Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐

    @yasmin982, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    F2A sürecindeyken IR1 sürecine nasıl geçiliyor deneyimi olan varsa bana yazabilir mi?

    Eşiniz ABD vatandaşı olduysa ve evliliğiniz 2 yılını doldurduysa durumu NVC’ye belirtebilirsiniz. Mülakat günü 2.yılınız doluyorsa konsolosa bu durumu bildirmeniz yeterli oluyor vizeniz IR1 olarak basılıyor


  • @Berkan-Duru teşekkür ederim


  • @Naerys aşılarla birlikte 340 dolar ödedim toplam


  • @hanifeersan herhangi bir aşı belgesi sundunuz mu daha önceden olduğunuz? Cunku yaklasik 450 dolar odedim diyen arkadaslarda vardi sanki


  • Merhaba, eşim Amerika'dan I-130 başvurusu yapıcak.
    Eşimden evlilik cüzdanımızı ve Türkiye'de yapılan apostili konsolosluktan çevirtmesi ve notere onaylatması istenmiş. Kendisi Orlando/Florida'da ve bu işlem Miami'den yaptırabiliyormuş.

    1-Gitmeden önce randevu almamıza gerek var mı?
    2-Bu çeviri işlemlerine gerek var mı?
    3-Eğer gerek varsa bunun dışında başka bir belge çevirisine gerek var mı ?
    Teşekkür ederim


  • @yakup-budakci siz Türkiye de esiniz ABD de mi? Eger durum boyleyse ve sizin icin I130 dolduracaksa boyle birseye gerek yok. Evlilik cuzdaninizin orjinal tum sayfalarını (on kapak ve arka sayfa da dahil) taratip guzelce okunur olarak bir pdfye koyun. Ardinda internetten guvenilir dediginiz sworn certified translator bulun ve Türkçe orjinal olarak tarattiginiz evlilik cuzdani pdf sini yollayin ki çevirsinler. Zaten ceviri icinde apostil damga vs de bulunuyor. En sonra zaten sisteme yukleyeceginiz zaman hem çeviriyi hemde orjinal tarattiginiz belgeyi yukleyin marriage certificate kismina. Dosyalari isimlendirin ama. Ornegin: marriage certificate english ve marriage certificate Turkish gibi.


  • Değerli arkadaşlar bu zor süreçte herkese başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
    Arkadaşlar bugün itibariyle evlilik üzerinden gc başvurumun l 130 formumun onaylandığını gördüm ve bana bir mail göndermişler mailin içeriğini harfiyen uygulayın 24 mayısa kadar maili almazsanız bizimle irtibata geçin diyor tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuyla alakalı bilgi bekliyorum çok teşekkür ediyorum şimdiden


  • @yakup-budakci Apostillere gerek yok ancak üzerinde bir kelime de olsa İngilizce dışında başka bir dile ait kelime olan bütün belgeleri tercüme ettirip notere onaylattırmalısınız. USCIS I-130 Başvuru kılavuzunda açıkça yazıyor bu durum. Formül A ve B çok dilli veriliyor ancak üzerlerinde başka diller de olduğundan kabul olmuyor. Originalleriyle birlikte PDF birleştirme yaparak İngilizce noter onaylı çevirileri sisteme yüklemelisiniz. Tercümanın uluslararası sertifikasını da ekleyin derim. Onu da görmek istiyorlar. Kılavuzun bi' yerinde eşim okumuştu o durumu da. Biz de öyle yaptık risk almamak için.


  • @Samet-Ünlü teşekkür ederim


  • Merhabalar. 7 Ocak 2023'te I-130 formunu gönderdik ve aynı gün receipt notice aldık, adresimize basılı mektup da geldi, fakat 3.5 aydır hala processing time 11 months gösteriyor. Gördüğüm kadarıyla bütün service centerlarda süreler uzamış ama bu kadar 3 ayda hiç ilerlememesi normal midir sizce? Bir ara 10 aya düşmüştü yine 11'e çıkmış... Aynı şeyi deneyimleyenler var mı aramızda?


  • @luchadora Processing time'a inanmamanızı öneriyorum. Zira benim dosyam onaylandığında 4 ay gösteriyordu. Benim tavsiyem 8 9 aydan önce bir şey beklemeyin ve kendinize bir uğraş bulun. Onaylanma süresi dosyanızın içeriğine ve hangi servis merkezinde olduğuna göre değişkenlik gösterir.


  • @Berkan-Duru merhaba nvc aşaması nasıl ilerliyor neler yapmam gerekecek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler


  • merhabalar nvc süreci nasıl oluyor yapılması gereken nelerdir yardımı dokunanlara teşekkür ederim


  • @Taner-Akbulut merhaba, bende henüz nvc aşamasına tam geçmiş sayılmam. Henüz welcome letter gelmedi nvcden. Ama nvc sponsorluk ve kişisel belgelerin yüklendiği 2. aşama olarak geciyor. Acilimi ulusal vize merkezi. Daha sonra görüşme günü bekliyorsunuz. Deneyimli arkadaslar detayları verecektir. Bol sabırlar dilerim gerçekten yorucu ve uzun bir süreç.


  • @Samet-Ünlü Merhabalar inşallah herşey yolundadır. Benim bir sorum olacaktı Ben evlilik üzerinden Green Card'a başvurdum 2022'nin Ağustos ayında ve bu süreçte işte l 130- l 485- ve l 765 süreçleri yaptık ve süreçleri biliyorsunuz Muhtemelen işte 9 ayda 10 aydı 12 aydı Benimki yaptıklarımızda 6 aydı 4 aya indi tekrar 6 aya çıktı şimdi l 130 nin onaylandı bilgisini aldık ve bana bir mektup göndermişler mektubun içindeki talimatları izlememi istiyor Bu süreçten sonra neler oluyor Ne gibi yol izlemeliyiz bilgi verirseniz sevinirim Teşekkür ederim.


  • @Taner-Akbulut, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Berkan-Duru merhaba nvc aşaması nasıl ilerliyor neler yapmam gerekecek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    NVC aşamasında bütün sponsorluk işlemleri, evliliğe dair kanıtlar ve diğer her türlü istenen belgeler yüklenir ve bi görevli tarafından kontrol edilip dosyanızın Ankara’ya gönderilmesi sağlanır..


  • Çok şükür NVC welcome letterimiz geldi sonunda

  • ⭐⭐⭐

    @Berkan-Duru tebrikler 🍾


  • @waterman teşekkürler ☺


  • Bir sorum daha olacak mülakata gireceklere mi boşanma belge isteniyor yoksa abd vatandaşı eşin boşanma belgesi mi isteniyor kafam karıştı konsolosluk gerekli evraklar kısmındaki açıklamada istek yapan kişinin de boşanma evrakı getirilmelidir yazıyor gibime geldi,birde vatandaş olan eşin çocukları annesinden yada babasından ayrımı başvurması gerekiyor.aile isteğinde 21 yaşından küçük çocuklarda bu özelliğe sahip mi?anlattığım özellikte olup yakında mülakatı geçenlerden yazan olursa sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum