[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@crazycells case no 9xx ekim başında submit etmiştim formları, açıkçası aralık için gün beklerken az önce bu mail gelince şaşırdım.
-
@alkinalkin Bu akşam aynısı bana da geldi. Şansımıza prosedür mü değişti acaba? Bir ihtimal de AP sürecini erkene almış olabilirler.
-
@grslarc DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells Yok DS260 forumunu zaten 10 gün kadar önce göndermiştim. Case Number: 2019EU00005xxx.
Siz ve sayin @alkinalkin formlari yakin bir gecmiste gondermissiniz, Mayis ayinda gonderenlere gore.
Sayin @mhepekiz 'in belirttigi bu formlari gec gonderen kisilere uygulanan yeni bir surec olabilir. Bu mantikli bir uygulama, cunku KCC'ye gore formu gec gonderenler o kadar istekli kisiler degil o nedenle "bu kisilere randevu verirsek bunlar mulakata gitmeyebilir ama sonucta vize ayirmak gerekecek, yine hesaplamalarda sorun yasayacagiz" diye dusunmus olabilirler...
Gecen yil yasanan problem yani. KCC bu durumdan emin olmak icin mulakat belgelerinizi onceden istemis olabilir, cunku emaile cevap verip belgeleri gonderenler gercekten de vize almaya hazir olan kisiler diye dusunecek.Normalde KCC belgeleri online olarak istemiyor. Fakat diger gocmen yollariyla ilgilenen NVC'de butun islemler online yapilmaya baslaniyor, yavas yavas her alanda online'a gecis var yani. Bu durum, bununla ilgili bir sey de olabilir. Ama su an icin elimizde sadece iki ornek var, daha once DV surecinde buna benzer hic durum yasanmadi.
Bir de belki daha dusuk bir ihtimal acaba KCC bazi kisiler icin (belki de idari islemlere kalip clear edemedikleri kisiler icin) boyle bir uygulama baslattigindan olabilir mi, sans eseri hem siz hem de sayin @alkinalkin boyle bir durumda olabilirsiniz.
-
@alkinalkin Bu akşam aynısı bana da geldi. Şansımıza prosedür mü değişti acaba? Bir ihtimal de AP sürecini erkene almış olabilirler.
Evet, ben de once idari islemlerle ilgili bir durum oldugunu dusundum sahsen, ama hem siz hem de sayin @alkinalkin 'in ortak yonu formlari ilk aylarda doldurup gondermemeniz, dolayisiyla yukarida ilk yazdigim su an daha mantikli geliyor. Daha net bir aciklama icin, baska arkadaslarin bu sekilde cikip cikmayacagini beklemek gerekecek.
Benzer durumda olan arkadaslar, forumu bilgilendirmeyi unutmasinlar lutfen.
-
@crazycells Çok teşekkürler. Belki AP sürecini öne çekmişlerdir ki çok iyi yapmış olurlar.
-
Su an arkadaslar yapmaniz gereken bu belgeleri e-devletten alip KCC'ye gondermeniz. Sanirim isterseniz ingilizce olarak da alabiliyorsunuz bunlari, deneyip gormek lazim.
Documents Required for All Applicants:
- Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk sayfalarinin kopyasi
- Birth certificate - vukuatli nufus kayit ornegi (e-devlet)
- Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet)
- Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - arsiv kayitli adli sicil kaydi (e-devlet)
- If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - eger suc islediyseniz veya ceza aldiysaniz mahkemelerden bunlara dair kayitlar ve cevirileri
e-devlet: https://www.turkiye.gov.tr/
-
@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Evet, ben de once idari islemlerle ilgili bir durum oldugunu dusundum sahsen, ama hem siz hem de sayin @alkinalkin 'in ortak yonu formlari ilk aylarda doldurup gondermemeniz, dolayisiyla yukarida ilk yazdigim su an daha mantikli geliyor. Daha net bir aciklama icin, baska arkadaslarin bu sekilde cikip cikmayacagini beklemek gerekecek.
Benzer durumda olan arkadaslar, forumu bilgilendirmeyi unutmasinlar lutfen.
@alkinalkin (eşim) durumunu biz de açıkçası ilk önce mesleğimizden ötürü yurtdışı girş çıkışımız çoktu ondan mıdır diye düşündük lakin yukarıda bir diğer arkadaşa da aynı mail gelince ortak noktaya baktık. İkimiz dd normalden geç submit etmişiz. Bu yüzden de @crazycells sizin dediğiniz mantıklı gerçekten. Meslekten ötürü (kaptanız) kontratta olduğumuzdan zamanında submit edememiştik. Kısmet bakalım yarın evrakları toplayıp göndericez.
Evraklar için e-devlet üzerinden alamayacağımız bir belge var mı, pasaportları çekicez, diğer evraklar için e-devlet barkodlu evraklar yeterli our mu yoksa bedelli, birth cert. için başka bir evrak toplamamız gerekir mi acaba?
-
@crazycells benim msjımdan önce cevap vermişsiniz bile çok teşekkürler 🙏🏼
-
Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet)
Military records for any applicant who has previously served in the military
Bunun askerlik durum belgesi olduğuna emin miyiz yoksa daha önce orduya profesyonel hizmet ettiysek onunla alakalı bir belge mi soruyor? Malum o konumda profesyonel çalışmış kişileri daha derinlemesine inceliyor olabilirler?
-
@mhepekiz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet)
Military records for any applicant who has previously served in the military
Bunun askerlik durum belgesi olduğuna emin miyiz yoksa daha önce orduya profesyonel hizmet ettiysek onunla alakalı bir belge mi soruyor? Malum o konumda profesyonel çalışmış kişileri daha derinlemesine inceliyor olabilirler?
aynen, resmi siteden bakarak yazdim. Soyle diyor:
Military Records
Available: All Turkish citizens who have served in the military have discharge papers, which can be obtained from the e-government website. This document may be obtained only if the applicant is already discharged. If the applicant has postponed his duty, he needs to apply to one of the Military Branches to obtain the document.
Fees: There are no fees.
Document Name: Askerlik Durum Belgesi
Issuing Authority: Milli Savunma Bakanligi (Ministry of Defense) -
@bihterya AP hala bir ihtimal ama iki dosya arasindaki en bariz ortak nokta formlarin gec gonderilmesi sanirim, bu durumda olan baska arkadaslarin olup olmayacagini bakip asil nedene karar verebiliriz. Ama dosyanizla ilgili kotu bir durum oldugunu dusunmuyorum. Zaten KCC dosyanizla ilgili bir karar vermez, sadece zamani gelince bunlari ilgili konsolosluga iletir.
-
@mhepekiz bu arada bu belge normalde Ankara'daki ABD konsoloslugu icin gerekmiyor, ama tabii KCC farkli bir kurum ve konsoloslugun butun uygulamalarindan haberdar oldugunu zannetmiyorum. O nedenle isin KCC ayaginin sorunsuz kapanmasi icin istedikleri tum belgeleri gondermek en makulu olur. Zaten e-devlet'ten belgeyi almak kolay bir is (neyseki :) ).
-
@mhepekiz bu arada bu belge normalde Ankara'daki ABD konsoloslugu icin gerekmiyor, ama tabii KCC farkli bir kurum ve konsoloslugun butun uygulamalarindan haberdar oldugunu zannetmiyorum. O nedenle isin KCC ayaginin sorunsuz kapanmasi icin istedikleri tum belgeleri gondermek en makulu olur. Zaten e-devlet'ten belgeyi almak kolay bir is (neyseki :) ).
Aynen, neyse ki :) çok teşekkürler hızlı dönüş için. Bu mail yüzünden derbinin ikinci yarıso kaçtı ya neyse :)
-
@crazycells geç göndermeye bağlı çıkacak kesin ve dediğin gibi aslında konsolosluğa göndermeden "geç gönderenlerin" durumunu belirlemeye çalışıyorlar sanırım planlama açısından.. bu da bize başka bir ders veriyor, fazla da geç kalmamakta fayda var DS260 için (Yukarıdaki arkadaşlarda mücbir sebepler var onun dışında)
-
@bihterya @alkinalkin @grslarc
Bu arada email'de soyle yaziyor:
Documents photographed or scanned with a mobile phone are acceptableYani pasaportun ilk sayfasini (ustunde bilgilerinizin yazdigi) bir fotograf makinesi ya da telefon ile cekip gonderebilirsiniz. Onemli olan yazilarin net bir sekilde gorulebilmesi.
-
@crazycells Ama e-devlet İngilizce vermiyor askerlik kaydını ve sabıka kaydını. Aslında Türkçe olanları da kabul ediyor olmalılar ve bir yerde de belirtiyorlar sanırım.
-
Merhaba arkadaşlar mülakatım için lise diplomasının noter onaylı kopyasını götürsem sıkıntı olmaz değil mi ?? Üniversite son sınıftayım.
-
@bihterya Bedelli askerlik belgesini, vukuatlı nüfus kayıt örneğini ve sabıka kaydını alabiliyorsunuz e-devletten ancak Türkçe olduğundan kabul ederler mi orasını bilemem.
-
@ouz-tuna33 okulunuzdan öğrenim belgesi de alabilirsiniz o zaten e-imzalı ya da barkodlu olacaktır bu sizin aynı zamanda lise mezunu olduğunuzun kanıtıdır zaten
-
@grslarc arşiv dökümlü adli sicil kaydını birkaç dilde veriyor diye biliyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum