(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Arkadaşlar 5 haziranda mülakata girdim onay aldım biliyorsunuz yardımlarınız sorularıma cevaplarınız için teşekkürler. Bir kaç gündür approved yazıyordu kontrol edince şimdi bir kaç saat önce eşim kontrol etmiş ISSUED dönmüş şükür böyle oldumu basım yapılıp PTT verilecek diye biliyorum ama ben girip kontrol edince alt açıklamada şöyle birşey gördüm.
The consular section has completed processing your application and your visa has been issued. If you do not receive your passport and visa within 10 working days, please contact the embassy or consulate where you submitted your application. If at any time additional information is discovered that indicates you may no longer be eligible for a visa, the U.S. government may revoke your visa. See Section 221(i) of the Immigration and Nationality Act.
For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.bunun anlamı ne tam olarak onu anlamadım 221(g) biliyorum soruşturmaya kalmak ama (i) araştırdığımda çok ingilizcem de iyi değil ABD hükümeti istediği zaman vizenizi iptal edebilir diyor ki bu zaten bütün vize türleri için geçerli değil mi bize özel neden bunu bildiriyorlar bir sorun mu var acaba ?
-
@yuzi35 bütün vize türleri için geçerli, özel bir durum değil.
vizeniz hayırlı olsun -
@kutayyy DS-160 formunda aylık toplam gelirinizi girdiğiniz bir alan var, önce bu alana toplam gelirinizi gireceksiniz. Sonrasında "Person Paying for Your Trip:" diye bir soru var. Burada eğer seyahatinizi aileniz karşılayacaksa , kimin karşıladığını ve yakınlık durumunuzu belirteceksiniz. İdeal olan kendi seyahatinizi kendiniz karşılamanız. Kim karşılayacaksa gelir durumunu gösteren bir belge ve sizin seyahatizdeki tüm masraflarınızı karşılamak istediğine dair bir dilekçe yazmasında fayda var. Görevli isterse bunu gösterebilirsiniz.
-
2 haftalık bekleme süresinde şunu anladım, danışman şirket aracılığıyla başvuranlar hızlı bir şekilde vize basılmış pasaporta kavuşuyorlar. (Danışman şirketlerle konsolosluk arasında özel bir anlaşma var sanırım) bireysel başvuranlar daha uzun süre bekliyorlar. Yanlışım varsa düzeltin.
-
@Mehmet-Dilek danışman firmanın bu konuda hiç bir etkisi yok. biz bireysel başvurduk, onaydan 2-3 gün sonra teslim edildi pasaport. bu mevcut yoğunluğa, başvurulan konsolosluğa göre değişiyor. biz ankara'dan almıştık vizeyi, daha hızlı işleme alıyorlar gördüğüm kadarıyla. dönemsel yoğunluklar da olabiliyor.
-
@Mehmet-Dilek yok hiç alakası :) lokasyona ve o an ki yoğuınluklarına bağlı. Ankara da bir gün sonra öglen 2 de issued oldu akşamına kargoya verildi, İstanbulda oğlumuza aldım 3. gün issued oldu akşamnına kargoya verildi ama Ankarada toplasanız 50 kişi bile yoktu ama İstanbulda pide kuyrugu gibi insan var
-
Teşekkürler aydınlandım valla 😊
-
@Mehmet-Dilek ilk vize görüşmesinin ertesi günü pasaportumu alıp uçağa binmiştim. İkinci vizemde ise görüşmeden iki gün sonra pasaportlarımızı teslim aldık. Bence sizin artık büyükelçilik veya PTT ile iletişime geçme vaktiniz gelmiştir. Sizinle yakın bir süre içerisinde vize görüşmesine girip pasaportunu teslim alamamış birisini tanıyor musunuz? Belki de gerçekten ciddi bir yoğunluk vardır.
-
@Mehmet-Dilek Ceac da statu ne şuan ? Approved mı ?
-
@tolgasatir approved'da hala 25 mayıstan beri
-
@EasternStar mail attım, az personelle yoğun çalışıyoruz falan diye dönüş yaptılar.
-
@EasternStar birkaç kişi var benden 1 hafta sonra mülakata girip benden önce issued oldular
-
Arkadaşlar merhaba. 15 haziran yani haftaya Ankara' da vize mülakatına gireceğiz eşimle. Ds 160 formunu güncelliyorum şuan ancak seyahat planı ile alakalı aklıma takılan bir şey var. Bu konuda bilgisi olanlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum. Fotografta görüldüğü üzere orada ziyaret edeceğim lokasyonları tek tek girdim. Acaba lokasyon isimlerinin yanlarına hangi şehirlerde olduğunu ve hangi tarihlerde gireceğimi belirtmem gerekir mi? Yoksa bu şekilde yeterli olur mu? Bir de kalacağımız otellerin isimlerini de girmem gerekiyor mu buraya? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

-
@feuerx zorunlu olmamakla birlikte lokasyon isimlerinin yanlarına şehir ismini eklesiniz daha iyi olur. Ben o şekilde yapmıştım. Tarihleri girmenize gerek yok, tüm yerleri de girmeniz gerekmiyor, temel 5-6 temel gezi rotası girseniz sizin için yeterlidir. Otelleri buraya yazmazına gerek yok. Onun için ayrı bir alanda "Address where you will stay in the U.S.:" sorusuna ilk giriş yapacağınız oteli yazabilirsiniz. Birden fazla otelde kalıyorsanız bunun için ayrı alan düşünmemişler biz de ilk oteli yazmıştık. Yine aynı şekilde U.S. Contact information kısmına bu ilk giriş yapacağınız otelin bilgilerini girebilirsiniz.
-
@tufank çok teşekkürler yanıt için. Ben toplam 18 yer girdim göreceğim ziyaret edeceğim her lokasyonu girdim. Sanırım bu şekilde de biraz fazla oldu. Dediğiniz gibi onları 5 6 tane temel yere göre yeniden düzenleyeyim. İletişim bilgisi olarak ta ilk gideceğimiz yeri oteli değil de en uzun süre kalacağımız oteli yazdık. Ondan yana sorun olur mu peki?
-
@feuerx 18 biraz fazla olmuş görevlinin canını sıkabilir okumak :) temel yerleri yazmanız yeterli. en uzun kalacağınız oteli iletişim bilgisi olarak yazabilirsiniz sorun yok.
-
@feuerx Bu kadar ayrıntıya gerek yok bence, sadece şehir adı girin. Bu sayfada yazılı olan bütün bu yerler için sadece 1.5 gün yeterli (geçen sene aynı roadtrip i yaptık, ve bu yazılanları 1.5 günde gördük) 1.5 gün için bu kadar ayrıntıya girerseniz, birkaç haftalık planı düşünemiyorum 😀
-
@tufank teşekkür ederim:folded_hands:
-
@Müberra-Dikici bizim de tatil planımız toplam 11 günlük. Las Vegas->Grand Canyon ->Las Vegas->Los Angeles şeklinde. Görevlinin başı dönmesin diye 5 6 lokasyon yazacam sadece :)
-
I ICu bu başlıktan bahsetti
-
@tufank eşimin eski pasaportunu bulamıyoruz. Schengen vizeleri ve Estonya oturum vizesi vs hep o pasaporttaydı. Ds formu doldururken farkettik kaybolduğunu. Sizce ds formuna kayıp olarak bildirmeli miyiz yoksa hiç karıştırmadan mı mülakata gitmeliyiz? Karar veremedik yardımcı olursanız çok sevinirim. (Bu arada eskiden kalma oturum kartı elimizde ama pasaportu görmek istiyorum derlerse yalan beyanda bulunmuşuz gibi olacak. Eğer kayıp pasaportun görüşmeye olumsuz yansıma gibi bir durumu yok ise direk kayıp şeklinde işaretleyelim diye düşünüyoruz. Sizden de fikir almak istedik.)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum