Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @gembruce Birşey söyleceğim size Uğraşlarınızdan dolayı çok ama çok çok kat ettiniz bu baya ilerleme bence Ankaradan devam edin derim sizde bunun tahmin edersiniz yol masrafları çevirmen konaklama vs. vs. söylüyorsunuz dv.lere tolerans gösteriyorlar diye birde Allah korusun olumlu netice alamama ihtimali olabilir.Dikkatli olun derim inşaallah hayırlısıyla tüm arkadaşlarımız gibi sizde bizde vizelerimizi alıp ailemizi birleştirelim.

• Birde üç kağıtla hızlandıranlar var ise ben hakkımı böyle yapanlara helal etmiyorum.hızlandırma başvurusunda olmamışta olmuş gibi gösterip dq alanlar onlara diyorum ben 2 yıldır bekliyorum benden önce 3 yıldır hatta daha fazla bekleyenler var belki,gerçek gerekçesi olmadan kimse kimsenin hakkını engel olmaması gerektiğini düşünüyorum.

• @yasmin982
    Merhaba verdiginiz linklerde yolcular icin asi zorunlulugunun kalktigini soyluyor ancak CDC'nin gocmenler icin asi gereksinimleri sayfasina bakarsaniz hala covid asisi zorunlu gorunuyor. Linkini asagiya birakiyorum. Umarim gocmenler icin de zorunluluk kalkar biran once.
    https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/vaccinations.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fimmigrantrefugeehealth%2Fpanel-physicians%2Fcovid-19-technical-instructions.html#covid-19-vaccination

• @ufuk_sa inşaallah kalkar tek doz diyor turist vizelerinde k vizesindeki açıklama çok karışık geldi aşılama kanıtı gerekmiyor ama statü değişikliğinde ihtiyaç olacak gibi birşeyler yazıyor.Önce bizi covidin başında göçmen olmayanların yerine kovdular aşı şartı şimdide siz göçmensiniz turistlere zorunluluk kalktı diyorlar beynim yandı iyice Allah tüm göçmen vizesi alacak olan arkadaşlarıma ve bana sınırsız moral versin 😔🤲🏼 Resmi gazete kalktı diyor başka yer başka birşey en kısa zamanda rahatlatıcı bir kanun ortaya çıkarda daha moral buluruz.

• @gembruce kardeşim işine bak sen soruma sen cevap vermek zorunda değilsin birsürü insan var burda kendini bişey sanıyorsun belliki sen dua et de egolarından arın cevap verme lütfen uğraşamam senin gibilerle

• Merhaba , Greencard talihlisiyim 2024 de vize alırsam direkt amerikaya geçeceğim varsayım olarak soruyorum bütün bu aşamalar geçti ve türkiyede birisiyle evlendim diyelim kendisini amerikaya temelli getirtmek için nelere ihtiyacımız olucak bu süreç kolay mı herkese veriliyor mu eğer bu süreç çok zor oluyorsa eşimi getiremeyeceksem greencard sürecinden vazgeçeceğim lütfen bilgilendirir misiniz teşekkür ederim.

• Merhabalar. Aşkabat'tan, Haziran'ın üçüncü haftası ve sonrasına müsait olduklarına dair bilgi aldım az önce ancak NVC'den case'in ne kadar zamanda geleceği de önemli diyorlar. Internet'ten araştırdım DQ sonrası transfer edilen bir dosya için sürecin nasıl işlediğini bulamadım. Dokümanlar baştan yeniden mi incelenecek yoksa sadece transfer edilmek için mi bekleyeceğiz öğrenemedim. Bu konuda net bilgisi ve tecrübesi olan bir avukat bilgisi olan var mıdır?

• @gembruce sadece dosyalarınız transfer edilicek sizde görüşmeye giderken nvc ye yüklediğiniz evrakların aslını yanınızda götürüceksiniz

• @cokbekledik86 teşekkür ederim cevabınız için. Türkçe yüklediğim dokümanların çevirisini yaptırmam gerekir sanırım (Türkmenistan'daki elçiliğin Türkçe evrak kabul etmeyeceğini sanıyorum)? Doktor randevusuna Ankara'da girebilirlerse (soracağım), ülkede kalış süremizi kısaltacağı için işimiz daha kolaylaşacak. Bu arada, internette Türkmenistan bürokrasisi hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Vizeyi dahi çok zor veriyorlarmış. Umarım başımız ağrımaz.

• @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@cokbekledik86 teşekkür ederim cevabınız için. Türkçe yüklediğim dokümanların çevirisini yaptırmam gerekir sanırım (Türkmenistan'daki elçiliğin Türkçe evrak kabul etmeyeceğini sanıyorum)? Doktor randevusuna Ankara'da girebilirlerse (soracağım), ülkede kalış süremizi kısaltacağı için işimiz daha kolaylaşacak. Bu arada, internette Türkmenistan bürokrasisi hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Vizeyi dahi çok zor veriyorlarmış. Umarım başımız ağrımaz.

Randevu tarihi için net bir cevap aldınız mı?

• @Ahmet-Türk size verebileceğim tek ama tek tavsiye green cardınızı almadan önce evlenin mülakatınıza evli olarak gidin. bunu yapmayanlar olarak gördüğünüz gibi bizler üç yıldır sürünüyoruz bu süreçte…

• @cokbekledik86 @gembruce peki bu transfer durumunda sıranız neye göre belirleniyor o konuda bir bilgi bulabildiniz mi acaba? Case in yeni konsolosluğa transfer oldugu tarihe göre mi sıraya alacaklar? Yoksa DQ tarihi mi geçerli, ya da PD tarihi?

• @gembruce
    Haziran'ın üçüncü haftası ve sonrasında bültende current oluyor musunuz peki? Current olmadan mı randevu vereceklermiş?

• @ICu Transfer talebime şu ana kadar olumlu ya da olumsuz cevap veren hiç bir post tarih kısıtından bahsetmedi. Olumsuz dönenler bulundukları ülkede en azından oturum iznim olmasını bekliyorlar. Olumlu dönen Aşkabat da bu tarihi sorun etmedi. Zaten, daha önce paylaştığım yönergelerde final action dates'in değil, dates for filing tablosunun kullanılması gerektiği yazılı. Ankara'nın final action dates tablosunu baz alarak bizi durdurması hatalı. Bana gelen cevaplardan anlaşıldığı üzere diğer postlar bunu yapmıyor. Ankara'nın final action dates tablosundaki 8 Eylül 2020 tarihi nedeni ile bizi durdurduğunu senatör üzerinden bana ilettiği cevaptan biliyorum. Bu durumu senatörün ofisine ilettim ama kale alınacağımı sanmıyorum.

• Yeniden iletmiş olayım: her ay yayınlanan vize bülteninde iki ayrı tabloda tarihler verilirken hangi vize grubu için hangi tablonun kullanılması gerektiği yine aylık olarak aşağıdaki sayfada yayınlanır. Family-based vize kategorisi için Haziran ayı da dahil olmak üzere Dates for Filing tablosunun baz alınması gerekiyor. Bu tabloda da F2A vize grubu bu aylar için current. İleride de bu şekilde kalır umarım.

https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/visa-availability-priority-dates/adjustment-of-status-filing-charts-from-the-visa-bulletin

• Merhabalar,
    Eşim için F2A başvurusunda bulunacağım. İlk formu online doldurmayı düşünüyoruz. Bu formu ile birlikte evliliğimize dair belgeleri de yükleyeceğiz. Ancak bu noktada küçük bir sorum var. Daha önceki yorumlarda Aile cüzdanının çevirisi ile birlikte gönderenleri okudum. Ancak Türkiye Uluslararası Evlilik Cüzdanı da veriyor. (Çok dilli) Bu belgeyi paylaşmamız yeterli mi yoksa türkçe olanı çevirip onu mu paylaşmak gerekli? Bilgisi olanlar paylaşabilirse çok mutlu oluruz. İyi günler.

• @neutrinos

Merhaba,

Bildiğim bir soru gibi, cevap vereyim.

USCIS aşamasında olabildiğince en kötü ihtimali değerlendirerek hareket edin derim. Evet haklısınız; bizim evlilik cüzdanı uluslararası, çok dilli ve hatta arkasında İngilizce tercüme de var ama yetmiyor. Adamlar TERS. Siz en iyisi tercüme ettirin ve yeminli tercüman olsun.

• @ICu Aşağıda paylaştığım linkteki belgede hangi dokümanların çevirisinin gerektiği açıkta belirtilmiş. Türkiye'den ve ABD'den alınan evlilik cüzdanlarında çeviri gerekmiyor. Ben yüklerken hiçbir Türkçe evrakın çevirisini yaptırmadan ekledim. NVC hepsini kabul etti. Anakara'dakilerin de sorun çıkaracağını sanmıyorum. Türkçe biliyorlar sonuçta.

https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-EN.pdf

• @moonlight DQ tarihi

• @gembruce

Paylaştığınız tabloda DOF'a bakılması gerektiği yazıyor, ama AOS yapanlar için.

Paylaştığınız bu diğer kaynakta ise FAD'e bakılması gerektiği yazıyor.

Ben NVC'den hızlandırma talep ettiğimde "şu an current değilsiniz, hızlandıramayız" şeklinde cevap almıştım.

Başka forumlarda da diğer post'larla görüşmeye girmiş ve vize bekleyen kimselerin PD'si current olmadığı için vizelerinin işleme alınamadığını bile gördüm diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam.

DOF'a bakmamız hepimizin avantajına ama durumlar da böyle. Öte yandan transfer talebinde bulunacağımız konsolosluklar da DOF'a bakarak hareket ederlerse ne âlâ. Deneyip görmek gerekiyor çünkü daha önceden yapmış bildiğimiz bir örnek yok maalesef

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    830 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k