Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @halil832 sadece ilk haftaya mülakat vermiş olması bu ihtimali biraz oluşturdu gibi oldu ama dönem boyu tek sefer dağıtım yaptı çoğunlukla ankara ben pek olanak vermiyorum o yüzden. Belki olası AP durumları vs için bütün mülakatları ayın ilk haftasına vermek istemiş olabilirler

• Herkese merhaba, iyi pazarlar... Uzun süreli bekleyişin ardından ben de 7 Eylül mülakat tarihini aldım.
    İçinde iyilik barındıran herkesin gönlündekine ulaşması dileğiyle, selamlar sevgiler.

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim cevap için
    Peki geçen yıllarda yıl sonuna doğru hızını artırdığı oldu mu? Bide AP süreçleri dönem dışında degerlerdirilebilirmi yoksa 30 Eylül son mudur?

• @lumos teşekkür ederim

• @halil832 30 eylül son maalesef 30 eylüle kadar vize basılmaz ise hakkınız yanıyor

• @bozyuruk Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• 18 Ağustos için mülakat tarihi aldım . Dv2023 de mülakatlara giren arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz ?

• Herkese merhaba,

Ben de 7 Haziran tarihine mülakat maili aldım. Fakat nişanlımla düğünümüz 15 eylülde olduğu için hafta içi en kısa zamanda hemen nikah yapmayı düşünüyoruz. Soyismim değişeceğinden yeniden pasaport ve kimlik çıkartmam gerekecek. Mülakat maili aldıktan sonra ne yapmamız gerekiyor bu süreçte yardımlarınızı rica ediyorum.

• @snowflake61 merhaba öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın temmuz ayındayız siz hazirana mülakat aldım diyorsunuz bu pek mümkün değil

• @halil832 önceki yıllara göre değerlendirmek çok doğru olmaz ama onun için geçmiş dönem excellerine ve savedv sitesine bakabilirsiniz. 30 eylüle kadar ap sürecinin sonuçlanması gerekir yoksa vizesi basılamaz

• @snowflake61 bu sorunun cevabı daha öncede verilmiş size ama 6 aydır foruma uğramadığınız için unutmuşsunuz galiba.

Evlilik sonrası ankaraya mail atıp dosyanızı açtırıcaksınız,
    Asıl talihlinin dosyasındaki kısımları düzelteceksiniz
    Add applicant ile eşi ekleyeceksiniz ve dosyanızı geri submit ediceksiniz
    Mülakatada evlilik kanıtlarını götürüceksiniz

Tabii ki en önemlisi bunlar için hemen evleniceksiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sy61 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sonra da destek istediğiniz ne varsa buraya yazın, cevaplayalım.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar, merhaba.
    Ankara'da mülakata giderken yanımızda noterden onaylatmamız gereken bir belge var mı (diploma fotokopisi, banka hesap dökümü, ..., vs.) ve e-devletten çıkartılan belgelerin kabul edilmediği şimdiye kadar hiç oldu mu?
    Not : Üniversite diplomamın e-devlet sisteminde de kaydı vardır, onu da yanıma alacağım.

• Arkadaşlar ayrıca bu yılki (2023) Excel listesinde gerekli evraklar içinde Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi'nin altındaki 4 nolu belgenin satırı boştur ama orada silinmiş olan belgenin aslının büyükelçilik mülakatına getirilmesi gerektiği yazıyor, o belge nedir acaba, bir bilen var mı?

• @Beykentli zaten orijinalleri yanınızda götüreceğiniz için fotokopileri onaylatmaya gerek yok. E devletten alınan belgeler kabul görüyor. Banka hesap dökümü için önemli olan son 6 aylık olması ve imza sirküleri yeterli

• Herkese merhaba foruma yeni üye oldum DV 2023 talihlisiyim sıram 23xxxx lerde forumda okuduklarımdan mülakat sırası gelmeyeceğini anladım. Yeşil pasaportum var. O yüzden dosyamı holllanda yada almanyaya taşımak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• Merhaba ben nurcan dv2023 talihlisiyim foruma yeni üye oldum casenumberım23xxx lerde muhtemelen mülakat için sıra gelmeyecek o yüzden mülakata başka bir yerde girebilirmiyim bu konuda sizden yardım talep ediyorum. Öğretmenim Yeşil pasaportum var. Bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

• Bana banka hesap dökümünü Ocaktan günümüze kadar olacak şekilde verdiler. Sıkıntı yaratmaz dimi?

• ⭐⭐⭐

@orhant Yaratmaz. Mulakat aldiysaniz imzanizda eksik bu arada.

• Selamlar

Ankara'dan son dağıtım yapıldı.Mülakat alan arkadaşlarımız için süreçler istedikleri gibi sonuçlar umarım
    Bütün elçiliklere yazdım sadece Filipinler fiziki varlığın kanıtı olması halinde garanti vermemekle beraber taşıma yapabileceğini iletti.Bu durumda ülkeye günübirlik giriş yapılması halinde pasaport üzerindeki damga ile böyle bir talepte bulunabilir miyim?

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k