Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Herkese merhaba, çok şükür 1 buçuk yılın ardından sürecimiz bu sabah bitti. 😊
    Bu süreçte buradan çok yardım aldım ve birçok arkadaşın deneyimini okumak çok yardımcı oldu. Bu forumu kuran kişilere ve yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
    Ben zaten Ankara'da yaşıyorum. Ev de büyükelçiliğe çok yakın. 1 saat öncesinde geldim. Bir kahve içip hemen elçiliğin girişindeki sıraya girdim. Randevum saat 8'deydi. Herkes önce ortak bir yerden giriyordu. Randevu sırası yaklaşan da sıraya giriyordu.
    Üstümde hiçbir malzeme olmadan sadece dosyalarımla içeri giriş yaptım.
    Önce ilk aşamada bir vezne vardı ve benden pasaportumu ve bir fotoğraf istediler. Onu teslim ettim. Sonra bir case numarası verdiler ve beklemeye koyuldum. 10 dakika sonra numaramın olduğu gişe aktif oldu ve gittim. Görevli İngilizce bilip bilmediğimi sordu ve İngilizce devam ettik sürece. Önce vukuatlı nüfus kaydı, adli sicil kaydi ve evlilik cüzdanı istedi. Çeviriye hiç bakmadı bile. Bence çeviri yaptırmaya gerek yokmuş, onu anladım. Bu belgeleri inceledi ve evlilik tarihimizi sordu. Bununla birlikte ilk evliliğimiz olup olmadığı sordu. Sonra da 2 yıldan az evlisiniz dedi. Daha sonra kanıt belgelerimi istedi. Ben fotoğraf, kira sözleşmemiz, ortak banka hesabımızın dökümünü ve emaillerimizin birkaçını bastırmıştım. Onları verdim. Aldıktan sonra şimdi bekleyin, görevli finansal dökümsn isterse size soracak dedi ve beklemeye koyuldum. 20 dakika sonra görevli bir beyefendi geldi. Eşimin tam adını, cosponsorumun bilgilerini, eşimin ailesinin tam adını sordu. Eşimin şu anda nerede yaşadığı da diğer bir soruydu. Daha sonra parmaklarımı taradı. Herhangi bir finansal döküman istemedi. Bütün updated versiyonları da siteye buradan bir arkadaşın tavsiyesine uyarak yüklemiştik additional documents olarak. Belki de o yüzden olabilir. Pasaportunuz onaylandı diyerek aile içi şiddet broşürünü ve verdiğim dökümanlari geri verdi.
    Genel olarak çok rahat geçti. Darısı bütün arkadaşların başına. Her şey geliyor ve geçiyormuş her ne kadar çok uzun bir bekleyiş yaşasak da. Umarım herkes en kısa zamanda vizesini alır.
    Sevgiler.
    NOT:Vize 2 gün sonra bugün teslim edildi.


  • @gok334 tebrikler 😌 bende şimdiden evraklarımı hazırlamaya başlayacağım. Benim sponsorum direkt eşim oldu maddi durumu yeterli olduğu için. Benden ekstra hangi evrakları isteyebilirler? Bilginiz varsa eğer çok mutlu olurum 🙏


  • @cedric, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @gok334 tebrikler 😌 bende şimdiden evraklarımı hazırlamaya başlayacağım. Benim sponsorum direkt eşim oldu maddi durumu yeterli olduğu için. Benden ekstra hangi evrakları isteyebilirler? Bilginiz varsa eğer çok mutlu olurum 🙏

    Eğer eşiniz sponsor oluyorsa sadece IRS Tax receipt'leri mutlaka alsın. Onlar iki hafta falan sürüyor. Onun dışında fazladan döküman istemiyorlar. Evlilik cüzdanı, Nüfus kayıt örneği (kadınlarda kızlık soyadıyla olan kapalı kayıt, açıklamada yazıp yazmamasını dikkate almıyorlar), biyometrik fotoğraf, Adli sicil kaydı (İngilizce olarak E-devletten alınabiliyor), Pasaportun ilk sayfası. Bütün taramaları 90 derece döndürülmüş olarak yükleyin. Biz sıkıntı çektik ondan.. 😢


  • @Naerys 90 derece döndürülmüş nasıl oluyor anlayamadım 😕


  • @cedric Örneğin, nüfus kayıt örneği yatay tablo olduğu için dikey şekilde yüklemeyin. Yatayda okunması daha kolay, o şekilde olması gerekli. Adli sicil kaydı da dikey olduğu için öyle yüklenmeli. Bizi ilk yüklemede nüfus kayıt örneğinde kızlık soyadım yazmadığı için -açıklamalarda olmasına rağmen- sadece o yüzden kabul etmediler. İkincide de yine nüfus kayıt örneği yatay tablo olarak yüklenmediği için reddettiler. O yüzden 20 Nisan olabilecek DQ tarihimiz bir ay ertelendi.. 😢 Yani ben yandım başkası yanmasın 😆


  • @Naerys ah anladım. Ben mülakatta lazım olacak şeyler için sormuştum 3 ağustosta mülakata gireceğimde 🙈


  • @cedric, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys ah anladım. Ben mülakatta lazım olacak şeyler için sormuştum 3 ağustosta mülakata gireceğimde 🙈

    Haha kusura bakmayın, ben de NVC aşaması sandım. 🙈 Mülakat aşamasında da NVC'ye yüklediğiniz belgelerin orijinalleri, evliliğe dair toplayabildiğiniz kadar kanıt (fotoğraflar, biletler, konaklamalar vs), sizin ve eşinizin pasaportları. Eğer eşiniz gelmeyecekse pasaport fotokopisi de olur. Doğum belgesi de yanınızdaysa onu da alın derim. Sponsorluk belgelerine sistemlerinden bakıyorlar, o yüzden istemiyorlar ama riske atmak istemiyorum, gıcık bi' memura denk gelirim o da sorar diyorsanız onların da orijinallerini yanınıza alın. İyi şanslar. Darısı benim başıma! 💕


  • @Naerys çok teşekkür ederim bilgiler için. Darısı başınıza. Gerçekten zor bir süreç. Umarım en kısa sürede mülakat günü için mail alırsınız 😌🥰


  • Arkadaşlar randevu günümüzü aldık ama Ankara konsolosluğundan herhangi bir bilgi içerikli mail almadık. Kafamda bir soru var. Konsolosluğun sitesinden baktığım zaman konum olarak gösterilen yere google maps üzerinden burası taşındı gelmeyin tarzı yorumlar görüyorum. Yakın zamanda mülakata katılan arkadaşlarım tam olarak hangi konumda mülakata katıldınız acaba? Otel rezervasyonu yapacağım


  • @baharg, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Berkan-Duru 33 yaşımdayım, covid aşı belgemi götürdüm. İş yerinin düzenli yaptığı tetanoz aşı kartını götürdüm. Bir de antikor testi yaptırdım, burada okumuştum ama onu almadılar. Aşı kartı ya da e nabız belgesi yoksa buna da gerek yok dedi. Çocukluk çağı aşılarımı gösteremedim ama yine de fazla bi aşı yapmadılar. O iki aşı da standart herkese yapılan aşılar sanırım.

    Antikor testini ben yazmıştım sanırım.. Yani başkası yazdı mı bilmiyorum ama benim dediğimde yanlışlık olmasın diye tekrar yazıyorum; Hastane laboratuvarından aldığınız antikor testi sonuçları değil de e-nabızda çıkan test sonuçlarını almalısınız. Onları kabul ediyorlar.


  • @cedric Form 1040 tax return, tax receipt ve w2 yerine geçen payroll information yükledik eşim için. Biz ne olur ne olmaz diye 2021 ve 2020'yi de yüklenmiştik. Aynı şeyleri sponsor içinde yaptık.


  • Bu ileti silindi!

  • @Amir-Bahman No he has Turkish citizenship so can not live in France. But thank you for the advice, hope everything works out for you too.


  • @Cansu-Tosun
    Oncelikle esinizin Amerika'yla ne dokumani varsa onlari ekleyebilirsiniz. Amerikada ikametgahi olmasa da belki su tarz dokumenlari vardir:
    Voting records, US bank statements, Driver's License, esinizin Amerika adresine gelmis mektup yada mailler (eskide olur), tax returns (evet bunu hem ayri hem domicile icinde yukleyebilirsiniz).
    Biz bunlari koyduk, onaylandi.
    Bunun disinda esinizin ustune ev araba tarzi bir seyler varsa onlar.
    Eger bunlarin cogu yoksa, dediginiz gibi mektup yazip, Amerikadaki planlarinizla ilgili whatsapp konusmalarinizin ss sini falan ekleyebilirsiniz diye dusunuyorum. Biz arastirirken boyle okumustuk.


  • @Naerys evet, öyleymiş 🙂 Dosyaya ekleyemedi ama çok aşı da yapmadı. O yüzden sıkıntı yok bence.


  • @baharg, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys evet, öyleymiş 🙂 Dosyaya ekleyemedi ama çok aşı da yapmadı. O yüzden sıkıntı yok bence.

    Önemli olan sıkıntı olmaması. 😊 Hayırlı olsun vizeniz. Darısı bizlerin başına. ☺


  • @uogzh iletiniz silinmis gorunuyor


  • @yasmin982 Tesekkur ederiz😊 İlk California idi daha sonra Potomac’a transfer oldu.


  • @Naerys merhabalar, bizde nvc formunda ‘kullandığı diğer isim bölümüne ‘ eşimin başka ismi olmadığı için yazmadık fakat dosyayı gönderdikten sonra farkettik ki önceki soy ismini yazmak gerekliymiş ama yazmamış olduk 😞 nüfus kayıt örneğinde yazıyor, acaba dq gecikir mi? Sadece soyisimden dolayı sizin ne kadar uzadı?


  • @köstebek potomac daha uzun bir süreçteydi o zamanlar 🤔🤔🤔neyse darısı bizim başımıza diyelim.😄mi🥹mı durumundayız şuanki haleti ruhiyemiz kaç bilimeyenli denklemin içindeyiz anlamadım Allah en kısa zamanda bu denklemden hayırlısıyla cümlemizi kurtarsın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum