Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, DV2024 talihlisiyim. Şu an Amerika'da OPT ile çalışmaktayım. Çalışma iznim Temmuz 2023'de sonlanacak. Çalışma iznim sonlandıktan sonra 60 gün içerisinde ülkeden çıkma tavsiye ediliyor. Green Kart sürecini Amerikadan yapmak istiyorum. Ancak vizemin bitim tarihi yakın olduğu için emin olamadım. Sizce Ankara'dan mı başvuru yapmalıyım yoksa AOS mü yapmalıyım? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @furkan3, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhabalar, DV2024 talihlisiyim. Şu an Amerika'da OPT ile çalışmaktayım. Çalışma iznim Temmuz 2023'de sonlanacak. Çalışma iznim sonlandıktan sonra 60 gün içerisinde ülkeden çıkma tavsiye ediliyor. Green Kart sürecini Amerikadan yapmak istiyorum. Ancak vizemin bitim tarihi yakın olduğu için emin olamadım. Sizce Ankara'dan mı başvuru yapmalıyım yoksa AOS mü yapmalıyım? Teşekkürler.

    Zaten 2023 Temmuz’da vizeniz bitiyor aktif vizeniz varmı veya yenileyebileceginiz vizeniz?

  • ⭐⭐

    @furkan3 Merhaba, sorularınıza daha net cevaplar alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen


  • @furkan3 F1 ya da başka bir statüye geçerseniz Aos yapma imkanınız olabilir bence. @Figen hanım daha önce benzer vakalarla çalıştınız sanırım?


  • Arkadaşlar herkese merhabalar. Öncelikle buradan insanlara yardımcı olan, saatlerini veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 Dv talihlisiyim ve numaram 21xxx'lerde. 2023'e baktığımız zaman bu CN ile mülakat almam imkansız gibi gözüküyor. Şimdi soruma gelmek istiyorum.

    Amerika'dan bir okuldan yüksek lisans için de kabul aldım ve istersem bu Ağustos-Eylül gibi master'a başlayabilirim. Amerika'da masterı kazandıktan sonra aslında kafamda bu planı iptal etmiştim (master sonrası OPT gibi vizelerle uğraşmamak için) ancak şimdi DV kazanmış iken, mastera gidip AOS ile sürecim Current olduktan sonra mülakatımı Amerika'ya almayı planlıyorum. Bu şekilde yaparsam, 2023 senesi gibi bile olsa mülakat alma şansım neredeyse kesin olur diyebilir miyiz?

    Haricen, kız arkadaşımı da götürmek istiyorum ancak DS-260'ı bekar bir şekilde Ankara'dan görüşmeye girecek gibi doldurdum. Yukarıdaki planı uygulamaya karar verirsem master öncesi kız arkadaşımla evlenmem gerekicek sanırım. AOS ile beraber evlilik değişikliği yapmak bir sıkıntı yaratır mı?

    Benim konumumda olsanız nasıl hareket ederdiniz? Yardımlarınız için teşekkürler.


  • @furkan3 Oncelikle Tebrikler . Sira numaranizi bilmemekle birlikte , AOS surecini baslattiginizda ve baslatana kadar olan surecte Ulkede legal konumda gecerli bir vize yada statu ile bulunuyor olmaniz sart . OPT bitimine yakin F1 e gecis sureci baslatin , bundan sonra eger AOS sureci baslamadan F1 onayi alirsaniz ne mutlu , Okula gitmeyi ihmal etmeyin devamsizlik asla yapmayin . Red alirsaniz tekrar degerlendirelim , Pending durumunda olursaniz AOS yapabilirsiniz .


  • @asilolcu Oncelikle Tebrikler . Sizin yerinizde olsam hazir kabul almisken alabiliyorsaniz bir F1 Vizesi alir Amerikaya gelir , okuluma devami aksatmaz ve zamani gelince Amerikadan basvuru yapardim . Kiz Arkadasinizida da getirin ama ayni zamanda degil Basvuruya 3 ay kala gibi , evlenin ve Evraklarinizi evli olarak verin . Bir avazda ikinizde alin kartinizi .


  • @Figen Figen Hanım öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sıra numaram 11binlerde ayrıca 10 yıllık turist vizem var. Bu durumda turist vizemi kullanarak AOS yapabilir miyim?


  • @waterman OPT haricinde 10 yıllık turist vizem var.

  • ⭐⭐⭐

    @furkan3 o zaman aos yapabilirsiniz


  • @Figen Cevabınız için teşekkürler. Yanlış anlamamak amacıyla soruyorum, 2023'e baz alırsak benim Current olabilmek için 2024 Mart ayına kadar beklemem gerekiyor gözüküyor. 2024 Ocak'da okula başlarsam, Mart ayında sistem açıldığında AOS ve evlendiğimi bildireceğim değil mi? Çünkü şu anda evli değiliz ve DS260'ı bekar olarak yolladım.

    Yani, 2024 Ocak'da F1 vizesi ile okuluma başlayacağım ve 2023 Aralık gibi kız arkadaşımla Türkiye'de evleneceğim. Daha sonrasında 2024 Mart-Nisan gibi Current olunca AOS(Ankara'dan Amerikaya) ve evlilik bildirimi yapacağım. Sadece doğrulamak için tekrardan yazıyorum kusura bakmayın.

    Peki 21bin CN ile AOS yaparsam sizce nasıl bir şansım olur? Tüm zahmete, yurtdışında master'a ve evliliği halledip Amerika'da 21bin CN'e sıra gelmeme olasılığı olabilir mi?


  • Tesekkur ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Genel olarak hep çekiliş AOS leri var bu forumda . K1 vizesiyle AOS yaptı nişanlım , mart 27de evrakları yolladık. 5 Nisan NOA1 geldi , 5 mayısda biyometrik randevusuna gittik.Süreç ilerledikçe bu postu güncelleyeceğim . Teşekkürler yardımlar için


  • @crazycells merhabalar, size bir sorumuz olacak. F2A surecindeki bir yakinim F1 vizesi dolayisiyla AOS yapti, mulakat sonrasi ayni gun I130 icin approval notice seklinde onay geldigini soyledi, mulakatta herseyin yolunda oldugunu numarasi current olduktan sonra greencardin ulasacagini soylemisler, greencardin gelmesi ne kadar surer? Lottery ile greencard alirken bizler once numaramizin current olmasini bekliyorduk sonra evrak isini halledip en son mulakata giriyorduk, o yuzden surec bana cok farkli geldi, bilemedim. Ne dersiniz? Bilen arkadaslar da yazarsa seviniriz 🙂


  • arkadaşlar merhaba,
    AoS yapabilmek için belirli bir vize türü var mı? Geçerliliği olan her hangi bir vize ile gidip süreci başlatabiliyor muyuz?


  • @FKing Oncelikle Tebrikler . B1/B2 , F1 , E1/E2 , J1 ( Iki yil kurali olmayan ) ile yapabilirsiniz . Baska bircok cesitte var gerci ama bunlar en hizli ve nispeten daha kolay alinabilenler .


  • @Figen hanım hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.


  • Aynı AOS gibi, mülakatı bir süre Avrupa'da yaşayıp yaşadığımız yere alabileceğimiz bir sistem var mı?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar, 9 Mayıs 2023'ten beri eşimle NJ'deyiz. I visa (yabancı basın mensubu) ile buradayız. (Bu vizeyle ben SSN alabiliyorum, ve 6. ayda çıkış gibi bir zorunluluğumuz yok. Vizelerimiz 2027 ye kadar) Gelmeden hemen önce Dv-2024 talihlisi olduğumu öğrendik ve CN 9000 lerde. Şu anda bir kaç avukat AOS uygunluğumuz olup olmadığını araştırıyor. Hiç biri daha önce rastgelmemiş. Henüz DS-260 da doldurmadık. Eğer uygunluk varsa bile DS-260 doldurmalı mıyız ? Doldurursak adres olarak burada kaldığımız adresi mi yoksa başvuru zamanı yazdığımız Türkiye'deki adresimizi mi yazmalıyız( gerçi o evi de boşalttık, ailelerimizden birinin adresini mi yazsak). Ve Ankara'yı takip edip duruma göre mi AOS yapsak ? Yoksa AOS uygunlugumuz varsa hic DS-260 doldurmadan tamamen buradan mı ilerlemeliyiz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum