Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Mehmet-Dilek danışman firmanın bu konuda hiç bir etkisi yok. biz bireysel başvurduk, onaydan 2-3 gün sonra teslim edildi pasaport. bu mevcut yoğunluğa, başvurulan konsolosluğa göre değişiyor. biz ankara'dan almıştık vizeyi, daha hızlı işleme alıyorlar gördüğüm kadarıyla. dönemsel yoğunluklar da olabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Mehmet-Dilek yok hiç alakası 🙂 lokasyona ve o an ki yoğuınluklarına bağlı. Ankara da bir gün sonra öglen 2 de issued oldu akşamına kargoya verildi, İstanbulda oğlumuza aldım 3. gün issued oldu akşamnına kargoya verildi ama Ankarada toplasanız 50 kişi bile yoktu ama İstanbulda pide kuyrugu gibi insan var


  • Teşekkürler aydınlandım valla 😊


  • @Mehmet-Dilek ilk vize görüşmesinin ertesi günü pasaportumu alıp uçağa binmiştim. İkinci vizemde ise görüşmeden iki gün sonra pasaportlarımızı teslim aldık. Bence sizin artık büyükelçilik veya PTT ile iletişime geçme vaktiniz gelmiştir. Sizinle yakın bir süre içerisinde vize görüşmesine girip pasaportunu teslim alamamış birisini tanıyor musunuz? Belki de gerçekten ciddi bir yoğunluk vardır.

  • ⭐⭐⭐

    @Mehmet-Dilek Ceac da statu ne şuan ? Approved mı ?


  • @tolgasatir approved'da hala 25 mayıstan beri


  • @EasternStar mail attım, az personelle yoğun çalışıyoruz falan diye dönüş yaptılar.


  • @EasternStar birkaç kişi var benden 1 hafta sonra mülakata girip benden önce issued oldular


  • Arkadaşlar merhaba. 15 haziran yani haftaya Ankara' da vize mülakatına gireceğiz eşimle. Ds 160 formunu güncelliyorum şuan ancak seyahat planı ile alakalı aklıma takılan bir şey var. Bu konuda bilgisi olanlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum. Fotografta görüldüğü üzere orada ziyaret edeceğim lokasyonları tek tek girdim. Acaba lokasyon isimlerinin yanlarına hangi şehirlerde olduğunu ve hangi tarihlerde gireceğimi belirtmem gerekir mi? Yoksa bu şekilde yeterli olur mu? Bir de kalacağımız otellerin isimlerini de girmem gerekiyor mu buraya? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
    WhatsApp Image 2023-06-08 at 16.32.56.jpeg

  • ⭐⭐

    @feuerx zorunlu olmamakla birlikte lokasyon isimlerinin yanlarına şehir ismini eklesiniz daha iyi olur. Ben o şekilde yapmıştım. Tarihleri girmenize gerek yok, tüm yerleri de girmeniz gerekmiyor, temel 5-6 temel gezi rotası girseniz sizin için yeterlidir. Otelleri buraya yazmazına gerek yok. Onun için ayrı bir alanda "Address where you will stay in the U.S.:" sorusuna ilk giriş yapacağınız oteli yazabilirsiniz. Birden fazla otelde kalıyorsanız bunun için ayrı alan düşünmemişler biz de ilk oteli yazmıştık. Yine aynı şekilde U.S. Contact information kısmına bu ilk giriş yapacağınız otelin bilgilerini girebilirsiniz.


  • @tufank çok teşekkürler yanıt için. Ben toplam 18 yer girdim göreceğim ziyaret edeceğim her lokasyonu girdim. Sanırım bu şekilde de biraz fazla oldu. Dediğiniz gibi onları 5 6 tane temel yere göre yeniden düzenleyeyim. İletişim bilgisi olarak ta ilk gideceğimiz yeri oteli değil de en uzun süre kalacağımız oteli yazdık. Ondan yana sorun olur mu peki?

  • ⭐⭐

    @feuerx 18 biraz fazla olmuş görevlinin canını sıkabilir okumak 🙂 temel yerleri yazmanız yeterli. en uzun kalacağınız oteli iletişim bilgisi olarak yazabilirsiniz sorun yok.


  • @feuerx Bu kadar ayrıntıya gerek yok bence, sadece şehir adı girin. Bu sayfada yazılı olan bütün bu yerler için sadece 1.5 gün yeterli (geçen sene aynı roadtrip i yaptık, ve bu yazılanları 1.5 günde gördük) 1.5 gün için bu kadar ayrıntıya girerseniz, birkaç haftalık planı düşünemiyorum 😀


  • @tufank teşekkür ederim🙏


  • @Müberra-Dikici bizim de tatil planımız toplam 11 günlük. Las Vegas->Grand Canyon ->Las Vegas->Los Angeles şeklinde. Görevlinin başı dönmesin diye 5 6 lokasyon yazacam sadece 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   I ICu 

  • @tufank eşimin eski pasaportunu bulamıyoruz. Schengen vizeleri ve Estonya oturum vizesi vs hep o pasaporttaydı. Ds formu doldururken farkettik kaybolduğunu. Sizce ds formuna kayıp olarak bildirmeli miyiz yoksa hiç karıştırmadan mı mülakata gitmeliyiz? Karar veremedik yardımcı olursanız çok sevinirim. (Bu arada eskiden kalma oturum kartı elimizde ama pasaportu görmek istiyorum derlerse yalan beyanda bulunmuşuz gibi olacak. Eğer kayıp pasaportun görüşmeye olumsuz yansıma gibi bir durumu yok ise direk kayıp şeklinde işaretleyelim diye düşünüyoruz. Sizden de fikir almak istedik.)

  • ⭐⭐

    @feuerx eski pasaportu derken hala geçerli mi yoksa süresi dolmuş bir pasaport mu? içerisinde geçerli bir vize var mıydı? şu an elinizde yeni pasaport var mı? eğer mevcut geçerli pasaport kaybolduysa bunun kayıp bildirme prosedürü vs. bir çok işlemi var. eğer eski ise ve vizeleri göstermek açısından soruyorsanız DS-160 formunda kayıp diye işaretlemeye gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü orada sorulan soru aktif / geçerli bir pasaportu kayıp edip etmediğimiz.

    Amaç eski vizeleri göstermekse , belki elinizde vize fotokopileri varsa onları gösterebilirsiniz. yok ise pasaportu bulamadık ya da görüşmeye getirmedik demekten başka bir çözüm yok gibi. görevlinin takdirine kalmış bunu değerlendirmek. eğer sizin pasaportunuz doluysa onu ön plana çıkabilirsiniz. beraber gezdiğiniz ülkeler var ise onları söyleyebilirsiniz.


  • @tolgasatir benden sonra mülakata giren birçok kişinin issued oldu ve pasaportları PTT.ye verildi. Acaba benimki altta kaldı da yeni geleni bnm pasaportun üstüne mi atıyolar 😄

    Mail attım bgn konsolosluğa ama pek faydalı bir cevap geleceğini sanmıyorum.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Dilek sizin süreceniz epey bir uzamış gerçekten. şimdiye kadar çoktan issued olması gerekirdi. Acaba "AP" ye mi kaldı, öyle olsa neden CEAC statuste yazmaz o da ilginç. Tekrar bir sorun isterseniz. AIS'ten de baktığınız mı durumu orada ne yazıyor ek bir işlem gözüküyor mü?


  • @tufank yanıtınız için teşekkür ederim. Kaybolan pasaport eski ve süresi çoktan dolmuş pasaport. Biz görüşmeye yeni pasaport ile gireceğiz. Bizim endişemiz, görüşmede yurt dışı seyahat ve oturum gibi hikayeleri doğrulamak açısından görevli bu eski pasaportu görmek isterse olumsuz bir etki bırakması aslında. Ds 160 formundaki soru "Have you ever lost a passport or had one stolen? " şeklinde olunca biz eski yeni farketmeden her hangi bir pasaportu soruyorlar şeklinde algılamıştık.
    Sizin dediğiniz gibi görüşmede eski pasaportu görebilir miyim dediğinde onu bulamadık dersek ve görevli de o zaman neden formda kayıp pasaportum var seçeneğini işaretlemediniz diye sorup görüşmeye olumsuz etkisi olur diye düşündük.
    O zaman sizden edindiğimiz bilgilere dayanarak şu şekilde ilerleyebiliriz sanırım; formda bir şey belirtmeden görüşmeye gidip, eğer görevli neden bildirmediniz diye sorarsa biz de görüşmeye gelirken bulamadık pasaportu şeklinde yanıt versek en mantıklı yolu izlemiş olurum sanırım.
    Tekrardan teşekkür ederim yanıtlarınız için 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum