Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cokbekledik86 @gembruce peki bu transfer durumunda sıranız neye göre belirleniyor o konuda bir bilgi bulabildiniz mi acaba? Case in yeni konsolosluğa transfer oldugu tarihe göre mi sıraya alacaklar? Yoksa DQ tarihi mi geçerli, ya da PD tarihi?


  • @gembruce
    Haziran'ın üçüncü haftası ve sonrasında bültende current oluyor musunuz peki? Current olmadan mı randevu vereceklermiş?


  • @ICu Transfer talebime şu ana kadar olumlu ya da olumsuz cevap veren hiç bir post tarih kısıtından bahsetmedi. Olumsuz dönenler bulundukları ülkede en azından oturum iznim olmasını bekliyorlar. Olumlu dönen Aşkabat da bu tarihi sorun etmedi. Zaten, daha önce paylaştığım yönergelerde final action dates'in değil, dates for filing tablosunun kullanılması gerektiği yazılı. Ankara'nın final action dates tablosunu baz alarak bizi durdurması hatalı. Bana gelen cevaplardan anlaşıldığı üzere diğer postlar bunu yapmıyor. Ankara'nın final action dates tablosundaki 8 Eylül 2020 tarihi nedeni ile bizi durdurduğunu senatör üzerinden bana ilettiği cevaptan biliyorum. Bu durumu senatörün ofisine ilettim ama kale alınacağımı sanmıyorum.


  • Yeniden iletmiş olayım: her ay yayınlanan vize bülteninde iki ayrı tabloda tarihler verilirken hangi vize grubu için hangi tablonun kullanılması gerektiği yine aylık olarak aşağıdaki sayfada yayınlanır. Family-based vize kategorisi için Haziran ayı da dahil olmak üzere Dates for Filing tablosunun baz alınması gerekiyor. Bu tabloda da F2A vize grubu bu aylar için current. İleride de bu şekilde kalır umarım.


  • Merhabalar,
    Eşim için F2A başvurusunda bulunacağım. İlk formu online doldurmayı düşünüyoruz. Bu formu ile birlikte evliliğimize dair belgeleri de yükleyeceğiz. Ancak bu noktada küçük bir sorum var. Daha önceki yorumlarda Aile cüzdanının çevirisi ile birlikte gönderenleri okudum. Ancak Türkiye Uluslararası Evlilik Cüzdanı da veriyor. (Çok dilli) Bu belgeyi paylaşmamız yeterli mi yoksa türkçe olanı çevirip onu mu paylaşmak gerekli? Bilgisi olanlar paylaşabilirse çok mutlu oluruz. İyi günler.


  • @neutrinos

    Merhaba,

    Bildiğim bir soru gibi, cevap vereyim.

    USCIS aşamasında olabildiğince en kötü ihtimali değerlendirerek hareket edin derim. Evet haklısınız; bizim evlilik cüzdanı uluslararası, çok dilli ve hatta arkasında İngilizce tercüme de var ama yetmiyor. Adamlar TERS. Siz en iyisi tercüme ettirin ve yeminli tercüman olsun.


  • @ICu Aşağıda paylaştığım linkteki belgede hangi dokümanların çevirisinin gerektiği açıkta belirtilmiş. Türkiye'den ve ABD'den alınan evlilik cüzdanlarında çeviri gerekmiyor. Ben yüklerken hiçbir Türkçe evrakın çevirisini yaptırmadan ekledim. NVC hepsini kabul etti. Anakara'dakilerin de sorun çıkaracağını sanmıyorum. Türkçe biliyorlar sonuçta.


  • @moonlight DQ tarihi


  • @gembruce

    Paylaştığınız tabloda DOF'a bakılması gerektiği yazıyor, ama AOS yapanlar için.

    Paylaştığınız bu diğer kaynakta ise FAD'e bakılması gerektiği yazıyor.

    Ben NVC'den hızlandırma talep ettiğimde "şu an current değilsiniz, hızlandıramayız" şeklinde cevap almıştım.

    Başka forumlarda da diğer post'larla görüşmeye girmiş ve vize bekleyen kimselerin PD'si current olmadığı için vizelerinin işleme alınamadığını bile gördüm diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam.

    DOF'a bakmamız hepimizin avantajına ama durumlar da böyle. Öte yandan transfer talebinde bulunacağımız konsolosluklar da DOF'a bakarak hareket ederlerse ne âlâ. Deneyip görmek gerekiyor çünkü daha önceden yapmış bildiğimiz bir örnek yok maalesef



  • @crazycells Merheba .Benim esim greecardli ve biz 2020 de basvurduk. Mayis 2023 de mulakata girdim 2 aylik bebeyimle. Bana evliliyinizi isbaiyacaq basba belgeler gonderin diye kagot verilsi . Yani vize verilmedi . Anlamiyorum
    Cocukdan ote ne belge istiyorlar. Vermeme gibi bi wey ola bilirmir ya belgeleri gonderirsek verirler
    I?


  • @faraska merhaba 2020de hangi ayda hangi gün başvurdunuz? Ankarada mı mülakata girdiniz?


  • Avqustda basvuru yaptik 2020. Tiflisde girdim


  • @faraska

    Vermeyeceklerini zannetmiyorum ama çoğu zaman böyle gıcıklık yapabiliyorlar. Belki de biraz memurun insiyatifinde.

    Eşinizle beraber fotoğraflarınız, eşinizin sizi ziyaret için bulunduğunuz ülkeye yaptığı uçuşlar, aranızdaki para transferleri, birleşik banka hesaplarınız vesaire varsa onları gösterin. Dediğiniz gibi çocuk zaten büyük bir delil


  • @faraska merhaba, daha önce evliliğinizi ispatlayacağınız ne gibi belgeler sunmuştunuz?


  • @egmdk duyun fotografi, nigah kagiti, yani aslinda bebek var diye en onemli belge sandik


  • @faraska Olumlu tarafından bakarsanız red vermemişler, süre tanımışlar. Dosyanızda az belge sunmuşsunuz. Güçlendirirseniz alırsınız. İçinizi ferah tutun, kolaylıklar dilerim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba
    Ben DV22 talihlisiyim ve ABD ye ilk giriş çıkışımı yaptıktan sonra TR de evlendim
    Eşimi ABD ye yerleşme fikrine ikna edemediğim için 1 senedir TR de yaşıyoruz.
    Ben yine yakın zamanda hakkımı kaybetmemek için ABD ye giriş çıkış yapacağım
    Aynı zamanda eşim için de GC alma sürecini başlatmak istiyorum, sürecin en az 2 yıl süreceği ve belki zaman içerisinde fikirlerinin değişebileceğini düşünüyorum
    size sormak istediğim birkaç nokta var

    • bu süreci TR de başlatacağım, hangi aşamaya kadar TR de sorunsuz devam ettirebilirim? ve sonrasında ne yapmam gerekir?
    • Sponsorluk için orada yaşayan akrabamdan rica edeceğim, ancak onun yapması gerekenler nelerdir?
    • bu süreçlerde ben giriş çıkış yaparken kendisinide yanımda götürmek istiyorum, dolayısıyla onun için alabileceğimiz bir vize var mıdır? Yoksa tek mi gidip gelmem gerekir ki bunun da çok sorunlu bir yol olduğunun farkındayım. Bu süreci ayrı kalmadan aşabilmenin bir yolu var mıdır?
    • Son olarak benim GC mi yenilemem gerekir mi? Yoksa bir süre daha eski pasaport/yeni pasaport şeklinde devam edebilir miyim?
      şimdiden teşekkür ederim

  • @gembruce benim gorduyum konsuluklarin hepsi 08 sep 2020 den oncekileri cagriyor..sonrasi cagrilmiyor ve gorduyum kadar ile pd current olmadigi surece hickimse cagrilmayacak(final action dates)


  • @ICu Madde 4'te, verilen linkte farklı şekilde belirtilmediği sürece FAD'ı kullanın diyor ki o linkte de Mayıs ve Haziran İçin (şu an güncel aylar bunlar) DOF'u kullanmamız gerektiği açıkça belirtilmiş. Benim verdiğim link de aynı sayfa zaten. NVC size verdiği cevap hatalı hatta mantıksız. Expedite için kesinlikle current olmaya gerek yok. İnsani acil sebepler söz konusu çünkü. Current olanların zaten expedite'a ihtiyacı da olmamalı. Current oldukları ay vize almaları gerekiyor. USCIS ve NVC'den aldığınız olumsuz yanıtlara mevzuata uymuyorsa mutlaka itiraz ediniz. USCIS, I-130'da hem AOS hem de elçilik seçeneklerini seçtiğimi iddia ederek değişiklik formu ile düzeltme yapmamı ve bu form için 500 dolar civarında bir ücret ödememi istedi (telefonla ya da e-mail ile de sorabilecekleri halde bu yolu seçtiler!). Submit ettiğim formun örneğini saklamıştım ve hata yapmadığımı biliyordum. USCIS telefon hattını ikna edecek bir agent buluncaya kadar aradım (sanırım 5 kez). Sonunda biri beni dinledi ama hatanın düzeltilmesi 2.5 sürdü! NVC'de ABD'ye getirmeye çalıştığım eşimden boşandığıma ya da eşimin öldüğüne dair belge istedi benden! Onu da bir haftada düzeltebildik. Demem o ki, resmi kurum da olsa, avukat da olsa her aldığımız cevabı direkt doğru kabul etmeyelim, araştıralım. (Avukatları bir ara ayrıca anlatırım.)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum