Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları


  • @dytmelek bu ve sonrasında sizlerden çok Esin aldık.cok teşekkürler melek hanım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @khan Çok sevindim, hayırlı olsun vizeniz


  • @khan, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @dytmelek bu ve sonrasında sizlerden çok Esin aldık.cok teşekkürler melek hanım

    Bir faydamız olduysa ne mutlu bize, forumun amacı bu zaten. Gerçekten çok sevindim umarım herşey gönlünüzce olur 🙏🏻🙋🏻‍♀️


  • @Serap-2 bize rahat olun demiştiniz cidden rahatlıkla aldık vizeyi,bana odtülü musun dedi vize memuru ,resmen dumur oldum :) eşimle çok mutlu olduk üniversiteyi tanıyıp bizle sakalasmasi hoş bir anı oldu,aaa bir de yabancı dil öğretmenisin hadi ingizilce devam edelim dedi ama biz heyecanlanmamak adına Türkçe tercih edelim falan dedik. Fırsat bulmuşken yazayım bazı detaylar vardı,anca kendime geliyorum. Oraya bekar bir üçlü geldi erkek grubu.belirsiz bir seyahat planı ile herşeyi batırdı ret aldi,10-15 gün Las Vegas..vs gezicem gibi bisiler konuştu,çok barizdi yani, Almanya ya gitmiş mesela benim eşim yurtdışı çıkışı olmadığı için korkuyordu,hiç alakası olmadığını gördük.belirli bir seyahat planı olması,karı koca olarak gitmek bunlar çok önemli imiş onu gördük.ama şunu da demeden edemeyeceğim.bir ise girisirken insanlar nasıl bu kadar gamsız,araştırmadan atiliyor herseye cidden anlamak imkansız.oraya mesela bir sürü çantalı gelen vardı,abi hiç mi okumadınız hiçbir eşya almıyor adamlar..ispanyol bir kadın kapıda video çekmeye çalıştı ,kadını az kalsın aşağı indirecekti güvenlik,o görüntüyü çabuk sil diye kadını resmen kolundan tuttular. Bizim mülakat gulusmeli eğlenceli geçti,suna inanıyorum artık yaşamış da biri olarak,cidden üç aşağı beş yukarı kabul görüp görmeyeceğin belli şekilde gidiyrosun verdiğin bilgilere göre,orda sadece onaylanıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @khan Süper vallahi çok sevindim. Tabi her detay önemli, anlatmakta fayda var. Gidecek olanların çok işine yarıyor, elinize sağlık.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bugün sabah İstanbul konsolosluğunda annemin vize görüşmesi vardı. Genel olarak terzi kendi söküğünü dikemez derler ondan korkuyordum anneme vize alamazsam diye ama çok şükür vizesini aldı. Sadece neden gidiyorsun ve daha önce yurtdışına çıktınız mı diye sormuş ve sonrasında iyi yolculuklar dilemiş. Annem 66 yaşında, emekli öğretmen daha önce sadece 2012 yılında Umre için Suudi Arabistan'a gitmişti. Benim halen turist vizesi ile bulunmamdan dolayı biraz endişelerimiz vardı ama bunu da hallettik çok şükür. Geçen 16 Nisan 2023 tarihinde randevusunu almıştım Kasım 2023 tarihine sonrasında @Rushvisasnow ekibi sağ olsunlar hemen randevuyu bugüne çektiler. Aslında eşimin doğumuna yetişmesi yeterliydi ama erken olmasına sevindik açıkçası. Hemen 2 gün içinde hazırlıklarımızı yaptık ve annem vizesini aldı çok şükür.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 Harika haber, hayırlı olsun çok sevindim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serap-2 çok teşekkür ederim.


  • @denizci10 tebrik ederim, annenizin vizesi hayırlı olsun


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim.


  • Sayın @denizci10, Annenize iyi yolculuklar dilerim . Bize iyi dileklerde bulunması yeterli olacaktır. Bol sağlıklı günler dilerim .


  • @Rushvisasnow çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 hayırlı olsun abi, annelerimiz nerde olursak olalım hemen yardıma koşuyor valla :)


  • @denizci10 çok sevindim Orçun, gözünüz Aydın🙏🏻


  • Öncelikle herkese merhaba, @denizci10 Bey'e ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.
    Bugün saat 08.00 da Ankara'da görüşmeye girdim. Maalesef red aldım. Profil olarak 3.5 yıldır devlet memuruyum, bekarım ve yakın zamanda Almanya seyahatim mevcut.
    Aşırı bir soru gelmedi açıkcası. Klasik nereye gideceksiniz, kaç gün kalacaksınız, evlimisiniz, ne iş yapıyorsunuz dedi ve maalesef vizenizi onaylayamıyorum bunu okuyun diyerek pasaportumu iade etti.
    Kısa bir bekleme süresi içerisinde 1 onay 2 redde denk geldim. 9 numaralı bankodaki beyfendi sanki daha sıcak kanlı ve soruları daha tatmin edici cevaplar verebilecek düzeydeydi diye düşünüyorum. 6 numaralı banko yeni açıldı ve ilk ben girdim 🙂 9 numaralı bankoya göre daha resmiydi. Üzgünüz ama Gc umutlarıyla yola devam.


  • @Oradaki bekar erkek olmak artık çok büyük bir eksi oluyor sanırım. Yakın tarihteki Almanya seyahati bile etkilememiş demekki görevliyi.
    Adınıza üzüldüm, umarım toteminiz tutar ve GC ile ABD kapıları açılır adınıza.

  • ⭐⭐

    @Oradaki devlet memuru olmanin eski prestiji kalmadi ne yazik ki.
    Birkac tane Schengen+UK alip tekrar deneyin derim. Net bir seyahat plani da olsun


  • Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim @Bberturk
    @charon tabiki deneyeceğim tekrar ama malum red yediğimizde 2 yıldan önce randevu vermiyorlar. Ayrıca konsolosların fikirlerinin vize onaylama konusunda değişiklik gösterdiğini düşünüyorum. 2. Soru evlimisin, sonrasındaki sorular formalite gibi geldi nedense.


  • Ankara Büyükelçilikte mülakatımız - 02/05/2023 - 10:15… Saat 09:00 da elçilik önündeydik. Vaktimiz vardı fakat fazla beklemeden içeriyi girmeyi tercih ettik. İlk etapta güvenlik görevlisi pasaportlarımızı aldı. Giriş kapısında pasaportlarımızdan eşim ve beni çağırdılar. İçeri girişlerde araba anahtarı hariç herhangi bir şey kabul edilmiyor. Mülakat alanına geldiğimizde ilk etapta DS160 formumuzun güncellenmesini rica ettik, mülakat numarası ve parmak izi için işlem sırasına girdik. Sıramızı beklerken onaylar, retler bazı görüşmelerdeki kısa konuşmalara kulak misafiri olduk. Genellikle sorular aynıydı. Biz görüşmeye 10:30 gibi girdik.
    Görüşmemiz,
    Görevli:
    Merhaba,
    Biz:
    Merhaba,
    Görevli:
    Nereye gidiyorsunuz
    Biz:
    Miami
    Görevli:
    Kaç gün kalacaksınız
    Biz:
    10 gün
    Görevli:
    Amerika’da tanıdığınız var mı?
    Biz:
    Hayır
    Görevli:
    Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    Biz:
    Evet, İtalya
    Eşimin eski pasaportunda vize olduğu için, pasaportu verebilirim isterseniz dedi.
    Görevli:
    Gerek olmadığını söyledi
    Ne iş yaptığımızı sordu
    Biz:
    Mesleklerimizi söyledik
    Görevli:
    Vizeniz onaylandı tebrik ederim :)

    Görüşmemiz 1 dk. sürmedi.
    Öncesinde bir çok ret alana şahit olduk, erkek / kadın fark etmeksizin.
    Genelde 25-35 yaş aralığı ret aldı. Tek olanlar ret aldı.
    Çocuklu aileye gelirlerini sordu ve ret ettiğini söyleyerek pasaportları ile sarı kağıdı teslim etti.

    Biz, Amerikalı orta yaşlarda (saçlı) bey ile gerçekleştirdik ve çok keyifli geçti rahat olmak çok önemli.

    @tolgasatir @dytmelek @tufank a sorularımı üşenmeden yanıtladıkları için teşekkür ederim. :folded_hands:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun :party_popper:


Benzer Başlıklar

  • Göçmen Yakınlarının Turist Vizesiyle ABD Giriş Deneyimleri

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    SerappS
    Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim. Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım: I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup. I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon. I want to watch and support him. I have a return ticket. Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu. “Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim. Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi. Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum