Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!


  • @denizci10 peki zaten amerikada isek yine başvurabiliyormuyuz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @jesus-0 tabii ki. 2 türlü de başvuru oluyor. ABD'de iseniz AoS yapabilirsiniz değilseniz de konsolosluktan vize alıp gelebilirsiniz. Hatta vizeniz varsa işlemlere AoS olarak başlar sonrasında başvuru öncesinde ABD'ye gelir direkt olarak statü değişikliği yaparak da işlemlere devam edebilirsiniz. Tamamen size kalmış


  • Anladım. Teşekkür ederim detaylar için sizin siteden bilgi alsam daha iyi olacak sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @jesus-0 tabii ki nasıl isterseniz. buradan da bilgi alabilirsiniz.


  • @denizci10 merhaba, eb3vize.com sitesini inceledim. gördüğüm kadarıyla ad soyad adres ve telefon bilgileri yeterli, sonraki aşamalar için başka bilgi vermeme gerek var mı? Sitedeki adımları okudum ancak genel olarak dosya süreçleri hakkında bilgi verilmiş, benim direkt sağlayacağım başka bilgiler var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim hayır sadece CV yüklenecek ama o da işe başvuru yapacaksanız


  • @denizci10 anlayamadım zaten eb3 vizesi sponsorluk yoluyla iş bulma üzerine kurulu değil mi? Yani işe başvurmak ya da başvurmamak gibi bir seçenek olmaması gerekmez mi?


  • Eb3 visa ile ilgilenen arkadaslara onemli bir detay hakkinda bilgi vermek isterim. EB3 visa 3 kategoriye ayrilir. Skilled, professionals, other workers. Other workers (unskilled) yani herhangi bir is uzmanligi gerektirmeyen kategori. Eger bir araci kurumla calisacaksaniz, bunlardan hangisine basvuru olacagini mutlaka sorun. Buldugunuz araci kurum genellikle EW yani Other workers kategorisine basvuru yapar ve bu kategorinin de bekleme suresi su an icin digerlerine gore cok daha fazla. Bunu Visa bulletin’de gorebilirsiniz. Travel.State.gov da paylasilan son aylarin Visa bulletin’lari incelerseniz EW kategorisinin aylardir hic ilerlemedigini goreceksiniz. Lutfen kategorinizle ilgili detayli bilgi almadan islemlerinizi baslatmayiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim ne demek istediğinizi pek anlamadım ama ABD'de anlaşmalı olduğumuz firmalarda size sponsor oluyorlar bunun karşılığında da sizler bu firmalarda 1 yıl haftada 40 saat çalışmak durumundasınız.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir bizim youtube kanalımızda aylık olarak vize bülteni videomuz olacak. buradan hangi tarih ne anlama gelmektedir tek tek anlatıyor olacağız.


  • @denizci10 Girisimlerinizle ilgili basarilar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir teşekkür ederiz


  • @denizci10 tamamdır şimdi aynı noktadayız, siz "işe başvuru yapacaksanız" diye belirttiğinizde emin olamadım çünkü mevcut vize tipi ile çalışmak bir seçenek değil zaten zorunluluk. anlaşmalı olduğunuz firmalar wendys ve mcdonalds diye anladım, bunlar ile yapılan anlaşmanızın bir kopyasını sitede göremedim, paylaşabilir misiniz? ayrıca vatandaşlık numarası vs gibi kişisel bilgiler de istenmedi. Sadece isim soyisim ve adres ile abd içişleri ve göçmenlik bürosunda adıma vize işlemi yapılabilir mi? Bu bilgiler istenmeden belli bir tutar paranın yatırılmasının istenmesi normal mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim mail adresinizi benimle paylaşırsanız sözleşmenin bir kopyasını size iletirim. süreç adımlardan oluşmaktadır. her adımda sizden gerekli bilgileri almaktayız. hepsini en başta almıyoruz çünkü bilgilerinizin güncel olması gereklidir.


  • @denizci10 [email protected] adresi ile paylaşabilirsiniz, çok teşekkürler. vatandaşlık numarası değişmediği için başta alınması gerektiğini düşündüm.


  • @denizci10 gönderdiğiniz sözleşmeyi okudum, bu sözleşme dynaxe workforce ile vize isteyen kişi arasinda yapilan ve 20bin dolar ödeme yapması gerektigini ifade eden sözleşme. Ayrica bu odeme taahhüdüne ragmen vize isteyen kisinin adi soyadi ve adresi disinda bir bilgisi yok. Benim sordugum ise wendy's ve mcdonalds ile yapilan, bu sirketler tarafindan dynaxe workforcea verilen yıllık x kisilik kotanın yer aldığı sozlesme örneği, bu sozlesmenin ornegi var mi?
    Ocak ayinda turist vizesi ile gittiginizi görüyorum, henüz bu program ile vize aldirdiginiz kimse olmadigini varsayiyorum. Bu sebeple bu kadar emin ve kesin konuşmanıza şüphe ile yaklaşıyorum. Ayrıca bu konunun forumda bu kadar kolay ve denetlenmeden tanıtımının yapılmasını sıkıntılı görüyorum. Burada olası bir mağduriyet yaşanmasının forumu da sorumlu yapacağını düşünüyorum.
    @crazycells @ayvalik10 @gucarslan @Muhtaradana @MySea

  • ⭐⭐⭐⭐

    @baybarsmutercim Evet ocak ayında geldim ama bu işlemler bugün geldim yarın başladım olmuyor takdir edersiniz ki. Ben bu işler için aylardır hazırlık yapmaktayım. Bu arada bizim firmamız aracı bir firmadır. Anlaşmalı olduğumuz avukatlık firması sizin adınıza başvuruları yapmaktadır. Aşağıda web adresi vardır. Dilerseniz kendileriyle irtibata geçebilirsiniz.

    Anlaşmalı olduğumuz firmalar ile yapılacak sözleşme örneği için de avukata ve firmaya sorup eğer mümkünse sizlerle onu da paylaşabilirim.

    Lütfen her firmayı dolandırıcı ya da düzenbaz olarak nitelendirmeyin. Ben aylardır hem maddi hem de manevi olarak bu işe hazırlanıyorum. Bu şekilde itham etmeniz de bence sakıncalı olmalı. Ben burada yıllardır ne yaşadıysam onu anlatıyorum. Binlerce kişiye de yardımcı oluyorum. Belki de çoğundan bir menfaat almadan hem de. Ama ne sizin ne de başkasının beni ve emek verdiğim bu işe böyle yaklaşmasına asla ama asla müsaade etmem, ettirmem bunun da bilinmesini isterim.

    Forum kuralları ne diyorsa onu yapıyorum. Forumda benim itibar puanım 3600 ve yanımda 4 yıldız var ama bakıyorum sizin itibar puanınıza 1. Şimdi ben mi güvenilir değilim yoksa siz mi güvenilir değilsiniz. Bunu da herkesin takdirine sunuyorum. Varsa benimle ilgili bir şikayeti olan buyursun gelsin. Hodri meydan. Şirketimizle ilgili sorunu olan varsa da buyursun ABD'de dilediği avukattan danışmanlık alsın ve bütün evraklarımızı inceletin. Ben ve şirketimiz açık bu konuda. Ama bilip bilmeden yorum yapmak kimsenin ne hakkı ne de haddidir.


  • @denizci10, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    @dpdemir biz ilk süreç olan PWD yi başlatarak başvuruları alıyoruz ve bilmiyorum siz Premium Process yaptınız mı ama bizim başvurularımızın hepsi Premium Process ile ilerlemektedir. Bunları göz önüne aldığınız zaman 2 yılda alınıyor. Şu an biz süreçlerin son 6 ay ortalamalarını alıyoruz buna göre tahmin yürütüyoruz. Fakat PD süreci ile ilgili sıkıntılar var biliyoruz ama bunun için de ne zaman başvuru yapacağımızı biliyoruz. Diğer firmalar veya avukatlar gibi salla pati değil her gün hesap kitap yaparak ilerliyoruz. İlla ki tam 2 yıl sürmez belki birkaç ay sonra alırlar ama sizin dediğiniz gibi 3.5-4 yıl sürmeyeceğine eminim.

    Su an Amerika icinde premium processing ile bile 2 yil suruyor EB3 sureci. 3 yildan asagi surmesi zor bence.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrblack Tekrar söylemek isterim. Haklısınız ama bizim PWD süreçlerimiz başladı. PWD sadece 6 ay sürmektedir. Bunu düşündüğünüz zaman AoS başvurularının 2 yıldan daha kısa, Konsolosluk başvurularının da yaklaşık 2 yıl süreceğini söylüyoruz. Ayrıca AoS başvurularında I-485 ile birlikte Çalışma İzni (EAD) ve Seyahat İzni (Travel Document) başvurusu da yapılmaktadır. Bunların sonucu yaklaşık 3-3.5 ay sonra gelmektedir ve sonrasında şirkette çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Hatta seyahat izni gelince Green Card'a ihtiyaç duymadan ABD dışında da seyahat edebilir rahatlıkla ABD'ye geri dönüş yapabilirsiniz. Yani Green Card sadece size kart olarak gelmesi kalacaktır ki zaten Green Card elinize geldiği zaman üzerinde başvurunun yapıldığı günün tarihi yazacak o tarihten itibaren 4 yıl 9 ay sonra vatandaşlık müracaatı yapabileceksiniz. Yani demem o ki çalışma ve seyahat izni geldikten sonra Green Card prosedürdür.


  • @crazycells, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    @fativnoq, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!

    Merhabalar arkadaşlar bugün itibariyle hakkında genel olarak araştırmalarda bulunup, görüşler okuduğum EB-3 vizesi için işlemlere başlama kararını aldım. Yurtdışı seyahatim oldu fakat Yeşil Pasaport sahibi olduğum için vize vb. gibi şeylerle hiç uğraşmadım. Bu yüzden aracı firmalar, danışmanlar, avukatlar konusunda sıfırım. Size iki adet sorum var;

    1-)En iyi ve güvenilir danışmanlık nasıl bulunur ?

    2-)Danışman firmalar konusunda nelere dikkat etmeliyiz

    Bu tur firmalar ve kurumlar yerine isverenlere ulasmanizi tavsiye ederim. EB-3C (ya da EW diye kisaltilan) vizeyi basariyla alabilenlerden gorebildigim kadariyla bu kisilerin cogu isverenlere kendisi ulasip, is teklifi alip daha sonra avukat ile yola devam etmis kisiler. Zaten avukati da sizin degil isvereninizin veya araci olan baska birinin bulmasi (daha dogrusu ucretini odemesi gerekli) yani vize alan kisinin avukat ucretini odemesi normal bir durum gibi algilanmiyor, bilginize.

    Eb3 için en doğru yöntem bencede tam olarak budur. Bol reklamlı şeylerden olabildiğince kaçmak hayatım boyunca her zaman paramın cebinde kalmasını sağlamıştır. Tavsiyem alın turist vizenizi gidin iş bakın bir şekilde.. okuduklarımızdan anladığım kadarıyla şirketlerle anlaşmamız var sözleşmemiz var diyen kişilerin herhangi bir bunu gösterir belge ibraz edememesi dahi soru işaretlerini oldukça arttırıyor. Arada geçen rakamlar 20 - 30 bin dolar aralığında olduğu söyleniyor.
    Tarih konusunda her firma ayrı birşeyler söylüyor 2 sene sürer diyen var 3 sene sürer diyen var.. sen kaç kişiyi eb3 ile green cardlı yaptın sorusuna yanıt veremeyen birsürü firma var.. yani var oğlu var.. bu iş için en en en mantıklı yorum kesinlikle bu sebepler doğrultusunda budur.. 2 aylık 5 aylık firmaya (400.000 türk lirası) gibi bir ücreti yatırmak ve 3 senelik bekleyişe geçmek mantıklı gelen varsada saygı duyuyorum. ( paranın hepsini peşin almıyorlarmış büyük fırsat tabi ) 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum