Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Berkay-BHR Hayırlı olsun vizeniz biz de aynı şeyi yaşadık. Bir gün sonra Issued oldu. Endişelenecek bir şey yok 😊


  • @Gül-Kazancioğlu Tüm güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 🙂 En kısa sürede sizlerin de vizenizi kutlayalım inşallah 🙏


  • @Gül-Kazancioğlu Gül Hanım dosya taşıma maili Umman’dan geldikten sonra grup adminleri Umman grubuna dahil ediyorlar. Denemeye devam edin. Pes etmeyin sakın. Güzel haberlerinizi bekliyor olacağız 😊


  • @Şener-Uysal Şener Bey hayırlı olsun vizeniz 😊 Yazınız da çok güzel çok bilgilendirici olmuş. Elinize sağlık 😊 Amerika’da görüşmek üzere, Selamlar 🤗


  • @Berkay-BHR guzel bir paylasim olmus.Tebrikler.gule.gule.kullan vizeni.

    Bizede nasip olur umarim.


  • @Berkay-BHR Detaylı anlatım için teşekkürler. Vizeniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.


  • @Berkay-BHR
    Valla büyük cesaret helal olsun Berkay kardeşim. Boşanma evraklarını verip sonrasında kayınçomun yanına gidiyorum dediğin halde seni elememişler ya kimseyi elemezler bundan sonra.
    Şaka bir yana yolun açık olsun güleç kardeşim.


  • Bu ileti silindi!

  • @SemihPehlivan Teşekkür ederim Semih Abicim
    Sizi geç tanıdım ama umarım dostluğumuz ebedi sürer iyi ki varsın Amerika'daki hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Berkay-BHR Tebrikler Berkay bey , yolunuz açık olsun , inşallah her şey gönlünüzce olur


  • @Berkay-BHR tebrikler iyi sanslar geri kalan hayatinizda


  • @tugbaokutan teşekkür ederim.


  • Herkese selamlar arkadaşlar,

    (11.07.2023) tarihinde Muscat/ omman da girdiğim mülakat deneyimini paylaşacağım. 7 mayısta lottery i kazandığımı öğrendiğim günden bu yana yaşadığım duygu selini anlatmak gereksiz olur zaten bir çok arkadaşla aynı duyguları yaşadım ve benden önce birçok kişi bu stres yoğunluğunu paylaştı yorumlarda.

    Foruma üye olup telegram grubuna dahil olmamdan çok değil 3/4 gün içinde sürecin benim için kritik olan yönlerini hemen kavradım ve kendime bir yol haritası çizdim. dosyamı taşımam gerekiyordu, başka türlü imkanı yoktu bu sansı değerlendirmemin ve mülakat alabilmemin. ilk 3 4 ay belki diyerek tembellik yaptım ve gereksiz polyannacılık oynadım. 4. ayın sonunda herşey benim için netleşmişti. Bu süreçte oturumsuz bir şekilde dosyamı taşıyamacağımı düşündüğüm için işimden ayrılarak 6 aylık dil okulu vasıtasıyla edineceğim geçici oturum ile dosyamı dubai ya da irlandaya taşımayı planladım. Sıkıntı şu ki en son yapmam gereken hareketi ilk başta yaparak elçiliklerden ön onay almadan işimden ayrıldım. Tabi sonra dubai abu dhabi elçiliği olumsuz İrlanda elçiliği ise hiç cevap vermedi.

    Viyanaya dosya taşındığını tam bu sıralarda duymuştum. Fakat işimden ayrıldığım için cesaret edemiyordum schengenden dolayı. Zaman ilerledikçe ümidim de iyice kırıldığı ve excel dosyasında viyana ya dosya taşıyanların sayısı arttığı için ben de cesaret buldum ve zaten ankarada olmayacak bari olmazsa viyanada olmasın diyerek mailimi attım. Tabi ben o zaman eğer mulakata katılamazsam direkt refuse olacağını sanıyordum. Mülakatı erteleyebileceğimden hiç haberim yoktu. Mail attım ve aynı gün birçok kişi red alırken onay almış olmanın sevincini yaşadım. Akabinde viyana grubuna dahil olarak süreci orda takip etmeye başladım. Zamanla işsiz olan arkadaşların aldığı schengen redleri tabi ki bende bir soğuk duş etkisi ve ümitsizlik yarattı. Ama güzel olan taraf schengen reddi almanın greencard sürecini sonlandırmadığı öğrenmemdi. ben schengen için tarih almıştım ankaradan bu redlerden sonra wfs deki görüşmeye hiç katılmamaya, iş bulup 3 aylık bodro göstererek daha güclü kanıtlarla katılım sağlamaya karar verdim. Bu süreç içinde mülakatımı ertelettim ve başka ülkeleri araştırmaya başladım. Hong Kong seceneği doğmuştu. Viyana grubundan red alan bazı arkadaşlar dosyalarını oraya taşımışlardı. Hemen bir araştırma yaptım. Biraz tuzlu gelecek olmasına rağmen talep mailimi attım. 2 gün içinde emin minin son kararın mı ? mailini alır almaz kendi içimde düşünmeye başladım. Acaba slovakyadan almış olduğum schengen görüşmesi sonrasımı dosyamı taşısaydım. Bu nu düşünmem uzun sürmüş olcak ki o maile yaklaşık 3 gün sonra cevap verdim. İlk cevabım hayır taşımayındı, demek cok iyi düşünememişim 15 dk sonra aynı mail üzerinden fikrimi değiştirdim lütfen taşıyın maili attım. Neyseki kotanın dolduğunu, ilerleyen süreçte tekrar durumumu düşünüp bana bildireceklerini belirten bir mil aldım.

    Tekrar viyanaya odaklanmışken bu kez de Umman haberini almıştım. Halide Hanım ın Telegram grubunda sürecini paylaşmasını akabınde ertesi gün hemen işlemlere başladım. Mailime 2 gün içinde 1 yıllık vize ile tarafımıza dönüş sağlarsanız taşırız olarak cevap gelince yine Halide Hanımın destekleriyle ilgili adresten gerekli başvuyu yaptım ve 15 dk içinde1 yıllık umman vizem onaylandı ve pdf olarak tarafıma iletildi. Hemen vizemi df olarak tekrar umman abd elçiliğine attım ve dosyamın kcc den talep edildiğini belirte bir mail aldım. Viyana elçiliği 2 saat sonra dosyamı ummana ilettiklerini belirten ve başarı dileyen bir mail iletti. Yine 15 dk akabinde umman dosyamı kabul ettiklerini, Umman a gelip sağlık randevusunu olduktan ve dökümanlarımın tamamını tamamladıktan sonra mülakat için kendilerine mail atmamı belirten bir mail iletti. Sonsuz bir rahatlama içindeydim.

    Umman elçiliğinin mailinde kliniğin bilgileri belirtiliyordu. Whatsapp üzerinden iletişime geçtim ve mayısın 21 i için randevu aldım. Gerekli antikor testleri ve aşıları Türkiyede oldum. Sadece grip aşısı kalmıştı. Uçak bileti ve otel rezervasyonuna takiben hayatımdaki en büyük korkularımdan biri olan uçak fobim için bol bol youtube uçak videoları izlemeye başladım. Benim için abd önünde geçmem gereken en büyük engellerden biriydi. Neyseki gün gelip çatınca o ucağa bilebildim ve düşündüğümden cok daha sancısız gecen ilk uçuş deneyimimi başarıyla sonlandırdım. Otele giriş ve ertesi gün sağlık kontrolu derken grip aşımı vurulmam gerektiğini ve klinikte bulunmadığını başka özel hastanelerden bu aşıyı edinebileceğimi belirttiler. Tüm ummanı dolaşmam gerekti. Otaksi uygulamasına da alışmadığım için önüme gelen taksiyi durduruyor ve hastane hastane geziniyordum. Aşı ile birlikte bana neredeyse 3.000 tl ye patladı. Kesinkez tüm aşılarınızı tr de olup gitmenizi öneririm. En son Oman İnternational Hospital da aşıyı vurulduktan sonra belgeyi kiliniğe iletip otel odama gectim. Ve ilk iş elçiliğe maskatta olduğumu, aşılarımı tamamladığımı, belgelerimin de tam olduğunu belirten bir mail attım. Tarafımıza dosyamın Kcc de olduğunu kendilerinin manuel olarak randevu veremeyeceklerini belirten bir mail ilettiler. Başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü. Uçağım ertesi gündü ve benim durumum cıkmaza girmişti bir daha onlara yazacagım maile ne zaman cevap verirler belli değildi. Hemen bana attıkları maile cevaben onceki maillerini eke koyarak tekrar ilettim. Neyseki hemen okuyup dönüş sağadılar ve bana temmuz 11 için mülakat ayarladıklarını ve attıkları mailin cıktısını girişte güvenliklere iletmem gerektiğini belirten son mülakat mailini ilettiler. Ben tabi dosyam ready olduğu için ve tarafıma ilk attıkları mailden sezinlediğim kadarıyla hemen mülakat vereceklerini düşünmüştüm. Neyse hiç önemli değildi. Bir daha gel git seve seve yapardım nasılsa ucak korkumu da yenmiştim.

    11.07.2023 tarihindeki mülakatıma 2 gün kala tekrar ummana gittim. Sağlık raporumuzu klinik bir gün öncesinden veriyordu. Saat 5 p.m de gelinmesi istenmesine rağmen erkenden kiliniğe gittim ve raporumu aldım. Sonra ilk iş airbnb den tuttuğum en küçük yemek kırıntısında etrafı karıncalar saran odama geçip ertesi gün gerçekleşecek olan mülakatım için döküman kontrolu ve olası sorulara hazırlık için alıştırma yapmaya başladım.

    Mulakat:

    11.07.2023// 07:30 da elçilikte olmam gerektiğini belirten mail almıştım. Ben o saatin mulakat saati olacağını düşünerek 45 dk önceden elçiliğe gittim. Immigrant ve Turist vizeleri için başvuranların yapıldığıvgiriş kapısına doğru ilerledim, içeri girdim ve güvenliklere maili gösterdim. Bana elçiliğin daha açılmadığını söyleyip sadece fanlarla serinletilmeye çalışılan, yarı açık küçük bir bahce olan girişte beklememi istediler. Banklara oturdum ve beklemeye başladım. Bu sırada diğer arkadaşlarımız da gelmeye başladılar. Tam 07:30 da güvenlik kapıyı açıp içeri almaya başladı hepimizi. Telefon ve t.c kimliklerimizi emanete bırakıp xray den geçtikten sonra başka bir güvenlik bizi mulakatın gerçekleştirileceği binaya doğru götürmeye başladı. İçerde dahaca büyük bir bahceden gecip mülakatların gerçekleştirildiği kapalı alana girdik. Tekrar xray den gectikten sonra mülakatımızın yapıldğı küçük odaya giriş yaptık. 3 camlı bölüm bulunan yerde en sağda evrak teslimi onun solunda mülakat yapılan kabin ve en solda amerikan vatandaşları için ayrılan ayrı bir bölüm bulunuyordu. Evraklarımızı alan görevli kadın benle göz teması kurarak yanına çağırdı. Pasaport, 2 tane renkli pasaport fotokopisi, 2 adet 5/5 fotograf, unv diplomam asli ve fotokopisi, formul a aslı ve fotokopisi, tezkerem aslı ve fotokopisi, sabıka kaydım aslı ve fotokopisi,banka dökümlerim ve istemedikleri halde nufus kayıt örneğimi kendilerine vererek ve aynı görevliye 330 dolar ödeyerek sıra numaramı aldım ve tekrar yerime gectim.Bir yan bölmede mülakata 2. sıradan ben başladım. Ulya Hanım ın güzel geçmişti ve onay almıştı. Sarışın ve cok sempatik amerikalı bayan görevliyle mülakatıma başladık. Bana şuan ne işle uğraştığımı, orada nereye gideceğimi,gideceğim arkadaşımla en son ne zaman görüştüğümü, Diploma derecemi sorduktan sonra Congratulations dedi. Tabi o an yaşadığım hisleri anlatacak kadar türkçem yok malesef ama bu metni okuyan birçok arkadaş anlayacaktır beni :). 2 hafta içinde pasaportlarımızı tekrar almamız için mail atacaklarını belirtti ve evraklarımızın asıllarını bize vererek görüşmeyi sonlandırdı.

    Ben o kadar sevinmişim ki içerde dosyamı unutarak dışarı çıktım. Geri almak da istemedim çünkü önemli şeyler bulunmuyordu. Belki pasaportumu almaya geldiğimde verirler diye düşündüm. Dönüşte Ulya Hanımlarla aynı taksiyle bu güzel gelişmeyi kutlamak için çölün ortasında o müze senin bu opera binası benim muscat şartlarında gayet verimli bir gün geçirdim. Akşamı odama geçtim ve pc den sürekli olarak ceac statu sayfasını refleshlemeye başladım. Ap de görünüyordu ve tam 6 gün boyunca bu şekilde devam etti. 17.07.2023 tarihinde telefondan gelen bidirim ıssued gösteriyordu. Girip siteden de check ettim ve evet artık ıssued olmuştum. Geriye sadece elçilikten gelecek mail sonrası pasaportumu almak kalmıştı.18.07.2023 tarihinde sabah kalkar kalmaz mailimi kontrol ettim ve elçilikten pasaportumu 12:00 //01:00 p.m arasında elçilikten almam gerektiğini belirten maili okudum. Hemen taksi tutup konsolosluğa gittim ve nihayet vize basılı pasaportumu elime aldım. ilk uçağa bilet alıp yolculuğuma başlamadan önce foruma olan görevimi tamamladım.

    Tüm bu süreçte değerli desteği için uğur beye cok teşekkür ederim @gucarslan . Bu forum ve kendisi sayesinde bu vizeyi alabildim. Ayrıca Halide Hanım da hem kendisi hem de youtube kanalı vasıtasıyla cok yardımcı oldular. Daha ismini teker teker yazamayacağım bir cok güzel insanla tanışma fırsatım oldu. Herkese cok teşekkür ederim. Herkese hayallerine ulaşabildiği bir gelecek diliyorum.


  • @Berkay-BHR tebrikler en detaylı deneyim sizinki sanırım 🙂


  • @jtcarlos Teşekkürler! Deneyimimi beğenmeniz beni oldukça memnun etti.


  • @Fire-Family, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Berkay-BHR Tebrikler Berkay bey , yolunuz açık olsun , inşallah her şey gönlünüzce olur

    Beğenmenize çok sevindim, Aynı hislere sahip olduğumu bilmenizi isterim teşekkür ederim!


  • @bozyuruk Estafurllah , Nacizane kalemimi konuşturmayı deneyimimi aktarmaya çalıştım. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Hürmetler!


  • @tugbaokutan Geçmiş olsun Tuğba Hanım, Umarım yakın zamanda herşey gönlününzce sonuçlanır.


  • @tugbaokutan Tebrik ederiz herşey gönlünüzce olur umarım.


  • @ozgurcc Müthiş bir mücadelenin mutlu sonla bitmesi çok sevindirici. Vizeniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum