DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @seroler Yaş sınırı mevcut değil, haftada 40 saati doldurmak önemli ve günde 8 saat kadar ayakta kalabilmene bağlı. Aynı zamanda bir sene boyunca orada çalışırken ek iş yapabilirsin.

    Toplam maliyet $20.000 civarında, belli bir dönem bekleme zamanı mevcut(3 yıl kadar). Çalışma vizesini çıkması vesaire gibi şeyler ardından dosyan tamamen hazır olunca göçmenlik için mülakata giriyorsun oradan da onay aldığın taktirde macera dolu Amerika. Greencard ortalama 1 ay içerisinde geliyor ve yasal olarak şirkette çalışmaya başlıyorsun durumlar bu şekilde.


  • @Rhonster teşekkür ederim


  • @seroler resmi olarak yaş sınırı bulunmamaktadır. Ama bizler 50 yaş ve üzerinde olan kişilerin başvurularını almamaktayız.


  • Bdv ile gitmeyi planliyorum hatta bir adim attim bile diyebilirim. B vizesini kabul ediyorlar, daha once de cok defa bu sekilde islem yapmislar. Benim demek istedigim aslinda B vizesi icindi.
    Yani islemleri buradan baslatirsiniz, dosya tarihiniz netlestiginde turist vizesi ile Abd’ye giris yaparsiniz. Belirli bir bekleme suresi var, en az 60 gun oneriyorlar, baska bir avukatla da konustum o da 90 gun onerisinde bulundu garanti olmasi acisindan. Ulkeye giristen 90 gun sonra statu degisikli basvurusu yapacaksiniz, sonrasi onay bekleme. Bu da 6-8 ay suruyor. Yani toplamda Abd ici bekleme suresi 9-11 ay.
    Bu surede calisamazsiniz, ulke disina cikamazsiniz.
    Bu verdigim bilgiler tahmini, varsayim, yorum degil. Direkt avukattan alinan bilgiler.
    Dolayisi ile ortalama 10 ay Abd icinde kendinizi idame edecek durumunuz varsa statu degisikligi kesinlikle en mantikli olan yontem.
    Yazilan masraflara da az cok katiliyorum.


  • @CVera, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Bdv ile gitmeyi planliyorum hatta bir adim attim bile diyebilirim. B vizesini kabul ediyorlar, daha once de cok defa bu sekilde islem yapmislar. Benim demek istedigim aslinda B vizesi icindi.
    Yani islemleri buradan baslatirsiniz, dosya tarihiniz netlestiginde turist vizesi ile Abd’ye giris yaparsiniz. Belirli bir bekleme suresi var, en az 60 gun oneriyorlar, baska bir avukatla da konustum o da 90 gun onerisinde bulundu garanti olmasi acisindan. Ulkeye giristen 90 gun sonra statu degisikli basvurusu yapacaksiniz, sonrasi onay bekleme. Bu da 6-8 ay suruyor. Yani toplamda Abd ici bekleme suresi 9-11 ay.
    Bu surede calisamazsiniz, ulke disina cikamazsiniz.
    Bu verdigim bilgiler tahmini, varsayim, yorum degil. Direkt avukattan alinan bilgiler.
    Dolayisi ile ortalama 10 ay Abd icinde kendinizi idame edecek durumunuz varsa statu degisikligi kesinlikle en mantikli olan yontem.
    Yazilan masraflara da az cok katiliyorum.

    Çok uzun bir süre, ben daha çok oraya gidip Mcdonalds, Burger vs ve listelediğim EB-3 sağlayan firmalar ile görüşüp Avukat aracılıgı ile işlemlere başlayacağım. Tekrar Türkiyeye geleceğim zaten. Bu şekilde iş bulduğumuz takdirde avukatlar seve seve yardımcı oluyormuş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, lutfen bu baslik altinda sadece eb3vize.com sirketiyle ( @eb3vize-com ) ilgili bilgi ve deneyimlerinizi aktarin veya sorularinizi sorun.

    Bu baslik EB-3 vize basligi degil, EB-3C kategorisinde islem yapmak isteyen arkadaslar bu bilgileri, deneyimleri ve sorulari forumdaki diger ilgili basliklarda sorabilirler. Lutfen bu basligin eb-3 vize kategorisinden cok @eb3vize-com sirketinin basligi oldugunu unutmadan yorumlarinizi yapin.


  • @Uçan-hollandalı @eb3vize-com 40 saat haftalık çok uzun bir süre değil.
    şimdiki işimde bedenen çalıştığım ve 24/48 sisteminde çalıştığım için buna katlanabilirim.

    yaş 46 bedenen bir sıkıntı bulunmamaktadır.

    sürece başladığımızda ücreti veriyormuyuz veya hangi aşamada ne kadar ödeme yapıyoruz.
    işin bulunacağı şehirler/eyaletler hangileri. çok soğuk olmuyordur inşallah.

    gibi gibi bir sürü soru var aslında.
    onların cevabını bulmak için @eb3vize-com ile iletişime geçmek gerekiyor sanırım.


  • @seroler Aynen öyle hocam, şuan ortalama maaş alan bir işçi rahat bir şekilde haftada 40 saat yapıyor. Esnek çalışma saatidir vesaire derken bünye buna alışıyor. Ödemeler için sizin de dediğiniz gibi @eb3vize-com ile görüşürseniz çok daha sağlıklı olacaktır hem de aklınıza takılan sorulara daha net cevaplar alırsınız. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun


  • 39 sayfa konunun hepsini okudum. 3. ödeme olan 10k için bir formül olmalı, usa girer girmez ödemeye razıyım. Keşke bununla alakalı bir formül üretseler. Süreci yarın başlatırım.

    Bu soru genel olacak forumdaki bilen arkadaşlarda yanıtlayabilir. EB3 ile usa ya geldim, 8-10 ay çalıştım düzenimi kurdum diyelim, istediğim zaman eşimi yanıma getirebiliyor muyum ? Yoksa aynı prosesleri eşim de mi yapmak zorunda. İlk etapta eşimin tr 'de kalmasını istiyorum.


  • @ismailvolkan maalesef bunun için bir şey yapamamaktayız. Eğer eşinizi sizinle birlikte sürece dahil etmezseniz sonrasında F2a ile yani aile birleşimi ile Green Card almanız gerekecektir. Bu da ekstradan maliyet ve 1.5-2 yıl beklemek anlamına gelmektedir.


  • Herkese iyi pazarlar...
    Yaklaşık 2 senedir gidiş yolu bulmaya çalışırken, eb3vize.com adresine geçmişte tesadüfen rastlamıştım. Şartları ağır bulup o zaman şimdiki gibi bilgilendirme de yapılmadığı, videolar olmadığı için ikna olmamıştım. Açıkçası siteden iletişim olmadan direkt ödeme sayfasına yönlendirilmek garip gelmişti.
    Son 15-20 gündür dönüp forumları takip edip videoları izliyorum. Her geçen gün biraz daha olur gibi geliyor.
    Yaş itibarıyla sınıra geldiğimden çocuklarım için burada gelecek göremediğimden başvurmaya karar verdim.
    Şu an 20.000 doların yeni bir araba alamayacak düzeyde olması da bu hayal için makul gibi görünüyor. Umarım yıl sonuna kadar en azından yarısı kadar miktarı toparlayıp başvuruyu yapmış olurum. Kalanı da bir şekilde hallolur sanırım aradaki 8-10 aylık süreçte...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @ismailvolkan Eğer öyle olsaydı süreç 2-3 yıl değil belki de 6-7 yıl sürebilirdi. Çekiliş için mesela hep diyoruz keşke pasaport kuralı ya da başvururken 10-20 dolar para ödesek diye ki bu sayede öylesine katılım olmaz. Tamamen eb3 içinde geçerli bu. Eğer o 20 bin dolar + konaklama ve ulaşım masrafları olmasaydı ya da yarısını Amerika'ya gidince ödemeye başlasaydık bu sefer başvuran sayısı 2-3 kat artacaktı. İlk gittiğimizde havayolu ulaşımı + kira, depozito, emlakçı vs. Derken toplam 30-35 bin dolar gerekiyor firmaya ödediğimiz 20 bin dolar dahil. Herkesin gönlünce olsun her şey 🙂


  • Suan F-1 ile amerikada yim amerikadan basvuru yapinca (isyerimi kendim buldum bu arada) Hangi surecte yada kac ay sonra yasal olarak kalabiliyorum?


  • @benjaminblacks, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Suan F-1 ile amerikada yim amerikadan basvuru yapinca (isyerimi kendim buldum bu arada) Hangi surecte yada kac ay sonra yasal olarak kalabiliyorum?

    Hocam hangi alanda iş buldunuz? Unskilled olarak mı yoksa başka bir nitelik gerektiren iş mi?


  • @SCNGZ Hocam ben asciyim tecrubem ve diplomam var mutfakta calicagim yine hangisi olur bilmiyorum tabi

  • ⭐⭐⭐

    @benjaminblacks yanlış konu başlığındasınız iş yeri zaten size sponsor olmaya razıysa aşçı olarak H1Bden ilerlemeyi deneyeceklerdir onun üzerinden araştırma yapın bence


  • @Emre-Kurtulmuş h1b icin 4 yillik mezuniyet istiyor kardesim,2 yillik mezunum ben tesekkur ediyorum


  • @benjaminblacks sektorunuze ve is tecrubenize uygun bir sponsor firma bulabilirseniz Eb3’le ilerleyebilirsiniz ama tabi eb3vize.com’dan bir yardim talep etmiyorsaniz yanlis basliktasiniz. Sanirim burasi, sadece bu sirket ozelinde acilan bir baslik.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Merhaba. Bir şey sormak istiyorum. Eb3 e başvuran forumdaşlarıma özellikle. Buna başvururken elinizde ki tüm birikimi ya da mal varlığınızın tümünü mü yatırdınız yoksa kenarınızda zaten birikim olup araba tarzı gözden çıkarabildiğiniz bir para olarak mı başvurdunuz yani? Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir


  • @Atlantis00 İşin Açığını İstersen Bir Çok İnsan Gördüğüm Kadarıyla Gözden Çıkarabilceği Paralar İle Başvurmuş Ben 19 Yaşındayım Tek Mal Varlığım Bir Araba Yani Tabiri Caiz İse Herşeyim Onu Satıp Bu Vizeye Başvurucam Yani Laf Aramızda Hayatımı Basıcam Umarım Yüzüm Güler İşin Sonunda Tek Temennim O 😅


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum