@leon @Ryback 'in dediği gibi uzatma nedeni önemli. Örneğin B2 ile girdiyseniz mesela sağlık ve tedavi ile ilgili bir neden olabilir, eğer B1 ile girdiyseniz iş kurma veya iş takibi ile ilgili bir neden olabilir. Hiç başıma gelmedi ama bildiklerim çerçevesinde bunları söyleyebilirim. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa konu daha net anlaşılacaktır. Bu konuyu @Ryback ' inde linkini verdiği konu başlığı altından takip ederseniz daha çok bilgi edineceginizi düşünüyorum.
-
-
Daha önce iki vize reddi olan kardeşim için VisaPeer’den destek aldık. Instagram'daki tanıtım videodaları bizde önceki retlerin nedenlerine dair detaylı bir analiz yapılacağı ve buna yönelik iyileştirme desteği alacağımız beklentisi oluşturdu. Bu tür bir analiz ve iyileştirme desteğinin ayrıca “premium” bir hizmet kapsamında olduğu bize açıkça söylenmemişti.
İlk görüşmeden itibaren ret geçmişini açıkça belirtmemize rağmen, detaylı bir ret analizi yapılmadan yeni başvuruya yönlendirildik ve tekrar reddedildik.
Daha önce vize reddi almış kişilere önerim: Hizmet almadan önce detaylı ret analizi, risk değerlendirmesi ve başvuruyu güçlendirmeye yönelik somut desteğin pakete dahil olup olmadığını mutlaka yazılı olarak netleştirin. -
@dilaradrk vizenin olduğu sayfa delinmemişse sorun olmaz
-
-
@Eyu depent ozelligi aslinda hep vardi. yeni gelen bir ozellik degildi. Eski sistemde grup basvuru yaptiysaniz ve yeni sisteme aktardiginizda tek tek aktariyor maalesef. birlestirmek icin randevulari iptal edip, digerlerini depent olarak ekliyorsunuz.
1- adres degisikligini gorusmede beyan ile de soyleseniz yeterli. eger bilgilerinizde bide degisiklik yok ise yeni bir DS doldurmaniza gerek yok. aynisini kullanabilirsiniz.
2- tekrardan randevu planlayacaginiz icin, yeni DS olustursaniz, yeni DS nosunu mevcut randevu sayfasina girebileceksiniz.
sistem ayni pasaport no ile kayitli bir kullanici icin ikinci bir hesao olusturtmuyor ama bir bunu asmanin bir kac trickleri var.tanidik biri yoksa zaten girmeyeceksiniz ama buradaki onemli nokta ABD de yasayan kisinin statusu, sizin gidis amaciniz ve profiliniz vb tum paremetleri beraber degerlendirerek karar vermek lazim.
konsolsoslugun kendi sitesinde de yazar; vizeniz onaylanmadan ucak yada konaklama rezervasyonu yapmayin diye. Bu yuzden buu soruyu kimse size sormaz
saygilarimizla
-
Ingilizce iletisim kuracaklar icin DEKRUYFF & HUTCHENS Law Office kesinlikle oneririm. Ilk gorusmeden asla ucret almiyorlar. sonrasinda e-mail ile bazi sorularim olmsutu, onlara hizlica yanit verdi Ashleigh hanim. Hatta ikinci kez konustuk telefonda, ondan da ucret almadilar. Cok memnun kaldim, ve mahcup oldum... Pek cok kisinin ucretli sundugu bilgileri / danismanligi ucretsiz sundular.
-
@sevo82 neden zorunda kaldığınızı merak ettim, vizeniz varken sizi neden odaya aldılar ki❓Kızmayın lütfen sadece merak ettim, belki benim de başıma gelir😳
-
Arkadaşlar Merhaba IR-1 vizesi 10 temmuzda ki mülakatımda memur joint sponsorunuz yetersiz yeni sponsor bulun ceac e submit edin bu 221(g) kağıdı ile beraber büyükelçiliğe gönderin vizeniz hakkında karar verilecek dendi. Ben tüm yeni sponsorumun belgelerini submit ettim ama pasaportu nasıl göndereceğim bilgisi olan paylaşabilir mi ? Usvisascheduling.com sitesi de çalışmıyor şu an kafam çok karıştı vfs global e göndereceğim sanırım ama nasıl göndereceğim
-
@znp06 boşuna bekliyor olabilirsiniz. lütfen 40. sayfadan itibaren okuyun.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5434/mülakatsız-b1-b2-turist-vizesi-yenileme/819 -
Merhabalar dostlar öncelikle hepinizi iyi günler dilerim. Soruma gelicek olursak babam adına vize başvurusu yapmak istiyoruz babam ilkokul mezunu 40 seneyi aşkın tekstilde model ustalığı yapmış alanında oldukça deneyimli biri ve abdde aynı şekilde büyük bir tekstil+terzi dükkanı olan bir dostu var onun sponsorluğunda vize başvurusu yapmak istiyoruz fakat hangi vize daha doğru olur daha garantili olur nasıl bir süreç izlememiz gerekiyor kararsızız.
-
anlaşıldı teşekkür ederim.
-
@semacaliskan952 2 Nisan sadece bayram haftasına denk geldiği için devlet resmi tatil de verince üzerine maalesef
-
Bu sorunu yaşayıp kişi silebilen var mı?
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
@erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi
Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ?
Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz.
Kas 27, 2020Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS
A machine-readable immigrant visa (MRIV) usually has the following text on it: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When a new immigrant first enters the U.S., U.S. Customs and Border Protection (CBP) will stamp the passport with an admission stamp...
-
Merhabalar
Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi -
J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
"Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
-
@mistikky, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
@crazycells I 20 bittikten ne kadar sure sonra ulkeden ayrilmaliyiz?
max 60 gun sonra...
F vizeleri icin grace period 60 gun, J vizeleri icin ise 30 gun...
-
Merhaba, ülkeye tek girip change of yada aile ile birlikte girip sadece 1 kişinin change of yapıp daha sonra ailenin diğer üyelerinin turist kalış süresi bitmeden ülkeye dönmesi ve eş change of yaptığı için süreçi devam ederken yada süreç sonuçlandiktan sonra ailenin diğer üyelerinin tekrar belli bir süre sonra turist ile ülkeye girmesin de bir problem olur mu? Eşiniz change of sürecinde yada turist i F1 a çevirdi. Siz turist ile ülkeye giremezsiniz diyebilir mi ? Eşlerin durumunu giris de görebilirler mi?
-
@mexido görüp göremediklerini bilmiyorum ama olurda girişte bi sorun yaratırlar aaa eşiniz bu statüde siz böyle giriyorsunuz diye en kötü ihtimalle ziyarete geldik denebilir ki sorulacağını hiç zannetmiyorum
-
@waterman,
Sonuçta sistemde giriş de eşlerden birinin pasaportunu okuturken sistemden şak diye diğer eşinin bilgileri de yanına gelmiyordur herhalde. -
@mexido, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Merhaba, ülkeye tek girip change of yada aile ile birlikte girip sadece 1 kişinin change of yapıp daha sonra ailenin diğer üyelerinin turist kalış süresi bitmeden ülkeye dönmesi ve eş change of yaptığı için süreçi devam ederken yada süreç sonuçlandiktan sonra ailenin diğer üyelerinin tekrar belli bir süre sonra turist ile ülkeye girmesin de bir problem olur mu? Eşiniz change of sürecinde yada turist i F1 a çevirdi. Siz turist ile ülkeye giremezsiniz diyebilir mi ? Eşlerin durumunu giris de görebilirler mi?
Saniyorum ki, sizi kapida karsilayan CBP gorevlileri direkt bu bilgiyi goremiyor... Ama eger "secondary passport control" odasina alinirsaniz, bilin ki onlar tum bilgileri bulabilirler ve gorebilirler...
Fakat bu dediginiz durumun diger aile uyelerine sorun yaratmamasi lazim. Ozellikle de donus biletleri varsa ve ABD'de ne kadar sure kalip, ne yapacaklarini iyi biliyorlarsa...
-
@crazycells
Teşekkürler hcam
-
ABD içinden artık change of yapıldığında statü değişikliği değil de vize basimi olucakmis pasaporta diyorlar.
Yeni bir yasa çıkmış mi cikacak mi ne diyorlar bu konuda bilgisi olan var mı? -
@mexido yıllar önce Washington DCde böyle bi durumun olduğunu hatırlıyorum önceden direk yeni vize basılıyordu tekrar gündeme gelmez bence çünkü ABD içinde statüye sahip oluyorsunuz yeni bir vizeye değil. B1den F1e geçen biri turist statüsünü kaybeder vizesini değil.!
-
@waterman ,
Doğrudur. Bir yerde yayınladılar resmi sitede olabilir tam emin değilim bulabilirsem atarım. -
@mexido h1bler için o benim bildiğim. Özel bir durumdan dolayı.
-
@charon ,
Olabilir. Öyle sanki hatırlıyorum. Turist de yok mu acaba detayı ne bilmiyorum. -
@mexido turist vizesi neden abd içinden yenilenebilsin ki?
-
Merhaba. ABD’de iken change of status yaptım ve 3 ay dil okuluna gidip ardından Türkiye’ye döndüm. 2027’ye kadar turist vizem devam ediyor, bu süre zarfında tekrar turist olarak ABD’ye girebiliyor muyum? Yoksa vizem iptal mi oluyor? Genelde 1 sene kaldıktan sonra tekrar gidersin diyorlar ama emin olamadım.
-
@meliksah23, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Merhaba. ABD’de iken change of status yaptım ve 3 ay dil okuluna gidip ardından Türkiye’ye döndüm. 2027’ye kadar turist vizem devam ediyor, bu süre zarfında tekrar turist olarak ABD’ye girebiliyor muyum? Yoksa vizem iptal mi oluyor? Genelde 1 sene kaldıktan sonra tekrar gidersin diyorlar ama emin olamadım.
Turist vizeniz devam eder konsolosluga vize numaranız ile bi mail atıp güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
-
merhaba, work and travel öğrencisi olarak new yorka gideceğim 1 ay sonra. ama fazladan 3-4 ay daha kalmak istiyorum. amacım Amerikada tamamen kalmak değil. sadece biraz daha kalmak istiyorum. o yüzden change of status yaparak 3-4 ay daha kalıp ülkeme geri dönmem mümkün mü? deport edilir miyim ? ya da bi sıkıntı olur mu?
-
@gizmo, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
merhaba, work and travel öğrencisi olarak new yorka gideceğim 1 ay sonra. ama fazladan 3-4 ay daha kalmak istiyorum. amacım Amerikada tamamen kalmak değil. sadece biraz daha kalmak istiyorum. o yüzden change of status yaparak 3-4 ay daha kalıp ülkeme geri dönmem mümkün mü? deport edilir miyim ? ya da bi sıkıntı olur mu?
Oncelikle deportu unutun. COS ile turist vizesine basvurabilirsiniz. 6 aylik ek bir sure saglar size. Turiste gecis basvurularinin sonucu genelde gelmiyor o yuzden 6 ay sonra cikis yaparsiniz. Extra kaldiginiz sure turiste yaptiginiz basvurudan oturu yasa disi olarak kabul edilmez. Ancak gelecek yillarda basvuracaginiz J1 vizeleri bu yaptiginiz eylemden etkilenir diye dusunuyorum. O 3-4 ayda ne yapmak amaciniz bilemiyorum ama gelecekte tekrar vizeye basvurma niyetiniz varsa etkilemesi cok muhtemel.
-
J-1 vizesi ile ülkeye girip programımı 1 yılda tamamladıktan sonra statü değişikliğiyle F-1 a geçip community college da computer peogramming okumaya başladım. Okula başladıktan 1 yıl sonra olacak şekilde 2023 Temmuz sonu Türkiye’ye gitmeyi planlıyorum. Türkiyeden başvurduğum vize randevusunda sorun yaşama ihtimalim var mıdır?
-
j1 vizesinden F1 vizesine gecmen ne kadar surdu ?
-
@gisleyen tcdeki abd elciligi abddeki statunuzun ne olduguyla ilgilenmez. 0dan f1e basvurmus gibi degerlendirecekler.
Trden basvuranlarin cogu red yiyor -
OPT sonrasi H1B ye gecmek kolay mi? Nasil bir yol izleniyor, bilgi verir misiniz?
Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k