Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrar merhaba yukarı sorduğum soruya cevap alamamıştım ancak yeni bir soru daha sormak istiyorum.

    Amerikalı kız arkadasımla yukarıda da belirttiğim üzere evlilik yapmaya karar verdik.
    Kız arkadasım ve ailesi yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü sponsor olamayacağı için Amerikada yaşayan bir tanıdığıma bu konuyu açacağım.
    bana sponsor olması halinde onun yapacağı ödemeler olacak mı? olacaksa neler ? çünkü bunları ben karsılayacağım için gardımı almak ve bilgi edinmek istedim.
    Sevgiler.


  • @gucarslan DS260'i bekar olarak doldurursa siralamaya girmek icin erkenden ve bidahaki ay nikah yaparlarsa soyadini pasaport numarasini vb bilgilerini hangi asamada nasil guncelleyecek ve esini bu surece nasil dahil edecek peki ?


  • @Refiks sponsorluk için sadece eşiniz veya siz tek seferde ödeme yapıyorsunuz nvc aşamasında. Sponsor ödeme yapmıyor. Ama sponsorun powerty seviyesinin üstünde olduğundan emin olup ekleyin. Aksi taktirde request for evidence ye kalırsınız ve nvc süreci extra 1 ay daha uzayabilir. Bir önceki sorunuzu görmediğim için cevaplayamıyorum. Bol sabırlar dilerim. Bu arada sponsorun ABD vatandaşı olduğunu ve orada ikamet ettiğini kanıtlaması gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilir arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hilaldeniz mülakat aldıklarında bu bilgiyi güncelleyebilirler.
    bunun hiçbir sakıncası yok.


  • Bu ileti silindi!

  • Hocam merhaba nişanlıma çıktı kararsız kaldık evlenip mi formu dolduralım yoksa vakit kaybetmeden o doldursun mu ? Önceki yazınızı okudum minnettarız kafa karıştıran şu hemen evlenelim diyoruz ama birkaç haftayı alacaktır bu bizi geciktirmez mi ? Kaybımız olur mu ?


  • @Adil-Babalık

    Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun 🙂

    Imzanizi guncellemeyi unutmayin (link asagida, imzamda).

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları konu basliginin ilk iletilerini detayli bir sekilde incelemenizi tavsiye ederim.

    Ayrica bu konu basliginda (ABD yolunda Evlilik) sizin durumunuzda olan diger forumdaslarin tecrube ve paylasimlarini bulabilirsiniz.

    Asagidaki notlara dayanarak mumkun olan en kisa surede DS-260 formunuzu doldurup gondermenizi oneririm. Mulakat aldiktan sonra evliliginizi beyan edebilirsiniz.

    Bu arada case number/dosya numaraniz hangi siralarda?

    DV2023 surecinde mulakat tarihleri verilirken, gecmisteki "dosya numarasi" sirasindan ziyade DS-260 formlarinin gonderilme tarihlerinin cok daha onemli oldugu bir sira takip edildi. Dolayisiyla formlari ilk gunlerde ve haftalarda doldurup gonderenler mulakat tarihi alma konusunda bir avantaj yasiyor. Her ne kadar surecin DV2024 icin nasil olacagini kesin olarak bilemesek de, herkese tavsiyemiz DS-260 formlarini oldukca hizli, tam ve dogru bir sekilde doldurup gondermeleri yonunde.

    Formlari hizli bir sekilde doldurduktan sonra, tum cevaplari tekrar kontrol edip (veya bir aile uyenize kontrol ettirip) formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederiz; evlilik, yeni dogan cocuk, isim degisikligi, pasaport bilgisi degisikligi gibi onemli bilgileri mulakat tarihi aldiktan sonra da duzenleyebilirsiniz.

    Surecinizi kolaylikla ve mutlulukla tamamlamanizi dilerim!


  • Bu ileti silindi!

  • @Berkan-Duru
    Berkan cevap için teşekkür ederim.
    Amerika'da ki yakınım ile görüştüm.
    sponsor olmayı kabül etti ancak şöyle bir durum var.
    kendisinin türkiyede iş yerleri var oradan kazancını sağlıyor.
    Amerika'da ki vergilerini düzenli olarak ödüyor.(Dipnot; Amerika'da kendi üzerine 2 evi 1 arabası var)

    Bu şekilde sponsor olup olamayacağını araştırıyoruz ancak internette cevap bulamadım maalesef. 😕


  • @Refiks en uygun cevabı @crazycells verebilir diye düşünüyorum.. birde nvc ye mail atıp arayabilirsiniz..


  • Herkese Merhaba cevap veren saygıdeğer üstadlara şimdiden teşekkürler,

    Ocak ayında Amerikan vatandaşı eşimle Türkiyede dünya evine girdik,
    özel gelişen şartlardan dolayı ABDye yerleşme kararı aldık,
    Daha öncesinde hiç ABD turist vizemin olmamasını da göze alarak, Green Card başvurusu yapmak istiyorum ancak bu süreci en kısa şekilde ABD ye giderek nasıl gerçekleştirebilirim?
    Turist vizesiyle gidip (Turist vizesi verip vermeyeceklerini de bilmiyorum) orada Green Card Başvuru aşamalarını tamamlamak mı mantıklı yoksa direkt olarak k3 vizesi mi?

  • ⭐⭐⭐

    @aykutsahin_07 k3 alırsanız orda aos için cok uğraşırsınız bence en sağlamı süreci Türkiye’de baslatmak


  • @aykutsahin_07 ucsis in artık k3 dosyalarına baktıklarını sanmıyorum. O yüzden direkt I-130 olarak sürecinizi online başlatmanızı öneririm. Sürecin tamamlanması yaklaşık 15 ay gözüküyor şuanda (eş ABD vatandaşı ise). Devam eden spouse visa süreci dahilinde turist vizesine başvurmanızı önermem çünkü sonuç %98 olarak red olacaktır. 160 dolarınıza yazık olur.. çok uzun ve stressli bir süreç. Bol sabırlar dilerim şimdiden.


  • @Berkan-Duru verdiğiniz cevaplar ve kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Peki hiç spouse vize başvurusu yapmayıp direkt turist vizesi başvursam ( daha erken vize çıkacağını düşünerek) oraya gittikten sonra green card sürecini başlatsam nasıl olur sizce ?


  • @aykutsahin_07 gider gitmez evlenirseniz sorun olabilir bence. Ne de olsa turistik sebeplerle giriş yapacaksınız. Bu konu hakkında çok bilgim de yok. Bilgili arkadaşlar eminim yorum yapacaklardır.

  • ⭐⭐⭐

    @aykutsahin_07, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @Berkan-Duru verdiğiniz cevaplar ve kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Peki hiç spouse vize başvurusu yapmayıp direkt turist vizesi başvursam ( daha erken vize çıkacağını düşünerek) oraya gittikten sonra green card sürecini başlatsam nasıl olur sizce ?

    Giriş yaptığınız ilk gün evlenirseniz sorun olabilir biraz bekledikten sonra evlenirseniz genelde sorun olmuyor ama bu sorun olmaz anlamına da gelmiyor maalesef.


  • @waterman üstadım tekrar teşekkürler kıymetli vaktinizi ayırdığınız için ama zaten biz evliyiz( Türkiye'de) tekrar evlenmeye gerek var mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @aykutsahin_07 hayır gerek yok konsolosluktan evliliği tescilletin


  • Merhaba! Ben US Vatandaşıyım, nişanlım Türkiye’de 2 evlilik yaptı ve boşandı. Boşanmaya dair bilgi e-devletten çıkarsa ve tercüme etse yeterli mi yoksa her boşanma belgesini ayrı ayrı tercüme mi ettirmek gerekiyor. Tercüme İngilizce bilen biri yapabilir mi yoksa yeminli tercüme bürosu tarafından mı yapılmalı? Teşekkürler.


  • Merhabalar, öncelikle buradaki tüm arkadaşlara süreçler hakkında bol şans diliyorum.
    Eşim aileden dolayı Green Cardını aldı daha sonra evlendik ve benim içinde başvurduk yaklaşık iki senelik bir bekleyişin sonunda emailimiz geldi evraklarımızı yükledik ve tüm evraklarımız kabul edildi. Şu anda Ankaradan randevu emaili almayı bekliyoruz en son gelen emailde 60 gün beklememiz gerektiği eğer 60 gün içinde randevu gelmezse bir süre daha beklememiz gerektiği belirtilmiş. Randevu sürelerine dair bir bilginiz var mı acaba ? Bu süre ortalama ne kadar oluyor eğer 60 gün içinde gelmezse ne kadar daha bekleyeceğim şimdiden bir ayı geçti çünkü.
    Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum