Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba öncelikle bu formda @waterman ve @Erkan-Gürsoy bize çok yardımcı oldu bunu belirtmeden geçemeyeceğim. kendilerine yönlendirmelerinden dolayı teşekkür ederiz. Mülakattan başarılı şekilde geçtik. nasıl olduğunu kısaca özet geçeceğim.
    Mülakkatan önce evlensek sorun olur mu diye düşünenlere yardımcı olsun.
    Geçtiğimiz sene Mayıs ayında erkek arkadaşım talihli oldu. o sıra nişan mevzularımız vardı yazın bitmesini bekledik ve kasım başı aile içinde bir merasim oldu. nişanımızın hemen ertesi haftası beklenmedik şekilde bize Ocak ilk haftası mülakat tarihi belirlemişlerdi, olmaz olmaz olacağı tuttu.
    Biz ani evlilik işlerine girmeye karar verdik ama bu tehlikeye atar mı nasıl olur bilemedik. Kısa bir süremiz vardı kendi kimlik, pasaport gibi bir sürü işlemi yenilemek adına hızlandırmam gerekti.. Çok şans oldu ki tüm işlemleri aynı hafta hallettim. Pasaport 1 hafta içerisinde elime ulaştı. Elime geçer geçmez konsolosluğa mail atıp eşim DS260 formunu açtırıp beni bilgilerimi de ekledi. (sonradanda pasaport verebilirmişiz ama riske girmek istemedik.) yalnız şu önemli mülakat tarihi belli olduktan sonra açtırın bu formu. Burda yazılanları göz önüne alıp ilişkimizi ispatlayacak bütün fotoğraf evrak ne varsa dosyamıza yerleştirdik. Unganlardan Aralık 2022 son haftasına randevu oluşturduk. sonraki hafta konsoloslukta (stres yapmayın) sadece evraklarınız tam, eksiksiz ve hatasız olsun. biz eskiye dönük whatsapp konuşmalarımızı vs bile ekledik hiçbirine bakmadılar fotoğraflarımıza bakıp geçtiler. sorulara samimi düzgün cevaplar verin. gerisi ilahi takdir. Sevgilerle..

  • ⭐⭐⭐

    @meltemyd vizeniz hayırlı olsun ABD’de bol şans dilerim

  • ⭐⭐

    @meltemyd birlikteliginiz de, vizeli yeni hayatiniz da hayirli, ugurlu olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @meltemyd Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @mr-dad Merhaba, kisaca bir sorun olmaz, aile kurmanizda, kac kisi oldugunda bir beis yok her sey dogruysa tabii ki.

    Fakat, normalde evlenmeyeceginiz biri icin burada bunu beyan etmeniz, GC icin gercek olmayan bir evlilik planiniz oldugunu belirtiyor, buradaki herkesi rahatsiz edecegini ifade etmek isterim. Normalde evlenmeyecekseniz, GC icin evlenmemelisiniz.


  • @lumos Teşekkür ederim bilgi için. Hayır yani yanlış anlaşılmak istemem. İlişkimiz gerçek ve ispatlayabileceğimiz onlarca şey var. Sadece Türkiye'de yaşasak şimdilik evlenmeyi tercih etmiyoruz (ileride veya yakın gelecekte olabilir elbette). Ancak, GC çıkarsa ben ve oğlum giderse ilişki biter doğal olarak ve bunu hiç istemiyoruz. Birlikte gitmenin tek yolu da evlenmek.

    Yoksa sahte bir evlilik gibi bir şey demek istemedim elbette 🙏

  • ⭐⭐

    @mr-dad dedigim gibi, eger her sey kuralina uygunsa tabii ki sorun olmaz, gecen aylarda AF bolgesinde 9 kisilik bir aile aldi mesela vizesini (:


  • merhabalar greencard çıktıktan sonra mülakata kadar evlenmemiz gerekiyor peki çıktıktan sonra hangi adımları izlememiz lazıım mesela ds260 formunu hemen tek başıma mı doldurmalıyım evlendiğimi nereye bildirmeliyim yardımcı olur musunuz

  • ⭐⭐

    @Beyza-Bayırlar eger DV2023 talihlisiyseniz sorularinizdan once lutfen surecinizi imzaniza tasiyin.

    Aslinda mali yil bitene kadar evlenebilirsiniz, ama son aylar riskli oldugu icin mulakata kadar evlenmeniz en guvenlisi. Talihli sizseniz basitce adimlar su sekilde:

    1. Evlenir evlenmez esinizin DS-260 formunu 'add applicant' olarak sisteme ekyeceksiniz.
    2. Mulakat aldiginizda konsolosluga evliliginizi belgesini de ekleyerek kendi formunuzu actirmak ve guncelleme yapmak istediginizi belirtmek uzere mail atacaksiz.
      Bu asamada konsolosluklar farkli sekilde yonlendirme yapacaktir. Guzel gunler.

  • Herkese merhabalar bir kaç soru üzerinden yardıma ihtiyacımız var...

    Kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik.
    Kız arkadaşım 5 yıldır Türkiyede yaşıyor.
    Bildiğiniz üzere evlilik yapacağımız için bana sponsor olması gerekiyor.
    Kendisi İstanbulda çalıştığı şirkette Türkiye standartlarının çok çok üzerinde maaş alıyor, ancak şirket onu asgari ücretten gösterip paranın %80ini her ay elden nakit olarak veriyor.
    Resmiyette görünen maaş 8.500TL olduğu için bana sponsor olmaya yetmeyecek.( Türkiye'den aldığı maaş ile zaten sponsor olabiliyor mu onuda bilmiyoruz )
    böyle durumlarda ikinci alternatif kız arkadaşımın anne ya da babasının sponsor olabileceği ancak ailesinin bunu kabul etmeyeceğini söylüyor.

    Aslında Amerikalı birisiyle evlilik yapma konusunda ki prosedürlerin çoğunu biliyoruz ama şu anda tıkandık kaldık.
    Yardım olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.


  • Herkese merhaba,
    9 Haziran'da gireceğim mülakat öncesi kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve 7 Mayıs Pazar günü nikahımız var.
    Müstakbel eşime soyadı değişeceği için 9 Mayıs'a kimlik randevusu, 10 Mayıs gününe de Pasaport randevusu bulabildik.
    Eşimin yeni pasaportu ve kimliği gelmeden (malum yoğunluklardan ne zaman geleceğini kestiremiyoruz), yalnızca evlilik cüzdanı ile Ankara'dan DS-260 formumu unlock etmelerini ve eşim için yeni bir form açmalarını talep edebilir miyim ? Yoksa yeni kimlik ve pasaportun gelmesini mi beklemeliyim ?

    Ek olarak sormak istediğim bir konu daha vardı,

    • Şuanda beraber aynı evde yaşamıyoruz ve mülakata da 1 ay kala yeni bir ev açmak saçma olacağı için ayrı yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden mülakata giderken götüreceğimiz ikametgah belgesinde de DS260 formunda present address bölümünde de farklı yerlerde yaşayadığımız gözükecek. Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ?

  • @hope123, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Herkese merhaba,
    9 Haziran'da gireceğim mülakat öncesi kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve 7 Mayıs Pazar günü nikahımız var.
    Müstakbel eşime soyadı değişeceği için 9 Mayıs'a kimlik randevusu, 10 Mayıs gününe de Pasaport randevusu bulabildik.
    Eşimin yeni pasaportu ve kimliği gelmeden (malum yoğunluklardan ne zaman geleceğini kestiremiyoruz), yalnızca evlilik cüzdanı ile Ankara'dan DS-260 formumu unlock etmelerini ve eşim için yeni bir form açmalarını talep edebilir miyim ? Yoksa yeni kimlik ve pasaportun gelmesini mi beklemeliyim ?

    Ek olarak sormak istediğim bir konu daha vardı,

    • Şuanda beraber aynı evde yaşamıyoruz ve mülakata da 1 ay kala yeni bir ev açmak saçma olacağı için ayrı yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden mülakata giderken götüreceğimiz ikametgah belgesinde de DS260 formunda present address bölümünde de farklı yerlerde yaşayadığımız gözükecek. Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ?

    Sayın @crazycells ve sayın @gucarslan malum dv24 açıklanma arifesi olduğundan forum oldukça yoğun 🙂 Büyük ihtimalle diğer başlıklar arasında kaybolabileceği için bir de etiketleyerek sormak istedim. Şimdiden teşekkürler 🙂


  • @hope123
    -talep edebilirsiniz
    -resmi adresle ilgilenmiyorlar


  • @Muhtaradana Teşekkür ederim 🙂 O zaman evlilik cüzdanını alır almaz taratıp formumun açılmasını talep edeceğim.

    Yalnız 2. soruma cevabınızı anlamlandıramadım. Yarın nişanımız var şuan aşırı stresten ve heyecandan algılarım kısıtlanmış gibi kusura bakmayın 😃 Mülakatta siz evlenmişsiniz ama farklı evlerde yaşıyorsunuz adresleriniz farklı gibi bir soruyla karşılaştığımızda ''1 ay için yeni ev düzeni kurmadık'' mı demeliyiz ? Yoksa nişanlım için ds260'ı doldururken 07 Mayıs-09 Haziran arasında yaşadığı present address bölümünü benimle aynı ev olarak girip, ''son 1 aydır beraber yaşıyoruz fakat ikametgahı aldırmak'' mı demeliyiz?


  • Merhabalar @crazycells @Muhtaradana @lumos , öncelikle emekleriniz için şimdiden teşekkürler.
    Erkek arkadaşımla beraber Curaçao adasında yaşıyoruz, green card çekilişi sonucumuzu bekliyoruz herkes gibi, ancak ikimizden birine çıkması halinde hemen evlenmemiz gerekecek ancak bulunduğumuz yerden türkiyeye gitmemiz biraz zor. Curaçao'da da Türk konsolosluğu yok. Yakınlarda konsolosluk olan bir ülkede evlenip başvuru formunu o şekilde doldursak, bu uygun mudur? Yoksa pasaportlarımızı vs değiştirmek zorunda mıyız? Yurtdışında evlenilmesi sorun teşkil eder mi? DS 260ı doldurduktan sonra dosyayı tekrar açtırmanın mülakat tarihimizi ileri atmasından endişeliyiz. Tabiki bütün bunlar lotonun bize de çıkması dahilinde 🙂 Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Abimin nisanlisida greencard cikti DS260'i doldurmadan once nikah abimle nikah yapsalar olur mu ? Soyadi degicegi icin. Yoksa DS 260 bekarken doldurup sonradan mi eklemeleri mantikli olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hilaldeniz bu tamamen onların kararı. eğer çok hızlı bir şekilde resmi evlilik yapabilecekseler yapıp doldurmaları sonrası için daha kolay olur ancak; bu evlilik 1 haftadan daha uzun sürecekse formu bekar doldurup, evlilik sonrası eşin forma eklenmesi daha doğru olacaktır.

    kısaca formu doldurmak için 1 haftadan fazla beklemeyin.


  • @gucarslan Acaba neden 1 hafta icinde nikah yapmalarini onerdiniz
    Bir de bir hafta icinde nikah yapsalar bile nisanlisinin pasaportu ve kimligi degisecek onlarin gelmesini bekleyecekler formu doldurmak icin
    Hemen nikah yapabilirler fakat hemen dolduramayaklar formu bu dezavantaj olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hilaldeniz resmi evlilik sonrası zaten soyadı edğişecek, buna istinaden doldurun formu. pasaport numarası için de "Other Travel Documents" seçeneğini seçip o şekilde ilerleyin. mülakat aldığınızda yeni pass ile mülakata gitmeniz yeterli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum