DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba, İş Bankası dolar hesaplarimizdan (eşim ve benim iki ayrı hesap), Amerika daki oğlumun şahsi dolar hesabına 35K+45K Usd, parayı en kolay ve az masrafla nasıl transfer edebiliriz? Para, e2 yatırımı için kullanılacak, önce oğlumun şahsi hesabına, sonra onun kuracağı şirket hesabına transfer olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Müberra-Dikici göndermeden önce bu paralar sorgulamaya girebilir bu paranın kaynağını sorabilirler bilginiz olsun.


  • @ayvalik10 paranın kaynağı kanıtlı zaten emlak ve araç satışı yaptık, e2 için uygun koşullarda sıfır hesaplarda bulunuyor para.


  • @knnrn, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @ICu, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Merhaba,

    Tr'ye para göndermenin en avantajlı yolu nedir şu anda? Benim anladığım kadarıyla Wise gibi görünüyor ama Abd bankasından Wise'a para aktarma meselesi de var. Orda da bir kesinti oluyor sanırım. Sizlerin tavsiye edebileceği başka bir yol var mıdır?

    Parayı bankadan ACH yöntemiyle çekmeyi seçerseniz fazla bir kesinti olmuyor. Bence en mantıklısı Wise. Başta zaten ne kadar masraf keseceğini ve karşı tarafın eline tam olarak ne kadar geçeceğini (kur değişimi hariç) kesin olarak söylüyor.

    Hem bu cevabınızla ilişkili bir devam sorusu hem de başka bir soru sormak istiyordum.

    İlk olarak, Tr'de bankalar arası yüklü miktarda EFT yapılabiliyor ve genelde ücretsiz. Abd'de buna karşılık gelen, Abd bankaları arasında yüklü para transferlerine ücretsiz/düşük meblağ ile imkan sağlayan bir sistem var mı? Ya da buna en yakın olarak ACH'i mi gösterebiliriz?

    İkincisi, forumda Abd-Tr arası para transferlerinde ortaklaşa çalışanlar oldu mu acaba? Mesela, Abd'den Tr'ye para göndermesi gereken birisinin karşı yönde para göndermek isteyen biriyle anlaşıp paralarını değiştirmesini kastediyorum. Bunun güvenliği nasıl sağlanabilir? Fiziki olarak kişilerin buluşması şeklinde falan olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ICu ACH sistemi ücretsiz ancak ilk seferinde bazı güvenlik adımlarını uygulamak gerekiyor. Örneğin Bank of America gibi büyük bankalar diğer hasaba 1 doların altında iki küçük transfer yapıyor, sonra sizden bu tutarları söylemenizi istiyor. Bundan sonra ACH yoluyla transferler 2-3 gün içinde gönderilebiliyor.

    Daha hızlı ve kolay Zelle, Venmo, Cash App gibi yöntemler var ama bunların günlük ve haftalık limitleri düşük oluyor. Bunları da kullanmak ücretsiz.

    Diğer sorunuzdaki yöntemi çok yakınlarınız dışında kimseyle yapmanızı tavsiye etmem. Kimse de böyle bir şeyi kabul etmeyecektir zaten.


  • @denizci10 Harika bir bilgilendirme videosu olmuş.. Emeğinize sağlık🙏 🌺


  • @denizci10 çok güzel bir video takip ediyordum zaten YouTube ta forumda da görmek cok güzel oldu. Videoların devamını bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bozyuruk teşekkür ederiz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Apsaras-0 teşekkür ederiz

  • ⭐⭐

    @denizci10 Çok güzel bilgiler, teşekkürler, emeğinize sağlık

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serap-2 rica ederim. inşallah işinize yarar bekliyorum.


  • Bir aksilik olmazsa eşimle beraber 11 Temmuz'da ABD'ye ilk girişimizi yapacağız ve temelli olucak 🙂 ABD'ye girerken üstümüzdeki parayı beyan etmede problem yok. Ancak Türkiye'den çıkarken ikimizin toplam çıkarabileceği miktar 10k$ sanırım. Çoğu kişi daha fazla miktarda çıkarıp hiç sorun yaşamamış ancak riske etmekten de biraz çekiniyoruz. Yakın zamanda 10k$ üzeri ile ülkeden çıkış yapan var mı ? Ayrıca Swift işlemlerinde de Merkez Bankası bazı kısıtlamalar getirmiş diye okuduk.
    Acaba tüm parayı üzerimizde nakit olarak mı çıkarsak ? Yoksa 10k$ nakit çıkarıp kalanı Western Union veya banka hesabımızdan swift mi yapsak ?


  • @hope123 bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Sizden bir ay sonrada biz gideceğiz gidince durumu buradan yazarsanız sizden sonrakilere de bilgi olmuş olur. Bu arada yenis hayatınızda başarılar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @hope123 Merhaba, cikarken, 10 Bin uzeri nakit parayi belirtmeniz yeterli zaten, 10 Bin'e kadar belirtmeden cikabilirsiniz. Ulkeye girerken bir form dolduracaksiniz gumruk icin, o vakit mesela 12.345 Dolar nakitim var demeniz yeterli, bunun bir yaptirimi yok, yasak da degil. Beyan etmezseniz sorun.

    Banka Hesabindan (hatta Enpara su ara iyi bir ucretle yapiyor) Switf ile yonlendirebilirsiniz. Wise'i da tavsiye ederim.


  • @lumos Merhabalar, türkiyeden çıkarken 10 bin dolar üstü bir parayla çıktığımızda bu para herhangi bir işleme tabii tutulmuyor mu ?
    Ülkeye girerken beyan etmekte herhangi bir problem olmadığı hakkında zaten bilgimiz vardı ve edeceğiz. Ancak Türkiye'den çıkarken herhangi bir sorun olup olmadığı konusunda emin olamadık.
    Ayrıca Swift işlemi için tavsiyelerinize de teşekkür ederiz 🙏


  • Arkadaşlar Eylülde nasipse bizde ABD olacağız orada akrabamız var ama bu işleri çok anlamıyor çok fazla bilgi veremedi. Ortalama 30-40k Dolar para aktarmak istiyoruz bunın için şuan Enpara hesabımızı kullanıyoruz en güvenli para aktarma sistemi sizce hangisi TEB bankası hesabı açmaya gerek var mı ? Nakit olarakta yanımızda 3-5K dolar düşünüyoruz bu sorun olmayacak biliyoruz bu parayı aktardıgımızda ABD vergi kesilmesi yada bir sorgu bir sıkıntı olur mu ? Para kaynağı aracımızı satıyoruz araç satış sözlesmesini taramayı düşünüyorum ve evdeki eşyaları satıyoruz ama onlara fatura kesemediğim için pek kanıt olamıcak. Son olarak orada eşim ve kendi adıma iki ayrı hesap açmak mı mantıklı tek hesap mı ilk başta.


  • @yuzi35, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Arkadaşlar Eylülde nasipse bizde ABD olacağız orada akrabamız var ama bu işleri çok anlamıyor çok fazla bilgi veremedi. Ortalama 30-40k Dolar para aktarmak istiyoruz bunın için şuan Enpara hesabımızı kullanıyoruz en güvenli para aktarma sistemi sizce hangisi TEB bankası hesabı açmaya gerek var mı ? Nakit olarakta yanımızda 3-5K dolar düşünüyoruz bu sorun olmayacak biliyoruz bu parayı aktardıgımızda ABD vergi kesilmesi yada bir sorgu bir sıkıntı olur mu ? Para kaynağı aracımızı satıyoruz araç satış sözlesmesini taramayı düşünüyorum ve evdeki eşyaları satıyoruz ama onlara fatura kesemediğim için pek kanıt olamıcak. Son olarak orada eşim ve kendi adıma iki ayrı hesap açmak mı mantıklı tek hesap mı ilk başta.

    calistiginiz banka var ise konusun size 30-40k icin bilgi verirler, masraf ne olur diye. Abd size 10bin uzeri dolar getirirsen kayitnaltina al diyor ama bunun vergisi yok. eger ayda bir 10bin getiriyorsan tabiki sorar bunun kaynagi nedir diye ama gocmen olarak herseyini satip gelen birisin, bunu da eger soran olursa soylersiniz kapida. Tek hesap acin son tavsiyem.

  • ⭐⭐

    @hope123 Turkiye'den cikarmada an itibariyle boyle bir durum yok. Rica ederim.


  • @Betfair39, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @AbdullahC, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    herkese selam. Amerikaya taşınıyorum fakat 50k civarı bir param var.Bu parayı binance global e ardından binanceus hesabıma aktarsam.lazım oldukça peyderpey çekip kullanmam mümkünü ?

    cok yanlis olur borsadan cekmen cunku ona tax odeyeceksin sene sonunda.En mantiklisi TEB uzerinden atm den her gun 1000 1000 cekmen olur.

    Gunluk limit su anda $1000 mi? Birkac sene once bana sadece $800'e kadar veriyordu ABD'deki Bank of America ATM'i.


  • @hodelek Günlük limit 10000 Türk Lirası karşılığı kadar USD olarak çekebilirsiniz. Bugün 26.26 olan kura göre bakınca 10000 TL / 26.26 (USD/TL kuru) = 380 dolar çekebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 108
  • 17
  • 13
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

287
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum