Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilkerkaynar90 görüşünüze tamamen saygı duyuyorum. Burada yani ABD'de vizesi olan kişilerin sizin mantığınıza göre bizleri hiç aramaması gerekiyor o zaman. Ama size şunu söyleyebilirim ki biz en çok ABD içinden başvuru alıyoruz çünkü sizin söylediğiniz gibi "gel sana sponsor olayım" olayı maalesef burada pek yok. Bugün bir kişi aradı ve akrabası sponsor olacağını söylemiş ama sonradan vazgeçmiş. Şimdi DV Lottery sonrasında bizimle çalışacak. İnşallah DV Lottery'den kazanır da gerek kalmaz. Burada sponsor bulmak o kadar kolay değil maalesef ama keşke olsaydı. Evet biz yeni bir firmayız ve bunu da her yerde herkese söylüyorum. Şirketin kuruluş yılı günü belli sonuçta ama bizim çalıştığımız avukatlık firması yıllardır bu işi yapıyor ve binlerce kişiye vize ve greencard almış durumdalar. Biz firmalara uygun nitelikteki kişiler buluyoruz ve başvurlarınızı avukatlık firması aracılığıyla yapıyoruz. Şirketler ile anlaşmamız var ve bunu göstermek için avukatımız ile görüştüm bugün ama maalesef NDA olduğu için yani gizlilik anlaşması mümkün olmadığını söylediler. Keşke imkanım olsaydı da sizlere bunu sunabilseydim. Bugün size kim sponsor olursa olsun bu işin toplam maliyetini sizden ister. Ancak bulunmaz hint kumaşı özellikleriniz olacak da sizin tüm masrafınızı karşılayacak. Bu masraflardan belki haberiniz yok ama ben size kısaca özet geçeyim. Bugün bir göçmen avukatına gidin EB3 dosyası için sizden 10bin dolar alır. Sadece EB3 için değil EB1, EB2, E1/E2 gibi tüm dosyalardan bu ücret isteniyor. USCIS ücretleri içinde Premium Process dahil toplam 6500 dolar ödersiniz. Geri kalan da bizim hizmet bedelimiz zaten. Yani demem o ki siz bulunmaz hint kumaşı değilseniz size sponsor olacak kişi ya bunu ödemeyi kabul edece ya da size bunu ödetecek. Daha bunun belgeleri muhasebe kayıtları şunları bunları yok. Firmalar PWD, Recruiment, Perm ve I-140 başvurlarını kendileri ödemek durumundalar. Onları da eklerseniz ücretin çok rahat 20bin doları geçeceğini göreceksiniz. Ayrıca siz kendinizin bulduğu firma için de 2 yıl bekleyeceksiniz. Hatta EB3 ile Greencardı boşverin 6 Mayıs 2023 te DV Lottery'den Greencard kazanamayan birisi de neredeyse 2 yıldan önce ABD'ye gelemeyecek. Yani şunu demek istiyorum. 7 Mayıs 2023'deyiz. Ekim 2023'te DV Lottery 2025 e başvuru yapacaksınız, Mayıs 2024'te açıklanacak diyelim kazandınız yine ABD'ye gitmeniz Nisan 2025'i bulacak. Yine 2 yıl bekleyeceksiniz ama bunun ihtimali binde 5 bile değil belkide. Yani bu işleri araştırmadan arkasındaki süreci bilmeden alternatiflerine hakim olmadan yazmak pek doğru ve sağlıklı değil. Ama en başta söylediğimi tekrar etmekte fayda görüyorum. Görüşünüze tamamen saygı duyuyorum.


  • @denizci10 Evet benide hatırlamışsınızdır Orçun bey Florida’dan aramıştım sizi geçen hafta. Naci 😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Atlasİliya evet hatırladım. Nasılsınız?


  • @denizci10 iyiyim siz nasılsınız. Tesadüfen gördüm mesajları. Çekilişten sonra tekrar görüşecez. Umarım kazanırlar ama dostluk baki kalsın

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Atlasİliya İnşallah kazanırsınız hakkınızda hayırlısı olsun. Her zaman bekleriz. Saygılarımla.


  • @denizci10 inşallah bizdende saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    Eb3 visa ile ilgilenen arkadaslara onemli bir detay hakkinda bilgi vermek isterim. EB3 visa 3 kategoriye ayrilir. Skilled, professionals, other workers. Other workers (unskilled) yani herhangi bir is uzmanligi gerektirmeyen kategori. Eger bir araci kurumla calisacaksaniz, bunlardan hangisine basvuru olacagini mutlaka sorun. Buldugunuz araci kurum genellikle EW yani Other workers kategorisine basvuru yapar ve bu kategorinin de bekleme suresi su an icin digerlerine gore cok daha fazla. Bunu Visa bulletin’de gorebilirsiniz. Travel.State.gov da paylasilan son aylarin Visa bulletin’lari incelerseniz EW kategorisinin aylardir hic ilerlemedigini goreceksiniz. Lutfen kategorinizle ilgili detayli bilgi almadan islemlerinizi baslatmayiniz.

    Evet, bu ayrima dikkat cektiginiz iyi oldu. Forumda bu konularla ilgilenen sayisi arttigi icin karmasayi onlemek ve kullanicilarin daha dogru bilgilere ulasabilmesi icin bu basligi da EB-3C (EW) olarak guncelliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @denizci10 gönderdiğiniz sözleşmeyi okudum, bu sözleşme dynaxe workforce ile vize isteyen kişi arasinda yapilan ve 20bin dolar ödeme yapması gerektigini ifade eden sözleşme. Ayrica bu odeme taahhüdüne ragmen vize isteyen kisinin adi soyadi ve adresi disinda bir bilgisi yok. Benim sordugum ise wendy's ve mcdonalds ile yapilan, bu sirketler tarafindan dynaxe workforcea verilen yıllık x kisilik kotanın yer aldığı sozlesme örneği, bu sozlesmenin ornegi var mi?
    Ocak ayinda turist vizesi ile gittiginizi görüyorum, henüz bu program ile vize aldirdiginiz kimse olmadigini varsayiyorum. Bu sebeple bu kadar emin ve kesin konuşmanıza şüphe ile yaklaşıyorum. Ayrıca bu konunun forumda bu kadar kolay ve denetlenmeden tanıtımının yapılmasını sıkıntılı görüyorum. Burada olası bir mağduriyet yaşanmasının forumu da sorumlu yapacağını düşünüyorum.
    @crazycells @ayvalik10 @gucarslan @Muhtaradana @MySea

    Sayin @baybarsmutercim , ben de sozlesmenin ornegini istedim sayin @denizci10 'dan. Vizeye basvuru yapan kisi ile imzalanan sozlesmenin oldukca standart bir sozlesme oldugunu size soyleyebilirim.

    EB-3C vize islemlerini dunyada en cok gerceklestiren ve pek cok kisi tarafindan bilinen bdvsolutions sozlesmesi de var elimde, onunla esdeger.

    Sayin @denizci10 1 hafta icinde tum surec konusunda A'dan Z'ye ayrintili bilgi aktaracak foruma. Birazdan ayrintili bir ileti yazacagim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkerkaynar90, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    @crazycells, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    @fativnoq, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    Merhabalar arkadaşlar bugün itibariyle hakkında genel olarak araştırmalarda bulunup, görüşler okuduğum EB-3 vizesi için işlemlere başlama kararını aldım. Yurtdışı seyahatim oldu fakat Yeşil Pasaport sahibi olduğum için vize vb. gibi şeylerle hiç uğraşmadım. Bu yüzden aracı firmalar, danışmanlar, avukatlar konusunda sıfırım. Size iki adet sorum var;

    1-)En iyi ve güvenilir danışmanlık nasıl bulunur ?

    2-)Danışman firmalar konusunda nelere dikkat etmeliyiz

    Bu tur firmalar ve kurumlar yerine isverenlere ulasmanizi tavsiye ederim. EB-3C (ya da EW diye kisaltilan) vizeyi basariyla alabilenlerden gorebildigim kadariyla bu kisilerin cogu isverenlere kendisi ulasip, is teklifi alip daha sonra avukat ile yola devam etmis kisiler. Zaten avukati da sizin degil isvereninizin veya araci olan baska birinin bulmasi (daha dogrusu ucretini odemesi gerekli) yani vize alan kisinin avukat ucretini odemesi normal bir durum gibi algilanmiyor, bilginize.

    Eb3 için en doğru yöntem bencede tam olarak budur. Bol reklamlı şeylerden olabildiğince kaçmak hayatım boyunca her zaman paramın cebinde kalmasını sağlamıştır. Tavsiyem alın turist vizenizi gidin iş bakın bir şekilde.. okuduklarımızdan anladığım kadarıyla şirketlerle anlaşmamız var sözleşmemiz var diyen kişilerin herhangi bir bunu gösterir belge ibraz edememesi dahi soru işaretlerini oldukça arttırıyor. Arada geçen rakamlar 20 - 30 bin dolar aralığında olduğu söyleniyor.
    Tarih konusunda her firma ayrı birşeyler söylüyor 2 sene sürer diyen var 3 sene sürer diyen var.. sen kaç kişiyi eb3 ile green cardlı yaptın sorusuna yanıt veremeyen birsürü firma var.. yani var oğlu var.. bu iş için en en en mantıklı yorum kesinlikle bu sebepler doğrultusunda budur.. 2 aylık 5 aylık firmaya (400.000 türk lirası) gibi bir ücreti yatırmak ve 3 senelik bekleyişe geçmek mantıklı gelen varsada saygı duyuyorum. ( paranın hepsini peşin almıyorlarmış büyük fırsat tabi ) 🙂

    Aynen sayin @ilkerkaynar90 🙂 eger EB-3C icin veya baska bir EB-3 vizesi icin sponsor bulabiliyorsaniz en ideal yol bu olur 🙂

    Bu konuda kacinmaniz gereken kisiler ise bu basligin ilk iletilerindeki gibi size isi bulan avukatlardir. Cunku bir avukatin size is bulup, sonra da size vize almasi ne etiktir ne de yasaldir.

    Bunlarin disinda bazi danismanlik sirketler yani ne isci, ne isveren, ne de hukuk burosu olmayan kisiler, bu 3 bileseni bir araya getirip, hepsiyle ayri ayri anlasmalar yapip bu islemleri yapabiliyor. Sanirim https://www.bdvsolutions.com/ bu konuda en cok bilinen yerdir. Belki sayin @denizci10 kendi sirketini bu sirket ile kiyaslarsa durumlar daha net anlasilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim ayrica ek olarak sozlesmedeki sirketi de arastirdim. Florida'da kurulmus bir sirket. Sayin @denizci10'a da sordum, zaten kendi sirketleriymis...

    DYNAXE WORKFORCE, LLC

    Suradan siz de kontrol edebilirsiniz:

    arama sonucu


  • Eb3 ile ilgili bir bilgi daha eklemek isterim. Eb3 basvurularinda PWD ve PERM asamalarinda Amerika Devleti’nin almis oldugu herhangi bir ucret yoktur. Bu basvurular tamamen ucretsizdir. PERM yani DOL’dan (ABD Calisma Bakanligi) alinan belgeden sonra yapilacak olan basvurularda ABD tarafindan basvuru (form) ucretleri talep edilir. Bu ucretlerin de ne kadar oldugunu google’dan arastirirsaniz rahatlikla bulabilirsiniz. Size cikarilan faturalarda bunlari goz onunde bulundurunuz.
    Sunu da bilmenizi isterim; aslinda isin dogasina aykiridir kendi ucretinizi kendinizin oduyor olmasi. Bunu avukatlar da biliyor. Tum masraflari sizin oduyor oldugunuz belgelenirse ve ABD ilgili makamlarina belgeler bildirilirse sureciniz olumsuz sonuclanabilir. Masraflarin buyuk kismini isveren odemelidir. Yanilmiyorsam sadece, premium process yapmak isterseniz hizlandirma ucreti olan 2500 usd’yi calisan odeyebilir. Bunun disinda tum masraflar yasal olarak isverene aittir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Degerli arkadaslar, zaten sayin @denizci10 gectigimiz haftalarda sirketinin reklamini forumda yapmak icin bana ulasmisti fakat ayrintili konusamamistik. Bugun kendisiyle konustuk, 1 hafta icinde tum surecin ayrintilarini uzun uzun anlatan yeni bir baslik olusturacak.

    Bu sekilde hem uyelerin aklindaki soru isaretleri giderilmis olur, hem de bu konunun farkli basliklarda konusulmasinin onune gecmis oluruz. Eger akliniza takilan veya emin olmadiginiz konular olursa yeni baslikta bunlari cekinmeden sorabilirsiniz.

    Zaten forumda istedigimiz (hem benim, hem sayin @denizci10 'nun hem de eminim geri kalan herkesin istedigi sey) seffaf bir surec. Herkes dogru bilgiye ulastigi, islemleri anladigi surece bir sorun yok. Zaten sonrasinda bu EB3 surecine girip girmemek kisilerin kendilerinin vermesi gereken bir karar.


  • @denizci10 merhaba eb3 vizesinin sahibisiniz anladığım kadarıyla referans olarak gösterebileceğiniz örnekleriniz varmı.Teşekkürler


  • @denizci10 merhaba banada atarmısınız sözleşmeyi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells şahsi fikrim kişilerin kendi buldukları özellikle de akrabalarının ya da tanıdıklarının şirketlerinden yapılan EB3 başvurularının bono-fide olmamasından dolayı yüksek seviyede risk içermesidir. Bu konuda görevli kişiler her hangibir şüphe duyarsa RFE sürecine gidebilir ve bütün işlemler sıkıntıya girebilir. Bu konuda elimizde ziyadesiyle örnek case bulunmaktadır. Adımıza açılacak başlıkta ta bunları belgeriyle yayınlayacağız. Bizim anlaşmalı olduğumuz McDonald's veya Wendy's gibi şirketlerde böyle bir şey söz konusu değildir. Çünkü aylardır tüm iş başvuru sitelerinde herkese açık olan ilanlar vardır. Ne kadar başvuru olsa da bunlar açık olan pozisyonları doldurmaya yetmediğinden RFE gibi bir süreç yaşanmamaktadır. Aynı zamanda şirketin mali büyüklükleri de oldukça iyi olduğu için hiçbir aşamada sorun yaşanmamaktadır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir kısmen haklısınız I-140 a kadar şirket ödemek durumunda resmi olarak. Ama I-140'dan sonrası için böyle bir zorunluluk yok bunu da resmi belgesi ile sizlere sunacağım. Evet PWD için devlet bir ücret almıyor ama onlar da bunu kendi avukatlarına yaptırıyorlar. İlana çıkmak için devlet bir ücret almıyor ama bunu yapan ajanslara para ödüyorlar. PERM için devlete ödeme yapılıyor ama bunu hazırlamak için avukatlarına para ödüyorlar. Siz bunları kendi tanıdığınızın şirketi ile yaptığınız zaman da şirket bunları kendisi yapamayacağı için avukata yaptıracak ve masrafları yine sizden tahsil etmek isteyecekler.


  • @denizci10 orcun hocam selam. mesajlari okuyoruz insanlarin suphe ile yaklasmasi dogal bir durum, kimsenin (tabiki de sizin de) kotu niyetle yazdigini dusunmuyorum hatta bu sekilde tartisma ile herkes dogru bilgiler edinecektir. umarim cok basarili olursun isteyen dileyen imkani olan herkes sayende hayallerine kavusur.

    eklemek istedigim bir husus su;

    "Green Card sadece size kart olarak gelmesi kalacaktır ki zaten Green Card elinize geldiği zaman üzerinde başvurunun yapıldığı günün tarihi yazacak o tarihten itibaren 4 yıl 9 ay sonra vatandaşlık müracaatı yapabileceksiniz. Yani demem o ki çalışma ve seyahat izni geldikten sonra Green Card prosedürdür" kisminda bir hata var. green card onaylandigi tarihten itibaren sayac basliyor diye biliyorum.

    bir de sureler konusunda bu kadar ayrismanizin sebebi cok basit aslinda; siz pandemi oncesi rakamlari yaziyorsunuz, tepki gosterenler de guncel durumlari. keske ileride kisa surede eski surelere iner de baska seyler konusuyor oluruz ama maalesef guncel durum biraz sikintili.

    pwd sureclerine baslamaniz konusunda hakkiniz olabilir, kisiye ozel bir ilan olmayacagi icin alinan pwd ile recruitment ve 9089 basvurusu yapilabilir.

    neyse konuyu cok uzatmadan baglayayim;

    umarim cok basarili olursunuz, yasal sekilde kartlari herkese saglarsiniz.

    son olarak allah anali babali saglikli guzel bahtli buyutsun dogacak cocugunuz, siz ve biz bu kadar zorlarken dogacak bizdiklar direkt citizen oluyor 🙂


  • @denizci10 ben bilgilerimi paylasiyorum sadece. Biz bu sureclerin hepsini gectik. Ben de sizin gibi, bu yola girmek isteyen arkadaslara bilgi vermek amacli yorum yapiyorum. Tabi ki avukatlik ucreti var. Amerika’da avukatsiz sirket bile kuramiyorsunuz. Ama I-140 doldurma asamasina kadar devletin aldigi hicbir harc, form ucreti vs. yok. Recruitment’i yazmadim zaten. O ayri biliyorum. Ilgilenenler de bilsin istedim.


  • Türkiyede türkçe olarak bunu yapan siz varsınız sanırım bitek insanların çekinerek yaklaşması çok normal ama keşke en so kalan miktarı abd gelince ödeyebilsek bence bu konuda adım atsanız herkes daha memnun olur


  • @dpdemir, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

    Eb3 ile ilgili bir bilgi daha eklemek isterim. Eb3 basvurularinda PWD ve PERM asamalarinda Amerika Devleti’nin almis oldugu herhangi bir ucret yoktur. Bu basvurular tamamen ucretsizdir. PERM yani DOL’dan (ABD Calisma Bakanligi) alinan belgeden sonra yapilacak olan basvurularda ABD tarafindan basvuru (form) ucretleri talep edilir. Bu ucretlerin de ne kadar oldugunu google’dan arastirirsaniz rahatlikla bulabilirsiniz. Size cikarilan faturalarda bunlari goz onunde bulundurunuz.
    Sunu da bilmenizi isterim; aslinda isin dogasina aykiridir kendi ucretinizi kendinizin oduyor olmasi. Bunu avukatlar da biliyor. Tum masraflari sizin oduyor oldugunuz belgelenirse ve ABD ilgili makamlarina belgeler bildirilirse sureciniz olumsuz sonuclanabilir. Masraflarin buyuk kismini isveren odemelidir. Yanilmiyorsam sadece, premium process yapmak isterseniz hizlandirma ucreti olan 2500 usd’yi calisan odeyebilir. Bunun disinda tum masraflar yasal olarak isverene aittir.

    Yani bu durumda bu şirketlerin yaptığı yasal oluyormu olmuyormu ? Parayla sponsorluk işi falan ? Avukatın ücretide vatandaşa ödetiliyor sanırım çünkü.. yani ben parasını verdim diyelim mülakat aşamasına geçtik vize görüşmelerinde gönül rahatlığıyla para verdim şu şu isimli firmaya ve bana sponsorlu şirket ayarladı anlaşmaları varmış dediğimizde durum ne oluyor ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum