Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• @Beyza-Bayırlar eger DV2023 talihlisiyseniz sorularinizdan once lutfen surecinizi imzaniza tasiyin.

Aslinda mali yil bitene kadar evlenebilirsiniz, ama son aylar riskli oldugu icin mulakata kadar evlenmeniz en guvenlisi. Talihli sizseniz basitce adimlar su sekilde:

1. Evlenir evlenmez esinizin DS-260 formunu 'add applicant' olarak sisteme ekyeceksiniz.
    2. Mulakat aldiginizda konsolosluga evliliginizi belgesini de ekleyerek kendi formunuzu actirmak ve guncelleme yapmak istediginizi belirtmek uzere mail atacaksiz.
      Bu asamada konsolosluklar farkli sekilde yonlendirme yapacaktir. Guzel gunler.

• Herkese merhabalar bir kaç soru üzerinden yardıma ihtiyacımız var...

Kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik.
    Kız arkadaşım 5 yıldır Türkiyede yaşıyor.
    Bildiğiniz üzere evlilik yapacağımız için bana sponsor olması gerekiyor.
    Kendisi İstanbulda çalıştığı şirkette Türkiye standartlarının çok çok üzerinde maaş alıyor, ancak şirket onu asgari ücretten gösterip paranın %80ini her ay elden nakit olarak veriyor.
    Resmiyette görünen maaş 8.500TL olduğu için bana sponsor olmaya yetmeyecek.( Türkiye'den aldığı maaş ile zaten sponsor olabiliyor mu onuda bilmiyoruz )
    böyle durumlarda ikinci alternatif kız arkadaşımın anne ya da babasının sponsor olabileceği ancak ailesinin bunu kabul etmeyeceğini söylüyor.

Aslında Amerikalı birisiyle evlilik yapma konusunda ki prosedürlerin çoğunu biliyoruz ama şu anda tıkandık kaldık.
    Yardım olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

• Herkese merhaba,
    9 Haziran'da gireceğim mülakat öncesi kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve 7 Mayıs Pazar günü nikahımız var.
    Müstakbel eşime soyadı değişeceği için 9 Mayıs'a kimlik randevusu, 10 Mayıs gününe de Pasaport randevusu bulabildik.
    Eşimin yeni pasaportu ve kimliği gelmeden (malum yoğunluklardan ne zaman geleceğini kestiremiyoruz), yalnızca evlilik cüzdanı ile Ankara'dan DS-260 formumu unlock etmelerini ve eşim için yeni bir form açmalarını talep edebilir miyim ? Yoksa yeni kimlik ve pasaportun gelmesini mi beklemeliyim ?

Ek olarak sormak istediğim bir konu daha vardı,

• Şuanda beraber aynı evde yaşamıyoruz ve mülakata da 1 ay kala yeni bir ev açmak saçma olacağı için ayrı yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden mülakata giderken götüreceğimiz ikametgah belgesinde de DS260 formunda present address bölümünde de farklı yerlerde yaşayadığımız gözükecek. Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ?

• @hope123, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Herkese merhaba,
    9 Haziran'da gireceğim mülakat öncesi kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve 7 Mayıs Pazar günü nikahımız var.
    Müstakbel eşime soyadı değişeceği için 9 Mayıs'a kimlik randevusu, 10 Mayıs gününe de Pasaport randevusu bulabildik.
    Eşimin yeni pasaportu ve kimliği gelmeden (malum yoğunluklardan ne zaman geleceğini kestiremiyoruz), yalnızca evlilik cüzdanı ile Ankara'dan DS-260 formumu unlock etmelerini ve eşim için yeni bir form açmalarını talep edebilir miyim ? Yoksa yeni kimlik ve pasaportun gelmesini mi beklemeliyim ?

Ek olarak sormak istediğim bir konu daha vardı,

• Şuanda beraber aynı evde yaşamıyoruz ve mülakata da 1 ay kala yeni bir ev açmak saçma olacağı için ayrı yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden mülakata giderken götüreceğimiz ikametgah belgesinde de DS260 formunda present address bölümünde de farklı yerlerde yaşayadığımız gözükecek. Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ?

Sayın @crazycells ve sayın @gucarslan malum dv24 açıklanma arifesi olduğundan forum oldukça yoğun :) Büyük ihtimalle diğer başlıklar arasında kaybolabileceği için bir de etiketleyerek sormak istedim. Şimdiden teşekkürler :)

• @hope123
    -talep edebilirsiniz
    -resmi adresle ilgilenmiyorlar

• @Muhtaradana Teşekkür ederim :) O zaman evlilik cüzdanını alır almaz taratıp formumun açılmasını talep edeceğim.

Yalnız 2. soruma cevabınızı anlamlandıramadım. Yarın nişanımız var şuan aşırı stresten ve heyecandan algılarım kısıtlanmış gibi kusura bakmayın :D Mülakatta siz evlenmişsiniz ama farklı evlerde yaşıyorsunuz adresleriniz farklı gibi bir soruyla karşılaştığımızda ''1 ay için yeni ev düzeni kurmadık'' mı demeliyiz ? Yoksa nişanlım için ds260'ı doldururken 07 Mayıs-09 Haziran arasında yaşadığı present address bölümünü benimle aynı ev olarak girip, ''son 1 aydır beraber yaşıyoruz fakat ikametgahı aldırmak'' mı demeliyiz?

• Merhabalar @crazycells @Muhtaradana @lumos , öncelikle emekleriniz için şimdiden teşekkürler.
    Erkek arkadaşımla beraber Curaçao adasında yaşıyoruz, green card çekilişi sonucumuzu bekliyoruz herkes gibi, ancak ikimizden birine çıkması halinde hemen evlenmemiz gerekecek ancak bulunduğumuz yerden türkiyeye gitmemiz biraz zor. Curaçao'da da Türk konsolosluğu yok. Yakınlarda konsolosluk olan bir ülkede evlenip başvuru formunu o şekilde doldursak, bu uygun mudur? Yoksa pasaportlarımızı vs değiştirmek zorunda mıyız? Yurtdışında evlenilmesi sorun teşkil eder mi? DS 260ı doldurduktan sonra dosyayı tekrar açtırmanın mülakat tarihimizi ileri atmasından endişeliyiz. Tabiki bütün bunlar lotonun bize de çıkması dahilinde :) Şimdiden çok teşekkür ederim.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Abimin nisanlisida greencard cikti DS260'i doldurmadan once nikah abimle nikah yapsalar olur mu ? Soyadi degicegi icin. Yoksa DS 260 bekarken doldurup sonradan mi eklemeleri mantikli olur

• @hilaldeniz bu tamamen onların kararı. eğer çok hızlı bir şekilde resmi evlilik yapabilecekseler yapıp doldurmaları sonrası için daha kolay olur ancak; bu evlilik 1 haftadan daha uzun sürecekse formu bekar doldurup, evlilik sonrası eşin forma eklenmesi daha doğru olacaktır.

kısaca formu doldurmak için 1 haftadan fazla beklemeyin.

• @gucarslan Acaba neden 1 hafta icinde nikah yapmalarini onerdiniz
    Bir de bir hafta icinde nikah yapsalar bile nisanlisinin pasaportu ve kimligi degisecek onlarin gelmesini bekleyecekler formu doldurmak icin
    Hemen nikah yapabilirler fakat hemen dolduramayaklar formu bu dezavantaj olur mu?

• @hilaldeniz resmi evlilik sonrası zaten soyadı edğişecek, buna istinaden doldurun formu. pasaport numarası için de "Other Travel Documents" seçeneğini seçip o şekilde ilerleyin. mülakat aldığınızda yeni pass ile mülakata gitmeniz yeterli.

• Tekrar merhaba yukarı sorduğum soruya cevap alamamıştım ancak yeni bir soru daha sormak istiyorum.

Amerikalı kız arkadasımla yukarıda da belirttiğim üzere evlilik yapmaya karar verdik.
    Kız arkadasım ve ailesi yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü sponsor olamayacağı için Amerikada yaşayan bir tanıdığıma bu konuyu açacağım.
    bana sponsor olması halinde onun yapacağı ödemeler olacak mı? olacaksa neler ? çünkü bunları ben karsılayacağım için gardımı almak ve bilgi edinmek istedim.
    Sevgiler.

• @gucarslan DS260'i bekar olarak doldurursa siralamaya girmek icin erkenden ve bidahaki ay nikah yaparlarsa soyadini pasaport numarasini vb bilgilerini hangi asamada nasil guncelleyecek ve esini bu surece nasil dahil edecek peki ?

• @Refiks sponsorluk için sadece eşiniz veya siz tek seferde ödeme yapıyorsunuz nvc aşamasında. Sponsor ödeme yapmıyor. Ama sponsorun powerty seviyesinin üstünde olduğundan emin olup ekleyin. Aksi taktirde request for evidence ye kalırsınız ve nvc süreci extra 1 ay daha uzayabilir. Bir önceki sorunuzu görmediğim için cevaplayamıyorum. Bol sabırlar dilerim. Bu arada sponsorun ABD vatandaşı olduğunu ve orada ikamet ettiğini kanıtlaması gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilir arkadaşlar.

• @hilaldeniz mülakat aldıklarında bu bilgiyi güncelleyebilirler.
    bunun hiçbir sakıncası yok.

• Bu ileti silindi!

• Hocam merhaba nişanlıma çıktı kararsız kaldık evlenip mi formu dolduralım yoksa vakit kaybetmeden o doldursun mu ? Önceki yazınızı okudum minnettarız kafa karıştıran şu hemen evlenelim diyoruz ama birkaç haftayı alacaktır bu bizi geciktirmez mi ? Kaybımız olur mu ?

• @Adil-Babalık

Tebrikler! Hayirli ugurlu olsun :)

Imzanizi guncellemeyi unutmayin (link asagida, imzamda).

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları konu basliginin ilk iletilerini detayli bir sekilde incelemenizi tavsiye ederim.

Ayrica bu konu basliginda (ABD yolunda Evlilik) sizin durumunuzda olan diger forumdaslarin tecrube ve paylasimlarini bulabilirsiniz.

Asagidaki notlara dayanarak mumkun olan en kisa surede DS-260 formunuzu doldurup gondermenizi oneririm. Mulakat aldiktan sonra evliliginizi beyan edebilirsiniz.

Bu arada case number/dosya numaraniz hangi siralarda?

DV2023 surecinde mulakat tarihleri verilirken, gecmisteki "dosya numarasi" sirasindan ziyade DS-260 formlarinin gonderilme tarihlerinin cok daha onemli oldugu bir sira takip edildi. Dolayisiyla formlari ilk gunlerde ve haftalarda doldurup gonderenler mulakat tarihi alma konusunda bir avantaj yasiyor. Her ne kadar surecin DV2024 icin nasil olacagini kesin olarak bilemesek de, herkese tavsiyemiz DS-260 formlarini oldukca hizli, tam ve dogru bir sekilde doldurup gondermeleri yonunde.

Formlari hizli bir sekilde doldurduktan sonra, tum cevaplari tekrar kontrol edip (veya bir aile uyenize kontrol ettirip) formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederiz; evlilik, yeni dogan cocuk, isim degisikligi, pasaport bilgisi degisikligi gibi onemli bilgileri mulakat tarihi aldiktan sonra da duzenleyebilirsiniz.

Surecinizi kolaylikla ve mutlulukla tamamlamanizi dilerim!

• Bu ileti silindi!

• @Berkan-Duru
    Berkan cevap için teşekkür ederim.
    Amerika'da ki yakınım ile görüştüm.
    sponsor olmayı kabül etti ancak şöyle bir durum var.
    kendisinin türkiyede iş yerleri var oradan kazancını sağlıyor.
    Amerika'da ki vergilerini düzenli olarak ödüyor.(Dipnot; Amerika'da kendi üzerine 2 evi 1 arabası var)

Bu şekilde sponsor olup olamayacağını araştırıyoruz ancak internette cevap bulamadım maalesef. :/

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

2

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k