Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • MERHABA, dedigim gibi bize nvc den vize tarihi ve saati verildi. Fakat online olarak randevumuzun register yapilmasi istendi :
    Formda secenekler verildi hangisini secmeliyim?
    Online formu dolduranlar yardimci olabilir mi acaba

    1. I need to register an immigrant visa appointment

    2. I have received a letter/email from the consular section with instructions to schedule an immigrant visa appointment.

    3. I have received a letter/email from the consular section with instructions to register or schedule a K (Fiancé(e)/Spouse/Child) visa appointment.


  • herkese merhaba forumu yeni keşvettim. Biz Şubatın 2, 2023 DQ olduk(email gelmişti DQ oldunuz diye) randevu beklerken bugün email geldi eksik evrak var diye, üstelik o evrak yüklü ve accepted edilmiş gözüküyo. Aynı durumda olan var mı aceba? Ne yapmam gerekir, evrağı yeniden yüklesem başa sarıcak, 4-5 ay daha mı beklicez?


  • @hilaldeniz 2. Secenek uzerinden devam etmeniz gerekir.


  • @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Listenin yeni hali bu şekilde. Son zamanlarda dq olan veyahut randevu tarihi alan arkadaşlar bildirmeleri durumunda listeye ekleyeceğim. Herkese iyi haberlar alacağı iyi haftalar diliyorum.
    Son zamanlardaki dq-interview date ortalamasına bakarsak yaklaşık olarak 4.5-5 ay bir bekleme süresi mevcut (Türk vatandaşları için) Bunun dışında Şubat ayının son haftalarında dq olan arkadaşlarımız randevularını almaya başlamış gibi görünüyor. Mart ayına dair herhangi bir verimiz yok, Mart ayında dq olan arkadaşlarımız var ise lütfen bu mesaja yanıt olarak bildirebilir mi?

    MARCH 2023 - IV Issuances by Post and Visa Class

    IR-1 & CR-1 ISSUANCES MONTHLY - MAR 2023

    Ankara CR1 = 14
    Ankara IR1 = 81

    5/16/23
    DQ Date [Interview Date]
    July/Temmuz 2022 (Note: Most July DQs received interview dates)
    @Saad July 2 (Third-party national)
    August/Ağustos 2022 (Note: Some Aug DQs received interview dates)

    @lucky2022 Late August (Turkish citizen, lived in third-party country)
    @Handan August 30 (Turkish citizen, lived in third-party country)
    @Naile-İlyas August 30 [April 12] (Turkish citizen, lived in third-party country)
    September/September 2022

    @AE123 September 29 [Early March]
    @letlor September 30 [March 17]
    October/Ekim 2022

    @tekinusa October 6 [March 15]
    @yusufkeser October 14 [March 16]
    @ekdodo October 17 [March 20]
    @mazeno October 20 [March 21]
    @t34 - October 30 [Late March]
    November/Kasım2022

    @trbilgin November 9 [April 12]
    @simaysimon November 18th [April 19] (IR5)
    @hanifeersan November 23 [May 2]
    @SNGMSF November 23 [May X?]
    @ecom November 28 (F2A)
    @koro November 30 [May 8]
    December/Aralık 2022

    @Thenomad December 2 [May 9]
    @CuckooFlower-Daisy December 7 [May 10]
    @Sinem-Arslan December 12 [May 11] (IR2)
    @Hakkı-Baltacı December 13 [May 11]
    @sdfdm December 15 [May 11]
    @engincan88 December 17 [May 16]
    @naja December 19 [May 16]
    January/Ocak 2023

    @meliskadim January 5 [May 22]
    @serkankorhan January 6 (IR2)
    @gizemaö January 6 (F2A)
    @iuz93 January 10 [May 31]
    @enayt January 10 [Jun 5]
    @ufuk_sa January 11 [May 23] (F2A)
    @matt88 January 23
    @mina1201 January 23 [Jun7]
    February/Şubat 2023

    @Emly February 2 [Jun 13]
    @serkankorhan February 3
    @gok334 February 9
    @Sofia-A February 15
    @baharg February 23 [Jul 12]
    @ipek1907 February 27 [Jul 13]

    March/Mart 2023
    @hilaldeniz March 23 [Jul 31]

    April/Nisan 2023
    @uogzh April 13
    @u2rem April 21 (EB-2 NIW)
    @Barış-Metin April 27
    @istanbullover April 28

    Verilen son randevu 23 Mart tarihinde verilmis, IL eskiye oranla daha hizli veriliyor artik. Buyuk ihitmalle haziran ayinda nisan dq larin cogu IL almis olacak. Gercekler motivasyon arttirici bir haber oldu, herkese bol sanslar


  • @sarah2023 Tam anlayamadım, sizlere randevu maili verildi mi acaba? Eksik belgeyi hangi belgeden istediler?


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum var ds260 ile ilgili. Formu gönderdikten sonra eşim işinden ayrıldı veya iş değiştirdi diyelim, bu durumda endişelenecek bir durum var mı? Formu açtırmak vs vs gibi şeylere gerek var mı yoksa mülakat günü konsolosa bu durumu bildirmemiz daha mı mantıklı? Var mı benzer durum yaşayan arkadaşlar?... sponsor eklemiştik zaten. Şuan yalnızca eşimin işten çıkma veya iş değiştirme durumu var. Süreç nasıl ilerliyor veya çok önemi var mı bu durumun sürece diye merak ettim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

    @crazycells @uogzh @Handan @Tugba @enayt @cokbekledik86 @trbilgin @Emly @Thenomad @yonca_2020

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba bir sorum var ds260 ile ilgili. Formu gönderdikten sonra eşim işinden ayrıldı veya iş değiştirdi diyelim, bu durumda endişelenecek bir durum var mı? Formu açtırmak vs vs gibi şeylere gerek var mı yoksa mülakat günü konsolosa bu durumu bildirmemiz daha mı mantıklı? Var mı benzer durum yaşayan arkadaşlar?... sponsor eklemiştik zaten. Şuan yalnızca eşimin işten çıkma veya iş değiştirme durumu var. Süreç nasıl ilerliyor veya çok önemi var mı bu durumun sürece diye merak ettim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

    @crazycells

    DS-260 formunu doldurdugunuz gune gore bilgilerin dogru ve tam olmasi yeterlidir. Sonradan guncellemenize gerek yok.

    Eger joint-sponsorunuz varsa zaten bu sponsorun tek basina yeterli gelire sahip olmasi gerekiyor yani esinizin gelirine gore degerlendirilmeyeceksiniz. Esinizin is durumu hakkinda soru bile sormayabilirler... Ama tabii sorarlarsa durumu anlatirsiniz.


  • @uogzh yok randevu gelmedi, 2 Şubatta DQ oldunuz diye mail geldi, bugünde mail gelmiş joint sponsor ekleyin diye ama ekli ve o joint sponsor olan kişinin tüm evraklari accepted gözüküyor.


  • @crazycells cevabınız için teşekkürler


  • @Berkan-Duru Benim sponsorum eşim ve bu zamana kadar sponsorluk belgeleri ile alakalı bir sorun yaşamadık. Benim de eşim iş değiştirdi bizim danışmanımız eşimin yeni iş belgelerini sisteme yükledi ve yeni vergilerini de ekledi (Nisan ayında yenileniyor çünkü) 6. Ayın 13’ünde randevum var orada sorarlarsa eşimin iş değiştirdiğini söyleyip yeni iş belgelerini yanımda götürüp kendilerine vereceğim. Eğer bir sorun yaşarsam burada muhakkak paylaşırım.


  • @Emly teşekkürler


  • @sarah2023 Cok degisik bir durum, konuyla ilgili nvcye mail atmayi deneyin. Bazen sistemsel hata olabiliyor ve yuklu belgeler konsolosluk tarafindan gorunemeyebiliyor. Tahminimce sureciniz bastan baslamaz ve gondereceginiz belge sonrasi size gorusme tarihi verirler diye dusunuyorum. Konuyu aciklayan bir mail gonderin


  • Arkadaslar 2021 yilinin Haziran ayinda baslattigimiz surecin 2023 yilinin Mayis ayinda sonunda bittigini su an muthis bir mutluluk ve rahatlamayla yaziyorum. Vizem issued olmus ve kargolanmis, cok yipratici bir surec oldu NVC’den bir belgenin kosesi cikmamis diye surecin uzamasi, konsoloslukta ekstra tax transcript istenmesi, turist vizemin red yemesi vs vs derken zorlu bir surecti. Sonunda huzurla bitti, bu surec icinde yaptigimiz hatalari yazayim ki baskalari yapmasin:
    -Belgeleri yuklerken bir tanesinin 4 kosesinden bir kosesi tam cikmamis o sebeple surec 2 ay daha uzadi

    • Sisteme sadece 2022 tax returnu yukledik (esim ondan onceki senelerde Tr’de benimle kaliyordu ve calismiyordu) o sebeple konsolosluk gorusmede tax transcript de istedi.
    • Saglik muayenesine gorusmeden 2 gun once randevu aldim (Ankara’ya bir kere gitmis olayim diye) ancak bu surecin uzamasina ve Unganlar’in raporu vaktinde gondermemesine sebep oldu.
      Konsolosluktan sari kagidi aldiktan sonra ekstra belge yuklenmesi ve vizenin onaylanmasi toplam 1 hafta surdu.
      Gorusmede e-devletten alinmis belgeler kabul ediliyor, aksini soyleyenlere inanmayin

  • @sdfdm tebrikler, mutluluklar diliyorum. Seyahat hangi eyalete olacak ve görüşme günü götürdüğünüz evrak isimlerini tek tek listeler misiniz? teşekkürler.


  • @Hakkı-Baltacı yaptıysada yapmadıysada asıl belgeyi görmek istiyormuş eşimin akrabası girmiş mülakatta götürmediği için yükleyip onayımızdan sonra pasaportunuzu yollayacağız demişler.


  • @sdfdm tebrikler darısı başımıza inşaallah


  • merhabalar ben nvc sürecin deyim nufus kayıt örneği edevletten cıkarmam yeterlimi acaba talimatlara baktığımda nufus müdürlüğünden alınmalı yazıyor bilgisi olan yazarsa sevinirim teşekkürler NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ: Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı
    ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden
    alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır


  • @Taner-Akbulut edevlet üzerinden aldığınız nüfus kayıt örneği yeterli en kapsamlı olanını seçin o şekilde yükleyin. Türkiye'den alınacak belgeler için aşağıda eklediğim sayfayı rehber alabilirsiniz.


  • Merhabalar, bu sürece yeni girmiş ve henüz dosya toparlama aşamasındayız. . Evliliği onaylayıcı fotoğrafların tarihleriyle birlikte sunulması önem arz ediyor diye anladım. Bu fotoğrafları noter de onaylatmaya gerek var mı?


  • Tekrar merhaba sevgili arkadaşlar dün mülakatımı yaptım deneyimlerimi paylaşmaya geldim.
    Bir gün önceden gidip Çukurambar Holiday Inn'de konakladık, (3 kişilik odaya bir gece için 3800 lira verdik), bu otel konsolosluğa 2 km kadar uzaklıkta araçla 5-6 dklık bir mesafede, odaları çok temiz personeli ise çok kibardı tavsiye ederim.
    Randevu saatim 8:00'di, 7:25 gibi konsolosluğun önündeydim, çoktan yoğun bir kalabalık oluşmuştu bile. Önce randevusu 7:45 olan göçmen vize randevuları diye seslendiler, hemen sonrasında ise randevusu 8:00 olan göçmen vizeler diye seslendiler, vizesi göçmen olmayanların beklemesini söylediler. Pasaportlarımızı vererek güvenlikten geçtik, analog saatle girmeme müsaade ettiler ama akıllı saat yasak. Güvenlik sırasında yine CR1 sürecinde olan Oya isminde biriyle tanıştım bundan sonrasında birlikte hareket ettik. Bahçeden geçip binaya girdik, önce pasaportlarımıza ptt etiketi yapıştırıldı sonra sırayla isimlerimizle çağırarak iki sıra numarası verdiler. Bu sırada forumdan Engincan bey ile randevumuz aynı gün idi ve önceden numaralarımızı değişmiştik, içeride birbirimizi bulabildik. Hep birlikte beklemeye başladık, yaklaşık 45 dk sonra benim numaram en soldaki veznede yandı oraya gittiğimde maalesef çok ama çok kaba tavırlı bir Türk personel ile görüştüm.
    Öncelikle pasaportumu ve fotoğrafımı istedi, verdim ve bir ricam olduğunu söyledim, DS260 formunda e posta adresimin ve eşimin ev adresinin güncellenmesi gerekiyordu, bunları bir word belgesi olarak yazdırıp getirmiştim o kağıdı da kutuya attım. "Bu zamana kadar neden güncellemediniz?" diye sordu adres değişikliğinin 1-2 ay önce olduğunu söylediğimde "1 ay çok uzun bir süre ne kadar rahatsınız" diye söylendi, burada halledebileceğinizi düşündüm falan diye kendimi açıklamaya çalışırken sözümü kesip “bir süre sessiz ve hareketsiz durabilir misiniz?” dedi peki dedim ve beklemeye başladım. Birkaç dakika sonra verdiğim kağıtları bana geri gönderdi ve başka evraklar istedi. Bu 10 dakikalık evrak alma verme sürecinde (belgelerimi masanın üzerinde düzelttiğim ve evrak dosyamın çıtçıtını tekrar açtığım için) beni “ne yapıyorsanız onu yapmayın”, “ellerinizi hareket ettirmeyin”, “yapmıyoruz dedim” şeklinde tekrar tekrar uyardı. Gereğinden fazla hareket etmiyordum ya da heyecanlı davranmıyordum bu yüzden kişinin tavrına hiçbir anlam veremedim ve çok rahatsız oldum açıkçası. Size de bu kişi denk gelirse soğukkanlılığınızı koruyun lütfen, haddini aşan birisi.
    Bu veznede benden alınan belgeler: pasaport, 1 fotoğraf, nüfus kayıt belgesi, adli sicil kaydı, aile cüzdanı, evliliği kanıtlayıcı belgeler ve son 2 yılın IRS tax return transcript belgeleri. BURASI ÖNEMLİ: eğer servis sağlayıcınızdan tax return belgesi götürürseniz aynı yılın W-2 belgesini de götürmeniz zorunlu, ancak IRS’den alınmış “tax return transcript” götürürseniz o belge tek başına yeterli. Ben her 3 belgeyi de götürmüştüm ancak benden yalnızca IRS transcript alındı.
    Sonrasında tekrar bekleme alanına geçtim, benden hemen sonra aynı vezneden işlem yapan Engincan bey 15-20dk sonra yanıma gelip aynı personelin kendisini de hareket etmemesi ve ses çıkarmaması için uyardığını ve çok gerildiğini söyledi. Diğer veznelerde işlem yapan arkadaşlar diğer personellerin kibar olduğunu söylediler, maalesef bize bu kişi denk gelmiş. Beklerken 2 tane sarı kağıt verilen mülakat izledim ve nedenler şöyleydi: evlilik cüzdanının aslını değil fotokopisini getirmiş olmak ve W-2 evrakını getirmemiş olmak.
    Yaklaşık 1 saat sonra benim numaram konsolos veznesinde yandı, 30lu yaşlarından bir kadın konsolos ile tercümansız görüştüm. Bu kişi çok tatlı ve kibar birisi idi, ben vezneye geldiğimde çoktan tüm belgelerimi ve eşimle fotoğraflarımızı incelemiş durumdaydı. Öncelikle doğruyu söyleyeceğime dair yemin ettirdi, parmak izlerimi aldı, bir an ekrana bakıp “Oh you are a yoga teacher! Cool.” diye bir yorum yaptı gülümsedim ve yalnızca evet dedim, sanırım bu bir soru değildi. Sonrasında bana şu soruları sordu:
    “Şu an nerede yaşıyorsunuz? Eşiniz nerede yaşıyor?”
    “Eşiniz ne iş yapıyor?”
    “Eşinizle İstanbul'da tanışmışsınız doğru mu?”
    “Eşiniz yalnız mı yaşıyor? Ev arkadaşı var mı?”
    “Bu ilk evliliğiniz mi?”
    “Eşinizin de ilk evliliği mi?”
    “Çocuk yok mu?”
    Bu soruların hepsine birer cümlelik cevaplar verdim ve “Alright we will print your visa and mail your passport in 3 business days, have a good day.” denilerek uğurlandım. O sevinçle kendisine 5 kez teşekkür ettim iyi günler diledim ve ayrıldım 😀 Bu sırada Oya hanım ve Engincan bey hala bekleme alanındalardı, onlarla göz kontağı kurup elimle tamamdır işareti yaptım el salladım ve binadan ayrıldım, saat 10:15 idi. Oya hanımın iletişim bilgilerini alamadığım için kendisinden haber alamadım, eşinin forumu takip ettiğini söylemişti eğer burayı okursanız sevgili Oya ve eşi lütfen bana mesaj atınız 🙂
    Bugün akşamüstü pasaportumun PTT’ye verildiğine dair mesaj geldi, hem şaşırdım hem sevindim, şuan pasaportumu bekliyorum.
    Elimden geldiğince kısa ama ayrıntılı anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olur. Her zamanki gibi sorusu olanlara destek olmak isterim. Sevgiler.


Benzer Başlıklar

  • 652
  • 1235
  • 3
  • 985
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum