Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @excalibur elçiliğin kapısına dayanmayın tabii ki. Filipinlere giriş yapınca pasaportunuza bastıkları damgayı fotoğraf çekin ve iletişim kurduğunuz yerden konsolosluğa gönderin ben geldim ülkenizdeyim fiziki olarak diye ricada bulunun. Olumlu olur mu yoksa olumsuz mu dönerler bilemezsiniz ama maddi durumunuz el veriyorsa denemeye değer bir seçenek diyebiliriz bence


  • @Nurcan Amsterdam'a ben yakın zamanda dosya taşıma için mail attım ama maalesef gelen cevap çok dolu oldukları ve alım yapmayacakları yönündeydi. Frankfurt ise oturum izni veya alman vizesi istiyor yeşil pasaport tek başına yeterli olmaz. Sizin fiziken bulunmayı kabul eden ve yeşil pasaportla bulunabileceğiniz bir ülkeye taşımanız lazım dosyanızı.


  • @excalibur merhabalar
    Son dağıtım olduğumu iletildi size , nereden görebiliyoruz bu bilgiyi acaba , Ankara mülakat tarihi vermeyi kapattı ve başka mülakat vermeyecek mi demek istediniz ? Tsklr

    Dosya No 2023EU10xxx
    Ds . 02.11.2022


  • @binbasitom, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar,

    Dün sağlık muayenesine girdiğim unganlardan bugün sağlık raporumu aldım. Ancak fark ettiğim üzere belgenin sağ üstünde expiration date olarak 2022 yılından bir tarihe yani geçmiş bir tarihe yer verilmiş.

    Forumda araştırınca F2A ve F2B Vize Surecleri başlığı altında bir iletide bunun bir sorun yaratmayacağına yönelik bir ifade gördüm ancak hem teyit olması adına hem de bu başlık altında da bu konunun olması adına buraya yazmak istedim.

    Bu başlık altında halihazırda varsa ve ben göremediysem kusura bakmayın. İyi günler dilerim.

    Tekrardan selamlar. Bu sabah erkenden Unganlar'a uğrayıp sordum orada yazan tarihin ds-260 formu ile alakalı olduğu sağlık raporunun son geçerlilik tarihi ile alakası olmadığı ve hiçbir sorun çıkarmayacağı söylendi. Sizleri de bilgilendirmek istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Emy-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @excalibur merhabalar
    Son dağıtım olduğumu iletildi size , nereden görebiliyoruz bu bilgiyi acaba , Ankara mülakat tarihi vermeyi kapattı ve başka mülakat vermeyecek mi demek istediniz ? Tsklr

    Dosya No 2023EU10xxx
    Ds . 02.11.2022

    Son bülten açıklandı ve Ankara dağıtım yaptı. Tekrar mülakat dağıtır mı bilemeyiz.
    Sizin CN iyi ama submit tarihiniz çok geç olduğu için maalesef sıranız gelmemiş sanırım.


  • @excalibur @emre-kurtulmuş Geç kalmışım cevap için Emre bey cevap vermiş. Aynen onun yazdıklarını düşünüyorum. İlave olarak sadece Manila değil eğer deneyebiliyorsanız başka ülkeleri de deneyin derim. Bol şanslar


  • Nurcan merhabalar elbette dosyanı başka ülkelere taşıyabilirsin forumda bunu yapan kişiler ile iletişime gecebilir yada süreçlerini anlattıkları yazıları okuyabilirsin


  • Merhabalar, Ankara bir daha mülakat dağıtmayacak mı? son mülakatların dağıtıldığını nereden biliyoruz? Bununla ilgili konsolosluktan herhangi bir bilgi paylaşıldı mı? Gördüğüm kadarıyla Eylül'ün sadece 6-7-8'ine mülakat dağıtmış..


  • Merhaba, sağlık raporu randevusu alırken doğduğunuz şehir bölümüne pasaportta ilçe yazdığı için o boşluğa ili yazdım. Sonra pasaporttakinin aynısının yazılması gerektiğini öğrendim. Mailime geri dönüş yapamadılar. Randevuyu iptal edip tekrar mı almalıyım? Yoksa orada düzeltirler mi? Teşekkür ederim.


  • @Emre-Kurtulmuş Selamlar, öncelikle çok teşekkür ederim.

    Gün içinde yoğun çalışma temposu ve ev kurma , evlilik hazırlıkları sebebiyle fırsatımız maalesef olmuyor. Eminim defalarca bu soruları yanıtlamışsınızdır. Aslında ben genel süreç olarak sormak istemiştim.
    2 hafta içerisinde nikahımızı yapacağız inşallah. Beraber almak istediğimiz için görüşmeden önce formu tekrar açtırmak istiyoruz. Bunun için Ankara’ya hangi maile yazmalıyız ve formu açtırmak için belli bir mail kalıbı var mıdır, AIS kaydını da nikahtan sonra mı yapmalıyız her ikimiz için ,sağlık muayenesini için pasaport yenileneceğinden randevuyu yeni pasaport geldikten sonra mı almak gerekir ve unganlardan her ikimiz için de randevuyu ds 260 formunu güncelledikten sonra mı almalıyız , ayrıca adli sicil kaydında çıkmıyor fakat arşiv kaydında suçlu bulunduğum davalar mevcut bu davaların kararlarını yeminli tercümanla noter onaylı şekilde mi sunmalıyız ve bu durum sonucu etkiliyor mu ?

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizleri yorduğum için de tekrar kusura bakmayın lütfen


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar dosya taşıma için konsolosluklara gönderilen maillere ortalama kaç günde cevap geliyor? Yani kaç gün içinde cevap gelmezse umudumuzu keselim? Süreçle ilgili tecrübeli arkadaşlarımızın cevaplarını beklerim. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @snowflake61 Tebrikler, soyle bir guncelleme yapayim, gerci aylar oldu ama arada fark edilemeyebiliyor, dosyaniz icin bu linkten form doldurarak hizli bir sekilde guncelleme talep edebilirsiniz Ankara'dan.

    • Ankara form ile artik yapiyor bazi islemleri, zaman kaybetmeyin.

    • AIS kaydi icin dogru pasaport onemli ama saglik gorusmesi icin randevu almayi bekletmeyin. Her iki pasaportla gidersiniz. AIS kaydini da mulakata bir hafta kala bile yapabilirsiniz, acele etmenize hic gerek yok.

    • Arsivli kayit aldiginizda cikiyorsa hatta cikmasa da evet tum mahkeme dosyalarinizi yeminli olarak Ingilizce diline cevirtmelisiniz, hizlica bu islemi yapmanizi oneririrm.

    • Sonucu etkileyecek nitelikte ise kayitlariniz tabii ki etkiler. Bu konuyla ile ilgili link icin tiklayiniz.


  • Merhabalar. Are you a health care worker seeking to perform such work in the United States but have not yet received certification from the Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools or from an equivalent approved independent credentialing organization? ds260 formunda boyle bir soru var. Ben lise hemsirelik mezunuyum bu soruya no cevabini vermistim fakat emin olamamistim. bu soruya evet mi demeliydim?

  • Y yakupkaplan bu başlıktan bahsetti

  • @orhant Biz de o şekilde almıştık. Herhangi bir problem olmadı :) Başarılar dilerim :)


  • @beyzakr
    bu soruların hepsi background check kısmında yani neredeyse tamamına no dediğimiz kısımda, lisanssız hemşirelik mi yapmayı planlıyorsunuz gibi bir anlamda olduğunu düşünüyorum.


  • @afrkns nasıl bir mail ilettiniz acaba, örnek nerde bulabilirim


  • @afrkns benim yazdıklarımın çoğu 5-6 güne cevap verdi, hiç cevap vermeyenlerde oldu.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Dosya taşıyan biri bana yardımcı olabilir mi, başka konsolosluklara mail atmak istiyorum. Ya da burda dosya tşaımayla ilgili ek grup varsa beni yönlendirebilir misiniz

    Çok sağolun.


  • @heycan bende oyle dusunup no demistim. tesekkurler.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum