Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bgurcan tebrikler, gözünüz aydın. abd'deki hayatınızda mutluluklar diliyorum..
    @Figen hanım sizi de emeklerinizden dolayı tebrik ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @Figen selam, donusunuz icin cok tesekkurler. Konsolosluga yazdim hemen de cevap aldim, herkesin bilgisi olmasi icin yaziyorum buradan. Posta yoluyla gonderim olmuyormus, sahsen basvuru yapmaniz gerek dediler. Yine de donus yaptiginiz icin tesekkur ederim.


  • Merhaba, DV2023 kazananıyım gruba yeni üye oldum. AOS başlığındaki iletileri okudum ama göremedim yardımcı olursanız sevinirim. Public charge sorularının ilkine yes mi no mu olarak cevap vermemiz gerekir?


  • @aslisirin Bu bilgi her Konsolosluk için geçerli değil . Yaklaşık 3-4 farklı Konsolosluktan birkaç sefer Posta yolu ile talep edip aldık Birth certificate . Yaklaşık 2 hafta kadar sürüyor ve $24 gibi bir ücreti var . Bilgilerinize ..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysekrmn NO olarak cevap vermeniz gerekiyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @aysekrmn @gucarslan

    Ben de No yaptım ama sonradan bakınca sanırım cevabın Yes olması gerekiyordu. Soru “Public charge konusundaki şu maddeye tabii misiniz” tarzında. Muhtemelen soru şeklini değiştirmişler son versiyonda.


  • @yecow İzlediğim videolarda diversity visa kazananı, employment based ve family based olarak başvuracaksanız yes demelisiniz diye belirtmiş ben de bilemedim. Siz no deyince sıkıntı oldu mu? İşlemleriniz tamamlandı mı bekleme aşamasında mısınız?


  • @crazycells yorum yaptığınız konulara baktım ama I485 forumunun son halindeki public charge sorularının ilkine ne cevap verildiğine dair bir ileti göremedim. Yanlış başlıkta mı arıyorum acaba yardımcı olur musunuz?


  • @aysekrmn Ayse Hanim ozelden de cvp verdim NO diyeceksiniz .


  • @Figen çok teşekkür ederim evet yardımcı oldunuz sağolun sadece hata yapmaktan korkuyor insan bu süreçte. Birkaç ay önce yayınlanan bir video var orada tablo yapmışlar. Aşağıda eklediğim şekilde. Böyle olunca kategori olarak yes dememiz gerekli olarak görünüyor. Yani ben bu konunun öznesiyim mali gelirim bu falan diye belirtmemiz bizi daha kabul edilebilir kılmıyor mu? Exempt olan bölümde yani no diyenlerde sanki zor bir durumda olması gerekliliği var gibi.

    daa70916-364b-4268-901e-49ef9098ec8b-image.jpeg


  • @aysekrmn . Ben ve @gucarslan da dahil olmak uzere bu soruyu 3-5 kisiye sormussunuz , hepimiz size NO demeniz gerektigini yazmisiz . Kaynagi belli olmayan biryerden bir gorsel koyup , neden NO dedigimizi ve neye gore dedigimizi aciklayip ispat etmemizi mi istediniz anlayamadim sorunuzu ?


  • @Figen Ben emin olmak için sordum. Burada halihazırda immigrant avukatı olmadığına göre ve daha önce grupta bu durumu yaşamış insanların birbirine yardımcı olma amaçlı soru soru sorduğu bir grup olması nedeniyle soruya farklı tarzda bir yaklaşım getirmek için bir görsel paylaştım. Size ispat edin demedim kaldı ki usciste çalışmıyorsanız zaten söylenenler sadece deneyim olabilir. Bunun dışında okuduğum kadarıyla uscisin sitesinde aşağıda paylaştığım görselde volume 8 part g chapter 3 olarak bakıldığında paylaştığım 2.görselde bu linke tıkladığınızda görebilirsiniz ki böyle diyor. O sebeple yazdım sizlere fikir danışmak ve fikir vermek için de aynı zamanda. 3-5 kişiye sormuş olmam gelecekte hayatımı etkileyen bir durum için çok normal değil mi sizce? Bir kaç sene önce sizin de tereddüt ve heyecanla her şeyi sorduğunuz bu grupta diğer herkesin sormaya ve danışmaya hakkı var gibi. Hayat değiştiriyoruz hepimiz bilmediğimiz bir alanda debeleniyoruz çekingenlik yaratmak niye? Bir üst levela ulaşıp danışmanlık yapacak seviyeye gelince azarlamak hiç hoş değil. @gucarslan gibi gönüllü olarak sorumu yanıtlayıp danışmanlığına yönlendirmeye çalışmayan grubun kurucu kişilerini tenzih ederim ve ayrıca teşekkür ederim. Herkese bol şans..
    c2c1b7e3-1071-45f1-b8be-19c871d3ae08-image.jpeg

    36edfdf5-047d-4d91-a851-25e4b13169d0-image.jpeg


  • @aysekrmn, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @yecow İzlediğim videolarda diversity visa kazananı, employment based ve family based olarak başvuracaksanız yes demelisiniz diye belirtmiş ben de bilemedim. Siz no deyince sıkıntı oldu mu? İşlemleriniz tamamlandı mı bekleme aşamasında mısınız?

    Kusura bakmayin gec cevap icin. Dosyam su anda field office'de. Umarim sikinti olmaz. Immigration forumda birinin RFE aldigini gordum bu sebeple. Fakat NO dedigi halde hic sikinti yasamayanlar da var 🙂 Kismet artik.

    @aysekrmn, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Figen Ben emin olmak için sordum. Burada halihazırda immigrant avukatı olmadığına göre ve daha önce grupta bu durumu yaşamış insanların birbirine yardımcı olma amaçlı soru soru sorduğu bir grup olması nedeniyle soruya farklı tarzda bir yaklaşım getirmek için bir görsel paylaştım. Size ispat edin demedim kaldı ki usciste çalışmıyorsanız zaten söylenenler sadece deneyim olabilir. Bunun dışında okuduğum kadarıyla uscisin sitesinde aşağıda paylaştığım görselde volume 8 part g chapter 3 olarak bakıldığında paylaştığım 2.görselde bu linke tıkladığınızda görebilirsiniz ki böyle diyor. O sebeple yazdım sizlere fikir danışmak ve fikir vermek için de aynı zamanda. 3-5 kişiye sormuş olmam gelecekte hayatımı etkileyen bir durum için çok normal değil mi sizce? Bir kaç sene önce sizin de tereddüt ve heyecanla her şeyi sorduğunuz bu grupta diğer herkesin sormaya ve danışmaya hakkı var gibi. Hayat değiştiriyoruz hepimiz bilmediğimiz bir alanda debeleniyoruz çekingenlik yaratmak niye? Bir üst levela ulaşıp danışmanlık yapacak seviyeye gelince azarlamak hiç hoş değil. @gucarslan gibi gönüllü olarak sorumu yanıtlayıp danışmanlığına yönlendirmeye çalışmayan grubun kurucu kişilerini tenzih ederim ve ayrıca teşekkür ederim. Herkese bol şans..
    c2c1b7e3-1071-45f1-b8be-19c871d3ae08-image.jpeg

    36edfdf5-047d-4d91-a851-25e4b13169d0-image.jpeg

    Analizinize katiliyorum, cevabin YES olmasi gerekli. Anladigim kadariyla kafa karisikliginin sebebi, Aralik 2022'den onceki I-485 versiyonunda soru public charge misiniz gibiydi. Fakat yeni formlardaki soru, public charge yasasina tabii misiniz gibi bir anlamda. Buyuk cogunluk muaf olmadigi icin neredeyse herkesin Yes secip devaminindaki sorulari doldurmasi gerekli diye dusunuyorum.


  • @aysekrmn estağfrullah ne azarlaması , sorunuzu anlamadım yazdım sadece . Bol Şans dilerim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysekrmn ayşe hanım, biz size elbette destek olup yardım ederiz ancak; sizi tatmin edecek cevaplar için tavsiyem bir göçmenlik avukatı tutmanız. emin olabilmeniz için gereken statü bir "göçmenlik avukatı" sıfatıysa burada bulma şansınız pek yok. burada verilecek cevapların hepsi deneyimlere binaen yapılan yorumlar siz de biliyorsunuz.

    ha bu arada sn. @Figen hanım kendine göçmenlik avukatı diyen ve tek işi youtube videosu çekmek olan çoğu kişiden daha fazla aos dosyası işledi son 3 yılda. gözümle şahidim 😉


  • @frozen Merhaba, dün Sağlık Muayenesine girdim ve sonuçlara baktığımda
    Varicella zoster virus IgG 1768 | Result 135
    Interpretation of results: Negative < 135; Equivocal 135 - 165; Positive >165

    diye bir sonuç gördüm. Ardından araştırdığımda bunun cocukken su çiçeği geçirmekle bir bağlantısı olduğunu gördüm.Doktor su çiçeği çıkarıp çıkarmadığımı sorduğunda bilmediğim için çıkarmadım demiştim ardından evraklara bakınca Su çiçeği aşısı da yazmış onu da olmuşum. Acaba bu test sonucu ve daha önceden su çiçeği çıkarmış olmam bir engel teşkil ediyor mu Greencard vizem için? Virus falan görünce korktum, bir bilginiz var mı?


  • @NINJAKEMAL merhabalar, iciniz rahat olsun bu sonucta herhangi bir olumsuzluk yok. Bilakis cocukken su cicegi gecirmis olmaniz ve bunun da kan testi ile goruluyor olmasi aslinda su cicegi asisina ihtiyaciniz olmadigi gosterir. Ancak arkadaslar bazi doktorlarin USA de buna ragmen asi yaptiklarini yazmis. Siz de zaten doktorun asi yazdigini soylediniz o yuzden sorun yok.


  • @aysekrmn Ayşe Hanım merhaba. Ben de cevaba evet dedim ve altındaki soruları cevapladım. Uscis’ in sayfasında ve araştırmalarımda dv kazananı public charge sorusuna evet demesi gerekiyor yazıyordu. Bu nedenle öyle yaptım. Umarım yanlış olmamıştır.


  • @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Richmond sorun olmaz bu sekilde yapabilirsiniz ve ayrica Konsolosluktan posta yolu ilede yapilabilir .

    @Figen Hanım bana yardımcı olabilir misiniz? Nereden iletişime geçebilirim ve ödemeyi nereden yapabilirim?


  • @aysekrmn, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Figen Ben emin olmak için sordum. Burada halihazırda immigrant avukatı olmadığına göre ve daha önce grupta bu durumu yaşamış insanların birbirine yardımcı olma amaçlı soru soru sorduğu bir grup olması nedeniyle soruya farklı tarzda bir yaklaşım getirmek için bir görsel paylaştım. Size ispat edin demedim kaldı ki usciste çalışmıyorsanız zaten söylenenler sadece deneyim olabilir. Bunun dışında okuduğum kadarıyla uscisin sitesinde aşağıda paylaştığım görselde volume 8 part g chapter 3 olarak bakıldığında paylaştığım 2.görselde bu linke tıkladığınızda görebilirsiniz ki böyle diyor. O sebeple yazdım sizlere fikir danışmak ve fikir vermek için de aynı zamanda. 3-5 kişiye sormuş olmam gelecekte hayatımı etkileyen bir durum için çok normal değil mi sizce? Bir kaç sene önce sizin de tereddüt ve heyecanla her şeyi sorduğunuz bu grupta diğer herkesin sormaya ve danışmaya hakkı var gibi. Hayat değiştiriyoruz hepimiz bilmediğimiz bir alanda debeleniyoruz çekingenlik yaratmak niye? Bir üst levela ulaşıp danışmanlık yapacak seviyeye gelince azarlamak hiç hoş değil. @gucarslan gibi gönüllü olarak sorumu yanıtlayıp danışmanlığına yönlendirmeye çalışmayan grubun kurucu kişilerini tenzih ederim ve ayrıca teşekkür ederim. Herkese bol şans..
    c2c1b7e3-1071-45f1-b8be-19c871d3ae08-image.jpeg

    36edfdf5-047d-4d91-a851-25e4b13169d0-image.jpeg

    şu anda gördüm yazdıklarınızı. bu akşam benzer bilgilere ulaşmak için aynı sayfaları okuduk ve "yes" seçeneğini işaretledik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum