Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @Lossantosdy bence Türkiye'de şuan memurluk çok iyi değil, para bakımından. Ayrıca Türkiye'ye ait hissetmiyorum kendimi ruhumu emdi valla :) gittiğimde iş bulabilir miyim tek düşüncem bu :/


  • @Burcu-Boz Dolap Beygiri filminde emekli memuru canlandıran İhsan Yüce'nin yeni memur olmuş İlyas Salman'a bir sözü vardı hiç unutmam, size de hatırlatayım;
    "Bu ülkede memurluk yapacağına git hıyar sat, öyle böyle derken belki zengin olursun" 😃


  • @Yıldıray81 Kesinlikle doğru ! Hatta çok doğru 😔 bugün bir arkadaşımla konuştum; kendisi kurye, aylık 30 ile 35 k arası kazandığını söyledi. 😒😔 söyleyeceklerim bu kadar

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz B1/B2 ile çalışmanız sıkıntı olur.Başka bir vize türüne geçmeniz gerekir. İş her türlü bulunur ben iş problemi olacağını sanmıyorum.


  • @Burcu-Boz Doordash kuryesi gibi bişey mi? Yoksa kara işler kuryesi mi? Çok iyi kazanıyomuş 😁


  • @Burcu-Boz Kuryelerin de bu kadar kazanabilmesi için bazı şeylerden feragat etmeleri gerekiyor, misal haftasonu tatilleri. Çoğu kurye pazar günü dahil olmak üzere yoğun tempoda çalışıyorlar. Memurluğun en güzel yanı düşük performans adı altında işten çıkarma gibi bir durumları yok ve haftasonu tatilleri ile taçlandırma şansları var. Gerçekten para yapmak isteyen bir kişi için memur olmak tamamen saçmalık zaten, ki benim dedemden itibaren ailemde herkes memur olarak çalışıyorlar. Genel olarak insanlar stabil bir işte rahat çalışmak için tercih ediyorlar, Türkiye şartlarında iş bulmakta zor olduğu için herkes oraya yüklendi. Mesela ben sağlıkçıyım fakat sağlık ile yakından uzaktan ilgi ve alakası olmayan çoğu gencin hayallerini süsleyen memurluk sevdası yüzünden 2 senelik b*ktan bir üniversitenin herhangi bir sağlık bölümünden mezun olup kolay yoldan devlete sırtını dayama olayı mevcut, bu yüzdendir ki sağlıkta atama puanları ciddi manada yükseldi (Lisans mezunu Hemşire grubu hariç). Durumlar bu şekilde ilerliyor, KTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu olan arkadaşım zar zor şantiyede iş buldu kendine, ilk iş teklifinde ona denen şey şuydu "Sigorta yapmayız, seni birkaç ay deneyeceğiz. Maaşın performasına bakılarak artabilir veya azalabilir." Arkadaşım iş görüşmesinden sonra yanıma gelip bunları dedi, hem iş verende problem var hem de bu işin teknik kısmında yer alan üniversite kontenjanları ayarlayan üst ekipte. Çoğu mühendislik dalı bu çıkmaza girmeye başladı zaten... Sen kağıt parçası gibi diploma dağıtırsan olacağı bu maalesef, üniversite çağında evlada sahip ebeveynlere seslenmek istiyorum. Türkiye içerisinde Boğaziçi, Koç ve türevleri yerleri kazanamadıkları sürece veye geleceği olmayan bölümleri tercih etmek istiyorlarsa sakın çocuklarınızın hayatını 4 seneliğine perişan etmeyin.


  • memurluk değil de, kendi işinizi yapmazsanız zaten zengin olamazsınız bence. tabi burada zenginlikten kastınıza göre değişir.


  • @aldaci-0 Herkes ticareti beceremez o yüzden böyle bir faktör mevcut. Dediğin gibi zengin olmak çok farklı bir kulvar, lotodan para tutturarakta zengin olursun veya bir firma kurarsın ve işlerin çok iyi gitmiştir o şekilde de olunur. Kişinin girişkenliği, yırtık olması ağzının laf yapması gibi parametreler mevcut


  • @Uçan-hollandalı hocam inşaat mühendisiyim ve asgari ücret yada onun altında teklif ediyorlar sürekli . Hatta ücretsiz çalış sonra duruma bakarız diyenlerle bile karşılaştım

    İnat ettim bende çalışmıyorum şuan. Ama herkes benim gibi dik duruş sergilemediği için maalesef işverenler de bu kabul etmese ne olur illaki bir tane kabul eden bulurum kafasında , şartları düşürdükçe düşürüyor


  • @Kesinİzmirli https://anabin.kmk.org/anabin.html buradan denkliğine bakıp, Almanya'dan iş arayabilirsin. en azından Amerika hayali için ekstra para biriktirmiş de olursun, belki de Almanya'yı seversin :D


  • @Kesinİzmirli bende inşaat mühendisiyim.Eski mezunum.Meslekten emekli oldum sırf bu yüzden.Başka iş yapıyorum.Emekli derken resmi değil bıraktım.Piyasa çok kalitesiz çünkü. Yeni mezunlara allah kolaylık versin ne diyeyim.

  • ⭐⭐

    @aldaci-0 bunlar hep sağlıkla alakalı meslekleri listelemişler.


  • @Kesinİzmirli Durum tam olarak budur, mühendis olmak artık fayda sağlamamaya başladı. Maaş konusunda kesinlikle katılıyorum bazı işverenler ücretsiz çalıştırmaya dahi yelteniyor, tam bir kepazelik örneği resmen yazık yemin ediyorum.


  • @selamibasaran Hocam resmen torpilden başka birşey dönmüyor sektörde, sizde biliyorsunuzdur zaten. Okuldaki hiçbirşey bilmeden mezun olan, daha MNT çizmeyi bilmeyen, Autocad kullanmayı bilmeyen adamlar şuan en iyi firmalarda işe girdiler . Benim gibi de başarılı mezun olanlar, dayısı olmadığı için sürünüyor.


  • @selamibasaran valla benim mesleğim de var abi haklarını yemeyeyim :D


  • Silindi.


  • @Kesinİzmirli Seni çok iyi anlayabiliyorum.Ben mezun olduğumda müteahitler birliğinin sitesinden üyelerinin adreslerini alıp kapı kapı cv bırakmıştım bekçilere)
    Bir şekilde denk geldik yurt dışına gittik sonra arkası geldi.Şimdi bırak yurt dışına gitmeyi işe giremiyorsun. Rusya özbekistan v.s o tarafları hedefle.En azından dolar bazlı kazanır hedeflerin için birikim yaparsın. Soran olursa gitmek istersen öneririm seni.


  • @selamibasaran hocam valla çok iyi olur ya eğer öyle bi referans olursan bana çok sevinirim. Zaten şuan tek aracım yurt dışına gitmek. Bu yüzden dil geliştirmeye adadım kendimi.


  • @aldaci-0 Mesleğiniz nedir?


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sonuç Kontrolü Sırasında Karşılaşılan Hatalar

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    28
    5
    8 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    M
    Merhaba arkadaşlar ceca state.gov adresini visa status check sayfasına giriyorum bilgilerimi girmeme rağmen Invalid Immigrant Visa Case Number. bu hatayı alıyorum sebebi nedir yardımcı olur musunuz
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum