Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 57.0k 166

• @Platon59 green kart olupta tüm avrupa ülkelerinde transit vize istenmez

• @lumos teşekkürler bilgilendirme için

• ⭐⭐⭐

@bozyuruk Rica ederim, iyi yolculuklar.

• Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı?
    1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?

• ⭐⭐⭐

@samuraisamet Basili GC' (Green Card) varsa, Norvec disinda Schengen ve transit UK vizesinden muafsiniz, gerekli transit kosullarini da saglarsaniz tabii ki. Her zaman bilet aldiginiz fimradan ve terminallerden bunlari teyit edin bu arada. Daha once yazildi, onceki mesajlara mutlaka bakin. Iyi yolculuklar.

• @samuraisamet Merhaba bir çok ülke oturum izni olan kişleri transit vizeden muaf tutuyor. Sizin transit geçmek istediğiniz ülkenin dış işleri bakanlığı sitelerinden ve hava yolu şirketlerinin sitelerinden durumu kontrol edebilirsiniz. En sağlılı bilgiyi orada bulursunuz.

• Merhabalar bilet bakıyorum Denver USA'dan Adana'ya - Munich veya Frankurt aktarmalı Almanya'da T2 indiği yazıyor ama Munich ve Frankurt dan uçağa T1 den bindiğimi gördüm bu konu beni tereddüte düşürdü UNITED ve Lutfahansa ile Sunexpress partnership olduğu için check-in baggelar final destinasyonda iniyor değil mi?
    Terminal 1 den Terminal 2 ye aktarmalı uçuşum olduğu için nasıl aktarma yapacağım bilgisi olan var mı? Sadece Greencard'ım var shengen vizem yok 3 ile 6 saat beklemeli uçuşlar bunlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• @samuraisamet Ben Frankfurt ve Münih aktarması ile gelip gittim. Terminal değişikliği önemli değil. Havaalanı aynı olduğu için transit vize veya Schengen vizesi gerekmiyor.

• Merhabalar arkadaşlar daha önce Amerika' dan Danimarka aktarmalı Türkiye'ye uçuşu olan var mı veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Transit vize isteniliyor mu? Benim şuana kadar araştırıp edindiğim bilgilere göre Türkiye vatandaşı olanlardan Danimarka transit vize istiyor ama Amerika'da oturma izniniz varsa budan muaf olunabilirmiş. Eğer konu hakkında deneyiminiz veya bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum.... Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Mesutkaya Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

Danimarka transit vize istemiyor, ama biletler tek seferde kesilmis/alinmis baglantili olmali bir de 24 saat kurali var.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• Biz 4 kişi olduğumuz İçin bir de çocuklar küçük olduğu İçin direk uçuş almaya çalışırız.
    Ama ben kendim bir sefer Londra aktarmalı Amerika’ya bilet aldım, amacım Londra’yı görmek te idi. 1 gün kaldım, oficer vize istemedi, yalnız bu anladığım kadar direk memura bağlı. Bileti gösterdim, hostel rezervasyonu gösterdim..ve geçtim.
    Ama bu sefer amacım farklı- daha hızlı ve huzurlu Amerika’ya varmak.

• Merhabalar

Son durumlar hakkında güncelleme yapabilecek olan var mı? Bir çok kişi green cart ile ilgili tecrübelerini paylaşmış fakat B1/B2 turist vizesi ile ilgili fazla aydınlatıcı bilgi bulamadım.
    Almanya
    Hollanda
    İngiltere
    Polonya

Bu ülkeler üzerinden vizesiz turist vizesi ile aktarma yapabilir miyim? Yapamaz mıyım? Aynı uçuştan bahsedilmiş bunu nasıl anlarım Skyscanner dan bileti alırken nereye bakmam gerekli yanda ne sormam gerekli? Arkadaşlar lütfen yardım edin.

• @speedystop Aktarmalı uçuşta bileti varacağınız son yere göre tek bilet almanız gerek. Örneğin Frankfurt aktarmali NY bileti alıyorsanız, Istanbul-NY olarak almalısınız. İstanbul-Frankfurt, Frankfurt-NY şeklinde iki ayrı bilet almamalisınız. Gecerli bir ABD vizeniz varsa, aktarma yapacağınız havalimani aynı ise (bazı şehirlerde birden fazla havalimani olabiliyor), aktarma süreniz 24 saati aşmıyorsa pek çok Avrupa şehrinden transit vize olmadan, havalimanindan dışarı çıkmamak koşuluyla ucabilirsiniz. Biletinizi skycanner den aratirsaniz, uygun uçuşu bulduğunuzda sizi bileti alabileceğiniz sitelere yönlendirir.

• @Müberra-Dikici Çok teşekkür ederim. Fakat bu farkı bilet alırken nasıl ayırt edebiliriz? Örneğin şöyle bir uçuş buldum ve uçuş numaralari farklı görünüyor aynı mi olması lazim yani kusura bakmayin lütfen hâlâ nasıl olduğunu anlayamadım.![alt metni](görsel urlScreenshot_20230801-000016.png )

• @speedystop Bu tek bilet işte, bağlantılı uçuş, transit vize gerekmiyor. Bağımsız iki uçuş olursa sıkıntı.

• @Müberra-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@speedystop Bu tek bilet işte, bağlantılı uçuş, transit vize gerekmiyor. Bağımsız iki uçuş olursa sıkıntı.

Çok teşekkür ederim yani diyorsunuz ki, ayrı ayrı bilet satın alır, da uçmaya çalışırsak sıkıntı oluyor mesela ben kafama göre Almanya oradan da Amerika'ya uçamam. Çünkü bana vize sorarlar hemşerim sen Almanya'ya ucuyorsun vize nerede? Bende oradan da Amerika'ya gececem dersem bu olmuyor. Ama gidip bu şekilde tek sefer de satılan bir bilet alırsam no problem doğru mudur? Kusura bakmayın sizi bunalttim sorularla hakkınızı helal edin. Bir de valiz aynı hava yolu şirketi olursa otomatik diğer uçağa yukleniyor sanırım değil mi?

Eğer aynı firma değilse gidip valizimizi teslim alıp yeni uçağa bizim mi vermemiz gerekiyor?

Çok teşekkürler

• @speedystop Check in yapıp valizini verdiğinizde, son varış noktasından alırsınız. Dış hatlardan, iç hatlara aktarma yapacaksanız o zaman alıyorsunuz valizini, benim aktarmalı bütün ucuşlarimda öyle oldu, kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazdım.

• @speedystop Bağlantlı uçuşlarda firma değişse de, tek uçuş gibi kabul ediliyor. Aksi durumda bileti alırken "yolcu sorumluluğunda aktarma" ibaresi uyarı olarak yazılır zaten

• ⭐⭐⭐

@speedystop Bir ekleme yapayim, eger transferiniz 24 saat icinde ama ayni gun degilse, mesela saat 24 sonrasi ama 24 saatse bazen sorun cikabiliyor, havalimaninda, buna da dikkat etmeye calisin. Teknik olarak sorun yok ama otomatlardan gecis yapamayabiliyorsunuz diger terminale, terminalleri de kontrol edin mutlaka.

• Merhaba, amerika f1 vizesi aldım, pasaportum dün geldi bugün de uçak biletini aldım istanbul-frankfurt-tecas üzeri bileti ama intertte türk vatandaşlarına transit vizesi gerekiyor yazıyor amerika vizesi içinde olan tc pasaportun transit vize gerekiyor mu? Gerekmiyorsa sayfanın linki mevcut mu?

Benzer Başlıklar

• Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • abd'ye giderken hangi havayolu tercih edilmeli neden?

Yolculuk
    85
    1 Oy
    85 İleti
    11k Bakış
    A
    @ATS16 Ülkeye giriş sonrası dönüş biletimi değiştirmek & iptal etmek istiyorum. Tek yön gidiş alıp dönüş için de ayrı bir pnr numarası bile dönüş bileti alsam sonra iptal etsem sıkıntı yaşar mıyım? izlediğim videolarda sadece beyan etmişler, bakılmamış.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Transit vize

Taşındı Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @arrow Transit vize içinde söyledi: @crazycells geçmiş olsun tesekkur ederim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k