Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eb3vize-com, eb3 için yorum yapamam ama GC için şöyleydi
    DV22 öncesi dünyada 22milyon başvuru 55bin kazanan vardı. (Binde 2.5 luk bir şans)
    DV22 de pasaport şartı gelince dünyada başvuru 10 milyona düştü. (Binde 5.5)
    Pasaport şartının kalkması ve tüm dünyadaki ekonomik sorunlar artık GC kazanma şansını binde 2’nin de altına düşürmüştür.


  • @emrsvt Geçen hafta bankadan fiziksel olarak çektim ne olur ne olmaz diye 1 haftada zor verdiler parayı 12k dolar için 1 hafta süründürdüler kocaman bankada


  • @Murat-4 Henüz alamadım Salı günü gidip biometri vereceğim , akabinde inceleme başlayacak ama bu başlıkta konuşmak pek doğru değil o konuyu , Kanada için ayrı bir başlık var merak ettiklerinizi ordan sorarsanız cevap veririm.


  • @cem9081 öncelikle firmalar zaten işçi arıyorlar bundan dolayı da vazgeçmezler merak etmeyin. Diyelim ki vazgeçti bu sefer şirketinizi değiştirir yeni şirket üzerinden başvurunuzu yaparız. Bunun için de ekstra bir ödeme yapmazsınız.


  • @debbieLA77 para iadesi olmamaktadır. Bence iki süreci aynı anda yürütmek her zaman daha mantıklı olur çünkü elinizdeki seçenekleri artırmış olursunuz.


  • @arizona sürecin ilk adımı PWD'dir. Burada Department of Labor tarafından saatlik ücret belirleniyor ve buna göre ilana çıkılıyor. Size de buna istinaden bir ücret verilecektir. Evet bu süreç denetlenmektedir.


  • @Sabri-FT Hepimiz için hayırlısı olsun


  • @debbieLA77 sorularınız için teşekkür ederim. Hemen yanıtlamaya başlayayım.

    Vize onayınız tamamen konsolosluktaki vize mülakatınıza bağlı görülse de aslında evraklarınıza da bağlıdır. Sadece son aşamada sizin uygun kriterlere sahip misiniz yani sağlık raporunuzda sorun var mı ve sizin başvurunuz gerçek bir başvuru mu diye bakıyorlar. Aynı zamanda da buna göre sizlere sorular soruyorlar. Geri kalanı tamamen evraklarınızın kontrol edilmesi ile tamamlanıyor.

    Size sonrasında iş bulmuyoruz. Hali hazırda sponsor firmalarımız var bu firmalarda çalışacaksınız zaten. Bu firmalar da şu an için McDonald's ve Wendy's. ABD'nin büyük fast food restoran zincirleri. Sadece vizenizi alıp ABD'ye gelmeniz gerekiyor sadece. Sonrasında Green Card ve SSN'i alınca şirkette çalışmaya başlıyorsunuz.

    Hayır sorun çıkarmazlar çünkü zaten ABD'ye bir göçmen vizesi ile girmiş oluyorsunuz ayrıca yaklaşık 1 ay sonrasında da Green Card elinize geçmiş oluyor. Yani ev tutma ile ilgili bir sorun yaşamazsınız. Sadece sizden depozitoyu yüksek alabilirler.

    İş yerleri ile anlaşmalarımız var ve sizleri yarı yolda bırak(a)mazlar çünkü siz onlar için ucuz iş gücüsünüz sizin alacağınız saatlik ücrete çalıştırabilecekleri ABD Vatanadaşı veya Greencardlı birileri yok bundan dolayı sizi asla yarı yolda bırakmazlar merak etmeyin. Ayrıca size sponsor olacak McDonald's ve Wendy's gibi firmalar yıllık cirosu milyon dolar olan firmalardır. Yani 1-2 yıllık geçmişleri olan firmalar değillerdir.

    Sürecin yaklaşık olarak 15-16 ayı ABD'de adınıza alınacak onaylar ile sürmektedir. Sonrasında dosyanız oluşturulup Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiğindeki göçmen ofisine gönderilmektedir. Burada dosyanız incelenip size randevu tarihi verilecektir. Bu süreçle ilgili de en az 9-10 ay randevu bekleyeceğinizi ön görmekteyiz.

    Eğer ki PERM yani Çalışma Sertifikası alamama durumunda sürecinizi başka bir şirkete transfer ederiz ama dediğim gibi bizim firmalarımızın böyle bir sorunu olmamaktadır. Çünkü çalışma sertifikası alırken DoL'un baktığı kriterlerin hepsine fazlasıyla sahip bu firmalar. Mesela en büyük sorun çıkılan ilanın yerelliği sorunu. Bizim çalıştığımız firmalar direkt olarak internette ve LinkedIn, Indeed gibi IK sitelerinden ilan vermektedir. Ayrıca ciroları ve bütçeleri o kadar büyük ki bununla ilgili de sorun yaşamamaktadırlar. Bundan dolayı biz bu firmalar ile çalışmaktayız.

    Evet Florida'da ofisimiz var orada sizi ağırlamaktan memnuniyet duyarız aynı zamanda da yakın zamanda New York tarafında da ofisimiz olacak açıldığı zaman oraya da bekleriz. İnternet adresimizde konumunu görebilirsiniz.

    Eşiniz ve 21 yaş altı tüm çocuklarınız bu haklardan yaralanabilmektedir. Sizinle aynı anda vize alıyor ve aynı anda ABD'ye giriyorsunuz. Aynı Dv Lottery gibi. Green Cardı olduğu için de eşinizin çalışma izni olmuş oluyor. Eşiniz istediği yerde çalışma özgürlüğüne sahip.

    Türkiye'de vize alım süreci şu an en az 2 yıl sürmektedir. Bu süreç yıldan yıla değişiklik göstermektedir.

    Firma ile yaptığınız sözleşme 1 yıl haftada 40 saat üzerine. Size kimse 1 yıl daha çalış diyemez. Böyle bir şey söz konusu değil zaten.


  • @debbieLA77 evet doğru anlamışsınız.


  • @justozkan yüzde yüz diye bir şey hiçbir zaman söz konusu değil maalesef. Keşke hayatta her şey yüzde yüz olsa. Şöyle söyleyeyim size mesela şu an adli sicil kaydınız yok ama 10 ay sonra Allah korusun trafik kazası yaptınız ve birisi yaralandı adli siciliniz oldu buna bir şey yapamayız. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı yüzde yüz diyemiyoruz maalesef. Çok ama çok yüksek ihtimalle vizenizi alırsınız eğer bir sorun ile karşılaşmazsanız. Zaten sürecin bizimle alakalı bir kısmında sorun yaşarsanız süreç bize ait size bir şey yansıtmadan telafisini yaparız ama sizinle alakalı hususlar konusunda maalesef bir şey yapamamaktayız.


  • @emrsvt teşekkür ederiz cevabınız için.


  • @emrsvt Aynı Yolun Yolcusu Oluyoruz Sanırım Umarım Sağ Salim Köprüyü Geçeriz Hocam Bende Bu Ağustos'un Sonunda Ücretlerimi Ödeyip Sürecimi Başlatmış Olucağım EB-3 İçin 19 Yaşında Baslatmis Olucam 3 Sene Surdugunu Dusunursek 22 Yaşımda TC Simulasyonundan Cikmaya Hak Kazanabilicem Gibi Duruyor...

    Ha Bu 3 Senede Türkiyede Ne İle Uğraşıcam Onu Bilmiyorum Üniverste Okumayi Dusunmuyorum Sizin Gibi Kanada'da Gidemem O Tarz Sansim Yok Sanirim Ya 3 Sene TR'de Calisicam Normal İnsanlar Gibi Oyle Yuvarlanip Gidicem Veyahut 2 Senelik Bir Ön-Lisans Programi Bitiricem Üniverstede Sonuçta Zamani Geciricek Bir Şeyler Lazım 😅😅😅 Hakkımızda Hayirlisi İnsallah 🙏

  • ⭐⭐

    @eb3vize-com çok teşekkür ederim güzel ve sabırlı cevaplarınız için biz bir kaç arkadaşız yaşımızda var ben 46 onlarda 30 ların sonlarındalar 2 aileyiz anlayacağınız ve ciddi ciddi düşünüyoruz süreç başlatmayı eğrisini doğrusunu araştırıyoruz... hepimiz iş güç sahibi nitelikli insanlarız ama doktora yada prof değiliz tabi nitelikli yada niteliksiz işçi statüsünde çalışmaya razıyız:)


  • haftalık çalışma 5 gün mü 6 gün mü haftalık izin ne kadar ya da, 40 saati kaç günde dolduruyor onu anlamaya çalışıyorum.


  • Arkadaşlar merhaba, benim 25 yaşındaki F1 statü değişikliği ile ABD de bulunan oğlum da Aralık 2022 de Eb3 sürecini başlattı. Bu konuyu ben de yakından takip ediyorum, bildiklerimi sizinle de paylaşayım. Aracı firma, çeşitli eyaletlerden niteliksiz içgücü sağlayan firmaları, işin niteliğini, saat ücretini ve dosyalanma tarihini (her işyeri için farklıydı tarih) listeledi. Oğlum bunlardan dosyalanma tarihi en yakın olanlardan (Şubat 2023) birini seçip, peşinati yatırdı. Süreç böylece başlamış oldu Aralık ayında. Dosyalanmasının 1 aylık gecikmeyle Mart ayı sonlarına doğru yapıldığı bilgisi geldi. Aylık yayınlanan vize bülteninde (visa bulletin), niteliksiz iş gücü (unskilled olan), eb3-c, kategorisi önceleri C (cuurent) iken, son 2 aydır maalesef sadece Şubat 2020 öncesi dosyaları için aktif görünmekte. Amaç, bu kategoride biriken dosyaları temizlemek. Bu vize türünün yıllık 10 bin, kotası var tüm dünyadan. Son iki aydır vize bülteninde hala Şubat 2020 öncesi aktif, yani başlangıçta ortalama 2 yıl süreceği söylenen bu Süreç şu anda en iyimser tahminle 3, hatta 4 yılı bulabileceği söyleniyor. Planlarınızı yaparken, bu gecikmelerin yaşanabileceğini gözonünde bulundurmakta fayda var. Süreci Türkiye den yürütürseniz çok etkilemez belki bu sizi, TR de herkesin kurulu düzeni işi gücü var zaten. Ama ABD içinden, çalışma izni yokken bu kadar fazla ayakta kalmak gerçekten çok zor. Biz de bu süreci beklerken ve sonrasında en az 1 yıl çalışırken (çalıştığı ücretle, gecinmesi maalesef çok zor, o yüzden çalışacak eleman bulamıyor bu şirketler), ona destek olmak amacıyla aynı zamanda e2 vizesiyle para da kazanabileceğimiz bir iş kurmak düşüncesindeyiz. Bu süreç zorlu, masraflı ve sabır isteyen bir süreç. 20 li ve 30 lu yaşlarda denenebilir bence, sonu greencard a gittiği için, bu harcanan para bir kaç yılda geri kazanılır zaten, ama bizim gibi yaşı daha ileride olanlar için çok daha zor olur. Bütün bunları gözönünde bulundurun. Herkese başarılar dilerim bu süreçte.


  • @Müberra-Dikici Müberra Hanım Bilgiler için çok teşekkürler, süreç çok kolay olmayacağa benziyor, bu değerli bilgiler için teşekkür ederiz. Çocuğunuzun dosyasında bir güncelleme olması durumunda bizleri buradan bilgilendirebilirseniz çok memnun oluruz.


  • @Müberra-Dikici işlemleri Türkiyede yaptığımız taktirde 4 yılı bulabilirmi yoksa bu Amerika için mi geçerli, birde verdikleri ücret ile orada geçinmek zor doğrumu anladım, çünkü baktığıma göre kiralar 800 dolar civarından başlıyor yarısı zaten kiraya gidiyor maaşın. teşekkürler.


  • Yaptığım araştırmaya göre eb3 başvurusu için bir yaş şartı yok , İngilizce şartı da yok firmaya bağlı. Vize başvurusu ile ilgili olarak vize verip vermemek konsolosluğun taktiri vize vermeyebilir bir itiraz hakkı da yok.bu durumda 20 bin dolar gibi bir rakamı başvuru sonuçlanıp vize almadan Amerika'ya gelmeden vermek çok riskli olabilir . Ancak başvuru yapılıp vize alınıp Amerika'ya giriş yaptıktan sonra ödeme durumu söz konusu olursa başvurulabilir. sonuçta her hangi bir durum olursa para iadesi söz konusu değil. çok iyi düşünülmesi gereken bir konu .riske edilen para Türkiye şartlarında çok büyük bir rakam. Amerika'ya girdikten sonra ödenecek olsa başvururdum açıkçası.

  • ⭐⭐

    @Murat-4 hem bu işte çalışıp hem ek iş yapabilirsin.Yoksa saatlik 13-16 dolar arası ücretle tabiki geçinmek zor.


  • @emrsvt elbette


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum