@lavita merhabalar, evet esim isin adjusment of status e basvurmustuk . Mayis 2023 basvuru tarihi. I-130 ve I-485 ve calisma izinleri ile birlikte. Calisma izni iki ay icinde geldi. Kasim 2023teki interview dan sonra I-130 onaylandi. Prioroty date current olmadigi icin bu zamana kadar bekledik. Aslinda priority date 2025 ekimde current oldu. Ama baya bir sure(5-6 ay) hic hareket olmadi. Bu esnada bir de tasindik. Dosyamizin hangi ofiste nerde oldugu filan bir muammaydi bizim izin. Congressman ofisine yazdik. Onlar hemen Uscis ile iletisime gectiler ve hemen bi ay sonrasina bir interview daha ayarlandi. Zaten eskisinin uzerinden de cok gecmisti. Evliligimiz de iki yili gecmis oldu(on yillik greencard gelmesi acisindan avantaj) Bilgilerin guncellenmesi icin(bence) tekrar interview oldu gecen cuma gunu. Cok standartti. Ilkinden hic bir farki yoktu. Hatta I-130 onaylandigi icin iliskimize dair hic soru gelmedi. Sadece ufak tefek cocuk var mi dusunuyor musunuz vs gibi seyler. I-485 sorularinin uzerinden gidildi. Askerlik sorularinin uzerinde duruldu. Ama bu 3 sene onceki mulakatta da ayni sekildeydi. Medical exam in suresi gectigi icin tekrar yaptirdik. Esimin ingilizce biraz limitli oldugu icin benin translate etmeme musade ettiler ama I-130 dosyasi onaylanmamissa bu biraz riskli olabilir(arastirin lutfen). Omaha’daydi bizim gorusmemiz. Hic aksi bir tavir, yeni memo etkileri hissetmedim, gormedim. Gayet standart bir prosedurdu. Soru cevap, zorlama olmadan gecti. Yeterince kanitimiz ve butun finansal belgelerimiz filan cok duzgun sunuldugu icin bunlarin sureci kolaylastirdigini da dusunuyorum acikcasi, bunu da ek bilgi olarak soylemek istedim.
Daha baska sorulariniz olursa yanitlamak isterim lutfen yazin. Zor bir surec ve bilgiye ulasmak zor.
Memur onayladigini soyledi, bir ay icinde notice gelir sonrasinda da greencardiniz basilir dedi.

haberleşelim bakalım neler olacak
️