"Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
-
@bekirozuysal, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Herkese merhaba ben bu sene work and travel ile amerikaya gidip statü değişikliği ile dil okuluna kalmayı düşünüyorum.
Tanıdığım bir abim daha önce dil okulu için öğrenci vizesi alarak San Diego şehrinde eğitim almıştı ve bana hafta sonları Meksika’ya gezmeye gidip geldiklerinden bahsetti. Meksika’ya girip çıkarken sınır kapısında görevli memur pasaportlarını kontrol etmeden sadece I-20 formlarını kontrol ederek kart gibi bir şey verdiklerini ve giriş çıkışta kartı damgaladıklarını söyledi yani pasaporta herhangi bir giriş çıkış damgası basılmıyormuş ve kart ile 2-3 gün seyahat edebiliyorlarmış.
Statü değişikliği yaptıktan sonra eğer ülkeden çıkarsam tekrar giremeyeceğimi biliyorum.
Sorum şu;
Statü değişikliği yaptıktan sonra dil okulu sürecinde Meksika da ki Amerika konsolosluğundan randevu alıp Meksika’ya gidip vize başvurusu yapıp tekrar Amerikaya girme gibi bir şansım olur mu acaba ?
Çünkü tatillerde ülkeme dönüp ailemi ziyaret etmeyi çok istiyorum.Kardeşim en garantisi work and travel sonrası Türkiye’ye dön buradan vize başvurusu yap diyebilirsiniz ama Türkiye de dil okullarına aracı oldukları için normalden daha fazla fiyat istiyorlar ve ben açıkçası bu yöntemi merak ediyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Şimdiden teşekkürlerDediginiz teorik olarak mumkun... Eger pasaportunuzda statunuzu yansitan bir vize yoksa (sizin durumunuzda F vizesi gerekecek) bu durumda ABD disina ciktiginizda geri donus icin konsolosluklardan F vizesi almaniz gerekecek. Ama unutmayin ki, konsolosluklar size vize vermek zorunda degiller, yani USCIS'in COS basvurunuzu onaylamasi, konsoloslugun vize verecegini garanti etmiyor.
Ayrica su basligi da inceleyebilirsiniz:
-
@cangokce, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Merhaba, 2021 agustos ayinda Amerika topraklarina B2 vizem ile giris yaptim 4 ay sonra ise F1 statu degisikligi icin 2 yillik community collage araciligi ile basvuruda bulundum suanda bekleme surecindeyim. Benim asil merak ettigim soru. Vizem onaylanip F1 statumu aldigimda, okulum somester tatilindeyken ulkeme ailemi ziyarete gidebilecek miyim? yoksa ulke disina ciktigimda statumu kaybedip yeniden mi basvurmam gerecek F1 vizesine ve ya hali hazirda olan B2 vizem ulke icine girmeme yardimci olabilir mi?
Simsiden cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirip yardimci oldugunuz icin.
Sevgiler,
Hayir, okumak icin giris yaparken kesinlikle B vizenizi kullanmamalisiniz. Eger statu degistirdiyseniz ve Turkiye'ye donduyseniz geri donus yapabilmeniz icin F vizesi almaniz gerekecek.
Fakat USCIS'in statu degisikliginizi onaylamis olmasi, konsoloslugun vize basvurunuzu onaylayacagi anlamina gelmiyor. Konsolosluk basvurunuzu kendi kistaslarina gore tekrar degerlendirecek ve eger vizeye uygun bulursa size vize verecek, bilginize.
-
Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim fakat bir kac sorum daha var arastirmalarim sonucu pek faydali bilgiler bulamadim. Hersey beklenildigi gibi ilerler ve F1 statumu aldigim da Amerika topraklari icinde bu statumu yine Amerika icerisinde pasaportuka stump vurdurma gibi bir imkanim yok mu? cunku boyle birsey olacagini bilmiyordum bilseydim Turkiye’den basvururdum. En azindan okulum tatildeyken Turkiye’ye donup ailemi ziyaret etmem gerekiyor. Bir diger sorum ise vize statumu degistikten sonra Turkiye de konsolosluktan almis oldugum 10 yillik B2 vizem iptal mi oldu? Daha sonra ogrenci olarak okulumu tamamlayip ulkeme dondugum de tekrar Amerika topraklarina girmem icin bir Turist vizesine ihtiyac olacak mi? yani yeniden konsolosluktan randevu sureci bastan mi yasayacagim.
Cok tesekkur ederim tekrardan.
-
@cangokce, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim fakat bir kac sorum daha var arastirmalarim sonucu pek faydali bilgiler bulamadim. Hersey beklenildigi gibi ilerler ve F1 statumu aldigim da Amerika topraklari icinde bu statumu yine Amerika icerisinde pasaportuka stump vurdurma gibi bir imkanim yok mu? cunku boyle birsey olacagini bilmiyordum bilseydim Turkiye’den basvururdum. En azindan okulum tatildeyken Turkiye’ye donup ailemi ziyaret etmem gerekiyor. Bir diger sorum ise vize statumu degistikten sonra Turkiye de konsolosluktan almis oldugum 10 yillik B2 vizem iptal mi oldu? Daha sonra ogrenci olarak okulumu tamamlayip ulkeme dondugum de tekrar Amerika topraklarina girmem icin bir Turist vizesine ihtiyac olacak mi? yani yeniden konsolosluktan randevu sureci bastan mi yasayacagim.
Cok tesekkur ederim tekrardan.
Hayir, maalesef boyle bir ihtimal yok. Vizeleri sadece ABD konsolosluklarindan alabilirsiniz, ABD icinde ABD vizesi alabilmeniz mumkun degil. Vizeler, ABD'ye giris icin gerekli, ama ABD icinde yasal olarak kalmaniz icin statu yeterlidir. Siz degisiklik yapinca bir statuye sahip oluyorsunuz, USCIS'in size verdigi bu statu bitene kadar ABD'de yasal olarak kalabilirsiniz, ama eger ABD disina cikarsaniz ABD'ye yeniden gelebilmeniz icin konsolosluktan vize almaniz gerekiyor.
Unutmayin ki, USCIS'in size statu vermesi, konsoloslugun vize verecegini garanti etmez. USCIS, basvurunuzu kendi standartlarina gore degerlendiriyor; konsolosluk da kendi standartlarina gore...
Statu degisikligi yapinca var olan vizeleriniz otomatik olarak iptal olmuyor, ama ABD'de ogrenci olmak icin kesinlikle turist vizesiyle giris yapamazsiniz. USCIS tarafindan onaylanmis I-20 ile birlikte ancak bir F vizesine sahip olunca ABD'ye girebilirsiniz.
-
@crazycells merhaba, ben ekim 2020 de ulkeye giris yaptim. Mart 2021 de F1 icin change of statuye basvurdum. Aralik 2021 de onaylandi ve hala burdayim. Pasaporttaki vizem B1/B2 ve 2024 septemberda bitecek. Burada aralik 2022 de B1/B2 vizemi uzatmak icin basvuru yapmak istiyorum. Bu mumkun mu? Ocak 8 2023 de i20 formumu yeniletmem gerekiyor.Eger yeniletmezsem kac gun icinde ulkeden cikis yapmam gerekir. Tesekkurler
-
@seli, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
@crazycells merhaba, ben ekim 2020 de ulkeye giris yaptim. Mart 2021 de F1 icin change of statuye basvurdum. Aralik 2021 de onaylandi ve hala burdayim. Pasaporttaki vizem B1/B2 ve 2024 septemberda bitecek. Burada aralik 2022 de B1/B2 vizemi uzatmak icin basvuru yapmak istiyorum. Bu mumkun mu? Ocak 8 2023 de i20 formumu yeniletmem gerekiyor.Eger yeniletmezsem kac gun icinde ulkeden cikis yapmam gerekir. Tesekkurler
Statunuz F'ye degistigi icin artik I-94 surenizi I-20 ustundeki tarih belirliyor.
Neden turist vizenizi uzatmak istiyorsunuz? Su an turist statusunde degilsiniz.
Bundan sonra I-20'yi guncelleyerek ABD'de kalis surenizi uzatabilirsiniz. Guncel bir I-20 belgeniz oldugu surece ABD'de yasal bir statuye sahip olacaksiniz.
-
@crazycells I 20 bittikten ne kadar sure sonra ulkeden ayrilmaliyiz?
-
@mistikky, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
@crazycells I 20 bittikten ne kadar sure sonra ulkeden ayrilmaliyiz?
max 60 gun sonra...
F vizeleri icin grace period 60 gun, J vizeleri icin ise 30 gun...
-
Merhaba, ülkeye tek girip change of yada aile ile birlikte girip sadece 1 kişinin change of yapıp daha sonra ailenin diğer üyelerinin turist kalış süresi bitmeden ülkeye dönmesi ve eş change of yaptığı için süreçi devam ederken yada süreç sonuçlandiktan sonra ailenin diğer üyelerinin tekrar belli bir süre sonra turist ile ülkeye girmesin de bir problem olur mu? Eşiniz change of sürecinde yada turist i F1 a çevirdi. Siz turist ile ülkeye giremezsiniz diyebilir mi ? Eşlerin durumunu giris de görebilirler mi?
-
@mexido görüp göremediklerini bilmiyorum ama olurda girişte bi sorun yaratırlar aaa eşiniz bu statüde siz böyle giriyorsunuz diye en kötü ihtimalle ziyarete geldik denebilir ki sorulacağını hiç zannetmiyorum
-
@waterman,
Sonuçta sistemde giriş de eşlerden birinin pasaportunu okuturken sistemden şak diye diğer eşinin bilgileri de yanına gelmiyordur herhalde. -
@mexido, içinde söyledi: "Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak
Merhaba, ülkeye tek girip change of yada aile ile birlikte girip sadece 1 kişinin change of yapıp daha sonra ailenin diğer üyelerinin turist kalış süresi bitmeden ülkeye dönmesi ve eş change of yaptığı için süreçi devam ederken yada süreç sonuçlandiktan sonra ailenin diğer üyelerinin tekrar belli bir süre sonra turist ile ülkeye girmesin de bir problem olur mu? Eşiniz change of sürecinde yada turist i F1 a çevirdi. Siz turist ile ülkeye giremezsiniz diyebilir mi ? Eşlerin durumunu giris de görebilirler mi?
Saniyorum ki, sizi kapida karsilayan CBP gorevlileri direkt bu bilgiyi goremiyor... Ama eger "secondary passport control" odasina alinirsaniz, bilin ki onlar tum bilgileri bulabilirler ve gorebilirler...
Fakat bu dediginiz durumun diger aile uyelerine sorun yaratmamasi lazim. Ozellikle de donus biletleri varsa ve ABD'de ne kadar sure kalip, ne yapacaklarini iyi biliyorlarsa...
-
@crazycells
Teşekkürler hcam 👍 -
ABD içinden artık change of yapıldığında statü değişikliği değil de vize basimi olucakmis pasaporta diyorlar.
Yeni bir yasa çıkmış mi cikacak mi ne diyorlar bu konuda bilgisi olan var mı? -
@mexido yıllar önce Washington DCde böyle bi durumun olduğunu hatırlıyorum önceden direk yeni vize basılıyordu tekrar gündeme gelmez bence çünkü ABD içinde statüye sahip oluyorsunuz yeni bir vizeye değil. B1den F1e geçen biri turist statüsünü kaybeder vizesini değil.!
-
@waterman ,
Doğrudur. Bir yerde yayınladılar resmi sitede olabilir tam emin değilim bulabilirsem atarım. -
@mexido h1bler için o benim bildiğim. Özel bir durumdan dolayı.
-
@charon ,
Olabilir. Öyle sanki hatırlıyorum. Turist de yok mu acaba detayı ne bilmiyorum. -
@mexido turist vizesi neden abd içinden yenilenebilsin ki?
-
Merhaba. ABD’de iken change of status yaptım ve 3 ay dil okuluna gidip ardından Türkiye’ye döndüm. 2027’ye kadar turist vizem devam ediyor, bu süre zarfında tekrar turist olarak ABD’ye girebiliyor muyum? Yoksa vizem iptal mi oluyor? Genelde 1 sene kaldıktan sonra tekrar gidersin diyorlar ama emin olamadım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum