Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru evet ben ödedim


  • @ipek1907 no diyince daha sonra mı size katılacaklar diye bir soru çıkıyor. Galiba beraber göç edip etmiceklerini soruyorlar immigrating den kasıt. Yine de teşekkür ederim


  • @dnunez0507 Hello, welcome to the forum. I have a question if your wife is Turkish citizen or not because it seems like it has been good amount of time since you got dq


  • @CuckooFlower-Daisy merhaba, cok tebrik ederim, her sey gonlunuzce olsun! Pasaportunuz elinize ulastiginda tarihi bizimle paylasabilir misiniz lutfen? Simdiden tesekkurler!


  • Selamlar, 1 Mayıs'ta İstanbul'dan Chicago'ya aktarmasız uçuşla giriş yaptık. Ben girerken biraz uzun sürer, soru sorarlar gibi düşünmüştüm. Girişte DHS officer sadece Green Card'ın geleceği adresi sistemden gördü ve söyledi (DS 260 daki adresimdi), değişti dedim, kalacağımız adresi söyledim o kadar. 1-2 dk falandı girişteki konuşma. Şu anda SSN imi bekliyorum 10 gün oldu, henüz ulaşmadı. Profilimde yaşadığımız tüm sürecin detaylı tarihlerinin mevcut olduğunu belirtmek istedim. Yakın zamanda baktığımda NVC review time 30 günlerdeydi, benim NVC sürecimde neredeyse 90 gündü. 3 kere review geçirdim, dolayısıyla 6 ay kaybetmişim diyebiliriz. Ancak benim USCIS sürecim şaşırtıcı bir şekilde tam 2 ay sürdü. Bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Herkese kolaylıklar diliyorum.


  • @hanifeersan Çok teşekkür ederim, sizi de çok tebrik ederim. Benimki de güzelce gelir inşallah. Statu kontrolünü nereden yapıyordunuz, belgeleri submit ettiğimiz sistem değil mi?


  • @hefe Çok teşekkürler tabii söylerim, sizlere de kolaylıklar diliyorum.


  • @hanifeersan sonunda! 🙂 hayırlı olsun Hanife hanım ❤


  • @Berkan-Duru ben forumda en az 5-6 kişinin tax return ve W-2 evraklarının istendiğini okudum. Interview epostası geldiğinde göreceksiniz içerisinde "If a sponsor filed an I-864 (Affidavit of Support) AND provided the NVC with proof of an IRS Federal Income Tax Extension in lieu of a Federal Income Tax Return, you must upload this to CEAC or bring the sponsor's most recent Federal Income Tax Return to the visa interview." şeklinde bir reminder var. Süpriz bir evrak değil yani hepimiz hazırladık. 🙂 Zaten genellikle NVC'ye evrak yüklemenizden interview verilmesine kadar geçen süreçte mali yıl değiştiği için tax returnlerin yenisi mutlaka gerekiyor. Örneğin biz başvuru yaparken 2021 yılı için tax return ve W-2 yüklemiştik ancak şuan bu evraklar 2022 yılı için de oluştuğu için hem 2021 hem 2022 evraklarını yanımda mülakata götüreceğim.


  • @drserdar bir kişiyi daha hayırlısıyla gönderdik ne güzel 🙂 paylaştığınız için teşekkür ederim ben de Chicago'dan giriş yapacağım inşallah. Yeni hayatınızda mutluluklar, ailenize sevgiler.


  • @naja direkt nvcye yüklediğimiz formlari indirip ciktisini goturmek yeterli mi? Siz nasil yaptiniz?.. sponsor ve affidavit formlari ciktisini vs.


  • @Berkan-Duru Ben henuz mulakata katilmadim ama caec sistemine yukledigim butun belgeleri ne olur ne olmaz cikarttim ve randevu sirasinda yanimda goturecegim. Size de aynisini yapmayi oneririm


  • @uogzh yukarida ki bir arkadaş sponsorluk belgelerini, sponsorun kimligini pasaportunu da götürdüm demişti ondan sordum.. cikipta sponsorun orjinal pasaportunu veya drivers licencisini getiremeyiz heralde. Direkt hepsinin kopyasini mi goturelim? Sponsorun resmi devlet belgelerini yazdirip gezdirmek pek mantikli gelmedi de açıkçası..


  • Merhaba arkadaslar,
    Bugun randevum vardi, genel olarak olumlu gecti. Esinizle nerede ve ne zaman tanistiniz, annesinin ismi ne, ne is yapiyor, esinizin yasi kac diye sorular sordu ve fotograflarimiza bakti. Tax return formunuzdaki tutar yeterli, pasaportu elimde tutuyorum tax transcriptinizi yuklemeniz gerekli, sistemde gordugumde vizenizi onaylayacagim dedi. Ancak sunu fark ettik simdi esimle, biz 2022 tax return formunu 1 hafta once doldurduk ve o sebeple tax transcriptin cikmasi 2 hafta daha surecek. Gisedeki gorevli gun icinde yuklemezseniz pasaportu geri kargolamak zorunda kalacagim diye de belirtmisti, biz bu durumda ne yapabiliriz?


  • @Berkan-Duru Ben bir oneride bulundum zaten, dogrulugu yanlisligi tartisilir ama gorusme sirasinda eksik evrak sorunu cikmasindan iyidir. Ben kafamda soru isareti olmadan gitmek istiyorum gorusmeye cunku gorusmenizi yaptiginiz kisiye gore istenen belgeler fark gosterebiliyor. Bunun en iyi ornegini nvc asamasinda polis belgesinde yasadim ve surecin 1 gun bile uzamasina tahammul edemem diye dusunuyorum. Tabi ki takdir size kalmis


  • 8 Mayıs 2023 tarihinde, IOE0916582581 Makbuz Numaralı I-130 Formunuzu, Yabancı Yakını Dilekçenizi onayladık ve size bir onay bildirimi gönderdik. Lütfen bildiriminizdeki talimatları uygulayın. Onay bildiriminizi 7 Haziran 2023'e kadar almazsanız, bildirimin bir kopyasını istemek için lütfen www.uscis.gov/e-request adresine gidin. bundan sonraki süreç nasıl ilerliyor bilgilendirirseniz sevinirim


  • @Taner-Akbulut bir kac hafta icinde nvc den welcome letter gelir onu beklemeniz gerekiyor.


  • @Berkan-Duru teşekkür ederim


  • Bu sabah psaportumuz geldi. Yarın akşama biletimizi aldık. Evliliğimiz 3,5 yıl olduğu için IR-1 kategorisinde gelmiş. Çok şükür darısı bekleyen herkesin başına


  • @Berkan-Duru zaten NVC'ye yüklediğiniz her belgenin orijinallerini getirin diye yazıyor yani ne yüklediysem onları zaten götürüyor olacağım yanımda, bir de üzerine yeni yılın vergi formlarını da çıktı aldım. Finansal belgeleri NVC'den geri indiremezsiniz onlar "sensitive" belge olduğu için yüklendikten sonra görüntülenemiyor ama zaten sizde o belgeler mevcut olacağı için onları götürürsünüz. Siz sanıyorum 2022 yılı için tax return ve W-2 gönderdiniz değil mi?


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum