Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ömer-Kirişçi tebrikler amerikadaki hayatınız için başarılar dilerim her şey gönlünüzce olsun 🙂


  • @Ömer-Kirişçi tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun.


  • @baran-bozdogan Sanirim siz tek gelmistiniz.Bizde sizinle ayni anda oradaydik.Yan yana oturduk 😃.2 tane aslan oglum ve esimle 4 kisilik bir aileydik.Bizimde 21 temmuz saat07:45.Hayirli olur insallah sizede ,bizede.


  • Arkadaslar bir sorum var.Kafam karisti mulakatta verilen nufus kayit ornegini e devletten butun aile adina vukuatli olarak aldigimizda kabul oluyor mu? 4 kisilik bir aileyiz 18 ve 20 yasinda ogullarim var.Konsolosluk sayfasinda nufus mudurlugunden elden kırmızı muhurlü falan demis.Katilan arkadaslar e devletten aldik demis.Hangisi dogru acaba?


  • @Esrâ-Nur merhaba tekrar tebrikler
    DV2024 talihlisiyim bende ve dosya numaram çok yüksek o yüzden dosya taşıma yapacam ama merak ettiğim ingilizcem çok az mülakata girerken bu problem olur mu


  • @sefa-catak bence ingilinizcenizin üstüne şuandan itibaren düşerseniz mülakat gününe kadar iyi bir hale gelir en azından mülakatınızı rahatça tamamlarsınız


  • @baran-bozdogan hayırlı olsun mülakattanda güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙂


  • Herkese merhabalar, ben DV2023 talihlilerinden biriyim ve mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca DV2023 talihlilerinden hala mülakat bekleyenlerin en kısa sürede mülakatları verilir ve bizim yaşadığımız heyecanı onlar da yaşarlar. Bu deneyimim ilerde mülakata girecek tüm DV kazanan arkadaşlara da umarım faydası olur.
    Süreci anlatmadan önce; @gucarslan (Uğur Beyin sabrı esprisi ve yardımları hiç unutulmaz), @cerkezkizi09 (Gökçe Hanım), @emrekrtlms (Emre Bey), @noyantrx, @crazycells, @es_math35 (Esra Hoca), @BernaBT (Berna Hanım), @zeynomistan (Zeynep Hanım), @lumosts (Tugba Hanım), @KenanDone (Kenan Bey), @Discovery, @qoboteknoloji, @erhang (Erhan Bey) ve telegram ana gurubu ile Viyana grubunda ismini sayamadığım ve süreçte çokça yardım ve desteği dokunan bütün güzel insanlara ve dostlara ayrı ayrı teşekkürlerimi buradan belirtmek istiyorum. İyi ki YEŞİLKARTFORUM ile tanışmış ve böyle büyük bir aileye katılmışım.
    Süreci baştan anlatmam gerekirse;
    DV2023’ü kazandığımı öğrendiğim de yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Ancak bu mutluluğu hayalini kurup benim gibi kazanan talihliler anlayabilir. Totem yaparak sonucuma abimden bakmasını rica etmiştim ve bana kazandığımı söylediğinde mutluluktan ne söyleyeceğimi ve ne yapacağımı bilemiyordum. Ama hemen arkasında abimin çok sevinme dediğini hiç unutmuyorum. Bana neden böyle söylediğini kendisine sorunca CN’min ( CN:21k) biraz yüksek olduğunu ve kazanan her kişiye mülakat verip vize verecekleri gibi bir zorunluluk olmadığını belirtince sevincim kursağımda kaldı desem yeridir. Bende hemen bunun doğruluğunu araştırmaya başladım. İş yerimde DV2022 talihlisi bir arkadaşım vardı. Hemen onunla iletişime geçtim ve kendisinin de hala mülakatı beklediğini ve pandemiden dolayı bütün işlemlerin çok yavaş ilerlediğini ve “YEŞİLKARTFORUM’dan” bahsederek tavsiye etti. Arkadaşımın tavsiyesi ile böyle güzel bir forum ile tanıştığım için çok şanslıyım. Zira bugün vize almış olmamda en büyük katkı forum ve telegram grubunun etkisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ben de zaman kaybetmeden foruma girip üye oldum ve telegram grubuna da katıldım. Süreç içerisinde hem forumu hem de telegram grubunu çok aktif bir şekilde takip ediyordum. Ankara’ya güven olmaz lafını çok iyi benimseyenlerdenim bende. Sürecimiz başladığı zaman heyecanımız da o derecede artmıştı. Fakat gün geçtikçe Ankara “ANKARA’YA GÜVEN OLMAZ” sözünün hakkını vermeye başladığı tarih Şubat ayını gösteriyordu. Bende kendime artık çok geç kaldığımı söyleyerek dosya taşıma işine başladım. Bütün ülkelere ilişkin vize bilgilerini ve ABD konsolosluklarının mail adreslerinin listesini hazırladım. Hemen zaman kaybetmeden ülkelerin DV2022-DV2023 kazanan sayısı ve konsoloslukların performanslarına bakarak mailler atmaya başladım. Viyana’nın kapasitemiz dolu şimdi daha sonra slot açıldıkça dosyanızı kabul etmek için mailinizi saklayacağız şeklindeki mail biraz umut olmuştu. Ancak diğer konsolosluklara mailler atmaya devam etmiştim. Ancak arada bir Viyana’ya kapasite durumunu sorgulama maili de atmayı ihmal etmedim. Viyana’nın ilk mailinden sonra bir buçuk aya yakın bir süre geçmişti ve doğrusunu söylemek gerekirse Viyana’dan tam da umudumu kesmişken Viyana’dan gelen bir mail gördüm ve içerisinde dosyanı kabul ediyoruz şeklinde yazıyordu. O andaki mutluluğum greencardı kazandığım zamandaki mutluluğuma eşdeğer bir mutluluktu. Çok kısa sürede KCC’den mülakat maili aldım ve sürecim başlamış oldu.
    Molnar Sağlık Merkezi ve Viyana konsolosluğu ile maillerle randevumuzu ve mülakat tarihlerimizi kararlaştırmıştık. Daha sonra en zor süreç olan Shengen vizesi süreci başladı ve bu süreç bizi hem çok yıprattı hem de çok yordu. Shengeni de aldıktan sonra Molnarda olacağımız sağlık kontrolünde yapılacak aşı listesindeki aşıları ispat edersek kabul edileceğini bizden önceki arkadaşlar grupta detaylı bir şekilde bilgilendirme yapmışlardı. Türkiye’de aşı kartımızda eski aşılar çıkmadığı için Devlet hastanesinde Enfeksiyon bölümünde antikor testi yaptırdım ve birkaç tane aşıya antikorum çıktı. Bağışıklığım olmayan aşıları da (Hepatit B, TDPA ikişer doz yaptım. Ancak birer doz da kabul ediliyor.) Eczaneden alıp aile hekiminde aşı oldum. Antikor testinin ve aşı kartını yeminli tercümesini de yaptırdım.
    Viyana konsolosluğu ve Molnar için ayrı ayrı evrakları titizlikle hazırladım. Benim Molnar randevum mülakat randevumdan iki gün önceydi.
    Viyana havaalanına indiğiniz zaman çok rahat bir şekilde metro ile (QBB-S7 ile) şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Viyana’nın toplu ulaşımı çok gelişmiş ve istediğiniz yere dakikalar içerisinde metro veya tramvay ile ulaşabilirsiniz. Saatlik günlük ve haftalık olmak üzere toplu taşıma bileti almak mümkün. Viyana ABD konsolosluğu şehrin merkezinde Mariott Hotelin 4. Katında yer alıyor. Konsolosluk ile Molnar Sağlık Merkezi arası yaklaşık 4-5 km olup metro ve tramvay ile ulaşım rahat sağlanıyor. Viyana’da kalacak yeride Airbnb üzerinden çok rahat ve güvenli şekilde ayarladım ve sorunsuz konaklamamı gereçekleştirdim.
    Molnar randevum sabah saat 9.00’daydı. Ben 8.30’da Molnarın kapısında beklemeye başladım. Saat 9.00’da beni içeri aldılar. Benimle ilgilenen sarışın genç bir beyefendi vardı. Çok kibar ve işlemlerimde çok anlayışlı ve yardımcı oluyordu. CN numaramı istedi ve pasaportumu ve fotokopisini aldı. Aşılara ilişkin antikor test sonucu ve olduğum aşılara ilişkin aşı kartımın yeminli tercümelerini kendisine verdim. Onları kontrol ederek bilgisayara girdi. Bana ait bilgileri bilgisayara girerken ayrıca benden de doğruluğuna ilişkin teyit alıyordu. Hazırladığım evraklardan hiçbirini almadı. Sadece pasaport fotokopisini aldı. Daha sonra muayene odasına geçip belirli sorular sordu. Daha önce hastalık geçirip geçirmediğime ilişkin veya ameliyat olup olmadığıma, herhangi bir psikolojik rahatsızlığımın olup olmadığına veya madde bağımlılığımın olup olmadığına ilişkin v.b. bir takım soruları sorarak bilgisayara giriş yapıyordu. Daha sonra üzerimi çıkarıp doktoru beklememi istedi. Ben de üzerimi çıkarıp bekledim. Doktor hiç bekletmeden geldi ve elleri ile muayene ederken bir taraftan da o da sorular soruyordu. Benden bir tüp kan aldı. Genel muayeneyi bitirip teşekkür etti. Çok güler yüzlü bir doktordu kendileri. Sağlık kontrolü için 390 Euro ödedim. Akciğer filmi için ise beni 5-6 km uzaklıkta başka bir yere yol tarifini yaparak ve bir belge vererek gönderdiler. Röntgen için gittiğim yerde sıra numarası aldım ve bekledim. Biraz kalabalık olmasına rağmen sıra erken geldi ve röntgen filmimi çekip bir CD olarak verdiler. Bu CD’nin bende kalması gerektiği ve ABD’ye girişte sarı zarf ile birlikte teslim etmemi söylediler. Molnar randevusu çok güzel ve sorunsuz geçti. Gerekli evrakları aşağıya da yazdım.(Evraklara bakılıyor sadece hiç biri alınmadı.)
    1- Covid Aşı Kartı
    2- Ds 260 Onay
    3- Molnar Randevu
    4- Viyana Mülakat Mail
    5- Molnar Randevu Maili
    6- Abd Adres
    7- Antikor Test Sonucu
    İki gün sonraki mülakat için zaman gittikçe yaklaşıyordu ve benimde heyecanım artıyordu. Bir seneden fazla bir süre mülakat anını bekliyorduk. Viyana’da Erhan Bey ve Melih Bey ile tanışmıştım. (Viyana’dan ayrılmadan önce Aslı Hanım, Sena Hanım ve eşleri ile de tanışma fırsatımız oldu. Onlara da buradan yeni hayatlarında bol şans ve mutluluklar dilerim) Melih bey bizden önce mülakatını olmuş ve pasaport ile sarı zarfını almıştı. Erhan Bey’in de mülakatı benimle aynı gündü. Benden yarım saat önce mülakata girecekti. Mülakat gününe kadar Erhan Bey ile birlikte Viyana’yı güzel bir şekilde gezip keyfini çıkardık. Melih Bey erken döndüğü için kendisi ile bir gün gezebildik. Mülakat günü Erhan Bey ile Viyana konsolosluğunun önünde mülakatımızdan (benim bir saat öncesi oluyordu) yarım saat önce buluştuk. Erhan Bey mülakat zamanı içeri girdi. Ben dışarda beklemeye başladım. Erhan Bey’e Alize Hanıma benim için tercümanlık (Erhan Bey’in İngilizcesi iyi olduğu için) yapabilir mi diye sormasını rica etmiştim. Erhan Bey de Alize hanıma evrak teslimi yaparken bu konuyu sorması üzerine Alize Hanım gerek olmadığını ve kendisinin yardımcı olacağını ve aşağıda beklemesine gerek olmadığını yukarı gelebileceğini söylemesi üzerine Erhan Bey beni arayıp yukarı çıkabileceğimi söyledi. Bundan sonra Erhan Bey ile birlikte mülakatımız devam etmiş oldu. 4. Kata çıktım ve güvenlikten geçtikten sonra içeri girdim. (Güvenlikte telefon hariç elektronik eşyalar alınıyor) Alize Hanım hemen bekletmeden evraklarımı almak için beni çağırdı. Alize Hanım çok güler yüzlü yardımsever ve her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. İşi zorlaştırmak yerine elinden geldiğince kolaylaştırmaya çalışıyor. Biraz sohbet ettikten sonra benden beklememi ve 330 Dolar almaları için tekrar çağıracaklarını söyledi. Ben de evrakları Alize hanıma teslim ettikten sonra beklemeye başladım. Çok geçmeden ismim ile anons yapıldı. Bankoya gittim bu sefer bankoda bir beyefendi vardı. O da kibar ve güler yüzlü bir şekilde benden 330 dolar aldı ve tekrar beklememi ve ismimle tekrar çağırılacağımı söyledi.
    Viyana ABD Konsolosluğuna vermek için hazırladığım evraklar aşağıdaki gibidir. (Formül A ve Adli Sicil Kaydı dışındaki bütün evrakları yeminli tercümesini yaptırmıştım.)
    1- Diploma Aslı ve Yeminli Tercüme Fotokopisi ile Mezun Belgesi(E Devlet)
    2- Adli Sicil Kaydı (Arşivli)
    3- Ds 260 Onay
    4- DV Program Sayfası
    5- Viyana Mail
    6- Atlas Kayıt(Türkiye’deki AİS kaydı)
    7- Doğum Belgesi Formül A
    8- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    9- Pasaport Fotokopisi
    10- Fotoğraf (2 adet)
    11- Atlas
    12- Banka (6 aylık İngilizce döküm ile imza sirküleri ile birlikte)
    13- Amerika Adresi (Değişecekse)
    14- Askerlik Durum Belgesi
    15- Ev Tapusu
    16- Araba Ruhsatı
    (Bu evraklardan sadece diploma aslı ve Yeminli Tercüme fotokopisi, Adli sicil kaydı, Formül A, Banka Hesap Dökümü alındı. Gerisine gerek yok dedi Alize Hanım.)
    Bu arada Viyana konsolosluğu da çok sakindi. Kimsecikler yoktu. Ben ve Erhan Bey vardık. Biz beklerden birkaç ABD vatandaşı gelip işlerini hemencecik halledip gittiler. Erhan Beyi benden önce mülakata çağırdılar. 5 dakika gibi sürdü ve geldiğinde elinde küçük bir bayrak vardı ve vizesinin onaylandığını söyleyince çok sevindik. Birkaç dakika sonra da beni çağırdılar. Mülakat yapılan yer ayrı bir yer ufak oda şeklinde ve bir kapısı vardı. İçeri girdiğim zaman sarışın genç bir kadın konsolos ve Alize Hanım beni bekliyorlardı. Mülakatı yapan genç kadın konsolosun söylediklerini ve sorularını ve benim cevaplarımı Alize Hanım tercüme ediyordu.
    Mülakat şu şekilde oldu; Konsolos Kadın (KK), Ben
    Öncelikle sağ elimi kaldırıp yemin etmem ile başladı.
    KK: Merhaba
    B: Merhaba
    KK: Tebrikler öncelikle Greencardı kazanmışsınız.
    B: Evet. Teşekkürler
    KK: Kaçıncı başvurunuzda kazandınız?
    B: 4. Başvurumda dedim.
    KK: ABD de nereye gideceksiniz?
    B: Florida’ya gideceğim.
    KK: Tanıdığınız kimse var mı orada?
    B: Evet. Abim yaşıyor orada. Onun yanına gideceğim.
    KK: Diploman Üniversite mi? Hangi Bölüm?
    B: Evet Üniversite. Maliye-Finans dedim.
    KK: Evli misin?
    B: Hayır
    KK: Çocuğun var mı?
    B: Hayır
    KK: Kız arkadaşın/sevgilin var mı?
    B: Hayır
    KK: Ne zaman gitmeyi planlıyorsun?
    B: Eylül-Ekim
    Gülerek her şey tamam dedi. Bana küçük bayrak uzattı ve vizeni onaylıyorum dedi.
    Onaylıyorum dediği zaman çok rahatladım ve çok mutlu olmuştum. Hemen mülakat odasından çıktım ve beni bekleyen Erhan Bey ile paylaştım bu güzel duyguyu ve birbirimizi tebrik ederek konsolosluktan çıktık. Bir gün sonra durumum AP ve üçüncü gün ise ISSUED oldu. Dördüncü günde ise sarı zarfımızı ve pasaportlarımızı Erhan Bey ile Pack&Weg ofisinden teslim aldık.
    Yukarıca bahsi geçen ve DV2022 talihlisi olan iş yeri arkadaşımın akıbetini merak ettiğinizi ve “Ne yaptı acaba?” der gibi bir soru aklınıza geldiğini düşünmeden edemedim. Arkadaşım 2022 Eylül ayının ortasında Barbados’a gidenlerden biri. Barbados’tan vizesini aldıktan sonra Ankara’dan da ailesi için vizeyi aldı.
    Biraz uzunca bir deneyim yazısı olduğunun farkındayım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım herkes bir gün burada deneyimini paylaşacak şansı elde eder. Kalın sağlıcakla. Bizler hep buralarda olacağız tabiki… 😊😊


  • @ekorkut tek geldim ama ben o değildim benim hatırladıgım karı koca ve 3 çocuklu bir aile biri kız iki erkek cocuk, erkek cocuklar hiç yerinde durmamıstı o aileye selamlar olsun 😀


  • @ekorkut Eğer Ankara’da girecekseniz E-devletten alabilirsiniz . Mülakatınız yurt dışında ise ıslak imza ve apostille olarak almanız daha doğru olur sürecinizin uzamaması için.


  • @Mr-Dexter Tebrikler 🥳 Darısı dileyen herkesin başına. Şimdiden yeni hayatınızda mutluluklar 🙏🏻
    Detaylı ve yol gösterici paylaşım için ayrıca teşekkürler


  • @Mr-Dexter emeğinize sağlık öncelikle bu yapmış olduğunuz bilgi paylaşımı çok kıymetli olacaktır aramasını bilene hocam, vizeniz kutlu olsun, darısı mülakat-vize bekleyen herkese umarım 😁


  • @Mr-Dexter tebrikler, vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @Mr-Dexter vizeniz hayırlı olsun Amerikada bol şanslar


  • @Mr-Dexter Tebrikler. Mücadelenizin karşılığını almanız çok sevindirici. Bundan sonraki sürecte de kolaylıklar dilerim.


  • @evrimooloji Güzel dilekleriniz için teşekkürler. sizin de şimdiden vizeniz hayırlı olsun. Sorunsuz bir şekilde almanızı gönülden diliyorum. Size de yeni hayatınızda başarı ve mutluluklar dilerim.😊


  • @kuzey Çok teşekkür ederim. Sizin de vizeniz hayırlı olsun şimdiden. Size de şimdiden yeni hayatınızda güzellikler dilerim. 😊


  • @Emre-Kurtulmuş Çok sağolun Emre bey. Sizin destekleriniz için de teşekkürler. Bizler de arkanızdan geliyoruz. Hepimiz için güzel bir gelecek olur inşallah.😊


  • @tolga-a teşekkür ederim. sizin de vizeniz hayırlı olsun. mücadele sonucunda daha bir anlamlı ve değerli oluyor.


  • @Revolter çok teşekkür ederim. İnşallah sizin süreçte Ankara sizi bu kadar yormadan mülakat dağıtır. Ama her şeye rağmen siz yine tedbiri elden bırakmayın lütfen.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum