Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Samet-Ünlü bu arada sponsorun evragini islak imza ile imzalayıp tarattiktan sonra mi yuklemek gerekiyor?


  • @Samet-Ünlü son bir soru daha müsaadenizle, nvc welcome letter yalnızca eş tarafina mi gitti yoksa sizde mi aldınız mail?


  • @waterman Degerli yanitlariniz ve vaktiniz icin cok tesekkur ederim. Tavsiyeleriniz icin sok sag olun, dikkate alacagim. Avukatla calismali miyim dusuncesinin olusma sebebi surekli gruptaki kisileri her durumda rahatsiz etmeme dusuncesindendi. Ancak sanirim dediginiz gibi konuyu bastan sona irdeleyip bu sekilde ilerleyebilirim. Herkesin birbirine yardimci olmaya calismasi cok hos.
    Son olarak aklima takilan bir soru daha var eger bilginiz varsa cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Suan dil okuluna devam etmekteyim ancak eger okula gitmeyi birakirsam Turkiye'ye donusumun 2-3 ay oncesinden, okul muhtemelen uscis'e bildirecek, akabinde statumun iptal olmus olmasi bana consular processing yaparken sorun olusturur mu? Atiyorum uscis'in approve suresinde veya ileride mulakatta bu sorun teskil eder mi? Esim amerikan vatandasi. Statude yapilan ihlaller sadece aos surecinde mi affolmakta yoksa consular pr. de bu surece dahil mi? Sonradan uscis ile statu ihlali yapip ulke disina cikmissin diye sorun yasamak istemiyorum. 3-10 yil ban mevzusu. (Surece bir ay icinde baslayacagim aslinda dosyayi gonderecegim henuz statum gecerliyken. Sadece bu ihtimali degerlendiriyorum) Cok tesekkur ederim simdiden..

  • ⭐⭐⭐

    @nazmi4343 ABD içindeyken statünüzü yitirmiş olsanız bile evlilik konusunda sorun yaratmıyorlar. Statünüzü kaybeder out of status olur cp yaparsanız waiver yapmanız istenebilir geçmiştede bu durumlar yaşandı maalesef


  • @waterman Anladim, waiver uygulamasi tam ne oluyor?


  • @Berkan-Duru Hepsine toplu cevap vereyim. Benden istenen evraklar e-devlette mecvut o yüzden direkt indirip yüklemeyi düşünüyorum zira nvc türkçe belge kabul ediyor. Sponsorun ve eşimin I-864 formlarını hem ıslak imzalı hem imzasız yüklemeyi düşünüyorum. NVC'nin sitesinde I-864'ün artık imzalanmasına gerek olmadığına dair bi yazı okumuştum ama yine de riske atmamak adına ikisini de yükleyeceğim. Welcome letter hem eşime hem bana geldi. I-130 formunda girdiğim mail adresime geldi.

  • ⭐⭐⭐

    @nazmi4343 sizin vize ihlalinize karşılık içişleri bakanlığından af belgesi gibi düşünebilirsiniz


  • @Emly, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @u2rem Bizim 2 Şubat DQ, 14 Nisan’da da Haziran’ın 13’ü için randevu maili aldım.

    Cevap için çok teşekkür ederim bu interview date bekleme süreleri priority date ve vize türüne göre değişiyormudur?


  • @Berkan-Duru Yanitiniz icin tesekkur ederim. Sorunuza gelecek olursak benden istenen eksik evrak talebi police certificate uzerineydi. Ben e devletten temin ederken yabanci ulkeye tercumanli olarak vukuatli adli sicil kaydimi yukledim ve benden turkcesini de talep ettiler ne yazik ki. Onun disinda butun belgelerimi e devlet uzerinden turkce olarak yukledim ve herhangi bir sorun yasamadim. Yardimci olabilecegim baska bir konu varsa cekinmeden sorabilirsiniz. Bol sanslar diliyorum.


  • @ggbbww anladım cevap için teşekkürler. Başka bir durum daha var.
    Eşimden evlilik cüzdanımızı ve Türkiye'de yapılan apostili konsolosluktan çevirtmesi ve notere onaylatması istenmiş. Kendisi Orlando/Florida'da ve bu işlem Miami'den yaptırabiliyormuş.

    1. Gitmeden önce randevu almamıza gerek var mı?
    2. Buna gerek var mı?
    3. Eğer gerek varsa bunun dışında başka bir belge çevirisine gerek var mı ?

    Teşekkür ederim.


  • @uogzh pek cok kişi arsivli ve inglizce olarak yuklediklerini ve dq aldiklarini soylemislerdi. Talihsizlik diyelim. Ne olacagi belli değil.


  • @Berkan-Duru Daha önce başkaları da cevap verdi mi bilmiyorum ancak hem bana hem de eşime mailler geldi. Hatta bütün bildirimler ikimize de gelmeye devam etti. USCIS başvurusunda verdiyseniz e-mail adreslerinizi, her iki tarafa da gidiyor. Hatta NVC ilk mailden sonra sisteme giriş yapıp hem başvuran hem de adına başvurulan için e-mail adresi kaydedebiliyorsunuz. Biz 30 Mart 2023'te USCIS onayı aldık, 2 Nisan 2023'te de NVC'den hesabımızın açıldığına dair bilgilendirme aldık. 6 Nisan 2023'te de bütün belgelerimizi yüklemiştik.


  • @Taner-Akbulut Başvurunuzun bulunduğu merkeze göre değişiklik göstermekle birlikte kesin bir süre söylenmesi çok zor. Bizim dosyamız Nebraska SC'de idi, ortalama süre 10.5 ay göstermesine karşın biz 13 ay da onay aldık. Ama bizden aylar sonra başvuru yapıp bizden önce onaylananlar da vardı.. Tamamen oradaki memurun o anki ruh haline göre yani. Allah kolaylık versin.


  • @Berkan-Duru E-devletten alıp direk yükleyebilirsiniz, Türkçe'den İngilizce'ye çevirme yaptırma zorunluluğu yok. Konsolosluk sitesinde yazıyor zaten. Sadece eğer göçmen olarak gidecek olan kadınsa Nüfus Kayıt Belgesi'nde kızlık soyadının yazmasına mutlaka dikkat edin. Bende evlilik soyadım yazıyordu, açıklamalarda kızlık soyadım yazmasına karşın sadece o belgeyi reddettiler ve kapalı kayıt olan kızlık soyadı nüfus belgesini alıp sisteme yüklemek zorunda kaldık. Adli sicil kaydını da e-devletten İngilizce olarak alabiliyorsunuz. Onu o şekilde alabilirsiniz.


  • F2A sürecindeyken IR1 sürecine nasıl geçiliyor deneyimi olan varsa bana yazabilir mi?


  • @Naerys teşekkürler


  • @Naerys teşekkürler cevaplar icin. Herkes hemen nvc maili almış biz halâ bekliyoruz 😁


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Naerys teşekkürler cevaplar icin. Herkes hemen nvc maili almış biz halâ bekliyoruz 😁

    Size de kısa sürede gelir mail inşallah. NVC'ye mail atıp sorun isterseniz. Belki teknik bir sıkıntı falan vardır.


  • @hanifeersan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bugün unganlarda sağlık muayenem vardı. Havaalanından taksiyle 330liraya laboratuvara vardım. Saat çok erken olduğu için biraz gezindim, C’viz Cafe de kızımla kahvaltımızı yaptık lezzeti çok güzeldi. Bekle bekle saat geçmeyince cafenin az ilerisinde tunalı otele yerleştik. Gecesi kızım ve ben 1100 ₺ sabahtan yerleşmeme izin verdiler oda müsait olduğu için. Biraz dinlenip gereksiz eşyaları odada bıraktıktan sonra yürüme mesafesi doktora geri gittik. 10:30 işlemlere başladık. Görevliler sizi yönlendiriyor. 5. Katta kan ve röntgen için 800₺ ödedim. 4. Katta muayene için $540 ödedim kızımla bana. Kızıma 2 aşı yaptılar,bana 3 tane. Sorunsuz bi şekilde hallettik.18 yaş altı çocuklara sadece fiziksel muayne ve alo yapılıyormuş. Bana kan tahlili akciğer filmi,çocukluk aşıları yaptılar. Tek Türk vatandaşı bendim binada ve çalışan memurlar. Bu Arada sonuçlarım e mail olarak gidecekmiş konsolosluğa. Bana bişey vermediler ve yarın sonuç almaya gelmenize gerek yok dediler. 2:30 gibi işlerim bitmişti. Uçak biletimi belki yetişmez diye yarın a almıstım artık Ankara’da biraz gezeriz. Herkese bol şans

    Merhaba, aşılar için ücretlendirme nasıldı acaba? Ben Unganlara bu konuda mail attım ancak ücretlendirme ile ilgili herhangi bir bilgi vermediler. Aşı başına $20-$50 arasında değişiyor diyor internet adreslerinde. Doğru mudur?


  • @Naerys teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

  • 50
  • 2
  • 2908
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum