@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

bende şimdiden evraklarımı hazırlamaya başlayacağım. Benim sponsorum direkt eşim oldu maddi durumu yeterli olduğu için. Benden ekstra hangi evrakları isteyebilirler? Bilginiz varsa eğer çok mutlu olurum 

Dosyaya ekleyemedi ama çok aşı da yapmadı. O yüzden sıkıntı yok bence.
nüfus kayıt örneğinde yazıyor, acaba dq gecikir mi? Sadece soyisimden dolayı sizin ne kadar uzadı?
mi🥹mı durumundayız şuanki haleti ruhiyemiz kaç bilimeyenli denklemin içindeyiz anlamadım Allah en kısa zamanda bu denklemden hayırlısıyla cümlemizi kurtarsın.