Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Amir-Bahman I am a U.S. citizen sponsoring my husband who was born and lived in France. Still waiting unfortunately.


  • @Naile-İlyas İyi çok sevindim sizin için. Maalesef hala bekliyor eşim ve bu süreç bizi çok yordu. Hayırlısı bakalım.


  • @Naile-İlyas Defalarca email attık, hatta ben burada Georgia State representative a rica ettim ilgilenmesi için sağolsun yaptı ama hep aynı sonuç, bana emailleri forwardladı ve hep ”case is approved, wait for interview email”. şeklinde. Hayret edici gerçekten.


  • @timtim DQ tarihiniz neydi ve kaçına randevu verdiler?


  • @timtim Sanırım siz expedited istediniz deprem bölgesinde olduğunuz için, çünkü DQ tarihiniz ve mülakat tarihiniz arasında sadece bir hafta var, doğru mu?


  • DS 260 doldurken ADRES ve geçmiş adreslerimin girişlerinde hata veriyor ve düzeltmeme rağmen hata devam ediyor kaydedip ilerleyemiyorum ne yapmalıyım. yardımcı olursanız memnun olurum


  • @Handan I am so sorry. So if your husband is from France, why didn't you select Paris as your appointment location? Ankara because of huge backlogs from middle east people, hardly sets appointment.


  • @Handan doğru


  • @ferda büyük I yerine İ yi kullanın


  • Merhaba arkadaşlar. 1 ay 2 gün sonra yani bugün greenkartım geldi. Evliliğimiz 3,5 yıl olduğundan otomatik 10 yıllık gönderdiler


  • @VirginiaYasin Benim sahsi fikrim 2-3 ay beklemeye deger. Nisanlilik vizesini baslatip daha sonra evlilige cevirme gibi bir seyler de vardi sanki ama tam emin degilim, lutfen arastirin. Eger yoksa ya da sorun cikaracaksa da bence direk evlilik vizesine basvurunuzu yapin. Nisanlilik vizesi su an hem daha uzun suruyor hem de Amerika'ya yerlestikten sonra yaklasik bir sene boyunca seyahat ya da calisma imkani vermiyor ki bana gore bunlar sorun teskil ediyor. USCIS'in sitesinden ve yabanci forumlardan da sureleri takip edebilirsiniz. Ona gore kararinizi verin derim. Iyi sanslar.


  • @ferda Eger Turkce karakter kullaniyorsaniz kullanmayin. Genel olarak onlar sorun cikariyor.


  • @Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Amir-Bahman I am a U.S. citizen sponsoring my husband who was born and lived in France. Still waiting unfortunately.

    Ne kadar dogru bilmiyorum ancak Facebook'taki "Visa filers from Turkey" grubunda paylasilan bilgiye gore Turkiye disinda dogmus Turk vatandaslari da Turkiye'de dogmus Turk vatandaslarina gore daha gec randevu tarihi aliyormus. Yani oncelik sirasi: Turkiye'de dogmus Turk vatandaslari, Turkiye disinda dogmus Turk vatandaslari, Turkiye'de ikamet eden yabanci devlet vatandaslari ve Turkiye'de ikamet etmeyen ancak Turkiye'den randevu almak zorunda kalan (Kendi ulkelerindeki buyukelciligin kapali olmasi vs gibi nedenlerden dolayi) yabanci devlet vatandaslari seklinde.


  • Herkese merhaba, 17 Haziranda sağlık kontrolü için Ankara'ya gittim. Eskişehir'de yaşadığım için konaklamadım. Unganların ofisi Kızılay'a çok yakın. Ben tplu taşıma kullandım. Kızılay'dan 413 numaralı otobüse binerek iki durak sonra Kuğulu Park durağında indim. Zaten Kuğulu Park'ın yanında ofisleri. İlk önce 4.kata çıkarak ilk kontrol için belgeleri teslim ettim. Beni 3.kata gönderdiler. Laboratuvar işlemleri burada oldu, 47,5 dolar aldılar. Ben dolar verdim, onlar TL para üstü verdi. Daha sonra tekrar 4.kata çıktım. Doktor muayene etti ve iki aşı yaptı. Ne aşısı olduğunu sorduğumda Amerikan sitemi için karma aşılar, standart herkese yapılması gereken aşılar dedi. Normalde aşı maili geliyormuş ama hafta sonu olduğu için gelmedi sanırım. Ameliyat oldun mu, kronik hastalığın var mı, alkolle ilgili bir problemin var mı gibi sorular sordu. Tüm işlemler neredeyse 10 dk içinde tamamlandı. Bekleme süreleri dahil değil. Unganlara da yine dolar olarak 310 dolar ödeme yaptım. Benim muayenem toplam 357,5 dolar tuttu.


  • @baharg herhangi bir aşı belgesi götürmüşmuydunuz ve son olarak sakıncasi yoksa yaşınız neydi?.. sorma sebebim bazi yas gruplarına gore az veya fazla asi vuruyor olmalari. Teşekkür eder simdiden sürecinizde bol sans dilerim.


  • @Berkan-Duru 33 yaşımdayım, covid aşı belgemi götürdüm. İş yerinin düzenli yaptığı tetanoz aşı kartını götürdüm. Bir de antikor testi yaptırdım, burada okumuştum ama onu almadılar. Aşı kartı ya da e nabız belgesi yoksa buna da gerek yok dedi. Çocukluk çağı aşılarımı gösteremedim ama yine de fazla bi aşı yapmadılar. O iki aşı da standart herkese yapılan aşılar sanırım.


  • Mulakat günü aldık çok şükür Ağustos 15inde. DQ tarihimiz 28 Nisan


  • Merhabalar , mülakat mailim geldi sonunda 🤩 3 ağustos😊😊 dq tarihim 5 nisandı


  • Arkadaşlar 9 Ağustos gününe randevu günü aldık, dq tarihimiz 13 Nisan


  • Herkese merhaba.

    Biz de randevu alanlar kervanına dahil olmuş bulunduk bugün itibariyle. 16 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da olacağız kısmetse 🙂


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum