Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @tufank çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için 🙏

• @Uğur-Koç formları sistem üzerinden güncellemenize gerek yok konsolosluğa ilk girdiğinizde DS160 formumu güncelledim demeniz yeterli yeni form numaralarını orada işleme alacaklar

• ⭐⭐⭐

@Engind-0 Issued olması gerekiyor basıldığından emin olmanız için, Issued olmadan aproved tek başına anlamlı değil.

• ⭐⭐⭐⭐

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@tolgasatir “approved” olduktan sonraki aşama “issued” aşaması. Yani “approved” aşamasından sonra ne olabilir ki endişe edebilecek ve emin olmayacak? Sonuçta vize basılıp gönderilecek, sadece tüm aile bireyleri için aynı anda gönderim olmayabiliyor.

• ⭐⭐⭐

@tufank AP ye kalabilirler ki kalanlar oldu bu zamana kadar

• ⭐⭐⭐⭐

@tolgasatir Benim bildiğim kadarıyla CEAC sorgulamasında "Approved" yazıyorsa 4-5 gün içerisinde vizenin basılıp teslim edilmiş olması gerekiyor. CEAC'ta "Approved" yazdıktan sonra Administrative Process'e dönebiliyor mu böyle bir örnek var mı? bilmediğim için soruyorum, eğer yanlış bilgim varsa düzeltmek isterim.

• @denizci10 Merhaba, çok geç bir şekilde cevap yazıyorum fakat vize reddi sonrası o ara kastettiğinizi anlayamamışım. Şu an 2. vize başvurusunda bulundum randevu bile bulamadım. Redden dolayı 2 sene engeli varsa denklik için uğraşlarım büyük sekteye uğrayacak. Benim önceki mülakatta yaşadıklarımı yapılmaması gereken şeyler olarak danışmanlarınıza söylediğinizi belirtmişssiniz. Rica etsem açabilir misiniz ? Araştırdığımız kadarıyla bilgimiz dahilinde DS160 belgesini ona göre doldurup 2. başvuruyu yaptık. Randevu alabilirsek yaklaşınca tabiiki güncellememiz gerekecek. O zaman profesyonel bir destek almayı düşünüyoruz.

• Arkadaşlar merhaba. Sanırım B1/B2 vizesi için Ankara'dan randevular kapalı şuan. Ais'te randevu takvimi açılmıyor ancak İstanbul'da açılıyor. Sebebini bilen var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@feuerx Bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Yoğunluk nedeniyledir. Gece geç saatlerde deneyin

• @Serap-2 mülakatı öne çekmeye çalıştığım için sürekli bakıyorum takvime. dünden beri ankarada 2024 mart ayında randevu vardı sadece o da 2 gündü. ama mart sonrası için takvimde randevu vermiyordu. bugün mart ayı da dolduğu için takvim de açılmaz oldu. acaba ilerleyen süreçte B1/B2 için sadece istabul'dan mı randevu verilmeye başlanacak şeklinde düşünmeye itti beni. o yüzden sormuştum bilmediğim bir gelişme mi var acaba diye. yanıtınız için teşekkür ederim:folded_hands:

• Turist vizesi için randevuyu Temmuz 2023'e alsak ve vizemiz 10 yıllık onaylansa ama Amerika'ya gidişimiz Haziran 2024 olsa sorun olur mu? Yani "vize alındıktan minimum X gün içinde Amerika'ya gidilmesi lazım yoksa vize iptal edilir" gibi bir durum var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Yolcu34 Hayır, isterseniz hiç gitmeyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tolgasatir Benim bildiğim kadarıyla CEAC sorgulamasında "Approved" yazıyorsa 4-5 gün içerisinde vizenin basılıp teslim edilmiş olması gerekiyor. CEAC'ta "Approved" yazdıktan sonra Administrative Process'e dönebiliyor mu böyle bir örnek var mı? bilmediğim için soruyorum, eğer yanlış bilgim varsa düzeltmek isterim.

evet approved olarak gözüken dosya AP sürecine kalabiliyor, issued olmadan hiçbir dosya kesinlikle onaylandı denilemez.

• Merhaba Arkadaslar. Ben DV-2021 kazananıyım ancak covid sürecinden dolayı başvurum sonuçlanmadı. Ve 2021 Aralık ayından beri Irlanda da yaşıyorum buraya öğrenci olarak geldim ve fulltime çalışma ve oturma hakkını aldım. Öğrenciyken Amerika vizesine başvurdum ama red yedim. Turist vizesine tekrar başvurmak istiyorum ancak nasil bir sebep gostersem mantikli olur. Almanyadan shengen ve ingiltereden turist vizesi aldim red yedikten sonra. Acaba Kanadayada mi basvursam yoksa hic mi sansim yok. Onerilerinize acigim. Tesekkurler

• psm vize videosunda gördüm katardan 2 3 haftada vize randevusu alınıyormuş. onu nasıl seçebiliyoruz? ayrıca eşim arapça biliyor ben bilmiyorum orda bu sorun olur mu yoksa ikimiz adına konuşabilir mi ?

• Merhaba,

9 Mayıs 2023 tarihinde eşimle beraber maalesef red almıştık. Şimdi tekrar ais üzerinden yeni randevu almak istiyorum. Yeni Grup diyerek mi ilerlemem gerekiyor bilmiyorum. 9 Mayıstaki randevum hala randevu olarak görünüyor. Yeni Grup dediğimde başvuru sahibi ekle diyor ve önüme son 2 yıl içerisinde red aldınız mı seçeneği çıkmıyor. Direk başvuru sahibi ekletiyor. Sonraki aşamada mı çıkacak yoksa randevum hala mevcut randevu durumunda olduğu için mi bu şekilde anlamadım. Öneriniz nedir farklı bir ais üzerinden yeni bir grup oluşturmak mı yoksa red yediğim ais hesabı üzerinden yeni grup oluşturmam mı ? Biliyorsunuz mayıs sonu zam gelecek en azından zam gelmeden randevu alıp bu 2 yıl içerisinde kontrol ederek öne çekmeyi planlıyorum. Biraz karışık oldu biliyorum ama anlayabilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@O-B-K DV kazananı olduğunuz ve DS-260 formunu doldurduğunuz için kayıtlarda görünüyor ve potansiyel göçmen niyetiniz olduğu düşünülüyor. Bu durum tabi ki vize almanıza olumsuz bir durum oluşturuyor. Kesik ret alacaksınız diye bir durum yok. Güzel bir seyahat planı ile deneyebilirsiniz, gitme nedeninizi ve geri dönme niyetinizi anlatmanız lazım. Çalıştığınız iş , bulunduğunuz ülkedeki durumunuz, son 5 yıl içindeki yurtdışı seyahatleriniz ve seyahat planınız belirleyici olacaktır.

• Arkadaşlar merhaba,
    Ben K-1 vizesine başvurdum. Vizeyi alma konusunda bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum ama farklı endişelerim var. Ben ABD'ye yerleştikten sonra ailemin beni ziyaret edip yaşadığım yeri görmelerini çok istiyorum fakat bir ailede tüm aile üyelerine ABD vizesi verilmediğiyle ilgili yazılar okudum. Annem ve babam yaşlanıyorlar, bir tane de abim var. Başta annem olmak üzere hepsinin yaşadığım yeri ziyaret edebilmesini istiyorum. Burada vizelerini alıp ABD'de yuva kurmuş arkadaşlar kendi aile üyelerinin onları ziyaretinde bu tür sorunlar yaşadılar mı?
    Bir de benim nişanlımın ailesi ABD'de küçük bir düğün merasimi yapmak istiyor fakat benim aile üyelerimin ABD vizesi olmadığı için orada kendi düğünümde yalnızlık çekeceğimi düşünerek her gün üzülüyorum. Bu tür sıkıntılar sizin başınıza geldi mi? Özellikle B2 turistik vizenin her aile üyesine verilmemesi durumu nasıl aşılabilir?

• @tufank cevabiniz icin cok tesekkur ederim Tufan Bey. Ben amerikadan sonra Ingiltere ve Almanya vizelerini de aldim ve hic bir problem olmadi. Belki ozamanlar ulkeye yeni geldigim icin ve ogrenci oldugum icin red vermis olabilirler. Ancak bu yaz tekrar basvuru yapacagim. Bana turist vizesi konusunda onerebileceginiz herhangi bir danisman yada kaynak varmi acaba?

Benzer Başlıklar

• Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k