Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• Selam🌸
    5 Temmuz saat 9:00’daki sağlık muayenemiz için dün 4th of July’da Belgrad’a geldik :) Bu sabah 8:45’de Smiljaničeva,22 Belgrade adresinde bulunan General Medicine Clinic önündeydik. Avrupa ülkelerinin bir çoğunda olduğu gibi görevli bayan dakik bir şekilde tam 8:59’da kliniğe geldi ve bizimle birlikte açılışı yaptı ve hemen bizi içeri buyur etti☺️
    Önce sadece pasaportlarımızı istedi. Ben ve kızım Sırp vatandaşı olduğumuz için bizi sona bıraktı, önce eşimin bilgilerini düzenledi. İkamet adresimizi, isim soyisim ve doğum tarihi bilgilerimizi 2-3 kez check ederek doldurdu. Sonra 4’er tane 5x5cm fotoğraf istedi. Case No, Ds-260 formu çıktısı yada Ais kaydı hiç bişey sormadı. Sadece aşılar için yaptığımız antikor testleri,kızımızın aşı kartı ve sırpça çevirilerini ilave ettik.Eşimi ve beni bir odada bulunan hemşireye yönlendirdi ve kan verdik. Çıktığımızda eşim ve benim için bir dosya verip bizi 2km mesafedeki Aurora Clinic’te röntgen çekimine yönlendirdi. 10:30’da yeniden bekliyoruz Dr. Hanım gelecek muayeneyi tamamlarız diyip bizi yolcu etti.
    Röntgen çekimi sonrası sadece cd’lerimizi alıp bu kez doktora muayene olmak için kliniğe geri döndük. Doktor hanım önce eşimi sonra beni ve en son kızımızla birlikte 3’ümüzü içeri aldı. Genel muayene ve soruların ardından boy-kilo tansiyon ölçümü yaptı sonra kıyafetleri çıkarıp vücudumuzu elle gözle detaylı muayene etti. Ameliyatları falan sordu. Kızımızı da muayene ettikten sonra herşey harika görünüyor. Sadece eşine 2 ve sana 1 aşı yapıp dosyanızı teslim edeceğiz dedi. Sorup öğrendiğime göre bana Hepatit-B ve eşime Tetanoz+Hepatit B aşısı vurulmuş. Çıkarken her birimiz için üstünde fotoğrafımız ve bilgilerimizle Vaccination Records yazan kağıtları verdi, bunları US için saklayın sorarlarsa verirsiniz dedi. Eşim ve benim için 230$+230$ ve kızımız için 100$ toplamda 560$ medical exam fee ödedik. Ayrıca 100euro aşılar için verdik. 560$ harici üstümde sadece euro vardı ve kart geçmiyordu. Ödemeyi yalnızca Sırp dinarı yada Us Dollars kabul ediyorlarmış normalde ama çok kibarca sizi yormayalım daha fazla deyip euro olarak almayı kabul ettiler :) Zarflarımızı da verip güzel dileklerle klinikten yolcu edildik.

Şimdilik bu kadar.

P.S: Sırbistan ve Karadağ U.S konsoloslukları bu yıl çok katıymış, o yüzden oturum,turist vizesi vs kabul etmemişler. Yalnızca vatandaşlığı olanları yasal olarak reddedemedikleri için burda yaşamasalar bile almak zorunda kalmışlar. Doktorla sohbet ederken bunları iletti. Özellikle ‘Türk vatandaşları bu yılın başından beri hiç bir yerde istenmiyor çok üzücü!’ dedi. Ben daha çok üzüldüm açıkçası.😔
    Umarım bu gördüğümüz muamele en kısa sürede değişir de daha çok insanımız hayallerine kavuşur.

Sevgiyle kalın🙏🏻

• @Rasheee Tebrik ederim yeni hayatınızda bol şans ve mutluluklar 🙏🏻

• @macis Tebrik ederim, dosya numaramiz cok benzer :) Umarim Ankara onumuzdeki sene bizleri uzmez, ama performans ayni sekilde giderse deneyim paylasimlariniz surecimize isik tutacak... Yeni hayatinizda bol sans ve mutluluk dilerim 🍀

• @macis tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• @evrimooloji Deneyiminiz için teşekkürler. ‘Türk vatandaşları bu yılın başından beri hiç bir yerde istenmiyor çok üzücü!’ son cümlenizde gerçekten çok üzücü bir durum inş zamanla değişir :(

• @macis tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐

@bozyuruk Bu durumun nedeni konsolsoluklarin bu hizmeti yani yasal ikameti olmayan birini kendilerine tranfer etmek zorunda olmamalaridir. Uzucu olan Ankara Konsoloslugu'nun tavri, esas o istemiyor cunku, ayni durum AF bolgesindeki bir cok insan icin de gecerli yine kendi konsolsoluklarina bagli olarak. Yani mesele'Turk vatandaslari istenmiyor' degil. Turkiye'den kazananlarin secenegi olmamasi ama davet de edilmemesidir. Bu sanirim baska ulkelerin istememesinden daha korkututcu.

• @lumos Ben bu cümleyi sadece amerikan konsolosluklarının tavrı olarak bakmadım batılı ülkelerin genel tavrı şekilinde yorumladım. shengen vs tarzındaki vizelerin tutumuda malesef bunu destekler nitelikte.

• @lumos maalesef her türlü yanan Türk kazananları oldu umarım bir çok kişi alabilir son dakikaya kadar vize 🙏🏻

• @Serap-2 çok teşekkür ederim darısı tüm kazananların başına.

• @norta çok teşekkür ederim darısı tüm kazananların başına.

• @baran-bozdogan çok teşekkür ederim darısı başınıza.

• @lumos çok teşekkür ederim darısı tüm kazananların başına.

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim.

• @uqursen teşekkür ederim.

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkürler.

• @maximtk teşekkür ederim darısı başınıza.

• @melihturkmn teşekkür ederim.

• @melihturkmn tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

• @Gül-Kazancioğlu çok teşekkür ederim darısı başınıza.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k