kızlarımın eline birer Amerikan bayrağı verdi ve hayırlı olsun vizeniz dedi.
Eski pasaporttaki Turist vizemize iptal kaşesi vurdu. Böylece DV sürecimizi tam hayalimizdeki gibi tamamlamış olduk.
Bu süreçte destek olan herkese özellikle Gücaslan Bey'e, adminler Tuba hanım ve Gokçe hanıma cok tesekkur ediyoruz. İyi ki yesilkart forum desteği vardı tüm süreç boyunca. -
@deep_blue Tebrikler, vizenir hayırlı uğurlu olsun.
-
@cerkezkizi09 Tebrikler, vizeleriniz hayırlı uğurlu olsun.
-
@baran-bozdogan Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum