Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @tolgasatir Benim bildiğim kadarıyla CEAC sorgulamasında "Approved" yazıyorsa 4-5 gün içerisinde vizenin basılıp teslim edilmiş olması gerekiyor. CEAC'ta "Approved" yazdıktan sonra Administrative Process'e dönebiliyor mu böyle bir örnek var mı? bilmediğim için soruyorum, eğer yanlış bilgim varsa düzeltmek isterim.

    evet approved olarak gözüken dosya AP sürecine kalabiliyor, issued olmadan hiçbir dosya kesinlikle onaylandı denilemez.


  • Merhaba Arkadaslar. Ben DV-2021 kazananıyım ancak covid sürecinden dolayı başvurum sonuçlanmadı. Ve 2021 Aralık ayından beri Irlanda da yaşıyorum buraya öğrenci olarak geldim ve fulltime çalışma ve oturma hakkını aldım. Öğrenciyken Amerika vizesine başvurdum ama red yedim. Turist vizesine tekrar başvurmak istiyorum ancak nasil bir sebep gostersem mantikli olur. Almanyadan shengen ve ingiltereden turist vizesi aldim red yedikten sonra. Acaba Kanadayada mi basvursam yoksa hic mi sansim yok. Onerilerinize acigim. Tesekkurler


  • psm vize videosunda gördüm katardan 2 3 haftada vize randevusu alınıyormuş. onu nasıl seçebiliyoruz? ayrıca eşim arapça biliyor ben bilmiyorum orda bu sorun olur mu yoksa ikimiz adına konuşabilir mi ?


  • Merhaba,

    9 Mayıs 2023 tarihinde eşimle beraber maalesef red almıştık. Şimdi tekrar ais üzerinden yeni randevu almak istiyorum. Yeni Grup diyerek mi ilerlemem gerekiyor bilmiyorum. 9 Mayıstaki randevum hala randevu olarak görünüyor. Yeni Grup dediğimde başvuru sahibi ekle diyor ve önüme son 2 yıl içerisinde red aldınız mı seçeneği çıkmıyor. Direk başvuru sahibi ekletiyor. Sonraki aşamada mı çıkacak yoksa randevum hala mevcut randevu durumunda olduğu için mi bu şekilde anlamadım. Öneriniz nedir farklı bir ais üzerinden yeni bir grup oluşturmak mı yoksa red yediğim ais hesabı üzerinden yeni grup oluşturmam mı ? Biliyorsunuz mayıs sonu zam gelecek en azından zam gelmeden randevu alıp bu 2 yıl içerisinde kontrol ederek öne çekmeyi planlıyorum. Biraz karışık oldu biliyorum ama anlayabilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

  • ⭐⭐

    @O-B-K DV kazananı olduğunuz ve DS-260 formunu doldurduğunuz için kayıtlarda görünüyor ve potansiyel göçmen niyetiniz olduğu düşünülüyor. Bu durum tabi ki vize almanıza olumsuz bir durum oluşturuyor. Kesik ret alacaksınız diye bir durum yok. Güzel bir seyahat planı ile deneyebilirsiniz, gitme nedeninizi ve geri dönme niyetinizi anlatmanız lazım. Çalıştığınız iş , bulunduğunuz ülkedeki durumunuz, son 5 yıl içindeki yurtdışı seyahatleriniz ve seyahat planınız belirleyici olacaktır.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben K-1 vizesine başvurdum. Vizeyi alma konusunda bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum ama farklı endişelerim var. Ben ABD'ye yerleştikten sonra ailemin beni ziyaret edip yaşadığım yeri görmelerini çok istiyorum fakat bir ailede tüm aile üyelerine ABD vizesi verilmediğiyle ilgili yazılar okudum. Annem ve babam yaşlanıyorlar, bir tane de abim var. Başta annem olmak üzere hepsinin yaşadığım yeri ziyaret edebilmesini istiyorum. Burada vizelerini alıp ABD'de yuva kurmuş arkadaşlar kendi aile üyelerinin onları ziyaretinde bu tür sorunlar yaşadılar mı?
    Bir de benim nişanlımın ailesi ABD'de küçük bir düğün merasimi yapmak istiyor fakat benim aile üyelerimin ABD vizesi olmadığı için orada kendi düğünümde yalnızlık çekeceğimi düşünerek her gün üzülüyorum. Bu tür sıkıntılar sizin başınıza geldi mi? Özellikle B2 turistik vizenin her aile üyesine verilmemesi durumu nasıl aşılabilir?


  • @tufank cevabiniz icin cok tesekkur ederim Tufan Bey. Ben amerikadan sonra Ingiltere ve Almanya vizelerini de aldim ve hic bir problem olmadi. Belki ozamanlar ulkeye yeni geldigim icin ve ogrenci oldugum icin red vermis olabilirler. Ancak bu yaz tekrar basvuru yapacagim. Bana turist vizesi konusunda onerebileceginiz herhangi bir danisman yada kaynak varmi acaba?

  • ⭐⭐

    @O-B-K kardeş kendin doldur.Ben kendim doldurdum.Zor bir şey değil.Zaten değişiklik olursa durumunda (vize alıp avrupada şehir ziyaretleri,evlenme ,boşanma v.s) bir sefer mahsus değişiklik sağlayabiliyorsun.
    Yani şimdi randuvuyu al ,randevuya 1 hafta kala son durumuna göre ds doldur güncelle.

  • ⭐⭐

    @O-B-K seyahat planını en iyi siz yapabilirsiniz. Bence danışmana gerek yok, nasıl olsa görüşmede tek başınasınız. Ds160 formunu da kendiniz doldursanız bence tüm sürece hakim olursunuz. Avrupa vizeleriniz olumlu yansıyacaktır.


  • Merhaba,

    Ailem icin cok cok ileri tarihe alabildigim turist vize randevusunu one cekmek icin sistemden ''randevuyu yeniden zamanla'' sekmesi uzerinden mi ilerliyoruz? Daha erkene acik tarih olup olmadigini nereden kontrol ediyoruz?

    Bir diger sorum ise randevuyu one cekmek su an mumkun mu? Acik tarihler bulunabiliyor mu?

    Tesekkur ederim.


  • @Houstonwehaveproblem selam evet bulunabiliyor ben 1 hafta önce 18 mart ankaraya randevu almıştım ve ds-160 ı submit etmeden save etmiştim iyi ki de öyle yapmışım çünkü devamlı kontrol ettim ve şansıma 15 ağustos istanbul da boşluk görüp erkene çektim bir anda 8 ay 🙂 sonra ds-160 ‘ı istanbul olarak güncelledim


  • @Alprnylmaz sevindim sizin adiniza. Darisi bizim basimiza:) randevuyu yeniden zamanla'' sekmesinden yapiliyor degil mi bu surec?

    Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim.


  • @Houstonwehaveproblem evet dogrudur oradan yapiliyor


  • Arkadaşlar merhaba, ABD turist vizesi için heveslendik Nisan 2024 e randevu aldık ve eşimin telaşı yüzünden bir danışmanla anlaştık ve malesef DS160 formunu sanki çok mantıklı doldurmamış sanki anlamadım. Gideceği yer New York yapmıs iyi hoş ama ne hikaye uydurucaz zaten herkes oraya gidiyor Florida yapsa oğlumun Eylül ayında doğum günü var oraya gidip Walt Disney yapıcaz derdim. (ufak bir örnek) birde süreyi 2 hafta geçiricez demiş ama 2 hafta hem uzun süre hem maliyet çok ayrıca gidip kalınacak otele New york Hılton otel falan yazmıs yanı ben bile inanmadım bu duruma bunlar nasıl danışman nasıl iş sorunca sıkıntı olmucağını bir çok kez vize aldıklarını belirttiler. Son olarak uyuz olduğum nokta malesef onların hesaptan girildiği için randevu kovalayamıyoruz onların eline mahkumuz güya Temmuz Agustosa çekeriz dedi.

    Ufak bir soru başka konuda sordum ama burası doğru yeri sanırım eşimin erkek kardeşi iltica etti bu bizim vize için sorun olur mu? Soyadları 10 yıla yakın farklı ve eşimde bende 30 yaşındayız Şengen olarak Yunanistan vizemiz var yeni eskidende İtalya var.

  • ⭐⭐

    @yuzi35 formu istediğiniz zaman bir kereye mahsus siz güncelleyebilirsiniz. Ais kaydını kendiniz açmadınız mı? Yada sizin mailinizle falan açılmadı mı?

  • ⭐⭐

    @yuzi35 sizin zaten bir seyahat planınız yok mu neden böyle alakası olmayan bilgileri girmiş acaba? Lütfen böyle firmalara bel bağlamayın, bilgilerinizi teslim etmeniz bile sakıncalı. Size tavsiyem bu firmaya AIS hesabındaki e-posta adresini güncellemesini iletin. ( aşağıya ekran görüntüsü attım nasıl yapacağını anlatan) Kendilerine güncel bir e-posta adresi verin. Sonra giriş şifresini isteyin. Girer girmez şifrenizi güncelleyin. https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/users/sign_in

    Sonrasında sıfırdan bir DS-160 formu doldurun, bu konunun ilk iletisinde nereden ve nasıl dolduracağız yazıyor. Tüm işlemler bittikten ve formdan emin olduktan sonra , vize görüşmesine yakın bir tarihte DS-160 form barkodunu AIS üzerinden güncelleyebilirsiniz. ( 1 seferlik bu hak var) DS-160 doldurmanızın bir limiti yok isterseniz 50 tane doldurun ama en doğru ve güncel olanı güncel olanı AIS üzerinden güncellemeniz yeterli.

    DS-160 formu ciddiye alınması gereken bir form. İçerisinde bir sürü soru var siz ve yakınlarınızla ilgili. Bunlara en doğru cevabı siz verebilirsiniz.

    Screenshot 2023-05-26 at 23.44.31.png


  • Merhabalar,
    Ağustos 2023 tarihinde turist vize görüşmem var. Fakat pasaportumun süresi APR2024 tarihinde bitiyor.
    Seyahat planım ise Mart 2024 tarihinde. Araştırma yaptığımda 6 ay geçerlilik süresinden muaf olan ülkeler diye bir ibare gördüm fakat tam olarak anlayamadım.
    Pasaportu yenilemek aklımdaydı ama ais sisteminde ds160 güncellediğim için başka bir ds160 güncelleme hakkım kalmadı.
    Bu şekilde görüşmeye gitsem sorun olur mu? Ya da yeni bir ds160 conf. sayfasıyla ama ais de kayıtlı olmayan bir pasaportla mı gitmeliyim? Yardımlarınız için teşekkürler.


  • @sülfür Merhaba. Amerika'ya yillarca bircok defa B1 ve / veya B2 ile giris yaptim. Sistemlerinde mevcut ve ilerki tarihlerdeki ucus detaylarinizi zaten goruyorlar o yuzden kesinlikle donus biletleri olmali hatta ibrazini bile isteyebilirler kendileri gorse bile ...

    Bir baska avrupa ulkesi de istemisti donus biletini soracaklarini o an unutum aramaya basladim cebimde internet olmadigi icin sonrasinda tamam gecin dediler ...


  • Merhabalar,
    Turist vize başvurusu icin sizlere danışmak istiyorum.Ben ,eşim ve 8 yasindaki oğlumla turist vizesi başvurusu planlıyoruz.15 yılı askın bankacıyız.Daha önce cok sayıda shengen vize(en son devam eden 2 yıllık)ve Avrupa seyahatlerimiz oldu. Ancak anne ve babamizda basvurumuza dahil olmak istiyorlar (tek başlarına süreci sonuclandiramayacaklarindan endişe ediyorlar) annem uzun yıllardır kamu personeli ve babam emekli yesil pasaportları ve birkac tane Avrupa seyahatleri oldu.Randevuyu maaile mi alsak yoksa 2 ayrı randevumu alsak bilemedim 🥹Yanı birimize takılırlar da hepimizi yakarlar mi diye bilemedim.

  • ⭐⭐

    @achilleus2737 Yeni pasaport çıkarın. Görüşmeye onunla gidin hiç bir sorun olmaz. Ben öyle yaptım. Girişte bunu belirtiyorsunuz o kadar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum