@Burcu-Boz Kuryelerin de bu kadar kazanabilmesi için bazı şeylerden feragat etmeleri gerekiyor, misal haftasonu tatilleri. Çoğu kurye pazar günü dahil olmak üzere yoğun tempoda çalışıyorlar. Memurluğun en güzel yanı düşük performans adı altında işten çıkarma gibi bir durumları yok ve haftasonu tatilleri ile taçlandırma şansları var. Gerçekten para yapmak isteyen bir kişi için memur olmak tamamen saçmalık zaten, ki benim dedemden itibaren ailemde herkes memur olarak çalışıyorlar. Genel olarak insanlar stabil bir işte rahat çalışmak için tercih ediyorlar, Türkiye şartlarında iş bulmakta zor olduğu için herkes oraya yüklendi. Mesela ben sağlıkçıyım fakat sağlık ile yakından uzaktan ilgi ve alakası olmayan çoğu gencin hayallerini süsleyen memurluk sevdası yüzünden 2 senelik b*ktan bir üniversitenin herhangi bir sağlık bölümünden mezun olup kolay yoldan devlete sırtını dayama olayı mevcut, bu yüzdendir ki sağlıkta atama puanları ciddi manada yükseldi (Lisans mezunu Hemşire grubu hariç). Durumlar bu şekilde ilerliyor, KTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu olan arkadaşım zar zor şantiyede iş buldu kendine, ilk iş teklifinde ona denen şey şuydu "Sigorta yapmayız, seni birkaç ay deneyeceğiz. Maaşın performasına bakılarak artabilir veya azalabilir." Arkadaşım iş görüşmesinden sonra yanıma gelip bunları dedi, hem iş verende problem var hem de bu işin teknik kısmında yer alan üniversite kontenjanları ayarlayan üst ekipte. Çoğu mühendislik dalı bu çıkmaza girmeye başladı zaten... Sen kağıt parçası gibi diploma dağıtırsan olacağı bu maalesef, üniversite çağında evlada sahip ebeveynlere seslenmek istiyorum. Türkiye içerisinde Boğaziçi, Koç ve türevleri yerleri kazanamadıkları sürece veye geleceği olmayan bölümleri tercih etmek istiyorlarsa sakın çocuklarınızın hayatını 4 seneliğine perişan etmeyin.