Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells vizeleri cr2 24 Kasım da son ülkeye giriş tarihi. şöyle bir durum da var ABD vatandaşı eşimle ortak çocuklarımız değil,çocuklar benim ve usembassy den durumumu kontrol ettiğimde şöyle bir ibare var (Not: Asıl başvuranın durumu “beklemede” ise, türevlerin asıl başvuranı beklemesi gerekir.) benim idari işlem sürecim hala devam ediyor 1,5 ay oldu hiç bir gelişme mail yok arada bir sorgulama ekranlarında tarihler değişiyor artık bu değişimlerle umutlanmaya çalışıyorum, okullar gideceğimiz bölgede yakında açılacak ve inanın 2 yıllık süreç bizi son bir buçuk ayki kadar yıpratmadı 😞


  • @crazycells çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • @crazycells maalesef biraz pahaliydi ama randevu gününden 1.5 hafta sonraya biletimi aldım. Bu arada sizlere bir sorum olacak. Son zamanlarda bircok arkadaşımız IRS belgelerinden dolayı sorun yaşıyorlar. Biz son 3 yılın (2023 hariç) tax returnlerini sisteme yükledik. Randevumuza 3 hafta kaldi ve IRS belgelerini ben fiziksel olarak çıkarttım. Bunun dışında randevu süresince problem yaşamamak adına ceac sistemine de yuklememizi önerir misiniz? Yüklediğimiz takdirde herhangi bir sorun ile karşılaşma şansımız var mı acaba randevu öncesi bir güncelleme yaptığınızda? Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uogzh, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @crazycells maalesef biraz pahaliydi ama randevu gününden 1.5 hafta sonraya biletimi aldım. Bu arada sizlere bir sorum olacak. Son zamanlarda bircok arkadaşımız IRS belgelerinden dolayı sorun yaşıyorlar. Biz son 3 yılın (2023 hariç) tax returnlerini sisteme yükledik. Randevumuza 3 hafta kaldi ve IRS belgelerini ben fiziksel olarak çıkarttım. Bunun dışında randevu süresince problem yaşamamak adına ceac sistemine de yuklememizi önerir misiniz? Yüklediğimiz takdirde herhangi bir sorun ile karşılaşma şansımız var mı acaba randevu öncesi bir güncelleme yaptığınızda? Teşekkür ederim

    Hayir, sorun olmaz, guncelleme yapabilirsiniz ve yeni belge yukleyebilirsiniz.

    IRS'ten alinabilecek birden fazla belge cesidi var, konsolosluk "tax return trascript" olanini istiyor, sanirim insanlar o nedenle karistiriyorlar. Yani IRS'ten bir belge aliyorlar ama tepesinde baska bir baslik yaziyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hulyarslan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @crazycells vizeleri cr2 24 Kasım da son ülkeye giriş tarihi. şöyle bir durum da var ABD vatandaşı eşimle ortak çocuklarımız değil,çocuklar benim ve usembassy den durumumu kontrol ettiğimde şöyle bir ibare var (Not: Asıl başvuranın durumu “beklemede” ise, türevlerin asıl başvuranı beklemesi gerekir.) benim idari işlem sürecim hala devam ediyor 1,5 ay oldu hiç bir gelişme mail yok arada bir sorgulama ekranlarında tarihler değişiyor artık bu değişimlerle umutlanmaya çalışıyorum, okullar gideceğimiz bölgede yakında açılacak ve inanın 2 yıllık süreç bizi son bir buçuk ayki kadar yıpratmadı 😞

    Evet, uvey cocugunuz icin de IR2/CR2 basvurusu yapabiliyorsunuz, bu sorun degil.

    Yine de onlarin vizeleri sizinkine bagli degil, ellerinde ayri birer vizeleri yok mu su anda? basili ve ABD'ye girise hazir olan?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells evet çocukların vizeleri basıldı, ama eklediğim görüntüdeki not kısmı beni endişelendiriyor ve konsolosluktan bu sorularıma cevap alamıyorum maalesef 😞 ilginiz desteğiniz içinde çok çok teşekkür ederim.

    İşlem Bekliyor

    Vize davanız ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası Bölüm 221(g) uyarınca reddedildi.

    Vize almaya uygunluğunuza ilişkin bir karar verilmeden önce başvurunuzun daha fazla idari olarak işlenmesi gerekmektedir. İdari işlem ortalama olarak dört ay sürer, ancak herhangi bir başvuru sahibi için ne kadar süreceği konusunda tahminde bulunamıyoruz.

    Bu işlem tamamlanır tamamlanmaz Elçilik size daha fazla talimat içeren bir e-posta gönderecektir.

    Not: Asıl başvuranın durumu “beklemede” ise, türevlerin asıl başvuranı beklemesi gerekir.


  • Merhabalar, ben crazycells beyin yönlendirmesi ile bu başlığa geldim. Kendisine çok teşekkür ederim öncelikle.

    Ben sponsorluk olayının mahiyetini öğrenmek istiyorum. Benim eşim Türkiye'de ve bebeğimiz var. Şu anda çalışmıyor. Amerika'da da 3 yaşına kadar yaşayıp geri Türkiye'ye döndü. Burada büyüdü. 3 senedir evliyiz. Orada bize sponsor olacak kişi akraba olması gerekmiyor anladığım kadarıyla ama bu sponsorluğun mahiyeti nedir acaba? Yani eşimin banka hesabına bütün birikimimizi yatırsak ve ben ona versem, belli bir miktar para ile bana sponsor olabilir mi? Ben kendim eşim bana sponsor olmadan kendi paramla bakın eşimin parası yok ama benim var, şu kadar param var, gidince orada hayat kuracağız desem geçerli olmaz mı?

    Sponsorluk neleri kapsıyor, bir belgesi veya bulmamız gereken kişinin bize dair üstleneceği mesuliyet nedir? Bunu ona anlatırken nasıl anlatabiliriz korkmasın diye. Hani trafik cezası alsak onun kapısına dayanmayacaklarına veya dayanırlarsa da dayanacaklarına dair şartları nasıl öğrenebiliriz? Ev tutsak, kirasını ödemezsek ona mı gidecekler? Hani ödeyeceğiz inşaallah da, neticede insanı ikna etmek için dürüstçe her şartı söylemek gerekir diye sordum.

    Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @crazycells anladim cok tesekkur ederim, halihazirda tax return transcriptleri yuklemistik diye hatirliyorum


  • Merhaba, vizem issued oldu. biraz gerilmiştim, korkmuştum. destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. @ecom @uogzh @crazycells ve aklıma gelmeyen herkes 🙂


  • Merhabalar, bugün unganlarda muayenem vardı. Randevum 10:45’deydi ama ben saat 09:10 gibi oradaydım belki erken alırlar diye. Ama pazartesi diye mi bilmiyorum baya kalabalıktı ve neredeyse herkes yabancı uyrukluydu.Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra sıram geldi. Önce kovid aşı kartımı ve pasaportum alıp fotoğrafım çekildi. Sonra alt kata düzen laboratuvarına yönlendirildim. Önce kan alımı sonrasında film çekildi. Bu işlem için 47,5$ ödedim. Sonrasında doktorla muayenem öğlen arasına denk geldiği için yaklaşık 1 saat 45 dk sonra gelmemi istediler. Dedikleri saatte gittiğimde çok beklemedim hemen muayeneye çağrıldım. 4 adet aşı yapıldı ve klasik sorular soruldu tansiyonum ölçüldü. Muayene 5 dk bile sürmedi. Çıkışta ödemem için 310$ istendi. Toplamda 357,5$ ‘a gelmiş oldu. Genel izlenimim 2 kişi çalıştığı için ön tarafta süreç yavaş ilerliyor. Ama çalışanlar güler yüzlüydü. Ne aşısı olduğum hakkında hiçbir fikrim yok 🤷🏻♀️ yarın akşam sonuçlarım mailime iletileceği söylendi bende oradan öylece ayrıldım.


  • Bu ileti silindi!

  • @cedric Hangi aşıları yaptıklarıyla alakalı size bilgi vermemeleri çok yanlış ve haksızlık ve kural dışı bir hareket olmuş bence. Bir insan, bağışıklık sistemi es geçilerek damarına zerk edilen her türlü sıvı ile alakalı bilgilendirilmelidir.


  • Herkese merhabalar bir sorum olacaktı yardımcı olacak arkadaşlara simdiden teşekkür ederim eşim green card vatandaşı iken ocak ayında 130 belgesi doldurup basvurumuzu yaptık eşim 3 ay önce vatandaş oldu ve belgemizi avukat aracılığıyla güncelledik bugün kontrol ettiğimde 12 temmuz itibariyle ucsis tarafından aktif olarak incelenen vaka diye güncellenmiş farklı bir yazı gördüm endişelendim açıkçası şu an hangi aşamadayız bilen varmı yapmam gereken birşey vs


  • Merhaba 13 temmuzda eşimin görüşmesi vardı.herşey yolunda gitti.ptt den pasaportu bekliyoruz hala. Benim bir sorum olacaktı. Green card için türkiyedeyken bir ödeme yapılacak sanırım 200 dolar civarı.o para nereye ödenecek acaba?


  • @ipek1907, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba 13 temmuzda eşimin görüşmesi vardı.herşey yolunda gitti.ptt den pasaportu bekliyoruz hala. Benim bir sorum olacaktı. Green card için türkiyedeyken bir ödeme yapılacak sanırım 200 dolar civarı.o para nereye ödenecek acaba?

    Öyle bi ödeme yok diye biliyorum sadece yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor onu da havalimanında alıyorlar zaten.


  • @ipek1907 Merhaba, Eşinizin pasaportuyla birlikte ödemenin nereye ve ne kadar yapılacağının bilgisi de evrak olarak geliyor. Bana da pasaportum bugün ulaştı. Evrakta tüm detaylar yazılmış.


  • Tekrar merhabalar, bir sorum daha olacak. Eşimle evliliğimizin ikinci yılı konsolosluğun mülakat tarihinden kısa bir süre önce doldu. Mülakat esnasında görevliye belirtmiştim, CR1 değil IR1 olacak demişti. Pasaportum elime ulaştı, vize CR1 olarak basılmış. Bu durum nasıl düzeltilebilir? Böyle bir durum yaşayan var mı? Teşekkürler.


  • Merhabalar, eşim Amerika vatandaşı ve 4 yıldır evliyiz. Yaklaşık 1 yıl önce benim için green card başvurusu yaptık ve gerekli bütün belgeleri ilk başvuru aşamasında yükledik. Bugün USCIS'den evliliğimizin gerçek olduğuna dair ortak banka hesabı vs gibi bilgileri yüklememiz istendi. TR'de yaşadığımız için ortak banka hesabı kullanmıyoruz bu aşamada fotoğraflarımız, beraber tatillerimiz, ailelerimizle birlikte yaptığımız tatil uçak biletlerimiz yeterli olur mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.


  • @baharg cevabınız için teşekkürler.sizin görüşmeniz bizden 1 gün önceymiş. Pasaport ptt ye verildiğinde mesaj geldi mi size acaba?


  • @baharg Tebrik ederim


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 57
  • 2938
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum