Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @ecom deneyen pek kimse olmadığı için sonuç alan da olmamıştır. bu forumdakilerin çoğu forum içinde arama bile yapmaya tenezzül etmeden direkt soru soruyor. üç gurup gözlemledim, sadece soru soranlar, paraya kıyıp avukat tutanlar ve yaradana sığınanlar. çok çok küçük bir kısım gerçekten uğraşıp sonrasında elde ettiği bilgiyi paylaşıyor. çoğu ilerleme kaydettiklerinde dahi paylaşmıyorlar diye düşüyorum. işi düşen soru soruyor sadece.

    O kadar haklısınız ki benim bu söylediklerinize yapabileceğim çok ekleme var aslında yapıcı eleştirileriler olacaginida düşünüyorum ama çok uzun bir yazı olur sanırım başlığı meşgul etmek istemem.


  • @yasmin982, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Arkadaşlar covid aşı kanıtı kalkmış ama unganların sayfasında cdcsin ve uscisin açıklamasından bağımsız 1 aşı yapma şartı nedir? Anlamadım bizim Türkiyeli olmamız mı sıkıntı iltica vs birkaç kategoride aşı şartı yokmuş yani bizim legal yolla başvurmamız herşeyi kanunlara uygun başvurduğumuz için mı cezalıyız.Çok üzüldüm çok, en kısa zamanda umut ediyorum büyükelçilik yetkileri bir çözüm sağlar.
    Bununla ilgili bir dilekçe vs yazacağımız yer varmıdır?Bilen var mıdır arkadaşlar.

    Benim bildiğim muayeneye gidenlerden istenen evraklar arasında hala, çift doz aşı kartı e nabizdan alınan


  • Seyahatte ve göçmenlikte aşı gereksinimi hala var. Sadece seyahatten önce test gereksinimini kaldırdılar:


  • @gembruce Abdde sitesine bakın Türkiyeninkini güncel olmaya bilir. https://www.cdc.gov/quarantine/order-safe-travel.html unganlar cdc kararına göre işlem yapıyor diye biliyorum.@ecom biliyorum hafta içi güncelleme atmış unganlar girenler yazınca kontrol ettim dediğin gibiydi 5 gün sonra güncelleme yapmış ilk Amerika sağlık dairesinden contol ettim sonra uscisin sayfasından yürürlüğe girmiş ama uscisin linkini bulamadım,zaten uscisin o sayfası vpn değişmemiş açılmıyor.yukarkı linki tıklayınca açılan cdc sayfasındaki açıklamanın bu linkten alındığını eklemiş https://www.federalregister.gov/documents/2023/05/12/2023-10276/notice-of-end-to-requirement-for-air-passengers-to-provide-proof-of-covid-19-vaccination-before , şimdi kontrol ettiğimde Türkiye embasst sitesinin sizin attığınız linki tıklayınca ilk kalın puntolu paragrafın sonunda mavi renkle "Hava Yolcuları için COVID-19 Aşısının Kanıtı Gereksinim" cümlesine tıklayınca benim dediğim cdc covid sayfası açılıyor.


  • @gembruce

    Tebrikler

    Turkmenistan'ın olumlu dönmesi başka ülkelerin de olumlu dönebileceğinin bir işareti olabilir.

    Daha önce forumda bu tarz birden fazla konsolosluğa mail atıp transfer isteyen DV talihlileri olmuştu. Ben de yapmak istiyordum ve yapacaktım zaten ama ne zaman yapmanın doğru olduğunu bilmiyordum. Çünkü yeni DQ olduk sayılırdı ve vize bülteninde current değildik. Ayrıca kongre üyesi ve senatörlerle konuştuktan sonra mı yapmak gerekiyordu bilmiyordum.

    Senatöre zaten yazmıştım (yeni). Şimdi Public Inquiry'e yazabilirim. Genel cevaplar gelebilir. Sonra artık ısrarla mail atarım sizin gibi herhalde.


  • @gembruce YouTube’da bir 2023 DV talihlisi Arabistan’da çalışıyor sizin gibi yurtdışı elçilik aramalarında Avusturya büyükelçiliğinden bahsetti orası koşulsuz visa randevusu verdiğini doğal olarak hem İngilizce hem Almancanızın iyi olması gerecek diye ekledi,orada kalacağınız masraflarınızı birde sağlık kontrolleri masraflarınızı göze alıp bu tür başvurularda bulunmanızı tavsiye ederim diye de söyledi.Avrupaya da giriş çıkış visalı pasaport


  • @gembruce en yakın zaman da ben soru sorduğum için cevap veriyorum bu şifreyi alabilmek için 189 sayfayı hemen hemen okudum gerekli alanları doldurdum şifre maille gelecek yazdı ve 2 aydık gelmedi ben yanlış bişey mi yaptım siz nasıl aldınız diye yazmam araştrma yapmadığım anlamına mı geliyor gelişme de olsa ilk buraya yazardım tek siz değilsiniz araştıran yazan sakin !


  • @lina eminim okumuşsunuzdur ama kim uğraşacak? ne gerek var? dua edin belki gelir.


  • @yasmin982 Teşekkürler. DV'de surec daha olumlu ilerliyor. Avrupa'daki göçmen vizesi veren tüm postlara yazdım ama su ana kadar olumlu bir dönüş olmadı. Cevap verenlerin hepsi olumsuz.


  • @gembruce Birşey söyleceğim size Uğraşlarınızdan dolayı çok ama çok çok kat ettiniz bu baya ilerleme bence Ankaradan devam edin derim sizde bunun tahmin edersiniz yol masrafları çevirmen konaklama vs. vs. söylüyorsunuz dv.lere tolerans gösteriyorlar diye birde Allah korusun olumlu netice alamama ihtimali olabilir.Dikkatli olun derim inşaallah hayırlısıyla tüm arkadaşlarımız gibi sizde bizde vizelerimizi alıp ailemizi birleştirelim.


  • Birde üç kağıtla hızlandıranlar var ise ben hakkımı böyle yapanlara helal etmiyorum.hızlandırma başvurusunda olmamışta olmuş gibi gösterip dq alanlar onlara diyorum ben 2 yıldır bekliyorum benden önce 3 yıldır hatta daha fazla bekleyenler var belki,gerçek gerekçesi olmadan kimse kimsenin hakkını engel olmaması gerektiğini düşünüyorum.


  • @yasmin982
    Merhaba verdiginiz linklerde yolcular icin asi zorunlulugunun kalktigini soyluyor ancak CDC'nin gocmenler icin asi gereksinimleri sayfasina bakarsaniz hala covid asisi zorunlu gorunuyor. Linkini asagiya birakiyorum. Umarim gocmenler icin de zorunluluk kalkar biran once.


  • @ufuk_sa inşaallah kalkar tek doz diyor turist vizelerinde k vizesindeki açıklama çok karışık geldi aşılama kanıtı gerekmiyor ama statü değişikliğinde ihtiyaç olacak gibi birşeyler yazıyor.Önce bizi covidin başında göçmen olmayanların yerine kovdular aşı şartı şimdide siz göçmensiniz turistlere zorunluluk kalktı diyorlar beynim yandı iyice Allah tüm göçmen vizesi alacak olan arkadaşlarıma ve bana sınırsız moral versin 😔🤲🏼 Resmi gazete kalktı diyor başka yer başka birşey en kısa zamanda rahatlatıcı bir kanun ortaya çıkarda daha moral buluruz.


  • @gembruce kardeşim işine bak sen soruma sen cevap vermek zorunda değilsin birsürü insan var burda kendini bişey sanıyorsun belliki sen dua et de egolarından arın cevap verme lütfen uğraşamam senin gibilerle


  • Merhaba , Greencard talihlisiyim 2024 de vize alırsam direkt amerikaya geçeceğim varsayım olarak soruyorum bütün bu aşamalar geçti ve türkiyede birisiyle evlendim diyelim kendisini amerikaya temelli getirtmek için nelere ihtiyacımız olucak bu süreç kolay mı herkese veriliyor mu eğer bu süreç çok zor oluyorsa eşimi getiremeyeceksem greencard sürecinden vazgeçeceğim lütfen bilgilendirir misiniz teşekkür ederim.


  • Merhabalar. Aşkabat'tan, Haziran'ın üçüncü haftası ve sonrasına müsait olduklarına dair bilgi aldım az önce ancak NVC'den case'in ne kadar zamanda geleceği de önemli diyorlar. Internet'ten araştırdım DQ sonrası transfer edilen bir dosya için sürecin nasıl işlediğini bulamadım. Dokümanlar baştan yeniden mi incelenecek yoksa sadece transfer edilmek için mi bekleyeceğiz öğrenemedim. Bu konuda net bilgisi ve tecrübesi olan bir avukat bilgisi olan var mıdır?


  • @gembruce sadece dosyalarınız transfer edilicek sizde görüşmeye giderken nvc ye yüklediğiniz evrakların aslını yanınızda götürüceksiniz


  • @cokbekledik86 teşekkür ederim cevabınız için. Türkçe yüklediğim dokümanların çevirisini yaptırmam gerekir sanırım (Türkmenistan'daki elçiliğin Türkçe evrak kabul etmeyeceğini sanıyorum)? Doktor randevusuna Ankara'da girebilirlerse (soracağım), ülkede kalış süremizi kısaltacağı için işimiz daha kolaylaşacak. Bu arada, internette Türkmenistan bürokrasisi hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Vizeyi dahi çok zor veriyorlarmış. Umarım başımız ağrımaz.


  • @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @cokbekledik86 teşekkür ederim cevabınız için. Türkçe yüklediğim dokümanların çevirisini yaptırmam gerekir sanırım (Türkmenistan'daki elçiliğin Türkçe evrak kabul etmeyeceğini sanıyorum)? Doktor randevusuna Ankara'da girebilirlerse (soracağım), ülkede kalış süremizi kısaltacağı için işimiz daha kolaylaşacak. Bu arada, internette Türkmenistan bürokrasisi hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Vizeyi dahi çok zor veriyorlarmış. Umarım başımız ağrımaz.

    Randevu tarihi için net bir cevap aldınız mı?


  • @Ahmet-Türk size verebileceğim tek ama tek tavsiye green cardınızı almadan önce evlenin mülakatınıza evli olarak gidin. bunu yapmayanlar olarak gördüğünüz gibi bizler üç yıldır sürünüyoruz bu süreçte…


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 21
  • 3439
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum