Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @justbasketbol, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Herkese merhabalar

CN 7xxx

dv2023 surecini amerikada Adjustment of Status ile tamamladim

Amerikaya J1 wat ile geldim sonrasinda F1 statusune cevirdim

Ilk basta KCC ye 330$ dolarlik bir fee odedik ve benim bilgilerimi iceren bir kagit ekledik

2 aralik 2022 de , “paid” damgasi ile 9 ocakta geri geldi
    (odemeyi yaparken usps zarfinin icine bir tane daha parasi odenmis bir zarf ekleyin ki size geri postalayabilsinler)

Medical Exam icin yaklasik 300-400$ dolar civarinda bir para odedim tabi ki bu fiyat nerede yasadiginiza gore degisebilir

Sonraki surecte diger belgeleri hallettim
    Birth certificate vs vs.

Ve gerekli belgeleri uscis e yolladik
    1225$ ile birlikte

I 485 formu ve dosya gonderme : 10 Ocak 2023
    Parmak izi : 24 Subat 2023

10 Mart 2023 de interview kagidi geldi
    21 nisan 2023 gunu ise interview gunuydu

Interview New York Manhattan Uscis ofisinde idi.

Interview de genelde I 485 formu uzerinden sorular sordu . Amerikada ne yapmak istedigimi sordu
    Okulum ne zaman bitecegini sordu , Banka dokumumu istedi ve birth certificate e bakti,

Genellikle sorular form ustundeki sorulardi ondan sonra bana bir kagit verdi ve sonucun mail yolu ile sana gelicek dedi

Yaklasik 1 saat sonra sistemden kontrol ettigimde

“Your card being produced” yaziyordu

interviewsen 8 gun sonrasinda da kart elime ulasti.

Bu surecte yardimci olan @gucarslan , @crazycells
    @Figen ve tum adminlere cok tesekkur ederim

Eger aos yapma sansiniz var ise kesinlikle yapmanizi oneririm !!!

tebrikler, gozunuz aydin. Bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

• @Hasan-Bilgin-1 Hasan Bey Oncelikle Tebrikler . Bizde B1/B2 ile gelip , F1/F2 ye gecip sonra kazanip GC a gectik . Oncelikle sira Numaranizin current olmasi gerek AOS icin gonderebilmeniz icin . Sira Numaraniz 19 binlerde sanirim zaten ancak Ocak / Subat 2024 gibi current olursunuz . O zamanda kadar da F1 / F2 konunun belli olmus onay yada red almis olursunuz , buna gore devam edersiniz surecinize . Burada onemli olan AOS basvurusu yaptiginiz da 1 gun bile illegal konuma dusmemis olmanizdir . Bu sebeple F1 onaylanirsa Okulunuza sakin olaki devamsizlik yapmayiniz ve Red alirsaniz Ulkede gerekenden uzun durmayiniz .

• Merhaba, 2023EU23XXX talihlisiyim. 10 yıllık turistik Amerika vizemle AOS yapmayı düşünmeye başladım. Fakat anca Haziran'ın ilk haftasında Amerika'ya giriş yapabileceğim. Buradaki başlığa yazanların imzalarındaki tarihleri takip etmeye çalışıyorum. Sadece AOS yapanların tarihlerinin olduğu bir excel vs var mı?

• ⭐⭐⭐

@e1ece1e eğer aos yapacaksanız hızlı davranın mali yılın bitmesine cok bişey kalmadı..

• @Figen Figen hanım merhabalar, zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bilgilendirme ve uyarılarınız çok kıymetli. Tüm aile fertleri(ben, eşim ve oğlum) için güncel AOS süreçleriyle (ödemeler, formlar, aşılar, önemli olabilecek detaylar vb) ilgili de sıralı tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok seviniriz. I-485 tüm aile fertleri için ayrı ayrı mı dolduruluyor. Saygılarımla..

• @waterman 30 gün kalmadan başvurup alanları gördüm, o yüzden biraz ümitlendim.

• ⭐⭐⭐

@e1ece1e herkeste aynı taktik işe yaramayabilir eğer sizi cok ciddi bağlayan bişey yoksa burda hemen aos yapın

• Merhaba eb3 kategorisinde mülakat tarihi 2 yılı bulabiyor gelmesi.Ben Azerbaycan doğumluyum aos yapabilimiyşm oraya? Yada dosya taşıma gibi bişey varmı.Yada son mülakat zamanı abd gidip ordan devam ettirebilirmiyiz

• @Hasan-Bilgin-1 Hasan Bey bana ozelden bir mesaj atiniz .

• Merhabalar, DV2024 talihlisiyim. Şu an Amerika'da OPT ile çalışmaktayım. Çalışma iznim Temmuz 2023'de sonlanacak. Çalışma iznim sonlandıktan sonra 60 gün içerisinde ülkeden çıkma tavsiye ediliyor. Green Kart sürecini Amerikadan yapmak istiyorum. Ancak vizemin bitim tarihi yakın olduğu için emin olamadım. Sizce Ankara'dan mı başvuru yapmalıyım yoksa AOS mü yapmalıyım? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@furkan3, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, DV2024 talihlisiyim. Şu an Amerika'da OPT ile çalışmaktayım. Çalışma iznim Temmuz 2023'de sonlanacak. Çalışma iznim sonlandıktan sonra 60 gün içerisinde ülkeden çıkma tavsiye ediliyor. Green Kart sürecini Amerikadan yapmak istiyorum. Ancak vizemin bitim tarihi yakın olduğu için emin olamadım. Sizce Ankara'dan mı başvuru yapmalıyım yoksa AOS mü yapmalıyım? Teşekkürler.

Zaten 2023 Temmuz’da vizeniz bitiyor aktif vizeniz varmı veya yenileyebileceginiz vizeniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@furkan3 Merhaba, sorularınıza daha net cevaplar alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen

• @furkan3 F1 ya da başka bir statüye geçerseniz Aos yapma imkanınız olabilir bence. @Figen hanım daha önce benzer vakalarla çalıştınız sanırım?

• Arkadaşlar herkese merhabalar. Öncelikle buradan insanlara yardımcı olan, saatlerini veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 Dv talihlisiyim ve numaram 21xxx'lerde. 2023'e baktığımız zaman bu CN ile mülakat almam imkansız gibi gözüküyor. Şimdi soruma gelmek istiyorum.

Amerika'dan bir okuldan yüksek lisans için de kabul aldım ve istersem bu Ağustos-Eylül gibi master'a başlayabilirim. Amerika'da masterı kazandıktan sonra aslında kafamda bu planı iptal etmiştim (master sonrası OPT gibi vizelerle uğraşmamak için) ancak şimdi DV kazanmış iken, mastera gidip AOS ile sürecim Current olduktan sonra mülakatımı Amerika'ya almayı planlıyorum. Bu şekilde yaparsam, 2023 senesi gibi bile olsa mülakat alma şansım neredeyse kesin olur diyebilir miyiz?

Haricen, kız arkadaşımı da götürmek istiyorum ancak DS-260'ı bekar bir şekilde Ankara'dan görüşmeye girecek gibi doldurdum. Yukarıdaki planı uygulamaya karar verirsem master öncesi kız arkadaşımla evlenmem gerekicek sanırım. AOS ile beraber evlilik değişikliği yapmak bir sıkıntı yaratır mı?

Benim konumumda olsanız nasıl hareket ederdiniz? Yardımlarınız için teşekkürler.

• @furkan3 Oncelikle Tebrikler . Sira numaranizi bilmemekle birlikte , AOS surecini baslattiginizda ve baslatana kadar olan surecte Ulkede legal konumda gecerli bir vize yada statu ile bulunuyor olmaniz sart . OPT bitimine yakin F1 e gecis sureci baslatin , bundan sonra eger AOS sureci baslamadan F1 onayi alirsaniz ne mutlu , Okula gitmeyi ihmal etmeyin devamsizlik asla yapmayin . Red alirsaniz tekrar degerlendirelim , Pending durumunda olursaniz AOS yapabilirsiniz .

• @asilolcu Oncelikle Tebrikler . Sizin yerinizde olsam hazir kabul almisken alabiliyorsaniz bir F1 Vizesi alir Amerikaya gelir , okuluma devami aksatmaz ve zamani gelince Amerikadan basvuru yapardim . Kiz Arkadasinizida da getirin ama ayni zamanda degil Basvuruya 3 ay kala gibi , evlenin ve Evraklarinizi evli olarak verin . Bir avazda ikinizde alin kartinizi .

• @Figen Figen Hanım öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sıra numaram 11binlerde ayrıca 10 yıllık turist vizem var. Bu durumda turist vizemi kullanarak AOS yapabilir miyim?

• @waterman OPT haricinde 10 yıllık turist vizem var.

• ⭐⭐⭐

@furkan3 o zaman aos yapabilirsiniz

• @Figen Cevabınız için teşekkürler. Yanlış anlamamak amacıyla soruyorum, 2023'e baz alırsak benim Current olabilmek için 2024 Mart ayına kadar beklemem gerekiyor gözüküyor. 2024 Ocak'da okula başlarsam, Mart ayında sistem açıldığında AOS ve evlendiğimi bildireceğim değil mi? Çünkü şu anda evli değiliz ve DS260'ı bekar olarak yolladım.

Yani, 2024 Ocak'da F1 vizesi ile okuluma başlayacağım ve 2023 Aralık gibi kız arkadaşımla Türkiye'de evleneceğim. Daha sonrasında 2024 Mart-Nisan gibi Current olunca AOS(Ankara'dan Amerikaya) ve evlilik bildirimi yapacağım. Sadece doğrulamak için tekrardan yazıyorum kusura bakmayın.

Peki 21bin CN ile AOS yaparsam sizce nasıl bir şansım olur? Tüm zahmete, yurtdışında master'a ve evliliği halledip Amerika'da 21bin CN'e sıra gelmeme olasılığı olabilir mi?

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    830 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k