B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@Serap-2 bize rahat olun demiştiniz cidden rahatlıkla aldık vizeyi,bana odtülü musun dedi vize memuru ,resmen dumur oldum :) eşimle çok mutlu olduk üniversiteyi tanıyıp bizle sakalasmasi hoş bir anı oldu,aaa bir de yabancı dil öğretmenisin hadi ingizilce devam edelim dedi ama biz heyecanlanmamak adına Türkçe tercih edelim falan dedik. Fırsat bulmuşken yazayım bazı detaylar vardı,anca kendime geliyorum. Oraya bekar bir üçlü geldi erkek grubu.belirsiz bir seyahat planı ile herşeyi batırdı ret aldi,10-15 gün Las Vegas..vs gezicem gibi bisiler konuştu,çok barizdi yani, Almanya ya gitmiş mesela benim eşim yurtdışı çıkışı olmadığı için korkuyordu,hiç alakası olmadığını gördük.belirli bir seyahat planı olması,karı koca olarak gitmek bunlar çok önemli imiş onu gördük.ama şunu da demeden edemeyeceğim.bir ise girisirken insanlar nasıl bu kadar gamsız,araştırmadan atiliyor herseye cidden anlamak imkansız.oraya mesela bir sürü çantalı gelen vardı,abi hiç mi okumadınız hiçbir eşya almıyor adamlar..ispanyol bir kadın kapıda video çekmeye çalıştı ,kadını az kalsın aşağı indirecekti güvenlik,o görüntüyü çabuk sil diye kadını resmen kolundan tuttular. Bizim mülakat gulusmeli eğlenceli geçti,suna inanıyorum artık yaşamış da biri olarak,cidden üç aşağı beş yukarı kabul görüp görmeyeceğin belli şekilde gidiyrosun verdiğin bilgilere göre,orda sadece onaylanıyor.
-
@khan Süper vallahi çok sevindim. Tabi her detay önemli, anlatmakta fayda var. Gidecek olanların çok işine yarıyor, elinize sağlık.
-
Bugün sabah İstanbul konsolosluğunda annemin vize görüşmesi vardı. Genel olarak terzi kendi söküğünü dikemez derler ondan korkuyordum anneme vize alamazsam diye ama çok şükür vizesini aldı. Sadece neden gidiyorsun ve daha önce yurtdışına çıktınız mı diye sormuş ve sonrasında iyi yolculuklar dilemiş. Annem 66 yaşında, emekli öğretmen daha önce sadece 2012 yılında Umre için Suudi Arabistan'a gitmişti. Benim halen turist vizesi ile bulunmamdan dolayı biraz endişelerimiz vardı ama bunu da hallettik çok şükür. Geçen 16 Nisan 2023 tarihinde randevusunu almıştım Kasım 2023 tarihine sonrasında @Rushvisasnow ekibi sağ olsunlar hemen randevuyu bugüne çektiler. Aslında eşimin doğumuna yetişmesi yeterliydi ama erken olmasına sevindik açıkçası. Hemen 2 gün içinde hazırlıklarımızı yaptık ve annem vizesini aldı çok şükür.
-
@denizci10 Harika haber, hayırlı olsun çok sevindim
-
@Serap-2 çok teşekkür ederim.
-
@denizci10 tebrik ederim, annenizin vizesi hayırlı olsun
-
@Muhtaradana çok teşekkür ederim.
-
Sayın @denizci10, Annenize iyi yolculuklar dilerim . Bize iyi dileklerde bulunması yeterli olacaktır. Bol sağlıklı günler dilerim .
-
@Rushvisasnow çok teşekkür ederim.
-
@denizci10 hayırlı olsun abi, annelerimiz nerde olursak olalım hemen yardıma koşuyor valla :)
-
@denizci10 çok sevindim Orçun, gözünüz Aydın🙏🏻
-
Öncelikle herkese merhaba, @denizci10 Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.
Bugün saat 08.00 da Ankara'da görüşmeye girdim. Maalesef red aldım. Profil olarak 3.5 yıldır devlet memuruyum, bekarım ve yakın zamanda Almanya seyahatim mevcut.
Aşırı bir soru gelmedi açıkcası. Klasik nereye gideceksiniz, kaç gün kalacaksınız, evlimisiniz, ne iş yapıyorsunuz dedi ve maalesef vizenizi onaylayamıyorum bunu okuyun diyerek pasaportumu iade etti.
Kısa bir bekleme süresi içerisinde 1 onay 2 redde denk geldim. 9 numaralı bankodaki beyfendi sanki daha sıcak kanlı ve soruları daha tatmin edici cevaplar verebilecek düzeydeydi diye düşünüyorum. 6 numaralı banko yeni açıldı ve ilk ben girdim 🙂 9 numaralı bankoya göre daha resmiydi. Üzgünüz ama Gc umutlarıyla yola devam. -
@Oradaki bekar erkek olmak artık çok büyük bir eksi oluyor sanırım. Yakın tarihteki Almanya seyahati bile etkilememiş demekki görevliyi.
Adınıza üzüldüm, umarım toteminiz tutar ve GC ile ABD kapıları açılır adınıza. -
@Oradaki devlet memuru olmanin eski prestiji kalmadi ne yazik ki.
Birkac tane Schengen+UK alip tekrar deneyin derim. Net bir seyahat plani da olsun -
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim @Bberturk
@charon tabiki deneyeceğim tekrar ama malum red yediğimizde 2 yıldan önce randevu vermiyorlar. Ayrıca konsolosların fikirlerinin vize onaylama konusunda değişiklik gösterdiğini düşünüyorum. 2. Soru evlimisin, sonrasındaki sorular formalite gibi geldi nedense. -
Ankara Büyükelçilikte mülakatımız - 02/05/2023 - 10:15… Saat 09:00 da elçilik önündeydik. Vaktimiz vardı fakat fazla beklemeden içeriyi girmeyi tercih ettik. İlk etapta güvenlik görevlisi pasaportlarımızı aldı. Giriş kapısında pasaportlarımızdan eşim ve beni çağırdılar. İçeri girişlerde araba anahtarı hariç herhangi bir şey kabul edilmiyor. Mülakat alanına geldiğimizde ilk etapta DS160 formumuzun güncellenmesini rica ettik, mülakat numarası ve parmak izi için işlem sırasına girdik. Sıramızı beklerken onaylar, retler bazı görüşmelerdeki kısa konuşmalara kulak misafiri olduk. Genellikle sorular aynıydı. Biz görüşmeye 10:30 gibi girdik.
Görüşmemiz,
Görevli:
Merhaba,
Biz:
Merhaba,
Görevli:
Nereye gidiyorsunuz
Biz:
Miami
Görevli:
Kaç gün kalacaksınız
Biz:
10 gün
Görevli:
Amerika’da tanıdığınız var mı?
Biz:
Hayır
Görevli:
Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
Biz:
Evet, İtalya
Eşimin eski pasaportunda vize olduğu için, pasaportu verebilirim isterseniz dedi.
Görevli:
Gerek olmadığını söyledi
Ne iş yaptığımızı sordu
Biz:
Mesleklerimizi söyledik
Görevli:
Vizeniz onaylandı tebrik ederim :)Görüşmemiz 1 dk. sürmedi.
Öncesinde bir çok ret alana şahit olduk, erkek / kadın fark etmeksizin.
Genelde 25-35 yaş aralığı ret aldı. Tek olanlar ret aldı.
Çocuklu aileye gelirlerini sordu ve ret ettiğini söyleyerek pasaportları ile sarı kağıdı teslim etti.Biz, Amerikalı orta yaşlarda (saçlı) bey ile gerçekleştirdik ve çok keyifli geçti rahat olmak çok önemli.
@tolgasatir @dytmelek @tufank a sorularımı üşenmeden yanıtladıkları için teşekkür ederim. :folded_hands:
-
@Rüştü-Gürbüz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun :party_popper:
-
@tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Rüştü-Gürbüz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun :party_popper:
Teşekkür ederiz :)
-
@Rüştü-Gürbüz Tebrik ediyorum . İyi yolculuklar :hugging_face:
-
@Rushvisasnow, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Rüştü-Gürbüz Tebrik ediyorum . İyi yolculuklar :hugging_face:
Sizin desteğinizi atlamışım, ayrıca desteğiniz içinde teşekkür ederim. İstediğim tarihte mülakata girme fırsatımı yarattığınız için :) :folded_hands:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum