Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Does anyone receive IL email, recently?

• @gok334
    Direkt evlilik cüzdanınızı istiyorlar

• Merhabalar 8 Mayıs'ta uscis Evramızı onayladı evrak yüklemek için nvc herhangi bir mail gelmedi ortalama 40 gün oldu bu zaman dilimi normal bir durum mu yardımlarınız için teşekkür ederim

• @Taner-Akbulut Sanirim fiziksel olarak bir NVC case number yollamalari gerekiyor.Ben de esimle bunu beklemekteyim.Uscis uzerine yazilan adrese posta gelmesi lazim.

• Sonunda bizimde dosyamız onaylandı arkadaşlar. 13'ünde randevumuz vardı ve sorunsuz bir şekilde onaylandı bugünde pasaportum geldi sürecimizi tamamlamış olduk. Darısı bekleyen herkese.
    Görüşmeden aklımda kalanları anlatmak isterim belki bazı konularda yardımcı olur.
    Randevum saat 08:00'de idi. 07:50 gibi sıraya girdim önce randevunuz var mı diye kontrol etmek için pasaportunuzu bir camdan görevliye veriyorsunuz daha sonra güvenlikten geçip ana binaya geçiyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla dijital saat yasak ama araçla gelenler için araç anahtarı serbest.
    Ana binaya girdikten sonra *Resim, *Pasaport, *DS260 Onay Sayfası'nı hazırlayıp danışmana veriyorsunuz sizi bir bankoya yönlendiriyorlar. (Benim başvurduğum pasaportun süresi dolmak üzere olduğu için yenisini çıkartmıştım onu aldılar ve onunla işlem yaptılar). Bankodan sıra numarası alıp ortak alanda bekliyorsunuz.
    Sıra numaranız yandığında başka bir bankoya geçiyorsunuz orada sizden maille gönderdikleri evrak listesindeki evrakları istiyorlar ama benden önceki arkadaşlarla benden istedikleri evraklarda farklılık vardı. Benden istedikleri;
    *Evlilik Cüzdanı (Tercümesini vermek istedim gerek yok dedi),
    *Pasaport
    *Fotoğraf (1 Adet)
    *V. Nüfus Kayıt,
    *Adli Sicil Kaydı,
    *Eski Boşanmalar için Onaylı Gerekçeli Karar (Eşimin ve Benim)
    *Evliliği kanıtlayıcı belgeler (Albüm, Aile ve arkadaş fotoğrafları, eşimin ve benim biletlerimiz, 2016'dan konuşmalarımız vs.)
    Diğer 2 kişiden ekstra olarak IRS dokümanlarını ve eşlerinin maaş dökümü gibi şeylerde istediler. Bunları isterken de;
    *Eşiniz nerede yaşıyor?
    *Kaç yıllık evlisiniz?
    *İlk evliliğiniz mi?
    *Eşinizin ilk evliliğimi?
    *Görüşmenizi Türkçe mi İngilizce mi yapmak istersiniz? gibi sorular sordular.
    Sonrasında tekrar bekleyin sıranız gelince görüşmenizi yapacaksınız arka bankoların orda bekleyebilirsiniz diyip bizi oraya gönderdiler ben ve benimle birlikte 3 kişi daha vardı aynı işlem için bekleyen.
    O arkadaşların hepsi vizelerini aldı, sıra bana geldi. (Bu arada bizi isimle çağırdılar sıra numarası ile değil).
    Önce yemin edip parmak izi aldılar sonra az önce verdiğimiz evrakları tek tek alıp onlara göre sorular sordular.
    *Eşimin uyruğunu sordular,
    *Eşimin kendi işinde mi yoksa başka bir yerde mi çalıştığını,
    *Nerede tanıştığımızı,
    *Ne zaman evlendiğimizi,
    *Nerede evlendiğimizi
    *İlk evliliğiniz mi,
    *Eşimin nerede yaşadığını,
    *Eşimle kaç kez görüştüğümüzü, kaç kez geldiğini,
    Sonrasında aile fotoğraflarına baktılar ve tamamdır vizeniz onaylandı pasaportunuzu göndereceğiz dediler ve çıktım.
    Aklımda kalanlar bunlar umarım birilerine yardımcı olur ben bu forumdan çok şey öğrendim, danışmanımıza bile buradaki bilgiler doğrultusunda yön verdim bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım bekleyen arkadaşlarda biran önce sevdiklerine kavuşur. İyi akşamlar.

• @Emly tebrikler. Saglik Muayenesi ve gorusme gunu icin 2 kere mi ankaraya gittiniz yoksa tek seferde halletmek daha mi mantikli? Bu arada dq aldıktan ne kadar sonra gorusme maili aldiniz?

• @Berkan-Duru Teşekkür ederim. Ben 2 kez gitmeyi tercih ettim çünkü sağlık muayenem Mayıs'ın 17'idi, görüşmem ise 13 Haziran neredeyse aralarında 1 ay vardı İstanbul'da oturuyorum trenle 4 saat sürüyor bana bu şekilde daha mantıklı geldi. 2 Şubatta DQ oldum ve randevu maili Nisan'ın 14'ünde geldi.

• @Emly aşilardan da bahseder misiniz?.. toplam muayeneye ne kadar ödediniz usd olarak, birde cocukluk asilari e devlette gozukmuyorsa ogrenmenin bir yolu var mi?

• Herkese merhaba, I-130 formunu sisteme yüklerken yanında destekleyici belgeleri (fotoğraflar, uçak biletleri, otel rezervasyonları, vb.) yüklememiz gerekiyor mu? Yoksa bir sonraki aşamada mı yüklenecek? Bir de yükleme yaparken, en fazla 5 adet belge yüklenebilir diye belirtiyor. Eğer bu dosyaları hepsini 5 PDF dosyasına bölü o şekilde yüklersek sorun olur mu ?

• Merhaba, ptt adresi belirledim ve kaydın başarılı olduğunu içeren bir mail aldım. Benim konsoloslukla görüşmemden sonra olduğu için bu işlem mail yoluyla iletmem istendi. Bu onay mailinin çıktısını mı alıp yollamam gerekiyor

• Merhabalar, bu hafta ya da yakın tarihte mülakat randevüsü alan oldu mu acaba?

• @Handan dün oldu benim

• Merhabalar herkesi, dq tarihim 5 nisan,bu sıralar mülakat tarihi alan oldu mu? Sanki uzun süredir randevu günleri vermiyorlar

• @timtim dq tarihiniz nedir ve hangi tarihe mulakat aldınız?

• @Berkan-Duru DQ 07 haziran
    Mülakat 15 haziran

• @timtim expedite mi oldu surecinizde acaba?

• @timtim 😯 cok enteresan.. I-130 gonderim tarihiniz neydi? Cok hizli onay gelmiş

• @uogzh halâ interview maili gelmedi 😁 bir umut erken gelir diye konuşuyorduk sizle sanırım 😄

• @Taner-Akbulut USCIS onay belgesinde 45 gün içerisinde Welcome Letter almazsanız yapmanız gerekenler yazıyor. Size e-posta gönderiyorlar Welcome Letter olarak, fiziki herhangi bir belge gelmiyor. Bize gelmedi yani. Yanlış bilmiyorsam USCIS Approval Notice'i fiziki posta olarak gönderiyor. NVC ile iletişime geçebilirsiniz bu konuda. Aşağıda NVC Public Inquiry Form'un linkini bırakıyorum.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html

• Merhabalar
    Oğlum benim için geçen yıl I130 başvurmuştu NVC yazısı geldi, Fee ler ödendi. Online DS 260 dolduruyorum. Ds 260 doldururken 16 yaşından sonraki geçmiş adreslerimi soruyor. Geçmişte hesapladığım kadarıyla 15 ten fazla ev değiştirmişim ve ev adreslerinin çoğunu hatırlamıyorum. Ne tavsiye edersiniz? Bir de State bizde yok NA yı mı işaretleyelim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k