Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • es cok gitti geldi vatandas cocuk oldugu icin kimsede bir sey demedi bir iki artiz cik cik yapti o kadar 1 sene bile kaldi sorun yok
    ben daha cok gidiyorum Turkiye'ye
    ABD eski halimi kaldi sanki biz ne yapalim 🙂
    yinede karti oldurmeyin 6 ayi gecirmeyin yav bir telefon alsaniz kurtaiyor devlet ogrenci vs isiniz yok sa ara siraq 1 ay kalin calisin ne var bunda
    dordash acip eyalet eyalet gezsn kurtairir be

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   knnrn knnrn 

  • @arnblt Yani anladığım kadarıyla re-entry permit benim için şart öyle mi? 2 ay Amerikada olursam tüm işlemler hall olur değil mi? Önce green cardımı alırım, daha sonrasında formu doldurup re-entry sürecine başlarım.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • merhabalar,2021 talihlisiyim,1 temmuz 2022 de ABD ye giriş yaptım,SSN ve Green cardım 1 ay içinde elime ulaştı ve 1 ağustos 2022 (yani yaklaşık 1 ay sonra) Türkiyeye geri döndüm.8 eylül 2022 de(1 ay 8 gün sonra) tekrar ABDye giriş yaptım ve 25 mart 2023 de(yaklaşık 6,5 ay sonra) Türkiyeye geri döndüm.şu anda 2 aydır Türkiyedeyim 6 aylık süre 25 eylülde doluyor,sorum şu ki Türkiyede 6 aydan daha uzun süreli kalabilir miyim?Türkiyede hekimim ve ABD de denklik alabilmem için sınavlara girmem gerekiyor ,bu sınavlara Türkiyede hazırlanmak ve girmek istiyorum,ABDde kaldığım süreçte mağazada çalıştım ancak ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum,denklik sınavlarını geçtikten sonra ABD ye dönmek istiyorum.1 yılı geçmemek üzere Türkiyede sınavlara hazırlanma amacıyla kalabilir miyim?

  • ⭐⭐

    @aze 6 ayi gecirmeden giris cikis yapin. 6 ayi gecsenizde sorun yasamazsiniz ama ileride vatandasliga basvurdugunuzda bu 1 yili kaybetmis olursunuz. Ben 3 sene giris cikis yaptim ama bir keresinde 8 ay aradan sonra girdim. Simdi vatandaslik zamanim geldi. Bu 8 aylik ara sorun olur mu bilmiyorum. O sure icinde ailem burada ve kira odedigim icin muhtemelen basvurumu kabul ederler ama sizin boyle bir durumunuz da yok. ileri de 1000 dolarlik ucus bileti icin vatandasligi geciktirmis olmayin derim.
    Selamlar.


  • @arnblt teşekkür ederim.


  • @crazycells Merhabalar biz F4 vizesi için 5 kişilik bir aile olarak beklemekteyiz. Sormak istediğim bir soru var. Vakti gelip vizemizi alırsak ailece hep beraber ayni anda ABD ye giriş yapmak zorunluluğu var mıdır? Biz şöyle düşünüyoruz. Asıl başvuru sahibi olan eşim önce giriş yapacak ABD ye. Üç veya dört ay sonra ben ve çocuklar ilk girişimizi yapacağız. Böyle bir durumda sorun çıkar mı? Veya böyle bır hakkımız var mı?


  • Merhaba, eşim dv23 talihlisi. Kendisi ocakta gitti ve gcını aldı, orada şu an. Bense mayısta girdim san aldım gc henüz gelmedi ve 3 haziranda döndüm. Eğitimimi tamamlamam aralık ayını bulacak. Dolayısıyla 6 aydan biraz daha uzun us dışında kalmış olabilirim. Varandaşlık veya başka bir konuda problem olur mu bu? Eşim bu süreçte us’te devam edecek bir aksilik olmazsa.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baytt "aksilik"'ten ziyade bu durum gc sahibipleri için bir dezavantaj. hem ülkeye girişte, hem de vatandaşlık başvurusunda bu konular önünüzde gelebilir. ülkeye girişte sunacağınız kanıtlar sağlamsa ve eşiniz hali hazırda abd'deyse sorun olacağını zannetmiyorum. girişte yanınıza abd'deki kira kontratınızın bir kopyasını almaayı unutmayın ve bir an önce abd'ye temelli yerleşmeye gayret gösterin.

  • ⭐⭐

    @baytt ben sizin durumunu 2 sene yasadim. Eger kira sozlesmenizde sizin adiniz yaziyorsa vatandaslikta da buyuk ihtimal sorun yasamayacagiz.
    Ucsis resmi sayfasinda bununla ilgili bilgi var.

    94bc4239-2a26-404c-8856-426a675fa92c-image.png


  • @gucarslan İlk giriş sonrası ABD’den 4 Haziran’da döndüm. Türkiye’deki uzmanlık eğitimim aralık ortasında bitecek. Hemen ardından da kalıcı olarak taşınacağım. Son derece makul bir gerekçem olduğunu düşünüyorum ama çok katı kurallar mevcut ise ek kanıtlar hazırlayayım diye sormak istemiştim. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baytt bu eğitimini kanıtlayacağınız dökümanları yanınızada bulunduruduğunuz sürece sorun olacağını düşünmüyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • Gecen gun 3-4 ay kadar TR'de kalip Atlanta'dan giris yaptim, daha once de 3 defa giris yapmistim. Ilk defa ne kadar disarida kaldigim sorulmadi. Pasaporta damga da vurmadilar. Yeni uygulamar mi var acaba?


  • merhaba,
    girişteki konuyu okudum ama benim durumuma hangisi uyuyor karar veremedim. green cardı beklerken 7 ay kadar amerikada kaldım ve 3 ay kadar da çalıştım. kartım geldikten sonra türkiyeye döndüm ama yaklaşık 5 ay sonra tekrar amerikaya gittim 10 gün kaldım sonra tekrar türkiyeye geldim.5 ay sonra tekrar gideceğim. böyle devam etmemde bir sorun olur mu acaba. teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Herkese merhaba,

    8 mayıs itibariyle Riga konsolosluğunda randevum olacak, Letonyada öğrenci olduğum ve oturum iznim olduğu için Tbilisiden dosya taşıma yapa bilmiştim. Yaz aylarında Amerikaya giriş yapmağı düşünüyorum, ancak 2-ci yıl için eylül ayında Letonyaya dönmem gerektiği için re-entry permit-e ihtiyacım olup olmadığını bilemedim. Konunun gerekli kısmı, Letomyada 2-ci yıl masterimi yapmağa devam etmem için oturum iznimi de bu yüzden yenilemem gerekiyor (2023 ekim itibariyle). Re-entry permit almadan, Letonyada oturum izni almak mümkün mü. yoksa 1-2 ay Amerikada olup re-entry prosedürlerimi tamamlamam şart mı? Re-entry yapmasam kaç aydan bir Amerikaya girsem problem çıkmaz (ben bir ağustosda, bir de ocak ayında 2 haftalık New Yorkda kalmağı planlıyordum, ancak bu olayın riskli olduğu ile de bağlı bana uyarılar da geldi. Ne yapmam benim için en doğru olur? Yardımlarınız için teşekkürler.

    Tek seferde 6 aydan daha uzun ABD disinda kalmamanizi tavsiye ederim.

    Eger 2 yil boyunca ABD disinda kalmaniz gerekiyorsa o durumda re-entry permit almaniz daha iyi olacaktir.

    Eger bir nedenden dolayi ABD disinda uzun sure gecirirseniz, bu durumda bu nedeni gosteren belgeler ile (sizin durumunuzda okuldan alacaginiz belgeler ile) ABD'ye giris yapmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Platon59, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Green cardlıların vatandaslıga geciş surecinde ki 5 sene hesabı ( yıllık 6 ay USA de kalma tavsiye edilen surenin baslangıc tarihi de aynı olaya baglıdır diye dusunuyorum) , GC elinize gectikten sonramı baslıyo yoksa tüm dosyaların kabulunun yapıldıgı tarih mi veya baskaca bir tarih mi var?

    GC'nin onaylandigi mulakat gunu oluyor, eger dosyanizi USCIS mulakatsiz sekilde onayladiysa, onay tarihi oluyor...


  • @crazycells Hesaplayınca 15-16 ay süresince Amerikadan dışarıda olacağımı gördüyüm için, re-entry permit almak için sürece başladım, tam da 16 ay için. İlk notice-den daha 1 hafta geçti randevu notice için beklemedeyim şimdi. Eylül başı gibi, green card geldikten sonra ayrılacağım. Biometric notice ne zaman gelirse, o zaman için de ülkeye giriş yaparım, geç gelse de 6 aydan bir girmeye özen göstereceğim. Eylül başı gibi çıkarsam, bir de Ocak sonu, sonrasında Haziran sonu giriş yaparım sanırsam. Biometrik tarihinin mektubunun gelmesini, veya gelecekteki randevunun tarihini daha öne çekmek için nereye baş vura bilirim? Randevunun en azından bu yılın ağustos sonu gibi vermeyi isterdim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murad-Namazov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @arnblt Yani anladığım kadarıyla re-entry permit benim için şart öyle mi? 2 ay Amerikada olursam tüm işlemler hall olur değil mi? Önce green cardımı alırım, daha sonrasında formu doldurup re-entry sürecine başlarım.

    daha uzun surebilir.

    Eger 2 yil boyunca ABD'de sik giris yapmayacaksaniz re-entry permit almanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aze, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    merhabalar,2021 talihlisiyim,1 temmuz 2022 de ABD ye giriş yaptım,SSN ve Green cardım 1 ay içinde elime ulaştı ve 1 ağustos 2022 (yani yaklaşık 1 ay sonra) Türkiyeye geri döndüm.8 eylül 2022 de(1 ay 8 gün sonra) tekrar ABDye giriş yaptım ve 25 mart 2023 de(yaklaşık 6,5 ay sonra) Türkiyeye geri döndüm.şu anda 2 aydır Türkiyedeyim 6 aylık süre 25 eylülde doluyor,sorum şu ki Türkiyede 6 aydan daha uzun süreli kalabilir miyim?Türkiyede hekimim ve ABD de denklik alabilmem için sınavlara girmem gerekiyor ,bu sınavlara Türkiyede hazırlanmak ve girmek istiyorum,ABDde kaldığım süreçte mağazada çalıştım ancak ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum,denklik sınavlarını geçtikten sonra ABD ye dönmek istiyorum.1 yılı geçmemek üzere Türkiyede sınavlara hazırlanma amacıyla kalabilir miyim?

    6 aydan uzun sure ABD disinda kalmamanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zeyno, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells Merhabalar biz F4 vizesi için 5 kişilik bir aile olarak beklemekteyiz. Sormak istediğim bir soru var. Vakti gelip vizemizi alırsak ailece hep beraber ayni anda ABD ye giriş yapmak zorunluluğu var mıdır? Biz şöyle düşünüyoruz. Asıl başvuru sahibi olan eşim önce giriş yapacak ABD ye. Üç veya dört ay sonra ben ve çocuklar ilk girişimizi yapacağız. Böyle bir durumda sorun çıkar mı? Veya böyle bır hakkımız var mı?

    Dediginiz sekilde yapabilirsiniz, ama herkes vize suresi gecmeden ilk girisi yapmali, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafawashington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    merhaba,
    girişteki konuyu okudum ama benim durumuma hangisi uyuyor karar veremedim. green cardı beklerken 7 ay kadar amerikada kaldım ve 3 ay kadar da çalıştım. kartım geldikten sonra türkiyeye döndüm ama yaklaşık 5 ay sonra tekrar amerikaya gittim 10 gün kaldım sonra tekrar türkiyeye geldim.5 ay sonra tekrar gideceğim. böyle devam etmemde bir sorun olur mu acaba. teşekkür ederim

    En yakin zamanda ABD'ye tasinmanizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

  • 270
  • 52
  • 6
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum